Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha végeztél a heti teendőkkel, jöhet a jól megérdemelt pihenés.

Sorsjegyesek - VIASAT FILM, január 21. vasárnap, 10.20h

Charlie Lang (Nicolas Cage) semmi másra nem vágyik, mint hogy jó zsaru, segítőkész szomszéd, szerető férj és jó apa legyen. Murielnek (Rosie Perez), a feleségének viszont minden gondolata a pénz körül forog. Egy nap Charlie munka közben egy olyan kávézóban ebédel, melynek pincérnőjét, Yvonne-t (Bridget Fonda) kisemmizte felelőtlen férje. Amikor a férfi észreveszi Yvonne szomorúságát, megpróbálja felvidítani, de munkája elszólítja és amikor fizetni készül, akkor veszi csak észre, hogy nincs nála pénz borravalóra. Van azonban egy lottószelvénye, ezért megígéri Yvonne-nak, hogy ha kihúzzák a számait, megfelezi vele a nyereményt. És csodák-csodája Charlie megüti a négymillió dolláros főnyereményt.

 

500 nap nyár - Film Mánia, január 21. vasárnap, 10.20h

A bájos Summer (Zooey Dechanel) váratlanul kiadja Tom (Joseph Gordon-Levitt) útját. Ötszáz napot töltöttek együtt, a fiatalember azóta is képtelen felfogni, hogy a felhőtlen boldogságtól hogyan fajulhattak idáig a dolgok. A lány pedig nem érti, hogy a fiú mit nem ért ezen. Végtére is még a legelején megmondta, hogy ő nem vágyik sem házasságra, sem tartós kapcsolatra, számára pusztán csak egy kaland mindez. Tom megpróbálja végiggondolni a múltat, elemezni az együtt töltött időt, hátha megtalálja a szakítás okát, hol követett el hibát. Felidézi találkozásukat, amikor Summer belibbent az irodába, és ő első pillantásra fülig beleszeretett.

 

Seveled - Mozi Klub, január 21. vasárnap, 11.25h

Gergő (Mészáros Béla), a menő kritikus nagykanállal falja az életet. Bármikor bárkinek bekamuzik bármit a siker érdekében, és ez alól kórházban betegeskedő édesanyja, Emma (Básti Juli) sem kivétel. Komoly partnereként mutatja be Sacit (Tenki Réka), a gyermeket váró nagyszájú ex-sztriptíztáncosnőt, hogy utolsó napjaira boldoggá tegye az unokamániás anyukát. Emma annyira megörül az unokának, hogy meggyógyul. Ettől kezdve Gergő és Saci folytatják az átverést, és bár alig bírják egymást elviselni, ha jön a nagyi, ők a tökéletes pár. Egy azonban bizonyos, a megoldásnak előbb kell megszületnie, mint a babának.

 

István, a király - Magyar Mozi TV, január 21. vasárnap, 12.35h

Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2. – Az időalagút - AMC, január 21. vasárnap, 12.50h

Godefroy lovagnak ismét vissza kell térnie a jelenbe. Egyrészt, mert az időkaput nem csukták be maguk után, másrészt a lovag nem kelhet frigyre szeretett hercegkisasszonyával, ha nem kerül elő a féltve őrzött és eltűnt ereklye, amely a család termékenységén hivatott őrködni. Mintha mindez nem lenne elég, hűséges fegyverhordozója helyett annak mai leszármazottja tért vele vissza tévedésből a középkorba. Rendbe kell hozni a kizökkentett időt.

 

Esőember - SuperTV2, január 21. vasárnap, 13.30h

Charlie Babbitt (Tom Cruise), a csupán pénzköltésben jeleskedő aranyifjú csalódottan veszi tudomásul, hogy édesapjától nem örökölt mást, mint néhány rózsabokrot, meg egy majd 40 éves kocsimatuzsálemet. Hamarosan még egy keserű meglepetés éri. Kiderül, hogy van egy bátyja, Raymond (Dustin Hoffman), aki a hagyaték mintegy hárommillió dollárnyi részét kapja. Charlie egy intézetben talál autista testvérére, s magával viszi őt, annak reményében, hogy megszerezheti a bátyja számára értéktelen vagyont. Közös útjuk során Charlie sok újat tanul, s Raymond segítségével végül legyőzi saját korlátait, s átértékeli életét.

 

Kurszk - Filmcafe, január 21. vasárnap, 13.35h

A Kurszk felejthetetlen igaz történet a K-141 kódjelű orosz atomtengeralattjáróról, amely 2000 augusztusában a Barents-tenger fenekére süllyedt. Miközben huszonhárom tengerész az életéért küzdött a mélyben, a szárazföldön vesztegelő családjaik bürokratikus akadályokkal szembesültek, és tehetetlenül várták, hogy valaki megmentse a fiaikat.

 

Idegroncs derbi - TV2, január 21. vasárnap, 13.55h

Két férfi élete és szakmai karrierje legfontosabb napján: az egyik üzletember, a másik útonálló. Az, hogy találkoznak, sőt muszáj egy teljes napot egy autóban tölteniük, mindkettejük számára katasztrófa. Az üzletember fontos tárgyalása előtt kénytelen saját és a szomszédja összes nyamvadt csemetéjét elfuvarozni az iskolába. A rabló pedig egy sikertelen bankrablás helyszínéről menekülve éppen az ő kocsijukba ugrik be túszokat szedni. Az még hagyján, hogy nyomában a rendőrség, de most a háta mögött, a hátsó ülésen még öt elviselhetetlen takonypóc is terpeszkedik...

 

Dutyi dili - RTL, január 21. vasárnap, 14.40h

Egy fatális véletlen folytán a bankrablók helyett két harkálykosztümös, puhány reklámembert tartóztatnak le és ítélnek 125 év börtönre. Harry (Richard Pryor) nem tudja komolyan venni a dolgot, biztos benne, hogy nemsokára olyan könnyen kiszabadulnak, mint ahogy bekerültek. Ám a helyzet valahogy nem akar jobbra fordulni, ezért kénytelenek a sarkukra állni, ha nem akarják ebben a nehézfiúktól hemzsegő társaságban egy zsákban végezni. Ezért bőszen tettetik a nagyfiút, nem kis hatást gyakorolva a börtönlakókra.

 

A Jó, a Rossz és a Csúf - AMC, január 21. vasárnap, 15.15h

A polgárháború idején sajátos módját választja a pénzkeresetnek a mexikói Tuco és társa, Joe, akit Szőkének neveznek. A Tuco fejére kitűzött vérdíjak begyűjtéséből élnek. Szőke leszállítja a banditát a seriffnek, majd megmenti az akasztófától. Azután jöhet a következő város. Az üzlet virágzik, ám a két fickó összemarakodik az osztozkodásnál. A sivatagban egy kirabolt pénzszállító kocsira bukkannak, ám amikor Tuco le akar számolni társával, kiderül, hogy a haldokló tiszt elmondta Szőkének, hol rejtették el az aranyat. Tuco így kénytelen megint társulni Szőkével, ám az arany utáni hajszába a brutális Angyalszem is bekapcsolódik.

 

Fogtündér - Moziverzum, január 21. vasárnap, 15.20h

Derek Thompson, a jégkorongliga egyik legkeményebb játékosa, ráadásul nem hisz a mesékben. Nem véletlen, hogy összetöri a legfiatalabb rajongói álmait. Hányaveti magatartása a magánéletében is megmutatkozik, ami a barátnőjével, Carly-val való kapcsolatát veszélyezteti. Ezt tetézi, amikor bemeséli Carly kislányának, Tess-nek, hogy a fogtündér nem is létezik. Mindez azonban nem marad következmények nélkül. Derek váratlanul a hitetleneket vizsgáló bizottság előtt találja magát, akik két hét tündérlétre ítélik. A férfi azt hiszi, hogy az egész egy rossz álom csupán. Ám legnagyobb megdöbbenésére szárnyak nőnek ki a hátából...

 

Blue Jasmine - Paramount Network január 21. vasárnap, 15.50h

A New York-i előkelőség nagy gondokkal és tagadásban érkezik San Franciscoba testvéréhez. A megjelenése kifogásolhatatlan, de nem hoz se pénzt, se békét, se szerelmet...

 

Pofa be! - Film Mánia, január 21. vasárnap, 16.20h

Miután Ruby (Jean Reno), a filozófikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentinnak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad.

 

Exférj újratöltve - VIASAT FILM, január 21. vasárnap, 16.45h

Milo Boyd (Gerard Butler), a lecsúszott rendőrségi fejvadász végre kedvére való megbízatást kap: be kell cserkésznie és át kell adnia a nyomozóknak az óvadékkal szabadlábra helyezett Nicole Hurley (Jennifer Aniston) újságírónőt, aki történetesen a volt felesége. Boyd kaján magabiztossággal lát neki munkájának, azt hiszi, gyerekjáték lesz nyakon csípni ex-asszonykáját. Igen ám, de kiderül, hogy Nicole egy gyilkossági ügy leleplezésére készül, és a férfinak _ mint már annyiszor _ rá kell döbbennie, hogy Nicole-lal semmi sem olyan egyszerű, amilyennek elsőre tűnik.

 

Hab - Cool, január 21. vasárnap, 16.50h

Dóri (Kerekes Vica), a sütimennyország bájos cukrásza képtelen túltenni magát a szakításon, hiába telt el másfél év, és hiába nősült meg azóta régi szerelme, András (Elek Ferenc). Keserédes hangulata a cukrászda sikerére is rányomja a bélyegét, és ha nem szerez tőkét, bezárhatja a boltot. Nem talál más megoldást, mint benevezni egy családi cégeknek meghirdetett versenybe, amihez azonban sürgősen szüksége van egy férjre és egy gyerekre. Épp kapóra jön Marci, a sármos fogorvos (Mátray László), aki a hiányzó milliókért folytatott hétvégi tréningen a férjének hazudja magát, míg a szomszéd Lacika (Gyarmati Erik) beugrik a meg nem értett közös gyerekük szerepébe.

 

Anyám és más futóbolondok a családból - Magyar Mozi TV, január 21. vasárnap, 17.40h

Berta édesanyját ápolja, aki 94 évesen az alzheimerrel küzdve már csak a múltjának él. A járókerettel lassan közlekedő asszony pedig valaha igencsak mozgékony volt, életében huszonhétszer költözött. A család Trianon után először Debrecenbe települt át, ahol az anya édesapjának állása volt a postán. A kalaposnak kitanult fiatal lány aztán Budapestre költözött, ahol pár évnyi nyugodt és boldog időszak után elkezdődik a költözések sora, aminek köszönhetően szinte az egész országot bejárja a család, a XX. századi magyar történelmi események elől menekülve. Valami különös, velük született derű folytán azonban ez nem tragédiák sorozata, a család jókedve, humora mindvégig megmaradt, a Partiumtól kezdve, Budapesten ár egészen az Isten háta mögötti településig.