Fekete tükör: forradalmi újítás

Az angol sci-fi sorozatban most minden néző saját rémálmot választhat magának.

A Netflix ugyanis azzal akar betörni az interaktív televíziózás piacára, hogy a hagyományos tévézést a videojátékok metódusával házasítja össze, és ezt először a Fekete tükör egyik epizódjában tapasztalhatják meg a nézők.

Egy névtelenül nyilatkozó forrás szerint a szóban forgó rész a széria ötödik évadának egyik epizódja lesz, ami decemberben válik majd elérhetővé a streamelős szolgáltatás felületén. Az újítás lényege, hogy a nyomógombok segítségével a nézők saját maguk választhatják ki, merre kanyarodjon a sztori.

Ez az új funkció egyébként azért is vicces, mert maga a sorozat is ember és technológia egyre nyugtalanítóbbá váló kapcsolatáról szól. A kérdéses epizódnál a felhasználók több interaktív extra közül választhatnak majd a cég katalógusából.

A Netflix egyébként nem először próbálkozik ezzel az újítással: a gyerekeknek szóló, Csizmás kandúr kalandjait feldolgozó Puss in Book szériájuknak számos „válaszd ki a saját kalandod”-epizódja volt. A Fekete tükör esetében azonban állítólag egy sokkal összetettebb narratívájú cselekményt irányíthatnak majd a nézők, és több lehetőség közül választhatnak.


(via NME)