II. Erzsébet óriási Twin Peaks-rajongó volt

Annyira szerette David Lynch kultsorozatát, hogy a '90-es években egyszer kihagyott egy Paul McCartney-magánkoncertet is a palotájában, csak hogy tévézhessen.

Miközben a fél világ II. Erzsébet királynő halála miatt gyászol, számos híresség, aki találkozott a hosszú életű brit uralkodóval, megosztja vele kapcsolatos emlékeit (ezeket mi is összegyűjtöttük itt a PORT.hun). Bár a híresen visszafogott nyilvánosság előtti élete miatt a világ túl sok részletet nem tudott meg a 96 évesen elhunyt II. Erzsébet igazi személyiségéről (amit mégis, azt ebben a cikkben írtuk meg), néhány kiszivárgott történet azért arról árulkodik, hogy bizony „a királynő is ember volt” – például rajongott David Lynch munkásságáért.

II. Erzsébet királynő a fotósok felé fordul, miután megnézte a saját koronázási ünnepségét egy korabeli televízión egy „az információ korszaka” tematikájú londoni kiállításon (forrás: Chris Jackson/Getty Images)

 

Egy 2011-es NME-interjúban, ami most a királynő halála kapcsán ismét előkerült, és futótűzként terjedt végig az interneten, David Lynch régi barátja és állandó zeneszerzője, Angelo Badalamenti (aki az eredeti, 1990-es sorozathoz és a 2017-es 3. évadhoz komponált kísérőzenét) felidézte, hogy Paul McCartney egyszer azt mondta neki: a királynő rajongott a Twin Peaks tévésorozatért.

Amikor a Twin Peaks elkezdte meghódítani a világot, Concorde-dal repültem Londonba, hogy Paul McCartney-val dolgozzak. Nem sokkal azelőtt, hogy találkoztunk, felkérték, hogy lépjen fel a királynő születésnapi ünnepségén. Amikor találkozott vele, azt mondta: »Megtiszteltetés a számomra, felség, hogy ma este itt lehetek és önnek zenélhetek.« Mire a királynő: »Sajnálom, nem maradhatok, öt óra nyolc van, mennem kell nézni a Twin Peakst!«

Abszolút érthető a dolog, elvégre a streaming korszak előtt a tévénézők hétről hétre akarták tudni, ki ölte meg Laura Palmert, és nem akartak lemaradni egyetlen nyúlfarknyi plusz információról sem. Alighanem II. Erzsébet királynő is úgy gondolta, hogy lesznek még más Paul McCartney-koncertek is, a Twin Peaks adott heti része viszont sokkal fontosabb. (via Indiewire & Uproxx)