Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha nincs kedved ma kimozdulni otthonról...

Forrest Gump - Moziverzum, március 9. szombat, 18h

A georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. A neve Forrest Gump. A XX. század második felének szinte minden sorsfordulóján ott volt, mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Elméje a legjobb akarattal sem nevezhető tündökletesnek. De hát már az anyja is mindig mondta: "Csak az hülye, aki hülyeséget csinál". Forrest Gump pedig nem tett semmi egyebet, mint jelen volt minden fontos eseményen: a pingpongdiplomáciától a vietnami harctérig, a Watergate szállótól az elnöki klubig, míg végül meg nem pihent egyetlen igaz szerelme karjában. A Forrest Gump megindító, romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki éppen abban a korban élt, amikor Amerika elveszítette ártatlanságát. A film és alkotói 1995-ben hat Oscar-díjat nyertek: közte a legjobb filmét, a legjobb rendezőét, a legjobb forgatókönyvíróét és a legjobb férfi főszereplőét. További hét Oscar-jelölés és három Golden Globe-díj (legjobb film, legjobb rendező, legjobb színész) színesíti a film ezzel távolról sem teljes díjgyűjteményét.

 

Az új világ - Filmcafe, március 9. szombat, 18.15h

A tizenhetedik században kezdetét veszi Észak-Amerika angol gyarmatosítása. A telepesek 1607-ben Virginiában megalapítják Jamestown városát. Közöttük van John Smith kapitány is. A fehérek helyzetét nehezítik a mostoha természeti viszonyok. John Smith felfedező útra indul, de az indiánok fogságába esik. A haláltól a törzsfőnök lánya, Pocahontas közbelépése menti meg, a két ifjú között szerelem szövődik. Jamestownba visszatérve John Smith-t megválasztják vezetőnek. Miután az indiánok rájönnek, hogy az angolok nem akarnak eltávozni, harcra készülnek.

 

Kéjjel-nappal - SuperTV2, március 9. szombat, 20h

Amikor June találkozik a rejtélyes Roy-jal, aki láthatóan nem fél semmitől, titkokkal teli, és mindig a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel, azt gondolja, talán ő álmai pasija. Ám hamarosan gyanítani kezdi, hogy valami nem stimmel, és rájön, hogy a férfi nem más, mint egy profi ügynök. Nincs sok választása, vele kell tartania, és egyszer csak egy árulásokkal, átverésekkel teli helyzetben találja magát. Halálos kalandokon verekszik keresztül magukat, meghökkentő helyzeteket cseleznek ki közös erővel. A túlélésük egyetlen záloga pedig, ha bíznak egymásban...

 

Sakáltanya - TV2, március 9. szombat, 20h

Violet (Piper Perabo) arról álmodik, hogy sztár lesz. Gitárral a kézben, saját dalait énekelve szeretne a reflektorfénybe kerülni, így New Yorkba költözik. Ám nem kapkodnak érte, ezért munkát vállal egy kocsmában, melyben öt lány dolgozik. Lassacskán rájön, hogy a Sakáltanyán megtalálta azt, amit keresett. Ez a kocsma ugyanis különleges hely: itt csak nők dolgoznak, a vendégek természetesen csak férfiak, akik azért jönnek, hogy a lányok magánszámaira tomboljanak, megfeledkezve a világról, miközben dübörög a zene. Öt gyönyörű lány: New York a lábaik előtt hever és ők nem haboznak elvenni azt, amit megkívánnak.

 

Wonder Woman - Film+, március 9. szombat, 20.10h

Diana (Gal Gadot), az amazonok hercegnőjét legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai. Míg meg nem látja az első férfit. Egy pilóta, Steve Trevor (Chris Pine) lezuhan a parton, és óriási háborúról beszél, amely a kinti világban dúl. Diana biztos benne, hogy Árész, a háború istene áll a háttérben, és úgy dönt, hogy a meglepett pilótával elhagyja az otthonát, hogy megállítsa a vérengzést. Hamarosan a frontvonalban találja magát, ahol felébred emberfeletti ereje, és rájön, hogy a mi a végzete.

 

Nejem, nőm, csajom - Magyar Mozi TV, március 9. szombat, 21h

Helgának, a sztár-műsorvezetőnek egyre gyanúsabb, hogy sármos szerelme nem engedi át a hálószoba küszöbén. Szilvi (Lovas Rozi), a holtomiglan-holtodiglan kimondására vágyó fiatal nő egy különös parti kellős közepén találja magát jövendőbelijével. Vera nem szeretne választ adni férjének a nagy kérdésre: vajon kire ütött ez a gyerek? Flóra pedig nyomozni kezd hittantanár férje után. Négy nő különböző élethelyzetben, de hasonló problémákkal.

 

Jurassic World - Mozi+, március 9. szombat, 21h

Steven Spielberg producerként tér vissza nagysikerű, úttörő sorozatának legújabb részével, a Jurassic World rendkívül látványos, torokszorítóan izgalmas, nagyszabású kalandjával, melyben újra megnyílik a híres sziget őslény parkja. A helyszín az eredeti Nublar sziget, amely dinoszaurusz élményparkként működik, de nem túl sikeresen. Hogy feltornázzák a bevételeket megalkotnak egy genetikailag módosított hibrid dinoszauruszt, az Indominus Rex-et, de természetesen semmi sem alakul a terv szerint...

 

A tégla - VIASAT3, március 9. szombat, 21h

Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), a fiatal rendőr beépül Frank Costello (Jack Nicholson) maffiavezér szervezetébe. Miközben Billy azon dolgozik, hogy elnyerje Costello bizalmát, egy másik fiatal rendőr, Colin Sullivan (Matt Damon) is beépül, miután kiderül, hogy a maffia túlságosan is jól értesült a rendőrség akcióiról. Úgy tűnik, a rendőrök között is van egy tégla.

 

Django elszabadul - VIASAT FILM, március 9. szombat, 21h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit - trénere segítségével - egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra.

 

Sztálingrád - Film Mánia, március 9. szombat, 21h

Gigantikus erők feszülnek egymásnak a Volga menti nagyvárosban, Sztálingrádban, a második világháború idején. A németek győzedelmesen nyomulnak előre, és körülzárják a várost, ám úgy tűnik, a támadás kifullad. A hatalmas öldöklés közepette, a harapófogóba került katonák és civilek a maguk apró csatáit vívják. Így van ezzel a szakasznyi szovjet katona, amely egy stratégiai fontosságú épület megtartásáért küzd. A küzdelem közepette a katonák szoros kapcsolatba kerülnek a házban lakó két nővel.

 

Mr. és Mrs. Smith - AMC, március 9. szombat, 21h

Minden családnak van rejtegetnivalója, apró-cseprő, kisebb-nagyobb titka mindnek van. De amit a látszólag átlagos életvitelű Smith házaspár takargat a külvilág és egymás elől, hát olyan biztosan kevésnek van. Jane (Angelina Jolie) és John (Brad Pitt) valójában jólfizetett, megbízhatóan hatékony munkát végző bérgyilkosok, akik ráadásul két, egymással szemben álló szervezetet szolgálnak. Minden megy a megszokott mederben addig, míg egy nap egymás meggyilkolására kapnak megbízást. Kénytelenek hát hazavinni munkájukat, és a békés külvárosi otthonban egyik pillanatról a másikra elszabadul a pokol.

 

Schindler listája - Moziverzum, március 9. szombat, 21h

Egyetlen ember is képes lehet arra, hogy a körülmények ellenére megváltoztassa a dolgok menetét. A mondás igazát mi sem bizonyítja jobban, mint Oskar Schindler története. Steven Spielberg nem sokkal a megjelenése után elolvasta az ausztrál Thomas Keneally regényét, mégis 10 évnek kellett eltelnie, hogy elég érettnek tartsa magát a Schindler listája filmre vitelére.A film főhőse, Oskar Schindler született üzletember és szerencsejátékos. A második világháború legelején elkerül a megszállt Lengyelországba és azonnal megérzi, milyen hatalmas üzleti lehetőségek nyílhatnak meg előtte. Baráti kapcsolatok és némi ügyeskedés révén megszerez magának egy gyárat - a Deutsche Emailware Fabrikot - és nem győz eleget tenni a beözönlő megrendeléseknek. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli arra, hogy minél nagyobb számban foglalkoztasson zsidókat, így nemcsak olcsó munkaerőt talál magának, hanem segíthet a koncentrációs táborokban szenvedő embereken. A gyár hamarosan a zsidók egyetlen menedéke lesz. 1944-ben a nácik az Endlösung, azaz a zsidókérdés végső megoldása jegyében bezáratják a helybéli táborokat, és a rabokat Auschwitzba és Treblinkába, vagyis a biztos halálba akarják küldeni.Schindlernek gyorsan lépnie kell, ha meg akarja menteni a munkásait. Némi korrupció árán rábeszéli a német hatóságokat, hogy a termelés szempontjából nélkülözhetetlen munkásokkal együtt a gyárat áttelepíthesse a cseh-lengyel határra, Brinnlitzbe. Ekkor készül el az 1100 nevet tartalmazó lista, amelynek résztvevői kalandos úton, de megmenekülnek a krematóriumokból. Brinnlitzben Schindler gondoskodik arról, hogy a gyár fennállásának 7 hónapja alatt semmi olyasmit ne állítson elő, amelyet a németek hadicélokra tudnának használni. 1945. május 7-én, amikor a tábor lakói megtudják, hogy a németek kapituláltak, és abban is biztosak, hogy az oroszok pillanatokon belül elérik Brinnlitzet, Schindler elbúcsúzik védenceitől. Magára hagyja őket, mert tudja, jobb, ha az amerikaiak kezére adja magát...

 

Én, Tonya - TV4, március 9. szombat, 21.30h

Tonya Harding bulvártörténete a kilencvenes évek amerikai médiaeseményeinek egyik legnagyobb port kavart sztorija volt. A tehetséges fiatal műkorcsolyázó karrierje ragyogóan ívelt felfelé, amelyben a sportoló elszántsága mellett elvitathatatlan része volt a nem éppen finomkodó nevelési és edzői módszereket alkalmazó szabad szájú anyjának. Aztán Tonya egy nap megismerkedett egy férfival, s az élete innentől meredeken más irányt vett. Például egy, legnagyobb riválisa elleni merényletig. Tonya egyszeriben a legnagyobb közellenséggé vált, pedig lehet, hogy ő is csak egy áldozat volt, neveltetése és ex-pasija áldozata. Az Én, Tonya az események szatirikus feldolgozása. Vagy lehet, hogy az élet ennyire abszurd fordulatokra volt képes?

 

Fényes csillag  - Duna Televízió, március 9. szombat, 22h

Jane Campion ismét egy romantikus szerelmi történethez fordult. John Keats, a romantikus 19. századi költő és Fanny Brawne tragikus szerelmét festi vászonra. A költő tragikusan rövid élete vet véget ennek a három évig tartó, gyorsan égő szerelemnek. John Keats 25 évesen, tüdőgyulladásban hal meg, Rómában, a szerelmesek városában. London, 1818. Titkos szerelmi viszony kezdődik a 23 éves angol költő, John Keats és a szókimondó szomszéd hölgy, Fanny Brawne között. A furcsa pár eleinte egymáson köszörüli nyelvét, a férfi azt gondolja, hogy a nő csak egy elegánsan kacérkodó társasági liba, míg Fannyt egyáltalán nem érdekli Keats költészete, sőt, az irodalom sem. Ám a lány meghallja, hogy Keats milyen odaadóan ápolja súlyosan beteg öccsét, segítőkészsége pedig megérinti a férfit, így amikor Fanny arra kéri, tanítsa költészetre, beleegyezik. A költészet hamarosan eszköz lesz különbségeik áthidalására, és muníció az egyre hevesebb érzelmek táplálására. Amikor Fanny édesanyja és Keats legjobb barátja ráébrednek erre, az ifjú szerelmesek már visszavonhatatlanul elköteleződtek, és ezt az eléjük tornyosuló problémák csak mélyítik. Keats egy évvel később súlyosan megbetegszik, melyből már nem tud felgyógyulni, így a párnak házasság helyett a végső elválásra kell felkészülnie. Endymion az első hosszabb műve, négy könyvből álló költői románc, melyet a tragikus végű ifjú költő, T. Chatterton emlékének ajánl. Képzelete költői képek, látomások, epizódok sokaságában vándorol.

 

Áldatlan állapotban - SuperTV2, március 9. szombat, 22.25h

Samuel (Hugh Grant) és Rebecca (Julianne Moore) tökéletes pár: már öt éve élnek együtt, karrierjük egyre feljebb ível, így az sem jelent nekik gondot, ha kedvük támad valahol eltölteni egy romantikus hétvégét. Ám egy nap hirtelen megváltozik minden: Rebecca bejelenti, hogy állapotos, és a tűzpiros Porschét célszerűbb lenne családi autóra cserélni. Samuel halálra rémül, tudja, a lavinát nem lehet megállítani.

 

Tenet - Film+, március 9. szombat, 23h

A moszkvai operaház ellen intézett terrortámadást csak egyetlen CIA ügynök (John David Washington) éli túl, aki ismeretlen eredetű technológiával találja magát szemben. A Tenet nevű titokzatos szervezet azonnal alkalmazza és rögtön a mély vízbe dobja a férfit. Az ügynöknek a renegát orosz oligarcha, Andrej Szator (Kenneth Branagh) közelébe kell férkőznie, hogy megakadályozza a prekogníciós képességekkel rendelkező férfit, aki a 3. világháborút készül kirobbantani. A küldetésben egy Tenet-ügynök, Neil (Robert Pattinson) lesz a segítője, aki az idő-inverzió által képes az eseményekben visszafelé haladni. Szator azonban mindig egy lépéssel a Tenet előtt jár, és saját igénye szerint változtatja meg a jövőt és a múltat.