Itt vannak a legjobb filmek karácsony második estéjére

A tévécsatornák - ahogy az lenni szokott karácsonykor - elkényeztetnek minket.

Büszkeség és balítélet - Filmcafe, december 26. vasárnap, 18.35h

Anglia a 18. század végén. A Bennet család életét felbolydul, amikor a közelükbe költözik Mr. Bingley, a tehetős agglegény. A férfi baráti között ugyanis biztosan bőven akad majd kérő mind az öt Bennet lány számára. Jane, a legidősebb nővér azon fáradozik, hogy meghódítsa Mr. Bingley szívét, míg a vadóc Lizzie a jóképű és dölyfös Mr. Darcyval ismerkedik meg, kirobbantva ezzel a nemek háborúját. Amikor Mr. Bingley váratlanul Londonba utazik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért.

 

Életrevalók - Prime, december 26. vasárnap, 18.40h

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere megtörtént események alapján készült.

 

Sonic, a sündisznó - TV2, december 26. vasárnap, 18.45h

Sonic, a sündisznó véletlenül hihetetlen erő birtokosa lesz, amit ő maga sem ért teljesen. Saját védelme érdekében a Földön rejtőzik el, és egyetlen szabályt kell betartania: nem szabad, hogy a világ tudomást szerezzen a létezéséről. Ám ez nem könnyű feladat egy 15 évesnek, főleg ha az a 15 éves Sonic képességeivel és habitusával van megáldva. Így aztán nem kell hozzá sok, hogy felfedezze őt Tom, a szarkasztikus, ám áldott jószívű kisvárosi zsaru. Ők ketten összeállnak, és hihetetlenül akciódús kalandokba keverednek, miközben átszelik a fél világot úgy, hogy üldözik őket a mániákus Dr. Robotnyik és robotszerkentyűi.

 

Nász-ajánlat - RTL Klub, december 26. vasárnap, 20.40h

A bevándorlási hivatal ki akarja toloncolni az országból Margaretet (Sandra Bullock), aki rendkívül sikeres karriert épített magának, ám tartózkodási engedélye nincs. Végső kétségbeesésében Margaret azt hazudja, hogy házasodni készül, amivel sikerül időt nyernie. A leendő vőlegény nem más, mint gyanútlan asszisztense, Andrew (Ryan Reynolds), akinek sejtelme sincs arról, milyen újabb csapás vár rá. Meglepő módon Andrew bizonyos feltételek mellett hajlandó belemenni a játékba. Nincs mit tenni, a páros elutazik a vőlegény családjához Alaszkába, ahol aztán elszabadul a pokol.

 

Csillag születik - Cool, december 26. vasárnap, 21h

A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit.
A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé.

 

Gladiátor - SuperTV2, december 26. vasárnap, 21h

Időszámításunk kezdete után 180-ban Marcus Aurelius császár halálával az egykor oly dicső Római Birodalomban a káosz lesz az úr. Marcus őrült, hatalomvágyó és kegyetlen fia, Commodus kerül hatalomra és első dolga, hogy megszabaduljon ellenfeleitől. Apja bizalmasát, a népszerű és legyőzhetetlennek hitt hadvezért Maximus-t árulónak kiáltja ki, miután az nem hajlandó behódolni neki. Maximus-ra a halál vár és az új császár, ellensége családját is kivégezteti. A rangjától megfosztott egykori hadvezér súlyosan megsérül, de életben marad. Nincstelen földönfutóvá lesz, rabszolga-kereskedők kezére kerül, és gladiátorként kell megküzdenie nap, mint nap az életéért. Csak egyvalami tartja benne a lelket, csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: megnyerni minden csatát és eljutni Rómába, hogy a Colosseumban végre szemtől szembe kerüljön ismét azzal, aki tönkretette az életét… Ridley Scott átmentette a XXI. századba a történelmi eposz műfaját a 2000. év egyik legsikeresebb és mindenképpen a legmaradandóbb monumentális filmalkotásával. A Gladiátor már születése pillanatában klasszikussá vált és helyet követelt magának az olyan film remekek között, mint a Ben Hur vagy a Spartacus!

 

Az utolsó vakáció - Paramount Network, december 26. vasárnap, 21h

A konyhai felszereléseket árusító Georgia (Queen Latifah) megtudja, hogy már csak egy hónapja van hátra, ezért európai álomutazásra indul. Ezt bizony megemlegeti az Óhaza...

 

Szerelem a végzeten - Film Mánia, december 26. vasárnap, 21h

Egy ünnepi, vásárlóktól nyüzsgő napon Jonathant és Sarát összehozza a véletlen, no meg egy pár kötött kesztyű. Annak ellenére, hogy mindketten járnak valakivel, együtt töltik az estét Manhattanben kószálva úgy, hogy egymás nevét sem tudják. Ám mikor az éj véget ér, a megbabonázott Jonathan azt javasolja, cseréljenek telefonszámot, ám Sara azzal áll elő, hogy bízzák közös jövőjüket a sorsra. Ha az ég egymásnak teremtette őket, mondja, akkor megtalálják útjukat egymás életébe...

 

Rossz anyák karácsonya - RTLII, december 26. vasárnap, 21h

Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarják kihozni a leglazább, legbulisabb karácsonyi ünnepet. Egy dologgal azonban nem számolnak: a saját édesanyáik felbukkanásával. A tökéletes karácsony bűvöletében szocializálódott mamák (Susan Sarandon, Christine Baranski, Cheryl Hines) ugyanis ragaszkodnak a jól bevált mazochista anyaszerephez és az ünnep szentségéhez. És ekkor elszabadulnak a rénszarvasok és kinyílik pár vodkásüveg. Innentől kezdve már csak egy dolog biztos: ez az éj nem lesz csendes...

 

Kate és Leopold - Filmbox, december 26. vasárnap, 21h

Kate (Meg Ryan) színész bátyjával él együtt New Yorkban. Volt barátja, Stuart (Live Schreiber) felettük lakik. Stuart különös időszakadékra lel a város eldugott pontján, ahol lehetséges az időutazás. Próbaként vissza akar menni az 1870-es évekbe, hogy lássa, milyen volt akkor házuk környéke. Fényképezőgépet is visz magával, hogy megörökítse a furcsa utazást. Véletlenül visszahoz magával egy akkori embert. Leopold (Hugh Jackman) igazi úriember. Nemesi származása, öltözéke és modora ugyan néhány New York-i számára feltűnő, de azt hiszik róla, hogy egy életművész színésszel van dolguk. Leopold beleszeret Kate-be, akit teljesen levesz a lábáról finom udvarlója. Leopold a szavak embere, ám a legtöbb mai dologgal nem tud mit kezdeni. Ügyetlensége mindannyiuk számára bonyodalmakat okoz.

 

Nagymenők - Filmcafe, december 26. vasárnap, 21h

A történet az 1950-es években kezdődik, amikor Henry még csak egy 13 éves kamasz, aki vágyakozva figyeli a szemközt lakó, sokak által a legnagyobb tiszteletben tartott maffiózó, Jimmy fényűző életét. A félig ír, félig szicíliai származású fiút, aki mindig is közéjük vágyott, könnyen elcsábítja a gengszterek világa, és egy napon a helyi keresztapák családjának szolgálatába áll. Ugyanekkor csatlakozik a csapathoz a Henry-vel nagyjából azonos korú, így még könnyen befolyásolható Tommy DeVito, akivel a bajtársiasság jegyében és a nagymenők árnyékában gyorsan beletanulnak a szakmába. Néhány hónap sem telik el és Henry-t, akit maga Jimmy vezet be a könnyen szerzett pénz és a brutalitás világába, egyre többen előre köszöntik az utcán és név szerint ismeri a legjobb bár ajtónállója. Az újdonsült gengszterek gyorsan profikká válnak és hozzászoknak a vérrel áztatott, ám annál fényesebben csillogó gazdagsághoz. Egy napon azonban Henry-t válaszút elé állítja az alvilágért folytatott halálos küzdelem; az erőszak és a gyanú végleg elválasztja őt a családjától.

 

Aladin legújabb kalandjai - M2, december 26. vasárnap, 21.10h

Karácsony napja van. Sam és legjobb haverja télapónak öltözve Párizs leghíresebb áruházába veszik az irányt, hogy a jelmezük segítségével annyi ajándékot csenjenek el, amennyit csak tudnak. A galád tervüket egy csapat gyermek, akik szüleikre várnak, keresztülhúzza, mert arra kérik Samet, mondjon nekik egy mesét. A gyerekek Aladdin történetét szeretnék hallani, amelyre Sam nem pontosan emlékszik. A klasszikus történet alapjain, Sam, Aladdin karakterébe bújva egy kalandokban bővelkedő fordulatos sztoriba kezd, ahol a saját életének elemei és a mesebeli Bagdadban történtek érdekes keveréke elevenedik meg. A gyerekek aktív formálói a történetnek, akiknek az ötleteit, javaslatait a télapó jelmezbe bújt Sam kénytelen beleszőni a történetbe úgy, hogy a Mikulásnak mindig igazat kell mondania, sosem hazudhat.

 

Taníts meg repülni! - Duna Tv, december 26. vasárnap, 22.11h

Taníts meg repülni! c. film egyedülálló szépsége magával ragadja a nézőt és soha nem engedi el. Örökmozi, amit életünk végéig megőrzünk a szívünkben és lelkünkben. Christian (Jean-Paul Rouve), aki ornitológus, élete fő művén dolgozik. Az árván marad nagy liliket szeretné megtanítani a költözésre egy motoros sárkányrepülő segítségével. Fia, Thomas (Louis Vazquez), először értetlenül nézi apja tevékenységét, majd később megváltozik az álláspontja. A filmet és a forgatókönyvet is jegyző Christian Moullec igaz története inspirálta: a férfit nem véletlenül nevezték el Birdmannek, hiszen 1995-től kezdve rendszeresen repült együtt vadludakkal, hogy őket védettebb területekre vezetve megakadályozza számuk csökkenését.

 

Aludj csak, én álmodom - TV2, december 26. vasárnap, 22.50h

A bájos, álmodozó Lucy, nap, mint nap jegyet árul a metróban. Egyedüli boldogsága egy úr, aki minden reggel ugyanabban az időben elmegy a jegyárusító bódé előtt. Lucy úgy érzi, ő lehet a nagy Ő. Mígnem egy nap, megmenti a vágányok közé esett férfit, viszont a baj komoly, ugyanis Peter kómába esik és kórházba kerül. A nővér egy félreértés miatt Peter menyasszonyaként mutatja be Lucy-t a családnak, akik rögtön a szívükbe zárják a kedves lányt. De az élet nem mindig úgy alakul, ahogyan tervezzük. Főleg, amikor Lucy megismeri Peter öccsét, Jacket…

 

Csak a szerelem számít - Moziverzum, december 26. vasárnap, 23.10h

Philip, egy Dániában élő angol, középkorú, magányos özvegy, sikeres üzletember, de egy megkeseredett egyedülálló apa. Ida egy dán fodrász, frissen felépülve egy betegségből, aki egyszer csak rádöbben, hogy a férjének egy fele annyi idős szeretője van. Ennek a két meggyötört léleknek a sorsa egybefonódik, amikor elutaznak Sorrentoba, Olaszországba, az esküvőre, ahol a férfi fia, Patrick, a nő lányával, Astriddal köt házasságot.

 

28 nap - RTLII, december 26. vasárnap, 23.10h

Gwen Cummings (Sandra Bullock) igaz partiarc, aki imád bulizni, és nincs olyan nap, hogy ne igya részegre magát. Húga esküvőjén azonban túl messzire megy, amikor részegen karambolozik az esküvői limuzinnal. Büntetésként Gwennek be kell vonulnia egy elvonókúrára. Átmeneti otthonában Gwen először az elvonási tünetek hallucinációinak tudja be a lakók furcsaságát, akik kíméletlenül őszinték egymással, és Gwent is szembesítik a hibáival. Az intézet szigorú igazgatója és a híres sportoló, Eddie Boone (Viggo Mortensen) hatására azonban lassanként sikerül emberszámba vennie az őt körülvevő csodabogarakat, és változtatni pusztító életstílusán.

 

Aranyoskám - Sony Movie Channel, december 26. vasárnap, 23.20h

Michael Dorsey színésznek nehezére esik megkeresni a lakbérre valót. Ám egy nap nagyszerű lehetőségre bukkan: meghallgatásra mehet egy menő folytatásos sorozat egyik szerepére. Csak egy a bökkenő: középkorú nőt keresnek. De Michael nem ismer lehetetlent: csak egy kis smink, egy paróka, kitömött melltartó, és Dorothy Michaels-ként máris tarolhat a meghallgatáson. Hamarosan megindul a siker útján, ám arra nem számít, hogy beleszeret egyik kolléganőjébe, a csodaszép Julie-ba, aki azonban Dorothy-t a legjobb barátnőjének tekinti.

 

Adele - Az interjú - Cool, december 26. vasárnap, 23.55h

Még az amerikai elnökválasztásnál is nagyobb érdeklődés kíséri Adele, az angol dalszerző-énekesnő rendkívüli koncertfellépésének televíziós különkiadását _ Oprah Winfrey közreműködésével. A szupersztár hat év után most jelenteti meg új albumát, és a Los Angeles-i Griffith Obszervatórium előtt, egy látványos show keretében adja elő eddig még nem hallott szerzeményeit korábbi nagy slágerei mellett. A televíziós különkiadásban egy-egy dalt követően Adele-től hallhatunk többek között a magánéletéről, a válásáról, az új szerelméről, és persze, az zenéjéről is. A negyedik stúdióalbum, a 30 premierjén mások mellett olyan sztárok fedezhetők fel, mint Selena Gomez, Leonardo DiCaprio, Gordon Ramsey, Seth Rogen, Nicole Richie, Lizzo, Melissa McCarthy és Aaron Paul...

 

Pokorny Lia az I Love You Babyt énekelte a SZESSÖN próbatermében, amivel Tomi és Jancsó simán fel is vehette volna helyben megalakult zenekarukba.