Itt vannak a legjobb filmek augusztus 20. estére

Bár a mai fő attrakció a tűzijáték, azért fél szemmel kacsintsunk a tévére is!

A fenevad - AMC, augusztus 20. kedd, 21h

Ausztrália emberektől távoli, gyönyörű tájain turisták kirándulnak. Útjuk során egy folyóhoz érnek, olyan folyóhoz, amely egy roppant nagy és éhes krokodil territóriuma. Miután Kate (Radha Mitchell) és Pete (Michael Vartan) ráébrednek a vízben rejtőző veszedelemre, társaikkal egy lápos, apró szigetre menekülnek. Ám a közelgő este és a dagály mellett nem sok esélyük marad a túlélésre.

 

A dolgok állása - Viasat Film, augusztus 20. kedd, 21h

Stephen Collins képviselőben sokan a jövő amerikai elnökét látják. A politikus szépen ívelő karrierjét azonban beárnyékolja asszisztensnőjének (egyben szeretőjének) halála, ugyanis a nő gyilkosság áldozata lesz. Közben Cal McAffrey, a Washington Globe dörzsölt riportere egy gyilkosság ügyében nyomoz. Az újság zöldfülű bloggere, Della Frye az első, aki felfigyel a látszólag egymástól független két eset közötti kapocsra. Miközben közösen próbálnak utánajárni a dolognak, Cal egyre nehezebb helyzetbe kerül, hiszen Collins egy régi barátja. Az ügy azonban alapjaiban rengetheti meg az országot.

 

Zack Snyder: Az Igazság Ligája - Mozi+, augusztus 20. kedd, 21h

A Zack Snyder Az Igazság Ligája című filmben Bruce Wayne (Ben Affleck) nem engedheti, hogy Superman (Henry Cavill) végső önfeláldozása hiábavaló legyen, ezért összefog Diana Prince-szel (Gal Gadot), akivel olyan metahumánokból álló csapatot akarnak összeállítani, amely képes lesz megvédeni világunkat egy közelgő, katasztrofális méretű fenyegetéssel szemben. A feladat még nehezebbnek bizonyul, mint, amire Bruce számított, mert az új csapattagoknak mind szembe kell nézniük saját múltjuk démonaival és le kell küzdeniük korlátaikat, mert csak így válhatnak egyedülálló hősligává. Ám mire összeáll a csapat, Batman (Affleck), Wonder Woman (Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) és Flash (Ezra Miller) talán már el is késett azzal, hogy megvédjék a bolygót Steppenwolftól, DeSaadtól és Darkseidtől és szörnyű tervüktől.

 

Veri az ördög a feleségét - Magyar Mozi TV, augusztus 20. kedd, 21h

Kajtárék vidéki házukba várják a pesti rokont és annak főnökét. A magyaros vendégszeretet pedig nem ismer határokat: az egész család lázban ég, sütnek-főznek, rétest hajtogatnak, minden főzési tudományukat latba vetik, hogy a pestiek meg legyenek elégedve.

 

A Nagy Fal - Moziverzum, augusztus 20. kedd, 21h

Egy elit osztag az emberiség utolsó harcát vívja a világ legikonikusabb építményén, a Nagy Falon. Egy olyan ellenséget igyekeznek megállítani, amely nemcsak az országot, de az egész világot elpusztíthatja.

 

Torrente 4. - Film Mánia, augusztus 20. kedd, 21h

Torrente elvállal egy ügyet, amely balul sül el, sőt rács mögé kerül olyan bűnért, amit el sem követett. A börtönben egyetlen cél lebeg a szeme előtt, hogy mielőbb tisztára mossa a nevét, és bosszút álljon azon, aki oda juttatta. Ehhez azonban először is ki kell jutnia onnan. Ehhez sajátos tervet eszel ki, amihez az egyik kedvenc filmje, a Menekülés a győzelembe ötletét használja fel: focimeccset szervez a rabok és a börtönőrök között. Ha nehezen is, de sikerül megszöknie, és megkezdi bosszúhadjáratát.

 

Meg - Az őscápa - Viasat3, augusztus 20. kedd, 21h

A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor (Jason Statham) egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg mind, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik. Ő viszont nem tud szabadulni az esettől: kutat, olvas tanul, szeretné megérteni, hogy mi történt vele – arra készül, hogy egyszer visszatér a mélybe, és szembenéz a társai gyilkosával. Végül egy tudományos expedíció tagjaként le is merül a Mariana árokba, ismét találkozik régi ellenfelével, és az újra támad. De ezúttal még nagyobb baj történik: párharcuk közben a fenevad keresztüljut azon a tengeri sávon, amely eddig a mélyben tartotta, és most a világ tengereit járva rettenetes pusztításba kezd. Taylor felelősnek érzi magát a katasztrófáért, és megpróbálja legyőzni egyre erősödő félelmét: tudja, hogy neki kell legyőznie a megalodont.

 

A titánok haragja - RTL, augusztus 20. kedd, 21.55h

Tíz éve, hogy Perszeusz (Sam Worthington), a félisten egyszerű halászként éli az életét fiával. Ám a titánok elérkezettnek látják az időt, hogy újra magukhoz ragadják a hatalmat. Hádész (Ralph Fiennes) és Arész összefognak bátyjuk, Zeusz (Liam Neeson) ellen, és segítenek kiszabadulni bebörtönzött apjuknak, Kronosznak, aki a titánok élén a Föld leigázására készül. Az egyetlen, aki szembeszállhat velük, Perszeusz, aki szövetségeseket is talál Androméda (Rosamund Pike), a harcos királynő, és Agenor (Toby Kebbell) személyében.

 

John Wick: 3. felvonás – Parabellum - Film+, augusztus 20. kedd, 22h

John Wick (Keanu Reeves), a rémkirály, a rettegett bérgyilkos még sosem volt ennyire szorult helyzetben. A világ összes gyilkosa őt akarja, méghozzá holtan. A befolyásos nemzetközi bérgyilkos szervezet, a Felső Kör ki akarja iktatni, mivel megszegte a legfőbb szabályt: a bűnözőknek menedéket nyújtó Continentál területén gyilkolt. És ha mindez nem lenne elég, a sebesült Wickre 14 millió dolláros vérdíjat is kitűztek. A magányos harcos a hotel igazgatójától egy órányi előnyt kap. Ám, ha a száműzött státusza életbe lép, egyetlen ember sem lesz a városban, akitől segítségre számíthat. Wick békét akar. A legenda utolsó esélye, egykori bajtársa, a dögös bérgyilkos, Sofia (Halle Berry). A nő támogatásával a profi gyilkos egy mindent elsöprő véres háborúra készül.

 

Bronxi mese - AMC, augusztus 20. kedd, 22.30h

A kilencéves Calogero New York olaszok lakta negyedében, Bronxban él a szüleivel. Apja, a buszvezető Lorenzo vasszigorra neveli őt, de egyúttal igyekszik a legtöbbet nyújtani neki és megóvni az utca kegyetlenségétől. A fiú szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, de a rendőrök erőteljes ráhatása ellenére sem hajlandó azonosítani az elkövetőt. A helyi keresztapa, Sonny felfigyel a srác bátor tettére, és védőszárnyai alá veszi a gyereket. Calogero hamarosan a maffia nagykutyái között találja magát és apjaként kezdi tisztelni a törvényen kívüli Sonnyt. Fia megóvása érdekében Lorenzo nem fél szembeszállni a város rettegett gengszterével, de ekkorra már kérdésessé válik, hogy melyikük képes nagyobb hatással lenni a könnyen befolyásolható Calogeróra.

 

Tiszta szívvel - Paramount Network, augusztus 20. kedd, 23h

Egy kerekesszékes banda a maffia szolgálatába áll. Sok vesztenivalójuk nincs, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásait.

 

Egy veszedelmes elme vallomásai - AXN, augusztus 20. kedd, 23h

Az Egy veszedelmes elme vallomásai egy legendás showman kettős életének története, aki nappal tévéproducer volt, éjszaka a CIA bérgyilkosa. A fiatal, energikus Chuck Barris, aki az egyre növekvő tévés iparágban a csúcsra kerül, egyszer csak azon kapja magát, hogy egy rejtélyes alak követi, majd elcsábítja őt a CIA ügynökök titkos és veszélyes világába. Miközben Barris olyan leleményes és népszerű vetélkedők dinamikus producereként szerez nevet, mint "Az ifjú pár játék" vagy a "Gong Show", rendszeresen merényleteket hajt végre az Egyesült Államok kormányának megbízásából. Ahogy a nézettsége emelkedik, Barris belevonja műsorait titkos életébe: "Az ifjú pár játék" nyertes szerelmesei a "mesés Helsinkibe" és a "romantikus Nyugat-Berlinbe" utazhatnak _ ami nem éppen Párizs, viszont remek álcát nyújt a párokat gardírozó Barrisnak titkos küldetéseihez. Miközben Barris sütkérezik e két világ _ a szórakoztatás és a kémkedés _ káprázatában, az élete lassan fenekestül felfordul. Vergődik két nő között: az egyik szereti őt, a másikat viszont ő találta ki. A közvélemény azzal vádolja, hogy szennyezi a légkört... miközben egy áruló ügynök őt szemeli ki célpontnak. Barrisnak vissza kell szereznie az életét. Mindkettőt.

 

Ted 2. - SuperTV2, augusztus 20. kedd, 23h

Seth MacFarlane visszatér íróként, rendezőként és a címszereplő mackó eredeti hangjaként minden idők legnagyobb bevételt hozó korhatáros vígjátékának a folytatásában. A csapatban ismét ott lesz a főszereplő Mark Wahlberg, és az írótársak, Alec Sulkin és Wellesley Wild...

 

Rossz hold - Filmcafe, augusztus 20. kedd, 23.10h

Vérfarkas pusztít az Amazonas erdeiben. Ted (Michael Paré) súlyos sérülések árán végez a pokoli teremtménnyel, amely lemészárolta expedícióját. Sose gondolta volna, hogy ez a borzasztó torzszülött nemcsak rémtörténetekben létezik. Hazaérkezve abban reménykedik, hogy a szörnyűségeket elfelejtheti, ám egy éjszaka, éppen teliholdkor a kisvárosban életre kel a gyilkos bestia és sorra szedi áldozatait. Ted húga és fia nem is sejtik, hogy a szörnyűség mögött milyen irtózatos titok rejlik.

 

Ó, testvér, merre visz az utad? - Viasat Film, augusztus 20. kedd, 23.40h

A gazdasági világválság sújtotta Délen három rab megszökik a börtönből: Everett Ulysses McGill, a bájos, egyszerű Delmar, és az örökké zsémbelődő Pete. Egész életükre kiható kaland vár rájuk, mikor nekiindulnak, hogy visszaszerezzék szabadságukat, és hazatérhessenek otthonukba. Nincs vesztenivalójuk: bilincsbe verve futnak az életükért. Útjuk hihetetlen kalandok sorában és emlékezetes találkozásokban bővelkedik. Nyomukban jár Colley, a ravasz és rejtélyes nyomozó, aki minden igyekezetével azon van, hogy a három fegyencet visszavigye a börtönbe.