Filmek péntek estére

A jó hír, hogy péntek van, vagyis büntetlenül lehet késő éjszakáig is tévézni. Ezért bátran ajánljuk estére Ingmar Bergman Arc című filmjét, vagy a tragikus sorsú zenészekről szóló La Bambát.

Batman: Kezdődik - Film+, június 7. péntek, 21h

Bruce Wayne (Christian Bale), az árva milliomos önszántából járja meg az erőszak poklát, amikor Henri Ducard (Liam Neeson), a keleti mester a harcosai közé veszi és tökéletesen kiképzi. Wayne azonban nem osztozik mestere elvakult nézeteiben és visszatér Gotham Citybe. Célja, hogy az igazságtalanság ellen harcoljon minden lehetséges eszközzel. A várost azonban megfertőzte a korrupció, csak a fiatal ügyésznő, Rachel (Katie Holmes) és James Gordon nyomozó (Gary Oldman) mernek szembeszállni Ra's Al Ghul embereivel.

Férfibecsület - Paramount Channel, június 7. péntek, 21h

A hírhedt kiképzőközpontba, Bayonne-ba kerül sorkatonaként a fekete bőrű Carl Brashear. Kiképzőtisztje, Billy Sunday az egyik legkeményebb katonának számít a seregben. Déli származása révén gyűlöli a négereket. A fekete búvár azonban a hihetetlen akaraterejével és ügyességével lassan kivívja az elismerését. Carl bevetés közben elveszíti az egyik lábát. Ennek ellenére azért küzd, hogy ne szereljék le. Billy kiáll mellette, magára vonva ezáltal sok bajtársa és felettese gyanúját és ellenszenvét.

Chicago - Filmcafe, június 7. péntek, 21h

Chicago, 1929. Gyilkosság. Szenvedély. Hírnév. Szex. És jazz, mindhalálig. A Szeles Város megannyi kalanddal és lehetőséggel kecsegtet. Ez a csábítás elkápráztatja Roxie Hartot, a látszólag ártatlan színésznőt, aki arról álmodozik, hogy az ének és a tánc kimenti őt élete egyhangúságából. Roxie egyetlen vágya, hogy Velma Kelly varietéművésznő dicső nyomdokaiba léphessen. Vágya kicsit másképp teljesül, amikor néhány nagyon elhibázott lépés folytán a sztár és a sztárjelölt is börtönbe kerül gyilkosság vádjával. A Matron Morton börtön felügyelete alatt Roxie találkozik Billy Flynn-nel, a legendás ügyvéddel, aki elvállalja Roxie ügyét, egy nem szerény összegért. Roxie berobban a csúcsra, mentorának nagy bosszúságára. Ám az agyafúrt Miss Kelly is tartogat néhány meglepetést a második felvonásra.

Kingsman: A titkos szolgálat - Mozi+, június 7. péntek, 21h

Tökit kicsapták az iskolából, munka nélkül tengődik, az anyja lakásában lakik és zűrös életet él. Amikor autólopásért lecsukják, felhívja az apja halála után kapott érmén lévő telefonszámot. Ki is hozza őt a sittről a kifogástalan modorú, angolosan elegáns kém, Harry Hart, akinek annak idején a fiú apja mentette meg az életét. Harry megütközik a srác életmódján, ám lenyűgözi a fiú tehetsége és az intelligenciája, ezért felajánlja neki, hogy jelentkezhet a csapatába, ahol igazi James Bondot faragnak belőle.

Arc - Duna Tv, június 7. péntek, 21.30h

1846-ban egy mágiával és hipnotizálással foglalkozó mutatványostrupp közeledik Stockholm felé egy batáron. A csapatban főleg a hipnotizőr Vogler számít hatalmas attrakciónak. Stockholm kapujában fel is tartóztatják a batárt, és utasait egy palotába kísérik. Itt a konzul fogadja őket, aki lelkesedik a mágiáért, és szeretné jobban megismerni a művészetüket. Arra kérik Voglert és csapatát, hogy mielőtt engedélyezik nyilvános szereplésüket, mutassák be tudományukat a város vezetőinek. A hatalmasok között persze többen is akadnak, akik felettébb kétkednek a mutatványosok módszereiben, azonban az előadáson megdöbbentő dolgok történnek.

Matador - SuperTV2, június 7. péntek, 22h

Julian Noble jól szituált bérgyilkos. Mestere szakmájának, de már belefásult, ezért inkább nőkre vadászik. Danny Wright átlagos utazóügynök, akire rájár a rúd: állásából kipenderítik és a felesége kezd elhidegülni tőle. Mindkét férfinak szüksége lenne némi vérfrissítésre. Kapóra jönnek hát egymásnak, amikor egy mexikói bárban összefutnak és hamarosan olyan kalandra indulnak, amely mindkettőjük életét gyökeresen megváltoztatja. Fejek hullnak és poénok repkednek Richard Shepard szenzációs komédiájában, amely elegánsan vegyíti a fekete humort a kirobbanó akcióval.

La Bamba - Filmbox, június 7. péntek, 22.45h

A mexikói bevándorlók gyermeke, Ricardo Valenzuela gyümölcsöt szed a kaliforniai San Joaquin-völgyben. A tizenhét éves srác arról álmodik, hogy híres rockénekes lesz belőle. A családja minden segítséget megad neki ehhez. A fiú Ritchie Valens néven lesz ismert, karrierje az ötvenes évek második felében kezd felívelni. A La Bamba és a Donna című dalával meghódítja a slágerlistákat, a legnagyobb sztárok közé emelkedik. Pályája tragikus véget ért, 1959-ben repülőgép-katasztrófa áldozata lesz a barátjával és zenésztársával, Buddy Hollyval.

Cloverfield Lane 10 - Moziverzum, június 7. péntek, 23h

Egy nő egy szörnyű baleset után egy pincében tér magához, és attól fél, hogy elrabolták. "Fogvatartója", aki fel van készülve a világvégére, azt állítja, hogy megmentette a nő életét, mivel borzalmas támadás érte a Földet, és emiatt a külvilág már lakhatatlan...