Henry Cavill szexuális ragadozók nyomába ered

Az egykori Superman és Ríviai Geralt az Éjjeli ragadozó című feszes thrillerben nyomoz egy szexuális ragadozó után, de pont azok nehezítik meg a dolgát, akik ugyanazt akarják, mint ő.

 

Sorozatgyilkosok és szexuális ragadozók, a Föld söpredékei – és a Netflix true crime dokumentumszériáinak kedvenc alanyai -, és valamilyen módon még azokat is beszennyezik, akik utánuk nyomoznak, őket akarják elkapni. Ezt a kérdést járja körbe David Raymond  rendező, aki elsőfilmes létére meglepően jó szereplőgárdát tudott összerakni. Sőt, az Éjjeli ragadozó (2018) legfőbb érdeme pont ez a szereplőgárda, akikkel egy ennél nagyságrendekkel jobb thrillert is össze lehetett volna hozni, de első próbálkozásra ez nem is olyan rossz.

Forrás: Moziverzum

 

Marshall nyomozó (Henry Cavill) egy különleges bűnügybe csöppen. Valaki fiatal lányokat rabol el, tart fogva, erőszakol meg, és végül meg is öli őket. Az ügyben akaratán kívül a segítségére van egy volt bíró, Cooper (Sir Ben Kingsley), aki szexuális ragadozókra vadászik, elég kockázatos módszerrel

– egy fiatal lányt használ csaliként -

, és a rendőrnő, Rachel (Alexandra Daddario), aki megállapítja, hogy a zavarodottan viselkedő elkövető, Simon (Brendan Fletcher) paranoid skizofréniában szenved. Csakhogy Cooper magánakció keretében próbálja meg elkapni a gyilkost, de ezzel veszélybe sodor gyakorlatilag mindenkit, és egy új esélyt ad a tettes kezébe.

Forrás: Moziverzum

 

Henry Cavill ekkor már háromszor is eljátszotta Supermant, szupersztár volt, de mégis elvállalta a hosszú hajú, szakállas, karikás szemű – külsejében Az acélemberben önkéntes száműzetésbe vonult Clark Kentre emlékeztető - nyomozó szerepét egy szerény költségvetésű krimiben. Ahol alig látszik valami az arcából, lévén, hogy a címhez hűen a cselekmény zöme éjszaka és sötét helyen játszódik.

Cserébe jó sok feszültséget kapunk, talán a szükségesnél többet is,

mert bizony fordulatok mintha csak azért kerültek volna a forgatókönyve, hogy extra feszültséget generáljanak, és nem azért, mert logikusan adták magukat. És igen, lehet, hogy az Éjjeli ragadozó története kicsit túlbonyolított, de van egy nagyon erőteljes hangulata, és lehet, hogy Cavill nem egy sokoldalú színész, de ezt a mérges, kiégett alakot kisujjból kirázza, pláne úgy, hogy mellette van Ben Kingsley, Alexandra Daddario, Stanley Tucci és egy kisebb szerepben Nathan Fillion.

Forrás: Moziverzum