Itt vannak a legjobb filmek a pénteki tévézéshez

Végignéztük a tévécsatornák kínálatát, és ezt a listát állítottuk össze.

Macskafogó - Duna World, július 2. péntek, 19.20h

Gengszter-szindikátusba szervezkedve, macskabandák készülnek az egerek elleni végső leszámolásra. A háború az egerek számára reménytelennek tűnik. Vagyis majdnem, mert az Intermaus egerei megtudják, hogy a Távol-Keleten él egy bizonyos Fushimishi professzor, aki csodás fegyvert talált fel. Ennek segítségével már lehetséges a győzelem, ezért ügynököt küldenek a fegyver megszerzésére. A film 1986-ban a Játékfilmszemle megosztott közönségdíját kapta.

 

Megjött Apuci - TV2, július 2. péntek, 19.55h

Will Ferrell legújabb vígjátékában egy galamblelkű rádiós nagyfőnököt alakít, aki nagyon szeretne felesége két gyerekének a legjobb nevelőapja lenni _ de nem számít arra, hogy felbukkan a hiperlaza és élősködő vér szerinti apa, és így komoly versenyre kényszerül a gyerekek kegyeiért.

 

Don Bosco - A szeretet küldetése - Duna Tv, július 2. péntek, 20.35h

Bosco Szent János, a szalézi szerzetesrendnek a világ számára Don Boscóként ismert alapítója, akit ellenségei többször próbáltak bántalmazni és művét tönkretenni, éjt napallá téve azért dolgozott, hogy segítse, táplálja és tanítsa a nincstelen gyermekeket. Egész életét az árvák, csavargók, gyermekmunkások és fegyencek megsegítésére áldozta. A megható és igaz történet Torino város nagy szentjének példáját mutatja be a világnak, mintegy élő felkiáltójelként, felhívó üzenetül a szeretet erejéről a mai kor emberének.

 

Csúcshatás - Filmcafe, július 2. péntek, 21h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

A szellemhajó - AMC, július 2. péntek, 21h

Az 1962-ben eltűnt Antonia Graza olasz luxushajóra bukkan egy expedíció a jeges Bering-tengeren. Jack Ferriman (Desmond Harrington) kanadai pilóta szervezte a mentőexpedíciót, aki egyszer már megpillantotta az elszabadult hajót, de az évekre eltűnt újra a kíváncsi szemek elől. Az Arctic Warrior legénysége örül a sikeres akciónak, ugyanis a tenger törvényei szerint a nemzetközi vizeken talált gazdátlan hajó a megtalálót illeti. Ehhez azonban kikötőbe kell vontatni a hajót. Az első jelek szerint semmilyen élőlény nincs a hajón. A kutatókat azonban rabul ejti a hajótest és egyre furcsább dolgok történnek. A tapasztalt tengerészek képzeletét és idegeit is próbára teszi a rájuk váró borzalom.

 

Egy nap - Paramount Network, július 2. péntek, 21h


Miután együtt töltik egyetemi diplomaosztójuk napját _ 1988. július 15-ét -, Emma Morley és Dexter Mayhew között olyan barátság szövődik, amely élethosszig tart. Emma elvekkel és ambíciókkal rendelkező lány, aki arról álmodozik, hogy jobb hellyé alakítja a világot. Dexter tehetős sármőr, aki arról álmodozik, hogy a világ az ő játszótere lesz.Kapcsolatuk kulcsfontosságú pillanatait a következő két évtized július 15-ei napjainak bemutatásából ismerhetjük meg. Legyenek éppen együtt vagy külön, láthatjuk, amint Dex és Em elfoglalja magát ügyes-bajos dolgaival; megismerjük baráti viszonyaikat és különböző vitáikat, reményeiket és elszalasztott lehetőségeiket, mosolyaikat és könnyeiket. Valahol az utazás során a két embernek rá kell jönnie, hogy amit annyi ideig kerestek, és amire olyan régóta vágynak, valójában végig az orruk előtt volt. Amint kiderül számukra, hogy egészen pontosan mit is jelentett az a bizonyos 1988-as nap, megismerik a szerelem és az élet valódi természetét.

 

Kölyök - M5, július 2. péntek, 21.05h

Kölyök (Törőcsik Mari), ez a kedves, kócos, kétbalkezes kislány beleszeret új brigádvezetőjébe, Gordon Jóskába (Szabó Gyula), aki sajnos észre sem veszi. A lánynak nagyon rosszul esik ez a mellőzés, és mint annyi minden mást az életében, ezt is hűbelebalázs módjára akarja megoldani, és majdnem a Dunába fúl. Szerencsére arra jár a jóképű Kondor Géza (Zenthe Ferenc) aki megmenti, majd elviszi táncolni, felébresztve ezzel Gordon Jóska szerelmét… Az élvezetes vígjáték az 50-es, 60-as évek fordulójának egyik legnagyobb filmsikere volt.

 

Kifulladásig - Duna Tv, július 2. péntek, 22.25h

A körözött bűnöző, Michel Marseille közelében lelő egy motoros rendőrt, majd továbbhajt Párizsba. A fővárosban kapcsolatba lép egyik barátnőjével, egy amerikai diáklánnyal, Patriciával. A minden kötöttséget elutasító Michelt egyedül a szerelem teszi sebezhetővé. Ő a szerelmet kergeti, őt magát pedig a rendőrök, és ennek nem is lehet más vége, csak árulás. "A Kifulladásig nemcsak a francia, hanem az egyetemes filmtörténetben is határkő, korszaknyitó állomás. Látszólag izgalmas bűnügyi történet, melyben egy gengszter gyilkol és szeretkezik, üldözik, ő meg a szerelmet kergeti, míg a szeretett nő el nem árulja. A Kifulladásig a kaland mitikus izgalmára épül, rendezője visszanyúl a 'tiszta forrásig', a bűnügy amerikai klasszikusaiig." (Bikácsy Gergely)

 

Dermesztő hajsza - Film+, július 2. péntek, 23.20h

A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómunkás kezei között csak úgy hullanak a gengszterek a hófödte hegyekben…