Idő előtt elkaszálták a Tremors-sorozatot, őrjöngenek a Kevin Bacon-rajongók

A pilot epizód trailere nagyon ütős lett, mégsem vetíti le szériát a SyFy csatorna.

Teljesen érthetetlen fejlemény, hogy a SyFy miért kaszálta el már jóval a premier előtt az Ahová lépek, szörny terem sorozatverzióját, amit ráadásul maga az 1990-es első rész főszereplője, Kevin Bacon forgatott. Ez a csatorna ugyanis évek óta azért sikeres, mert az elindulása óta ügyesen lovagolta meg a geek témák és a B-kategóriás szörnyfilmek népszerűségét, no meg persze a retródivatot –gondoljunk csak a Sharknadóra meg a sok Asylum mockbusterre.

Márpedig a pilot epizód netre kikerült trailere alapján úgy tűnik, hogy a 2018-as Tremorsban a geekség, a B-filmes szörny és a retró mind tökéletes elegyet alkotott volna. Már csak azért is, mivel ez a sorozat is azt mutatta volna be (pont, mint a nemrég szintén elkaszált Ash Vs. Evil Dead), hogy egy régi kultflim velünk együtt öregedett főhőse hogyan boldogul az életben ötvenes férfiként.

Az új Tremorsban az eredeti film hős szörnyvadásza, Valentine McKee (akit természetesen Bacon alakított), nem vitte valami sokra az életben. Megkeseredett alkoholista lett, és még 25 évvel később is ugyanabban a nevadai porfészekben lakik, ahol annak idején a gigantikus férgeket üldözte. Csakhogy váratlanul felbukkan a lánya (Emily Tremaine a Bakelitből), hogy sok évnyi mosolyszünet után kibéküljenek végre. Naná, hogy pont ekkor szakad a nyakukba a kukacszörnyek inváziója, és természetesen csak az öreg szörnyvadász tudja megmenteni az álmos kisvárost!

Ahol a napokban felbukkant a pilot epizód trailere, mindenhol egyet értettek abban a dühös kommentelők, hogy látványban és sztoriban is jól működhetett volna a sorozat, őrültséget csinált a SyFy, amiért nem küldte adásba. A csatorna döntése ráadásul azért is érthetetlen, mert közben a Universal stúdiónál (ami ugyanúgy az NBC Universal cégcsoport része, mint a SyFy) épp idén májusra készültek el a Tremors 6-tal! Ez is az eredeti, 1990-es film folytatása, csak ebben a másik régi főszereplő, Michael Gross vadászik a gigaférgekre. Reméljük, a rajongói harag nyomására a Universaltól mégis leszól valaki a SyFynak, hogy tessék bemutatni a sorozatot, hiszen lám, népszerű brand, és egy másik csapat már a sokadik mozifilmet hozta össze belőle. (via Geektyrant)