Ezekkel a filmekkel ereszd ki a fáradt gőzt szombaton

Elég mozgalmas hetünk volt, és hol van még az év vége, ugye! Ezért aztán a legjobban tesszük, ha otthon maradunk, és lazulunk a tévé előtt. Összegyűjtöttük a legjobb szombati filmeket.

Segítség, felnőttem! - Paramount Channel, december 5. szombat, 12.25h

Josh (Tom Hanks), a tizenhárom éves kamasz élete egy csapásra megváltozik, amikor egy csodálatos szerkezet negyed dollárért teljesíti a kívánságát, mégpedig azt, hogy felnőtt lehessen. Másnap harmincas fiatalemberként ébred. Ám a csodába hiba csúszik, Josh felnőtt lesz, de a lelke gyermeki marad. Ekkor és így találkozik Susannal (Elizabeth Perkins).

 

Nagy durranás 2. - A második pukk - TV2, december 5. szombat, 13.50h

Újra akcióban Topper Harley, a kezelhetetlen és rettenthetetlen amerikai katona mintaképe. A hadsereg roppant fontos és rettenetesen veszélyes feladattal bízza meg, amelyet Rambo is megirigyelhetne. Miután minden épkézláb emberük csődöt mondott, Topper Harley-re vár a feladat, hogy kiszabadítsa az iraki fogságban vergődő katonákat. A fickókat a gonosz admirális zárta sziklabörtönbe, amikor a fogságba esett társaikat mentek kiszabadítani Irakba, akik még a korábbi foglyokat akarták kiszabadítani és így tovább...

 

Négy karácsony - RTL Klub, december 5. szombat, 16.10h

Kate (Reese Witherspoon) és Brad (Vince Vaughn) a karácsonyokat egy távoli, napsugaras szigeten tölti, ám idén a köd miatt nem száll fel a gépük. Kénytelenek a családjaikkal tölteni az ünnepet.

 

Az örömapa - Cool, december 5. szombat, 18.45h

Nagyot tévednek azok, akik azt hiszik, hogy egy esküvő egyszerű és nagyszerű dolog! Az ember lánya, aki még csak nemrégen született meg és még alig húsz éves, egyszer csak azt mondja: megismertem egy fantasztikus srácot és hozzámegyek! Természetes a fiú szörnyű, a szülei kimondottan borzalmasak, az esküvő pedig maga a megtestesült lidércnyomás. George Banks (Steve Martin) mindössze azt szeretné még tudni, hogy egyedül ő, az örömapa érez így?

 

Az 50 első randi - Prime, december 5. szombat, 18.55h

Henry a paradicsomi Hawaii-on éli az unatkozó playboyok édes életét. Egyik reggel azonban találkozik a csinos Lucy-val, akinek remek a humora, bájos a mosolya, és a palacsintájából éppen meseházat épít a tányérján. Egyszóval teljesen belehabarodik a lányba! Minden nagyszerűen alakul, de másnap kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik a vidám randiból, mivel rövidtávú memóriája, egy autóbalesetben jóvátehetetlenül megsérült. Így Henry-nek nem marad más választása: minden nap újból nekiveselkedik, hogy meghódítsa Lucy-t...

 

Koszorúslányok - SuperTV2, december 5. szombat, 19h

A harmincas Annie-nek semmi sem jött össze az életben. Se pénze, se párja, a munkáját utálja. Amikor megtudja, hogy a legjobb barátnője, Lillian férjhez megy, természetesenek veszi, hogy csakis ő lehet az esküvői tanúja. Bár nagy igyekezettel igyekszik megfelelni a feladatnak, mindig becsúszik valami gikszer, miközben a riválisa, Helen maga a tökély e téren. Annie-t azonban kemény fából faragták, nem adja fel, mindent megtesz annak érdekében, hogy megmutassa, mire képes azért, akit szeret.

 

Hat nap, hét éjszaka - Cool, december 5. szombat, 20.55h

Quinn (Harrison Ford) kemény, ámde csöppet sem ambíciózus pilóta, aki rozzant teherszállító gépén fekete fuvarokat vállal egyik trópusi szigetről a másikra. Kényelmes életén esze ágában sincs változtatni. Robin (Anne Heche): sikerorientált és céltudatos nő, egy New York-i magazin szerkesztője, aki újdonsült vőlegényével nyaral egy egzotikus déltengeri szigeten. Egy sürgős munka azonban Tahitira szólítja, ezért repülőgépet bérel, melynek pilótája nem más, mint a laza Quinn. Az össze nem illő pár (vagy mondjuk úgy: tűz és víz) "repülőtörést" szenved egy lakatlan szigeten, s megkezdődik a veszélyes kalandokkal, az annál is veszélyesebb perpatvarokkal, és ami a legveszélyesebb: egy kis románccal tarkított váratlan vakáció, amelyhez foghatót nem reklámoznak utazási irodák. És akkor még említést sem tettünk a váratlanul felbukkanó vérszomjas kalózokról, akik a szigeten rejtegetik összerabolt kincseiket.

 

Ripacsok - ATV Spirit, december 5. szombat, 21h

"Mélyen tisztelt publikum, kéretik egy kis csend. Ki nem szökött meg eddig, most már maradjon is bent. Ülj közelébb a párodhoz, ez később fontos lesz. Hogy együtt tudjunk mulatni, a tudnivaló ez, csak ennyit kell, hogy megjegyezz: Egyedül nem megy, egyedül nem megy, egyedül nem megy, ha-ha-ha-ha..."Stock és Salamon hosszú ideje társak. Közös kabarészámukkal nagy sikerrel lépnek fel estéről estére. A szilveszteri tévés közvetítésben való részvétel mindkettőjüknek nagyon fontos. Az egész ország előtt elénekelhetik közös számukat a háromlábú nadrágban: Egyedül nem megy. Salamon váratlanul leváltja Stockot egy új, fiatal táncos lány miatt.

 

Bosszúállók - RTL Klub, december 5. szombat, 21.10h

Egy váratlan ellenfél minden eddiginél nagyobb veszélyt jelent a Földre. Szükség van egy csapatra, ezért kezdetét veszi a Föld körüli toborzás _ kizárólag szuperhősöket keresnek! Joss Whedon filmje.

 

Jön Harold! - Duna Tv, december 5. szombat, 21.30h

"Haroldnak tele lett a töke az Ikeával." Harold (Björn Sundquist) már negyven éve ugyanazt a kis családi vállalkozását vezeti feleségével: bútorokat értékesítenek egy norvég kisvárosban. A nyugdíjas korhoz közelítő férfi hirtelen a csőd szélére kerül, amikor a svéd IKEA éppen Harold bútorboltjának a szomszédságában nyitja meg legnagyobb norvég üzletét. Harold viszont nem hagyja, hogy élete munkáját nyom nélkül eltörölje a multi, hogy a tömörfa bútorok helyét végérvenyesen átvegyék a lapraszerelt konfekciók: pisztolyt ragad és nekivág Svédországnak. Azt tervezi, hogy elrabolja az IKEA alapítóját, Ingvar Kampradot (Björn Granath) és bosszút áll. Az eszelős ötlet végrehajtásában segítségére lesz egy svéd tinédzserlány, Ebba (Fanny Ketter), akivel út közben ismerkedik meg.

 

Mindenki szereti a bálnákat - SuperTV2, december 5. szombat, 21.40h

Az emberek szívét világszerte rabul ejtő igaz történet alapján készült kalandfilm lenyűgöző történet egy kisvárosi riporterről és egy Greenpeace aktivistáról, akikhez a két rivális nagyhatalom is csatlakozik, hogy megmentsenek egy szürkebálna családot, akiket körbe zárt az északi sarkkör gyorsan szilárduló jege. Az Alaszka északi csúcsán dolgozó helyi riporter, Adam Carlson alig várja, hogy lelépjen valami nagyobb nézettségű hely és állás felé. Ám amikor beüt élete sztorija, a világ jön el őhozzá. Egy olajmágnás, államfők és szenzációéhes újságírók bukkannak fel a fagyos városkában, de aki miatt Adam leginkább aggódik, az Rachel Kramer. A lány nem csak hogy szókimondó környezetvédő, de a volt barátnője is. Az idő egyre fogy, és Rachelnek és Adamnek össze kell hoznia egy különleges szövetséget az eszkimó őslakosok, az olajcégek és az orosz és amerikai hadsereg között, hogy ellentéteiket félretéve segítsenek kiszabadítani a bálnákat. Ahogy a világ figyelme a földgolyó jégsapkája felé irányul, a veszélyeztetett állatok kimenekítése a nemzetek közös ügye lesz, és pillanatnyi enyhülést hoz a hidegháborúban.