Háborús övezet: Bear Grylls találkozása Zelenszkij elnökkel - új dokumentumfilm a Discovery csatornán

A Discovery túlélőműsoraiból jól ismert Bear Grylls rendkívüli kalandra indul Ukrajna mélyére.

Ellátogat a háborútól sújtott országba, hogy megismerje az itt élő embereket, és elmesélje a történeteiket. Bear Grylls Zelenszkij elnök kíséretében sétál Kijiv utcáin, és eközben meghallgatja a világpolitika egyik legfontosabb alakjának személyes történetét. Emellett Ukrajna polgárait is kifaggatja, akiket megviseltek a háború borzalmai, elveszítették szeretteiket, de soha nem adják fel az előttük álló győzelembe vetett reményt.

Bear Grylls közel egy évvel az invázió kezdete után vállalkozik egy ukrajnai utazásra az elnök, Volodimir Zelenszkij személyes meghívására. 

A megfigyelő dokumentumfilm egy háromnapos utazás során követi Bear Gryllst Ukrajna mélyére. Az évekig tartó túlélési kiképzés sem készíthet fel az aktív háborús övezetbe való belépésre. Célja, hogy Kijivben találkozzon Ukrajna főparancsnokával, de előtte el kell jutnia a fővárosba, és ez egy háborúban álló országban nem olyan egyszerű feladat. Ukrajnát folyamatosan fenyegetik a rakétacsapások: Oroszország igyekszik lerombolni szomszédja energetikai infrastruktúráját, így próbálja teljes sötétségbe taszítani az országot.

Forrás: Warner Bros Discovery

 


Ez a film nem csak az elnökkel való találkozásról szól, hanem Bear Kijivbe vezető útjáról és mindarról, amit útközben tapasztal. Utazása során megismerkedik Ukrajna lakosaival, akik megpróbálják elviselni és túlélni ezt a háborút, és megpróbálja megérteni, milyen lehet most számukra az élet. Irpin városába is ellátogat a régi frontvonalhoz, amely a fővárostól, Kijivtől mindössze tíz kilométerre húzódik. Itt találkozik Olekszandrral, egy katonával, aki a háború kezdete előtt még egyszerű civil volt. A forgatás során hősiességről, túlélésről és tragédiákról szóló történeteket hallgat meg, például Alináét, az újságíróét, aki édesapját veszítette el a háborúban.

A dokumentumfilm premierje március 26-án, vasárnap 22 órakor lesz az Discovery csatornán.