Greta Thunberg saját sorozatot kap

A 17 éves környezetvédő aktivistával a BBC Studios forgat egy műsort, amiből megismerhetjük nem éppen szokványos életét és mindennapjait.

A hétfőn bejelentett projekt premierdátuma még nem ismert, ahogy az sem, melyik csatornán kerül majd adásba és pontosan hány epizódból fog állni. Egy leírást azonban már nyilvánosságra hoztak, így nagyjából lehet tudni, miről szól majd a „Greta Thunberg show”.

„A sorozat Greta nemzetközi keresztesháborúját követi majd, ami a klímaváltozás frontvonalán keresztül a Föld rendkívüli helyszíneire juttatja el a hőst, miközben megtudhatjuk, milyen akciókat hajt végre, hogy mérsékelje a globális felmelegedést és káros hatásait.

Forrás: Jason Alden / Bloomberg via Getty Images

 

Utazásai közben Greta nemcsak vezető tudósokkal találkozik, de politikusokkal és az üzleti világ nagyágyúival is, akikkel megismerteti a tudományos tényeket, és felszólítja őket a változtatásra. A műsor ezenkívül a lány saját belső utazását is feltárja, ahogy felnőtté válik, miközben szembesül a külvilág tétlenségének következményeivel.

De megismerjük a főhős csendes pillanatait is, amikor azokat a gyújtó hatású beszédeit írja, amiket világszerte közvetítenek és elemeznek, minek köszönhetően ez a tinédzserlány olyan életet él, mint egyetlen kortársa sem a földön” – olvasható a leírásban. Greta Thunberg egyébként felbukkant a vasárnap éjjeli Oscar-gálán is, ahol egy videobejátszásban mutatták meg, ahogy a dokumentumfilmek erejéről beszél. A klipben Thunberg a természetfilmes David Attenborough-val is beszélgetett, és elárulta: ő inspirálta arra, hogy a klímavédelem ügyének szószólója legyen.


(via The Wrap)