Ha egy kis akciófilmes nosztalgiázásra vágynál, kapcsold be a tévét szombaton!

Újra műsoron lesz A szikla és a True Lies - Két tűz között, de egy jó kis kilencvenes évekbeli krimi, A Pelikán ügyirat is szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

A Pogány Madonna - TV2, október 5. szombat, 18.55h

Nyár, Balaton, vitorlások. A Tihanyi Apátságból ellopják a Pogány Madonnát, egy aranyszobrot, mely Déméter istennőt ábrázolja. A rendőrség azonnal lázas nyomozásba kezd. A tettesek azonban semmitől, még a gyilkosságtól sem riadnak vissza, s mivel profik, nyomot sem igen hagynak maguk után. Kardos doktor, a fiatal, ambiciózus rendőrtiszt fanyalogva bár, de arra kényszerül, hogy a minden hájjal megkent Csöpi, azaz Ötvös hadnagy segítségét kérje…

A kétszáz éves ember - TV4, október 5. szombat, 20h

A Martin család vásárol egy egyszerű háztartási robotot. Olyat, ami némán behozza a teát, kipucolja a cipőket, és soha nem zavar. Aztán nagyon hamar rájönnek, hogy az ő robotjuk kicsit más, mint a többi: mindenről véleménye van, jó pár dologba beleszól, és ami a legmeglepőbb - van, akit nagyon meg tud szeretni: például a kislányt, akire vigyáznia kell. Csaknem kétszáz évig szolgál Martinéknál, és nem létező szívébe az érkező gyerekek és unokák is belopják magukat. Egyre erősebbé válik benne a vágy, hogy egyszer tényleg jön egy mérnök, aki valóra válthatja a gép vágyait.

True Lies – Két tűz között - Moziverzum, október 5. szombat, 21h

Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) a szupertitkos Omega csoport ügynöke. Ám a nyilvánosság, s még felesége, Helen (Jamie Lee Curtis) és lánya, Dana (Eliza Dushku) előtt is számítógépekkel foglalkozó kereskedő. A szürke hétköznapoknak azonban egy csapásra vége, amikor az atombombával fenyegetőző terrorista, Salim Abu Aziz (Art Malik) foglyul ejti Harryt és Helent. Tasker ügynöknek és az eddig mit sem sejtő feleségének gyorsan kell cselekedni, hogy megakadályozzák a milliókat veszélyeztető terrortámadást.

Sorsügynökség - AMC, október 5. szombat, 21h

David Norris, a fiatal, tehetséges politikus ígéretes jövő előtt áll. Ám találkozik a gyönyörű balerinával, Elise-zel, akibe beleszeret. Egy ilyen kapcsolat azonban nem illik a képbe. David azon veszi észre magát, hogy titokzatos erők próbálják eltérítenő őket egymástól. Megtudja, hogy a Sorsügynökség embereivel áll szemben, akiknek az a feladata, hogy a megfelelő mederbe tereljék az életét. David hamarosan döntés elé kerül, választania kell a karrierje és a boldogsága között.

A Pelikán ügyirat - Duna Tv, október 5. szombat, 21.20h

Darby Shaw fején találta a szöget... A tehetséges New Orleans-i joghallgató szemináriumi dolgozatot ír a Legfelsőbb Bíróság két tagja meggyilkolásának feltételezett összefüggéseiről. A következtetés merész: egy olajmágnást kever gyanúba, aki az USA elnökének egyik legjelentősebb kampánytámogatója... A dosszié kikerül az egyetemről, útra kél, és pusztítani kezd. Darby Shaw rádöbben, hogy bárki, akivel a dolgozat folytán kapcsolatba kerül, gyilkosság áldozata lesz. Az ismeretlen veszély elől menekülő lány csak egy emberben bízik, Gray Grahamben, egy újságíróban. Kettőjüknek csak ellenfelei vannak: profi gyilkosok, titkosszolgálati szervezetek üldözik őket a törvénytelenség minden eszközével. Darby és Gray félelménél erősebb a jogba vetett hite, felveszik a küzdelmet a hatalom ellen, az igazság védelmében.

Négy szoba - Comedy Central, október 5. szombat, 22.30h

Ted, a szerencsétlen liftes fiú szilveszter éjjel különös kalandokba keveredik az éjszakai műszakján a Los Angeles-i Mon Signor hotelben. Boszorkányokkal, gengszterrel, sztárral találkozik, egyik szorult helyzetből a másikba csöppen.

Gravitáció - Viasat3, október 5. szombat, 22.50h

Dr. Ryan Stone-nak, a kiváló orvosmérnöknek ez az első küldetése a világűrbe, a veterán Matt Kowalskynak pedig az utolsó, mielőtt nyugdíjba menne. Éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és az űrhajóstársaikat, és a két asztronautát elszakítja az űrsiklótól. Az összeköttetésük megszakad a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben. Hamarosan fogytán az oxigén. A félelmük fokozatosan pánikba fordul, semmi esélyük a megmenekülésre.

Szárnyas fejvadász - Film+, október 5. szombat, 23h

2019-et írunk. Egy speciális osztaghoz tartozó Deckard éppen visszavonulni készül, amikor újabb feladatot kap. Öt replikáns eltérített egy űrhajót, hogy visszatérjenek a Földre és megkeressék megalkotójukat: az életüket szeretnék meghosszabbítani. Deckard feladata, hogy megakadályozza ezt, felkutassa és végezzen a replikánsokkal. A film az egyik legismertebb és legjobban sikerült sci-fi a film világában. Rengeteg kérdést feltesz: Mit jelent emberenek lenni? Mi az élet értelme? A válaszokat azonban a nézőre bízza.

Csak szex és más semmi - RTL II, október 5. szombat, 23h

Dóra (Schell Judit), a csinos dramaturg egy nap rádöbben, hogy vőlegényének felesége van. Legjobb barátnője, a szintén állandó szerelmi problémákkal küzdő Zsófi (Dobó Kata) tanácsára hirdetést ad fel. És innentől kezdve nincs megállás! Feltűnik egy sármos színész Tamás személyében (Csányi Sándor), egy sikeres zeneszerző (Seress Zoltán), egy kifőzdés török fiú (Czapkó Antal) és máris összegabalyodott minden. De aztán, ahogy az már csak lenni szokott, bekopog az ajtón a szerelem.

Zuhanás - TV2, október 5. szombat, 23.25h

Dutch Van Den Broeck, a washingtoni rendőrkapitányság belső ügyeket vizsgáló osztályának tisztje és Kay Chandler, New Hampshire-i képviselőnő valószínűleg sosem találkoztak volna, ha nem történik az a katasztrófa. Életük stabil pilléreken nyugodott, az igazság és a bizalom jegyében teltek napjaik - ettől függött karrierjük, erre épült a házasságuk. Legalábbis így gondolták.

Az interjú - Mozi+, október 5. szombat, 23.30h

Az önimádó Dave talkshow-ja nem több, mint magamutogató, ostoba, bulváros fecsegés üresfejű celebekkel. A fickót zavarja, hogy mindenki őt ócsárolja, bizonyítani szeretne. Kapóra jön, hogy fülébe jut, az észak-koreai pártfőtitkár, Kim Dzsongun nagy rajongója a talkshow-jának. Dave a producerével, Aaron Rapoporttal kitalálja, hogy csináljanak interjút a kommunista vezetővel. Amikor a CIA tudomást szerez arról, hogy Kim Dzsongun hajlandó fogadni a tévéseket, ráveszi őket, hogy öljék meg a főtitkárt.

A szikla - Paramount Channel, október 5. szombat, 23.45h

Hummel tábornok végzetes lépésre szánja el magát, kommandósaival elfoglalja Alcatrazt és túszul ejti a turistákat. Amennyiben a kormány nem teljesíti követelését, San Franciscót vegyi támadás éri. A katasztrófa elhárítása egy módon lehetséges: a fegyvereket ártalmatlanítani kell az Alcatrazon. Ám a ki- és a bevezető utat csak egy ember ismeri, a börtönben ülő egykori ügynök, aki egy tapasztalatlan vegyifegyver-szakértő segítségével kénytelen úrrá lenni a helyzeten, és megmenteni ötmillió ember életét.