Ha szeretnél végre kikapcsolódni a hétvégén, akkor ezeket a filmeket nézd meg szombaton!

Kizárhatod a világot a tévészobából, és jól szórakozhatsz.

Az elvarázsolt dollár - Prime, június 27. szombat, 19h

A pénzhamisítás azóta jövedelmező "mesterség", amióta a pénzt feltalálták. Büntetni ugyan mindenkor büntették, de amíg a leleplezés meg nem történik, addig is jókat lehet kaszálni. A legjobb, ha nem a mindenki által jól ismert saját pénzeszköz kerül hamisításra, hanem az átlagmagyar számára ritkán, de inkább soha nem látott (1985-öt írunk) idegen pénz, a dollár. A kiváló, de állandóan renitenskedő nyomozó, Ötvös Csöpi éppen felfüggesztve, így a főnöki allűrjein kívül semmiben sem kiemelkedő doktor Kardos kezében a lehetőség a dollárhamisító banda leleplezése.

 

Egyik kopó, másik eb - RTL Klub, június 27. szombat, 19h

Ha van valami, amit a kínosan precíz Scott Turner (Tom Hanks) képtelen elviselni, az a rendetlenség. Ám amikor örökbe kell fogadnia Hoochot, a kifejezetten szemtelen ebet, romba dől gondosan szabályozott világa. A blöki nem elég, hogy zavart okoz Turner és Emily (Mare Winningham) bimbózó idilljében, még arra is képes, hogy befolyásolja gazdája karrierjét. Turnernek azonban nincs sok választása, hiszen egyedül Hooch ismeri fel gazdája gyilkosát. A szokatlan, cseppet sem összeillő ember-kutya páros tagjai háborút indítanak egymás ellen, melynek során szinte a szó szoros értelmében egymás torkának esnek.

 

A szív hídjai - RTLII, június 27. szombat, 20.30h

Carolyn (Annie Corley) és Michael (Victor Slezak) édesanyjuk halála után hazaérkeznek Madison Countyba. Döbbenten értesülnek anyjuk végakaratából arról, hogy nem az édesapjuk mellé kívánja temettetni magát, hanem úgy rendelkezett, hogy hamvait vessék a híd alatti patak vizébe. A hagyatékot rendezgetve különös, szívszorító történetre derül fény. Évekkel korábban, 1965-ben, Francesca (Meryl Streep) férje és gyerekei egy távoli vásárra utaztak. Ezalatt egy idegen férfi, Robert (Clint Eastwood) vetődött a farmra, és útbaigazítást kért a nőtől: a közeli Rosamunde-hidat kellett lefotóznia a National Geographic magazin részére. Beszélgetésbe elegyedtek, s a romantikus, más életről ábrándozó asszonyban mély vonzalom ébredt a fotós iránt. A rövidke négy nap alatt, amit együtt töltöttek, Francesca élete legnagyobb szenvedélyét élte át, amelynek történetét naplójában írta meg.

 

Taxi - AMC, június 27. szombat, 21h

Daniel, aki korábban pizzás fiú volt, most a taxi-iparban tapos. Ha azt mondjuk, hogy ez a srác sebességmániás, megközelítőleg sem írtuk le a valóságot. Járgánya a plafonig fel van turbózva, úgyhogy ha rendesen rálép a jobb szélső pedálra, nincs az a rendőrségi radar, amelyik befogná. A balszerencse mégis rátalál Danielre _ Emilien, a zsaru képében _ akit éppen nyolcadszor húztak meg autóvezetésből. Daniel, ha meg akarja tartani kocsiját, kénytelen elfogadni a zsaru ajánlatát: segítsen neki elkapni azokat a német bankrablókat, akik sorra ürítik ki a város széfjeit, majd szuperjárgányaikon mindig elszelelnek. Összeáll hát a díszes társaság. Beszáll a buliba Camille, Emilien anyja, Lilly, Daniel barátnője, meg egy csomó pizzás fiú, akik gyalog, robogókon, de főleg kocsikkal száguldozva mind a pofátlan germánok után vetik magukat. Helyt tudnak-e állni ott, ahol a rendőrség befuccsolt? Emilien elnyerheti-e Petra, a főfelügyelő lányának szerelmét, akibe fülig bele van zúgva? Visszakapja-e Daniel a jogsiját, hogy beteljesüljön álma, azaz végre egy "igazi" kocsit vezethessen?

 

Truman show - Paramount Channel, június 27. szombat, 21h

Ő a műsor sztárja, de ő nem tud róla. Jim Carrey a kritikusokat és a nézőket is lenyűgözte Truman Burbankként ebben a csodálatos filmben, amit Peter Weir (A kis szemtanú, Holt költők társasága) rendezett egy emberről, akinek az élete egy folytonos TV-sorozat. Truman nem veszi észre, hogy a furcsa kisváros, amiben él, egy hatalmas stúdió, amit egy producer/rendező/művész (Ed Harris) üzemeltet, az ott lakó és dolgozó emberek hollywoodi színészek, és még a jókedvű feleségét is szerződés köti hozzá. Idővel Truman megvilágosodik. Amit a felfedezés után tesz, az úgy nevettet és ríkat meg, mint kevés más film.

 

Kutyahideg - RTL Klub, június 27. szombat, 21h

Jerry (Paul Walker) egy tudóscsoport túravezetője az Antarktiszon, nyolc szánhúzó kutyájával a legkeményebb hidegben is teljesítik a küldetést. Ám amikor az évszázad vihara közeledik, evakuálják a bázist. Abban a hitben, hogy a kutyákért 3 óra múlva visszajönnek, Jerry kiköti a nyolc ebet. A visszatérést azonban a vihar meghiúsítja. Jerry képtelen beletörődni a helyzetbe, és minden követ megmozgat, hogy visszamehessen.

 

A Pelikán ügyirat - Viasat6, június 27. szombat, 21h

Darby Shaw fején találta a szöget... A tehetséges New Orleans-i joghallgató szemináriumi dolgozatot ír a Legfelsőbb Bíróság két tagja meggyilkolásának feltételezett összefüggéseiről. A következtetés merész: egy olajmágnást kever gyanúba, aki az USA elnökének egyik legjelentősebb kampánytámogatója... A dosszié kikerül az egyetemről, útra kél, és pusztítani kezd. Darby Shaw rádöbben, hogy bárki, akivel a dolgozat folytán kapcsolatba kerül, gyilkosság áldozata lesz. Az ismeretlen veszély elől menekülő lány csak egy emberben bízik, Gray Grahamben, egy újságíróban. Kettőjüknek csak ellenfelei vannak: profi gyilkosok, titkosszolgálati szervezetek üldözik őket a törvénytelenség minden eszközével. Darby és Gray félelménél erősebb a jogba vetett hite, felveszik a küzdelmet a hatalom ellen, az igazság védelmében.

 

Vérmesék - Moziverzum, június 27. szombat, 21h

Manzoniéknak, a hírhedt maffiózó családnak mindene megvolt egészen addig míg Fred (Robert De Niro), a családfő az FBI-nak tett vallomásával három keleti-parti maffiafőnököt is rács mögé juttatott, veszélybe sodorva ezzel kicsiny famíliája hétköznapjait. 20 millió dolláros vérdíjjal a fején a tanúvédelmi program sem tűnik életbiztosításnak, de a maffia első számú ellenségének nem sok választása marad. Stansfield ügynököt (Tommy Lee Jones) bízzák meg, hogy Franciaországba telepítse Franket, feleségét Maggiet (Michelle Pfeiffer), és két vadóc kamasz gyerekét (Dianna Agron, John D'Leo).

 

Hullámok hercege - Duna Tv, június 27. szombat, 21.20h

1986-ban született meg Pat Conroy legismertebb regénye, melyet 1991-ben Barbra Streisand filmesített meg, magára osztva a pszichiáternő szerepét. A filmet hét Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában. Tom Wingo maga mögött hagyja dél-karolinai otthonát és New Yorkba utazik, hogy segítséget adjon testvére pszichiáterének megfejteni a családi múlt rettenetes pillanatait, amelyektől a Wingo testvérek igyekeztek megszabadulni. Tom saját múltját feltérképezve nemcsak magának, hanem Savannah-nak is mentőkötelet dobhat. Ugyanakkor bátorságot ad Susan Lowenstein doktornőnek is, aki képes lesz arra, hogy kiszabaduljon egy olyan házasságból, amely nemcsak őt, hanem kamasz fiát is végérvényesen tönkreteheti. Susan és Tom gyökeresen különbözik egymástól, mégis a közös harc nemcsak ahhoz segíti őket, hogy felismerjék valódi énjüket, hanem ahhoz is, hogy felfedezzék egymást...

 

Drágán add az életed! - TV2, június 27. szombat, 22.30h

John McClane (Bruce Willis) nyomozó New Yorkból Los Angelesbe tart, hogy rendbe hozza házasságát. Még csak nem is sejti, hogy rajta kívül még mások is nagy dobásra készülnek Los Angelesben, méghozzá éppen a szeretet ünnepén. Terroristák egy csapata a hidegvérű Hans Gruber (Alan Rickman) vezényletével arra készül, hogy megszabadítsa a multinacionális Nakatomi céget a kötvényeitől. A terroristák behatolnak az épületbe, túszul ejtik a Nakatomi cég dolgozóit, köztük McClane feleségét, Holly-t (Bonnie Bedelia), és nekilátnak, hogy kinyissák a cég széfjét. Ám McClane, akiről a támadóknak fogalma sincs, mindent elkövet, hogy meghiúsítsa ezt. Nem könnyű a feladata, hiszen a terroristák nemcsak létszámbeli fölényben vannak, hanem hatalmas fegyverarzenállal is rendelkeznek, szemben McClane szolgálati fegyverével. A 34 emeletes épületben megkezdődik hát a macska-egér harc...

 

Bőrnyakúak - AMC, június 27. szombat, 22.35h

Az önkéntes Anthony húszéves, amikor 1990 nyarán Szaúd-Arábiába küldik, hogy harcoljon az Öböl-háborúban. Közelről azonban egészen másként látja az iraki háborút, mint amilyennek azt az újságok és a televíziók bemutatják. Érzi az égő olajkutak bűzét, ott retteg a fiatal katonák között, akik nem tudják mi vár rájuk a sivatagban, átéli a támadásra készülődés unalmát, megszagolja a vér ízét, és megtapasztalja az ütközetek fizikai és pszichológiai hatását, a katonák között kialakuló összetartás érzését. Anthony Swafford könyvéből.

 

Fekete eső - RTL Spike, június 27. szombat, 22.50h

Mike Conklin New York-i nyomozó ellen korrupció gyanújával nyomoznak. Amikor a jakuza bérgyilkosa, Szato megöl két New York-i maffiózót, a japánt Conklin és Charlie Vincent felügyeletével Oszakába szállítják tárgyalásra. A két amerikait rászedik: Szatót átadják egy magát rendőrnek kiadó jakuza-tagnak. Amikor Conklin és Vincent rádöbben tévedésre, Szato nyomába erednek. Egy japán rendőrtől Maszahiro ""Masz"" Maszumotótól (Ken Takakura) kérnek segítséget. Tovább kutatnak Szato után, ám a japán rendőrök végletekig alapos és kifinomult módszerei nem jönnek be a rögtönzésekhez és a szabályok áthágásához szokott amerikaiaknak. Amikor Vincentet meggyilkolják, Masz és Conklin ráébred, hogy csak a két nyomozási stílus együttes alkalmazásával juthatnak sikerre. Oszaka szinte áthatolhatatlan, neonfényekkel villódzó éjszakája gyönyörű felvételekben tárul elénk a későbbi rendező, Jan de Bont kamerája jóvoltából.

 

Szex és halál kezdőknek - Filmcafe, június 27. szombat, 23h

Roderick egy hét múlva megnősül. Ám életét váratlan esemény dúlja fel, titokzatos e-mailt kap, benne az összes nő nevével, akivel egykor dolga volt és akivel majd le fog feküdni. Az még hagyján, hogy a menyasszonya, Fiona huszonkilencedik a sorban és még a táncosnő a legénybúcsúról is belefér harmincadikként. Ám a lista százegy nevet tartalmaz, tehát garantált a félrelépés. Rod pánikba esik. Nem segít a dolgon, hogy kiderül, az égi erők tévedése folytán került hozzá a levél. Azt a tanácsot kapja, hogy semmisítse meg, de ezt könnyebb mondani, mint végrehajtani.

 

Tökéletes világ - RTLII, június 27. szombat, 23h

Egy bűnöző, akit megkeményített az élet. Egy rendőr, aki fáradhatatlanul szolgálja a törvényt. És kettejük között egy védtelen kisfiú, aki elveszítette az édesapját. Hármukban egy dolog közös: a tökéletes világot keresik. Butch Haynes veszélyes, visszaeső bűnöző, aki szociopata cellatársával megszökött a börtönből. Amikor szökés közben a fékezhetetlen cellatárs meg akar erőszakolni egy nőt, és ezzel fellármázza a környéket, Butch kénytelen túszul ejteni az asszony hétéves kisfiát. Hamarosan megindul az embervadászat, az újraválasztás előtt álló kormányzó legjobb emberére, a texasi veterán Red Garnettre és egy ifjú, lelkes kriminológusnőre bízza az ügyet. A legújabb technikai vívmányokkal felszerelve megindítják a hajszát. Az egyetlen bökkenő az, hogy Garnett szíve szerint futni hagyná Haynes-t.

 

Szellemirtók - M2, június 27. szombat, 00.40h

Dr. Venkmant (Bill Murray), Dr. Stantzot (Dan Aykroyd) és Dr. Spenglert (Harold Ramis), a mániákus parapszichológusokat kirúgják az egytemről, ahol eddig tanítottak és kutatásaikat végezték. Megélhetésük és Manhattan érdekében szellemirtó irodát nyitnak. Az első komoly megbízásuk nem is várat sokáig magára, a szomszédjukat és annak házát megszállták a szellemek. A baj nem jár egyedül: hőseinknek hamarosan a New Yorkban elszaporodó kóbor szellemek is feladják a leckét.