Filmek január utolsó hétfőjére

Igen, ez az utolsó januári hétfő idén, ezt pedig meg kell ünnepelni jó kis filmekkel!

Ízek, imák, szerelmek - Viasat3, január 25. hétfő, 21h

Liznek (Julia Roberts) mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Hirtelen elhatározásból elköltözik otthonról, és kilép a házasságból. Viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel (James Franco). De igazából ez sem elégíti ki. Úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért világkörüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Ráadásul találkozik Felipével (Javier Bardem), a bohém brazillal.

 

Farkasember - Filmcafe, január 25. hétfő, 21h

Lawrence Talbot tragikus körülmények között veszítette el az anyját. Hatására hátat fordított a szülői háznak, és évtizedeken át próbálta elfelejteni a történteket. Egy nap felkeresi őt a fivére menyasszonya. Gwen arra kéri, segítsen neki megtalálni eltűnt szerelmét. Nehéz szívvel bár, de Lawrence visszatér Blackmoorba. Megtudja, hogy a környéken egy vérszomjas szörny garázdálkodik, ami után már a Scotland Yard is nyomoz. Miközben próbálja kideríteni az igazságot, tudomást szerez az ősi átokról, miszerint akit a szörny megharap, teliholdkor vérfarkassá változik.

 

Gengszterosztag - Film+, január 25. hétfő, 21h

Los Angelesnek volt már királya. Mickey Cohen (Sean Penn) korlát és gátlás nélkül uralkodott a városon. A negyvenes-ötvenes években a kábítószer- és fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóztak. De nemcsak a bűnözők voltak az alattvalói; a rendőrség és a politikusok is az udvartartásába tartoztak. A gengszterfőnök uralmának alig volt határa. Csupán néhány őrült, vakmerő zsaru hitte azt, hogy meg kell őt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai: ők még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy a tisztességet védjék.

 

T2 Trainspotting - Filmcafe, január 25. hétfő, 23h

Négy edinborough-i srác meg a heroin története húsz évvel ezelőtt felforgatta a mozis világot. A durva valóság és az őrült humor nagy találkozásából kultikussá váló film valamint négy feledhetetlen _ bár kissé veszélyes _ figura született. Most mind a négyen visszatérnek: az évek őket sem kímélték, és ők továbbra sem kímélnek senkit.Renton, Spud, Begbie és Beteg Srác: a négy régi barát, akit jó viszontlátni (de lehetőleg nem egy sötét sikátorban) újra akcióba lendül.

 

Megérint a halál - Film+, január 25. hétfő, 23.20h

Jimmyt tovább kísérti a múltja. Egy éjszaka unokaöccse, Ronnie dörömböl az ajtaján és segítségért könyörög. Egy kamionnyi lopott autó vár arra, hogy leszállítsák a megrendelőnek, de nincs sofőr. Ha Jimmy nem vállalja a fuvart, Ronnie a halál fia _ a maffia nem ismer kegyelmet. Jimmy persze segít Ronnie-nak, de útközben rajtuk ütnek a zsaruk, s a lövöldözésben meghal egy rendőr. Ronnie megússza, de Jimmy lakat alá kerül. A férfi ismeri a maffia hallgatási törvényét és néma marad. Amikor azonban megtudja, hogy minden barátja és rokona elárulta őt, és rájön arra, hogy Ronnie a feleségét elcsábította, elhatározza, hogy büntetése enyhítéséért cserébe segít lebuktatni Little Junior Brownt, a veszélyes maffiafőnököt.