Ezeket a filmeket nézd kedden a tévében!

Összegyűjtöttük a legjobbakat.

Az ötödik elem - Mozi+, április 20. kedd, 18.25h

Minden ötezredik évben egy kapu feltárul két dimenzió között. Az egyikben található az univerzum és benne mindenféle életforma. A másikban a Gonosz, melynek csupán egy célja van: elpusztítani az Életet. Csak a titokzatos ötödik elem mentheti meg a világot az ötezer évenként feltámadó Gonosz pusztításától. Így az univerzumnak minden ötezredik esztendőben szüksége van egy hősre. A XXIII. század veszélyekkel és furcsaságokkal teletűzdelt univerzumában, New Yorkban egy nem mindennapi hős, Korben Dallas (Bruce Willis) szembeszáll a Gonosszal, hogy az emberiséget megvédelmezze.

 

Sérülés - Sony Movie Channel, április 20. kedd, 21h


Dr. Bennet Omalu törvényszéki patológusként dolgozik. A kiváló szakember különös felfedezést tesz egy visszavonult híres amerikai focista boncolásakor. Az elvégzett vizsgálatok megdöbbentő agyi elváltozásokat mutatnak a sportolónál. Dr. Omalu arra a következtetésre jut, hogy a sportpályafutása során szerzett rengeteg ütközés károsította az agyát. Az amerikai fociliga nagyhatalmú vezetői természetesen tagadják ezt, az orvosnak keményen meg kell küzdenie az igazáért. Igaz történet alapján.

 

A kaptár - Viasat3, április 20. kedd, 21h

Valami szörnyűség lappang a Kaptárban, egy óriási, földalatti genetikai kísérleti üzemben, ahol halálos vírus üti fel a fejét. Válaszlépésként a Vörös Királynő _ azaz a Kaptárt irányító óriási szuperkomputer _ szigorú zárlatot rendel el, nehogy a vírus kiszabaduljon. Ezzel az intézkedéssel egyúttal az összes bent rekedt dolgozót is halálra ítéli. Alice és Rain feladata, hogy kommandós társaik élén izolálják a vírust, a team azonban hamarosan érdekes felfedezést tesz: a dolgozók valójában igazán nem is halottak. Ők most a kielégíthetetlen étvágyú, ragadozó Nem-Holtak, akik a Kaptárban ólálkodnak.

 

Nem kellesz eléggé - Filmcafe, április 20. kedd, 21h

Vannak, akik azt állítják, kiismerik magukat a világban, de ki dől be ennek. Beth (Jennifer Anniston), Anna (Scarlett Johansson), Mary (Drew Barrymoore) és Gigi (Ginnifer Goodwin) megpróbálják a lehetetlent: kiismerni a férfiakat. Nézzünk szembe a ténnyel: sosem tudni, mi jár a másik fejében, amikor rád néz, amikor meghív egy italra és elkéri a telefonszámodat. Tudja-e bárki is, miért nem hív vissza, miért tagadtatja le magát, és miért tűnt úgy, hogy akar, és most miért nem akar? A nők tévelyegnek, a férfiak botladoznak, mert az élet nem más, mint a be nem teljesedő kapcsolatok, a félbehagyott, elbénázott, észre sem vett lehetőségek sora.

 

Miss Marple: Paddington 16:50 - TV4, április 20. kedd, 21h

Miss Marple egy fölöttébb különös esettel szembesül: kedves barátnője Elspeth McGillicuddy kétségbeesve hívja föl, hogy segítsen egy szörnyű rejtély megfejtésében. Elspeth ugyanis meg van győződve róla, hogy a 16:50-es vonaton, mely a Paddington állomásról épp indulófélben volt egy gyilkosságnak volt szemtanúja, amely a mellette elhaladó vonatban történt. A fülkéjének ablakánál állva egy halálfélelemmel teli szempár bámul rá a szemben lévő vonat ablakából. Aztán a szerelvény felgyorsul és a jelenség eltűnik. A rendőrség holttestet nem talál, a rendőrök legyintenek, hogy a hölgy bizonyára csak képzelődött.

 

Halálos közellenség - Public Enemy - Film Mánia, április 20. kedd, 22.55h

"Nem szeretem a törvényeket, mivel a gazdagoknak találták ki" _ mondja Jacques Mesrine, a francia kriminalisztika talán legismertebb és legveszélyesebb bűnözője. Az egyszerű munkásszülők gyermeke megjárta az algériai háborút. Miután három esztendővel később hazatért, könnyű pénzkereseti forrás után nézett. Az egyik rettegett bűnbanda tagja lett, bankokat rabolt, gyilkolt és más erőszakos bűncselekményeket követett el. Az sem törte meg, amikor a zsaruk 1962-ben elfogták és rács mögé került. Amikor forróvá vált a lába alatt a talaj, a kedvesével Kanadába szökött.

 

Brooklyn mélyén - Viasat3, április 20. kedd, 23.05h

Eddie-nek (Richard Gere), Salnak (Ethan Hawke) és Tangónak (Don Cheadle) sosem kellett volna találkozniuk, de a sors ugyanarra a bűnügy helyszínére viszi őket. Eddie húsz évnyi kínlódás után a nyugdíjazása előtt hét nappal rábízott újoncok hatására próbál meg olyan rendőr lenni, amilyen addig talán még sohasem volt. Sal a kábítószerosztályon lehúzott 12 évnyi kemény munkáját teszi kockára egy veszélyes magánakcióval. Tango három éve dolgozik beépített zsaruként, s most felettese egy utolsó feladattal bízza meg. Börtönbe kell juttatnia bizalmasát és legjobb barátját, Cazt (Wesley Snipes).

 

Az Álmosvölgy legendája - SuperTV2, április 20. kedd, 23.25h

A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak. Mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértetjárta helyekkel, éji babonával. Ide érkezik 1799 egyik vészjósló napján New Yorkból a legújabb tudományos nyomozási módszerek iránt elkötelezett Ichabod Crane felügyelő, hogy kivizsgálja a kis faluban történt rejtélyes eseteket. Három rendkívül különös gyilkosság zaklatta fel a békés kis közösség nyugalmát. Mindhárom áldozatnak levágták a fejét, és a fejek eltűntek... A falubéliek váltig állítják, tudják, ki követte el a rémséges tetteket: nem más, mint a legendás Fejnélküli Lovas!"A mesemondás nagymestere, Tim Burton (Batman, Támad a Mars!, A majmok bolygója) hátborzongató és elbűvölő látomást szőtt a klasszikus rémtörténet köré. Az Álmosvölgy legendája igazi csoda: bátor, izgalmas, és telis-tele van erőteljes képekkel."