Itt vannak a legjobb filmek hétfő estére

Hétfő este ezeket nézheted a tévében!

Szóljatok a köpcösnek!  - Filmcafe, október 31. hétfő, 18.50h

Filmet készíteni egyszerű. Chili Palmer (John Travolta) biztos benne, hogy ő is tudna csinálni egyet. Eddig Miamiben volt gengszter, de most, hogy valami zsarolási pénz behajtása miatt úgyis Los Angelesben jár, úgy dönt, belevág. Kiszemel magának egy producert, éjjel rátör, és a maga egyszerű, de életveszélyes módján meggyőzi: kezdjék együtt a következő nagy filmet. Minden a legjobb úton halad, csakhogy Chili régi kollégáinak más tervei vannak. A miami alvilág színe-java hamarosan megindul az álomvárosba.

 

Minyonok - Moziverzum, október 31. hétfő, 19h

A Minyonok története az idők kezdetétől ered. A minyonok sárga egysejtű organizmusként kezdték, és fejlődtek a korokon át, és mindig a leggrúsabb gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat _ a T-Rextől Napóleonig _ folytonosan elveszítették, a minyonoknak most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhantak. Ám egy Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuart-tal, a lázadó tinédzserrel és az imádnivaló kis Bob-bal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet. A trió izgalmas utazásba kezd, amely végül elvezet a következő lehetséges gazdájukhoz, a Bíbor Túlölőhöz, a világ első női szupergonoszához. A jeges Antarktiszról a 60-as évek New Yorkjába utaznak, majd Londonban kötnek ki, ahol az eddigi legnagyobb kihívásukkal kell szembenézniük: meg kell menteniük a minyon fajt a kipusztulástól...

 

A z elvarázsolt dollár - Mozi+, október 31. hétfő, 19h

A pénzhamisítás azóta jövedelmező "mesterség", amióta a pénzt feltalálták. Büntetni ugyan mindenkor büntették, de amíg a leleplezés meg nem történik, addig is jókat lehet kaszálni. A legjobb, ha nem a mindenki által jól ismert saját pénzeszköz kerül hamisításra, hanem az átlagmagyar számára ritkán, de inkább soha nem látott idegen pénz, a dollár. A kiváló, de állandóan renitenskedő nyomozó, Ötvös Csöpi éppen felfüggesztve, így a főnöki allűrjein kívül semmiben sem kiemelkedő doktor Kardos kezében a lehetőség a dollárhamisító banda leleplezésére...

 

Kincsem - RTL II, október 31. hétfő, 20.30h

A minden vagyonától megfosztott fiatal gróf, Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége. Utolsó fillérjeiből megveszi az értéktelennek tartott, kezelhetetlen lovat, Kincsemet. Mindenki rajta nevet, amikor Schultz, a tarka macska segítségével elkezdi felkészíteni a versenyzésre. Reményei hamarosan megvalósulni látszanak, amikor Kincsem lábán gyógyíthatatlan betegség jelentkezik. Ernő csak apja ellopott orvosi jegyzeteiben bízhat, amit ellensége, von Oettingen báró (Gáspár Tibor) őriz. A báró lánya, a makacsságáról híres Klara (Petrik Andrea) azonban a segítségére siet, ami még jobban felkavarja Ernő életét.

 

Venom - RTL Klub, október 31. hétfő, 20.30h

Az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy), fotós, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van.

 

Törésvonal - Film+, október 31. hétfő, 20.40h

Kalifornia lakói mindenre fel vannak készülve, csak erre a katasztrófára nem. Amikor 9-es erősségű földrengés dönti romokba San Franciscót, Ray, a profi pilóta (Dwayne Johnson) és válófélben lévő felesége, Emma (Carla Gugino) vállalják a lehetetlent. Megpróbálják felkutatni és megmenteni a romok között maradt lányukat. De amikor azt hiszik, túl vannak a nehezén, akkor jön csak a java.

 

A karate kölyök - Cool, október 31. hétfő, 20.50h

Detroitból Pekingbe költözik a tizenkét éves Dre (Jaden Smith) az édesanyjával, aki a kínai fővárosban kapott állást. A fekete bőrű kiskamasz nem örül a környezetváltozásnak, az egyetlen pozitív élménye Mei Ying. Első pillantásra beleszeret csinos osztálytársába, ami persze nem marad következmények nélkül. Összetűzésbe kerül a környék nagymenő srácával, a kungfuban járatos Chenggel. A megaláztatást csak akkor tudná kiheverni, ha legyőzi a kínai fiút. Ehhez azonban meg kell tanulnia a távol-keleti harcművészet fogásait. Szerencsére ott van a karbantartó Mr. Han (Jackie Chan), aki a szárnyai alá veszi az elszánt Drét, és keserves munkával igazi tehetséget farag belőle, aki képes szembeszállni az ellenfelével.

 

Tapló Télapó - Paramount Network, október 31. hétfő, 21h

Willie kedvenc karácsonyi hagyománya, hogy télapónak öltözve megtölti a zsákját a plázákból elemelt holmikkal. De idén ebben megzavarja egy biztonsági őr, egy vonzó pultoslány, és egy gyerek, aki meg van győződve arról, hogy Willie az igazi mikulás.

 

Mutáns mutánsok támadása - Film Mánia, október 31. hétfő, 21h

Amikor az 1989-es egyslágeres glam metal banda, a Sonic Grave a Coachellára indul a visszatérés reményében, pejotlös betépésük állomása a Joshua Tree Nemzeti Parkban egy nem evilági támadásba torkollik.

 

Óriáspókok - Film Mánia, október 31. hétfő, 22.30h

Marci, az ufómániás diák szemtanúja lesz a Solaris űrhajó becsapódásának. A fedélzeten a megcsonkított asztronautákon kívül apró pókféle rovart találnak, ami az emberbe rakja a petéit. A kormány emberei elől Marci és két barátja elrejtőznek a laboratóriumban, ahol tiltott, idegen eredetű DNS-sel kísérleteznek. Céljuk "előállítani" egy mutáns pókot, az Anyóst. Az Anyós petéi azonban idő előtt kikelnek, és azonnal élelem után indulnak. Az épület fogságában a három barátnak meg kell küzdenie a gyilkos teremtményekkel és őrült teremtőjükkel, Mr. Gray-jel.

 

Úriemberek - RTL Klub, október 31. hétfő, 22.40h

Az egész alvilág felbolydul, amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán. A minden hájjal megkent magánnyomozó, Fletcher (Hugh Grant) arcátlan követeléssel áll elő a maffiózókról összegyűjtött anyagával, amiből egy forgatókönyvet is rittyentett. Nem véletlen az időzítése, hiszen rengeteg lóvé forog kockán, és még azelőtt pénzhez akar jutni, mielőtt kirobban a harc a gengszterek között. Csakhogy a helyzet a vártnál hamarabb eldurvul, és lehetetlen megjósolni, hogy végül ki marad életben és veszi át a csinos drogbizniszt.

 

Felpörögve - Paramount Network, október 31. hétfő, 22.55h

Chev Chelios-sal telefonban közlik, hogy megmérgezték, s már csak egy órája van hátra. A maradék idejében meg kell mentenie szerelmét, ki kell cseleznie az őt üldöző fejvadászokat, s meg kell találnia az ellenanyagot is, mielőtt szíve végleg feladja.

 

Mr. és Mrs. Smith - TV2, október 31. hétfő, 23h

Minden családnak van rejtegetnivalója. Apró-cseprő, kisebb-nagyobb titka mindnek van. De, amit a látszólag átlagos életvitelű Smith házaspár takargat a külvilág és egymás elől, hát olyan biztosan kevésnek van. Jane (Angelina Jolie) és John (Brad Pitt) valójában jól fizetett, megbízhatóan hatékony munkát végző bérgyilkosok, akik ráadásul két, egymással szemben álló szervezetet szolgálnak. Minden megy a megszokott mederben addig, míg egy nap egymás meggyilkolására kapnak megbízást. Kénytelenek hát hazavinni a munkájukat, és a békés külvárosi otthonban egyik pillanatról a másikra elszabadul a pokol...

 

Hannibal - SuperTV2, október 31. hétfő, 23h

A világ legrémesebb gonosztevője, Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) megszökött és Firenzében éli a jómódúak boldog életét. Egyik áldozata, az emberi roncsként vegetáló milliomos, Mason Verger bosszúra éhesen kutatja a vérszomjas doktort. Egy tanú felbukkanását követően ismét remény nyílik rá, hogy elfogja Lecter-t, akit azonban csak egyetlen személy tud Amerikába csalogatni: Clarice Starling FBI-ügynök. Ha sikerül őt rávenni arra, hogy újra az emberevő pszichológus nyomába eredjen, Hannibal végre előjön rejtekhelyéről, hogy befejezze a halálos játékot...

 

Az utolsó emberig - Mozi+, október 31. hétfő, 23.10h

John Link (Mel Gibson) a korábbi keménymotoros és elítélt zavaros élete pillanatok alatt még inkább viharossá válik, amikor egy nap feltűnik az évek óta eltűnt kislánya, Lydia (Erin Moriarty). Ő azonban nem önszántából tűnt fel ismét, hogy a kis család újra egymásra találjon. Segítségre van szüksége, mert egy mexikói drogkartell szeretné őt levadászni. Így veszi kezdetét az a meredek kaland avagy hajsza, amit apa és lánya most együtt élhet át, hosszú évek után...

 

A hazafi - Moziverzum, október 31. hétfő, 23.25h

Dr. Wesley McLaren a múltban orvosszakértőként dolgozott egy titkos katonai bázison, ahol egy fanatikus megszállott, tesztelés céljából elszabadít egy mesterségesen előállított vírust. Montana állam lakosságának nagy része áldozatául esik a biológiai katasztrófának, köztük McLaren felesége és kisfia is. A megrázó esemény hatására McLaren visszavonul az aktív munkától, és a kislányával vidékre költözik. A katonai célokra kifejlesztett vírust azonban ismét bevetik. A halálos biológiai fegyver hatástalanítása most McLaren-re vár...