Hajdú Péter nem a nézettség miatt csinált nyomorpornót

6 érdekes pillanat Hajdú Péter partizános interjújából.

Hajdú Péterrel készült interjú a Partizán YouTube-csatornájára, ami a maga közel kétórás vágott verziójával is elég erős anyag lett, de kiszedtük azt a hat legizgalmasabb részt, megszólalást, ami külön is megérdemel egy említést.

1.

Hajdú Péter a bulvárt választotta, mert ahogy ő fogalmazott, "Tudtam, hogy kurva sok jó műsorvezető van, akik közül nehezen tudok kitűnni." Ezért volt annyi szereplése a bulvármédiában. Voltak kisebb dealjei, hogy ad a magánéletéről infókat, cserébe a műsorairól is "kell" írnia az adott lapnak.

2.

Forrás: Partizán / YouTube

 

Bevallása szerint soha nem tartozott és nem is akart tartozni az értelmiségi emberek közé, holott rengeteg könyvet kiolvasott. Ő magát mindig is egy mainstream csávónak tartotta.

3.

Arról, hogy a köztévénél hirtelen megszüntették a műsorát, azt mondta, hogy szinte biztosan politikai befolyás hatására történt, mivel a legnézettebb show-t csinálta, így sem a bevétel, sem a műsor elérése nem indokolta a kaszát. Itt ki is jelentette, hogy az ezzel kapcsolatban megjelent cikkekben leírtak, egész konkrétan Acél Anna nyilatkozata, melyben azt részletezi, hogy Hajdú Péter megbukott az anyanyelvi és képernyős bizottság előtt, ezért nem lehet műsora a köztévén, egyszerűen nem igaz, ugyanis felsőbb utasításra kellett ezt mondania. Hajdú úgy tudja, hogy Simon Andrástól érkezett az utasítás, mivel

Politikai nyomás nélkül nem tudtak volna eltávolítani minket.

 

4.

Hajdú Péter beszélgetős műsoraira ráégett a jelző, hogy rendszeresen készít nyomorpornót, azaz direkt hív tragikus sorsú embereket a stúdióba, hogy a szenvedéseiket elmeséltetve “sokkolja” a nézőket. Itt már feszültebb volt a hangulat Gulyás Márton és Hajdú Péter között. Utóbbi azt ismétli, hogy ő és a műsora csak segített ezeknek az embereknek, illetve ezek az emberek keresték meg a műsort azzal, hogy akarnak szerepelni benne. Hajdú azt is mondja, hogy ők a sor végén voltak, miután már a Tények, a Blikk és a Fókusz riportjai megvoltak. Gulyás Márton viszont vissza-visszatér arra, hogy ez mégis Hajdú Péter felelőssége, hogy képernyőidőt enged ezeknek az embereknek, és műsort csinálva velük árucikké avanzsálja őket.

Hajdú egy ponton tisztázta, hogy nem a nézettség miatt csinálta ezeket a szocio szegmenseket. "Ha nézettséget akartam volna, akkor összeugrasztok a műsorban két hírességet" - mondta. Egy idő után a műsoraiból tudatosan kihagyta az ilyen jellegű riportokat,  mert Puzsér sorozatos cikkeinek köszönhetően megunta, hogy értelmiségi körökben állandóan feljön ez a téma, újra és újra számon kérik és el kell magyaráznia a saját álláspontját.

 

5.

A YouTube-ra kikerült (vágott) beszélgetés 90. percében jön fel a téma, hogy milyenek is voltak azok a bizonyos Orbán-interjúk, amiket Hajdú Péter készített. Itt derül ki, hogy Hajdú 2012 óta nem is kért a miniszterelnöktől interjút. Viszont egyszer megkereste Orbán Viktort, hogy eljönne-e szerepelni az Összezárva című műsorba. Tudomása szerint nem is lett egyből lesöpörve az asztalról a téma, de végül nem lett belőle semmi.

 

6.

Forrás: Partizán / YouTube

 

A beszélgetés utolsó 10 percében kerül elő az a Kész Átverésben is lement jelenet, amiben Sarka Kata megszívatja Hajdú Pétert. Az átverés része, hogy Hajdú Péter akkori barátnője/jegyese lebukik, és be is vallja, hogy megcsalta Pétert. Ezzel kapcsolatban két dolog is érdekes, egyrészt az, hogy Gulyás Márton jobban fel van háborodva ezen az egész jeleneten, mint maga az átvert személy, aki leginkább azt mondja, hogy ilyen a showbiznisz, erről szól a Kész Átverés, másrészt pedig Hajdú a bejátszó levetítése előtt közli, hogy 

Nekem ezzel egy bajom van, hogy nem akarom, hogy bármilyen szinten az én volt feleségem képernyőre kerüljön azért, mert velem kapcsolatban születik egy interjú.

A beszélgetést itt lehet megnézni: