Itt vannak a legjobb filmek húsvét vasárnap estére

Kapcsolódj ki a tévé előtt este, mi mutatjuk hozzá a legjobb filmeket.

A pármai kolostor - M5, április 17. vasárnap, 18.45h

San Severina hercegnő unokaöccse, Fabrizio del Dongo fiatal papjelölt megérkezik Nápolyból Pármába. A waterloo-i csatában részt vett fiatalember már útközben értesül egy magát "szabad embernek" valló útonállótól, hogy Pármában mindenki szenved IV. Ernesto elviselhetetlen zsarnokságától. A nagynéni beleszeret a vonzó fiatalemberbe, de ő csak anyai barátnőt lát benne. San Severina udvarlója, a miniszterelnök Mosca egyre féltékenyebb, akárcsak a hiú uralkodó, aki titokban már régóta el akarta csábítani a grófnőt. Fabrizio szerelmi kalandja a városka színésznőjével tragikusan végződik.A herceget emberölés címén a pármai börtönbe zárják...Kapóra jön az uralkodónak egy tragikus végű párbaj, ami miatt Fabriziót 20 évi várfogságra ítélik. A szerelmet eddig csak hírből ismerő fiatalember cellája ablakából megpillantja a börtönparancsnok lányát, Cléliát és végzetes szerelemre lobban iránta....

 

Gemini Man - TV2, április 17. vasárnap, 20h

Ebben az ötletes, izgalmas és rendkívül látványos akcióthrillerben a Will Smith által megformált Henry Brogan egy elit gyilkos, akit hirtelen üldözni kezd egy rejtélyes fiatal ügynök, sőt, úgy tűnik, előre meg tudja jósolni hősünk minden lépését.

 

Sorsjegyesek - Viasat2, április 17. vasárnap, 20h

Charlie Lang (Nicolas Cage) semmi másra nem vágyik, mint hogy jó zsaru, segítőkész szomszéd, szerető férj és jó apa legyen. Murielnek (Rosie Perez), a feleségének viszont minden gondolata a pénz körül forog. Egy nap Charlie munka közben egy olyan kávézóban ebédel, melynek pincérnőjét, Yvonne-t (Bridget Fonda) kisemmizte felelőtlen férje. Amikor a férfi észreveszi Yvonne szomorúságát, megpróbálja felvidítani, de munkája elszólítja és amikor fizetni készül, akkor veszi csak észre, hogy nincs nála pénz borravalóra. Van azonban egy lottószelvénye, ezért megígéri Yvonne-nak, hogy ha kihúzzák a számait, megfelezi vele a nyereményt. És csodák-csodája Charlie megüti a négymillió dolláros főnyereményt.

 

Feltámadás - Viasat6, április 17. vasárnap, 21h

Jézus Krisztus keresztre feszítése után elterjed a hír, hogy a Messiás feltámadt, a holtteste eltűnt a sziklasírból. A hír eljut a római helytartóhoz is, aki megbízza Claviust, az erőskezű római tribunust, hogy járjon utána a dolgoknak. Clavius a segédjével, Luciusszal nyomozni kezd, hogy megfejtsék a rejtélyt, mi történt a názáreti Jézussal a keresztre feszítését követő hetekben. Cáfolni akarják azokat a pletykákat, miszerint feltámadott volna, ami könnyen felkeléshez vezethet Jeruzsálemben.

 

Mamma Mia! - Prime, április 17. vasárnap, 21h

Donna független, egyedülálló anya, és van egy kis szállodája egy idilli görög szigeten. Egyedül nevelte fel a lányát, a tűzrőlpattant Sophie-t, és éppen most készül elengedni a kezét. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, az életrevaló Rosie-t és a módos, sokszor elvált Tanya-t a régi zenekarából, a Donna és a Dinamókból. Ám titokban Sophie is hívott három vendéget. A lány már régóta kutatja ugyanis apja kilétét, hogy legyen, aki az oltárhoz kíséri. Ezért aztán elhív három pasit Donna múltjából a mediterrán paradicsomba, ahol már mindannyian jártak 20 évvel korábban. És 24 kaotikus, varázslatos óra következik, amelyben új szerelmek bimbóznak és régi románcok lobbannak fel újra a lehetőségek buja szigetén...

 

James Bond: Gyémántok az örökkévalóságnak - Jocky Tv, április 17. vasárnap, 21h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond (Sean Connery), alighogy sikerül leszámolnia Ernst Stavro Blofeld-el (Charles Gray). M (Bernard Lee) máris egy újabb feladatot ad Mr. Bond-nak. A feladat, hogy járjon utána egy gyanús Dél-Afrikai gyémántrablási folyamatnak, amely 2 éve folyik már. Az ellopott gyémántok nem kerülnek a piacra és a Britek attól tartanak, hogy készletezésről lehet szó, amely során valaki majd szeretné lenyomni a piaci árakat. Vagy akár zsarolás útján szerezvén még nagyobb vagyont magának az elkövető vagy bűnszervezet, ugyanis senki sem tudja még azt sem, hogy ki állhat az ügy hátterében. Mr. Bond a nyomozását Amszterdamban kezdi meg, amely során még ő rá is igen meglepő fordulattal kell majd szembe néznie.

 

Az utolsó emberig - SuperTV2, április 17. vasárnap, 21.20h

John Link (Mel Gibson) a korábbi keménymotoros és elítélt zavaros élete pillanatok alatt még inkább viharossá válik, amikor egy nap feltűnik az évek óta eltűnt kislánya, Lydia (Erin Moriarty). Ő azonban nem önszántából tűnt fel ismét, hogy a kis család újra egymásra találjon. Segítségre van szüksége, mert egy mexikói drogkartell szeretné őt levadászni. Így veszi kezdetét az a meredek kaland avagy hajsza, amit apa és lánya most együtt élhet át, hosszú évek után...

 

Kincsem - RTL Klub, április 17. vasárnap, 22.15h

A minden vagyonától megfosztott fiatal gróf, Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége. Utolsó fillérjeiből megveszi az értéktelennek tartott, kezelhetetlen lovat, Kincsemet. Mindenki rajta nevet, amikor Schultz, a tarka macska segítségével elkezdi felkészíteni a versenyzésre. Reményei hamarosan megvalósulni látszanak, amikor Kincsem lábán gyógyíthatatlan betegség jelentkezik. Ernő csak apja ellopott orvosi jegyzeteiben bízhat, amit ellensége, von Oettingen báró (Gáspár Tibor) őriz. A báró lánya, a makacsságáról híres Klara (Petrik Andrea) azonban a segítségére siet, ami még jobban felkavarja Ernő életét.

 

Palimadár - TV2, április 17. vasárnap, 22.30h

Az FBI tanúvédelmi programjában résztvevő, új identitását frissen felöltő Rick Jarmin kissé berezel, amikor régi szerelme, Marianne Graves felismeri egy benzinkútnál. Eközben a rosszfiú, akit a férfi tizenöt évvel korábban börtönbe juttatott, elindul, hogy bosszút álljon. Rick és Marianne csakhamar az országúton száguldva találják magukat. Gengszterek, zsaruk és még egy szerelmes állatorvosnő is üldözi a párost. Őrületes ámokfutás veszi kezdetét földön, vízen és levegőben, miközben az egykori szerelmesek között is egyre jobban szikrázik a levegő.

 

Kiképzés - Cool, április 17. vasárnap, 23h

Alonzo Harris (Denzel Washington) a kábítószer-osztály nyomozójaként úgy él a körzetében, mint egy középkori hadúr: kegyetlen, igazságtalan, gyors és veszélyes. Hisz benne, hogy ezt a leckét kell továbbadnia a rábízott kezdő rendőrtisztnek (Ethan Hawke) is. Első közösen szolgálatban töltött napjuk alatt megmérkőznek néhány kábítószer-kereskedővel, bonyolult összeesküvést lepleznek le, gyilkosságba keverednek. A Jó és a Rossz egy oldalon harcol. Kezdetben legalább is azt hiszik. Ám nem biztos, hogy végül nem fordulnak egymás ellen.