Ezekkel a filmekkel kapcsolódj ki vasárnap!

Összeszedtük a legjobb filmeket vasárnapra.

Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le - Filmcafe, február 21. vasárnap, 12.55h

Tüneményesen vidám film egy angolról és egy bűbájos walesi faluról, amelynek lakói bármit készek elkövetni, hogy dombjuk/hegyük neve, a Ffynnon Garw méltóképp legyen megörökítve Őfelsége térképén. "A mi városunk olyan rettentő magas hegyen fekszik, mely alig néhány ezer méterrel alacsonyabb a Himalájánál" _ gondolják e városka lakói roppant büszkén. Ám jön egy ifjú térképész (Hugh Grant), akinek van képe csupán dombnak nevezni a város büszkeségét. De a helybeliek sem hagyják, hogy megrövidítsék őket! Szószólójuk, a bővérű kocsmáros semmitől sem riad vissza, hogy lemossa a becsületükön esett foltot. Eközben térképészünk elé új panoráma tárul: a fiatal felszolgálólány hegyei és dombjai. Szerelem első mérésre? Meglátjuk. Mindenesetre érdemes ezzel a vidám, bolondos kompániával kirándulásra indulni!

 

Ausztrália - Prime, február 21. vasárnap, 13.15h

Az 1930-as évek végén Sarah Ashley (Nicole Kidman) férje Ausztráliában próbálja eladni az utolsó birtokukat, egy marhalegelőt. Mivel lassan halad az ügy, az asszony utána utazik a távoli földrészre, hogy kezébe vegye a dolgok intézését. Darwin városában azonban a férje helyett a nyers modorú, durva marhatenyésztő várja, akit mindenki csak Hajcsárnak (Hugh Jackman) nevez. A kegyetlen ügyintéző, Neil Fletcher (David Wenham) összejátszik a marhabáró Carneyvel (Bryan Brown), hogy megszerezzék Sarah földjét. Az asszony a birtok megmentése érdekében kénytelen összefogni a Hajcsárral, ezerötszáz marhát kell átterelniük Észak-Ausztrália kemény vidékén.

 

Fellini nyomában - Duna Tv, február 21. vasárnap, 13.25h

Federico Fellini legendás rendező asszisztense, titkára 40 év után sorra látogatja a Maestro kollégáit, barátait, és a közös visszaemlékezések nyomán újra megelevenedik a XX. század egyik legkreatívabb filmalkotójának képe.

 

Álmomban már láttalak - Film Mánia, február 21. vasárnap, 14.25h

Marisa Ventura gyermekét egyedül nevelő anya, aki egy előkelő manhattani szállodában dolgozik szobalányként. Egy napon aztán a világ a feje tetejére áll _ Marisa találkozik Chrisszel, a sármos politikussal, aki a hotelban száll meg és összetéveszti őt egy vagyonos társasági hölggyel. Chris halálosan beleszeret a lányba, aki nem meri felfedni előtte a tényt, hogy ő "csak" egy egyszerű szobalány...

 

Hölgyválasz - TV2, február 21. vasárnap, 15.45h

Egy férfi újjászületésének szívderítő és mulatságos történetét egy azonos című, nagy sikert aratott japán film ihlette. A film nem annyira a konvencionális szerelem megtalálásáról szól, hanem sokkal inkább annak az örömnek az újrafelfedezéséről, amit akkor érzünk, ha legtitkosabb álmainkat valósítjuk meg. Richard Gere, Jennifer Lopez, Susan Sarandon és Stanley Tucci felejthetetlenül felszabadító pillanatokat ad a nézőnek ebben a könnyed, vidám történetben.

 

Kivonat - Film Mánia, február 21. vasárnap, 16.25h

Joel egy kis üzem tulajdonosa. A férfi rossz passzban van, egymást érik a személyes és a szakmai problémák. Először a gép meghibásodása következtében az egyik alkalmazottja balesetet szenved. A sérült perrel fenyegetőzik, ami a cég helyzetét veszélyezteti. Joel magánélete is zűrösen alakul, miután némi drog hatása alatt elfogadta csapos barátja ajánlatát, hogy tegye próbára a felesége hűségét. Nos, úgy tűnik, hogy az általa felbérelt dzsigoló sikerrel járt. Végül ott van az új alkalmazott, Cindy, aki valójában meg akarja fejni a vállalatot. Joel megkísérli megmenteni a cégét és a házasságát.

 

Salt ügynök - SuperTV2, február 21. vasárnap, 16.30h

Evelyn Salt a Központi Hírszerző Iroda titkos-ügynöke. A nyugalmasnak eddig sem nevezhető élete fenekestől felfordul, amikor egy orosz disszidens azt állítja róla, hogy a KGB alvó ügynöke, akit nem akármilyen feladat miatt "élesítettek": az Egyesült Államokba látogató orosz elnököt kell megölnie. A CIA persze semmit nem bíz a véletlenre, el akarja kapni, ám Salt ügynök menekülésre fogja a dolgot. Ez az egyetlen módja ugyanis annak, hogy bizonyítsa az ártatlanságát. Szerencsére jó kiképzést kapott. Minden tudására szükség van, hogy kijátssza a két titkosszolgálat embereit, és kiderítse, ki volt az áruló...

 

A holló - AMC, február 21. vasárnap, 20.05h

Minden évben egyszer, az ördög éjszakáján a holló kiválaszthat egy lelket azok közül, akik értelmetlen halált haltak, s így lehetőséget kapnak arra, hogy bosszút állva lelkük nyugalomra leljen. Ebben az esztendőben Eric Draven (Brandon Lee) kap lehetőséget. Eric visszatér, hogy bosszút álljon a Top Dollar bandán. Vállán a hollóval a sötét erők birodalmából kiszakítva fekete angyalként járja a várost, hogy igazságot osszon és saját fegyvereiket ellenük fordítva halált hozzon mindazokra, akik egy fél évvel korábban barátnőjét és őt lemészárolták. Kiderül azonban, hogy csak akkor tekintheti teljesítettnek feladatát, ha nem áll meg a puszta bosszúnál. A történet még hátborzongatóbbá vált azzal, hogy egy valódi tragédiát is megörökít. A film főszereplője, Brandon Lee a forgatás közben meghalt.

 

Éjszakai játék - Viasat6, február 21. vasárnap, 21h

Max és Annie minden héten összejárnak a barátaikkal ártatlan társasjátékokat játszani. Amikor azonban Max karizmatikus fivére, Brooks gyilkosos játékot szervez álbűnözőkkel és hamis szövetségi ügynökökkel, azonnal nagyobb lesz a tét. És amikor Brooksot elrabolják, az is csak a játék része… vagy nem?

 

Személyiségtolvaj - SuperTV2, február 21. vasárnap, 21h

A kimeríthetetlen pénzkeret lehetővé teszi Diana számára, hogy flancoljon Miamiban, és megvegye, amire csak kedve szottyan. Csak egy a bökkenő: a kártya, amit a vásárlási ámokfutáshoz használ Sandy Bigelow Patterson nevére szól, aki egy számlakezelő, és az Államok túlsó felén lakik. Az igazi Sandy Bigelow Patterson-nak egy hete van, hogy levadássza a szélhámost, mielőtt a világa összeomlik, így délre indul, hogy kérdőre vonja a nőt, akinek szabad belépőkártyája van az ő életébe. Próbálkozik vesztegetéssel, hízelgéssel, veszekedéssel, de kénytelen rádöbbenni, milyen kemény meló visszaszerezni a saját nevét...

 

Hegyek között - Prime, február 21. vasárnap, 21h

A fotóriporter Alex és a sebész Ben útja Boise városának repterén keresztezi egymást. Alex az esküvőjére, Ben pedig egy műtét elvégzésére utazna, ám a viharos idő miatt lemondták a járatokat. Alex és Ben megegyeznek egy magánpilótával, hogy elviszi őket. Walter azonban rosszul lesz, és a gép lezuhan a hegyek között. A katasztrófát csak Alex, Ben és Walter kutyája éli túl. A kietlen hegyvidéken csak magukra számíthatnak. Miközben a természet erőivel harcolnak, egymással is meg kell küzdeniük...

 

Elhajlási engedély - AXN, február 21. vasárnap, 21h

Rick (Owen Wilson) és Fred (Jason Sudeikis) jó barátok, mindketten régóta házasok. Szeretik a feleségüket, de ez nem jelenti azt, hogy ne néznének más nőkre. Egy idő után a két nejnek is feltűnik, hogy nem őket stírölik. Grace (Christina Applegate) és Maggie (Jenna Fischer) sajátos módon próbálja leszoktatni őket erről. Egy hét kimenőt adnak férjeiknek, és az elhajlási engedély birtokában azt csinálnak, amit akarnak, nem kell számot adniuk semmiről. De ha letelik a hét, vissza kell térniük a hűséges párjaikhoz. Rick és Fred fejest ugrik a szabadságba, ám hamar megtapasztalják, hogy más az álmodozás, és más a valóság.

 

Star Wars: A Birodalom visszavág - Viasat3, február 21. vasárnap, 21h

A felkelők maréknyi csapata a hó borította Hoth bolygó földalatti támaszpontján rejtőzködik. A szondák azonban felfedik a rejtekhelyet, és hamarosan birodalmi lépegetők lepik el a bolygót. Han Solo, Chewbacca és Leia a megbízhatatlan Lando Calrissian segítségét kérik. Nem is sejtik, hogy a birodalom rettegett ura, Darth Vader már várja őket nem kis meglepetést tartogatva Han számára. Luke Skywalker a Dagobah rendszerben az utolsó és legnagyobb Jedit, Yodát keresi, hogy felkészülhessen a végső összecsapásra az Erő sötét oldalával.

 

Örvény - Duna Tv, február 21. vasárnap, 23h

Hester egy felsőosztálybeli, tiszteletre méltó angol bíró felesége. Ezért is éri váratlanul környezetét, amikor öngyilkosságot próbál elkövetni. Ennek okai a múltban gyökereznek. Úgy tűnik, Hester megtalálta a boldogságát a házasságban. Ám hamarosan kiderült, hogy az asszony szabad szelleme valójában csapdába esett a minden szenvedélyt nélkülöző nászban. Hester életét felkavarja, amikor találkozik a Királyi Légierő egykori pilótájával, a problémás Freddie-vel. Díjak: Golden Globe-díj (2013) _ Legjobb színésznő _ drámai kategória jelölés: Rachel Weisz

 

Legbelső félelem - Film+, február 21. vasárnap, 00.15h

A tárgyalótermi légkörben játszódó filmek holtbiztos ismertetőjegye a mesterien adagolt feszültség és a kikezdhetetlen logika. Az alapanyagokból e történetben sincs hiány. Martin sikeres, arrogáns és jóképű ügyvéd, aki bármikor vállalja a harcot, ha annak elég hangos médiavisszhangot lehet teremteni. Elvállalja egy vad utcagyerek képviseletét, akit Chicago egyik legbefolyásosabb emberének meggyilkolásával gyanúsítanak. Nem humanitárius szempontok vezérlik, nem is az igazság keresése: ő saját verzióját szeretné előadni az igazságról. Volt főnökén is bosszút szeretne állni, ráadásul a vád képviselője sem közömbös számára érzelmileg: Janet és Martin korábban szenvedélyes szeretők voltak. A sokfelé aprózott feszült figyelem megtéveszti Martin érzékeit: nem veszi észre a számára készített csapdát.