Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ismét összeszedtük a tévés filmkínálat legjavát, hogy könnyebben találj néznivalót.

Meg - Az őscápa - VIASAT3, május 25. szombat, 18.40h

A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor (Jason Statham) egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg mind, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik. Ő viszont nem tud szabadulni az esettől: kutat, olvas tanul, szeretné megérteni, hogy mi történt vele – arra készül, hogy egyszer visszatér a mélybe, és szembenéz a társai gyilkosával. Végül egy tudományos expedíció tagjaként le is merül a Mariana árokba, ismét találkozik régi ellenfelével, és az újra támad. De ezúttal még nagyobb baj történik: párharcuk közben a fenevad keresztüljut azon a tengeri sávon, amely eddig a mélyben tartotta, és most a világ tengereit járva rettenetes pusztításba kezd. Taylor felelősnek érzi magát a katasztrófáért, és megpróbálja legyőzni egyre erősödő félelmét: tudja, hogy neki kell legyőznie a megalodont.

 

Truman show - Paramount Network, május 25. szombat, 18.50h

Ő a műsor sztárja, de ő nem tud róla. Jim Carrey a kritikusokat és a nézőket is lenyűgözte Truman Burbankként ebben a csodálatos filmben, amit Peter Weir (A kis szemtanú, Holt költők társasága) rendezett egy emberről, akinek az élete egy folytonos TV-sorozat. Truman nem veszi észre, hogy a furcsa kisváros, amiben él, egy hatalmas stúdió, amit egy producer/rendező/művész (Ed Harris) üzemeltet, az ott lakó és dolgozó emberek hollywoodi színészek, és még a jókedvű feleségét is szerződés köti hozzá. Idővel Truman megvilágosodik. Amit a felfedezés után tesz, az úgy nevettet és ríkat meg, mint kevés más film.

 

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag - SuperTV2, május 25. szombat, 20h

Ebben a kalandban ismét a náci Németország kutat valami után, ami Jones professzornak is kellene. Ez a valami pedig nem más, mint Krisztus kelyhe, melyből az utolsó vacsorán ivott _ azaz a Grál. A kelyhet egy kereszteslovag őrzi egy földalatti szentélyben, de ahhoz, hogy szereplőink eljussanak idáig, természetesen rengeteg kalandon kell még keresztülmenniük. Indy azonban most sincs egyedül, de az elmaradhatatlan csinos nőn kívül valaki más is belekerült a történetbe: az idősebb Jones professzor, a világhírű Bibliaszakértő, akit Sean Connery alakít…

 

Szüzet szüntess - TV4, május 25. szombat, 20.05h

A tanulmányait illetően Matthew roppant sikeres, csajozni viszont nem igazán tud, egészen pontosan még nem is próbált randizni egyetlen lánnyal sem. A gyönyörű és titokzatos új szomszédlány felbukkanása azonban fenekestül felkavarja egysíkú életét. Matt halálosan szerelmes lesz a bombázóba. És a bomba hamarosan tényleg robban: kiderül, hogy a lány annak idején pornósztárként kereste a kenyerét. A gondokat tetézi, hogy az új szerelemmel együtt a kissé agresszív fazonú, rámenős ex-strici és számos alvilági figura is a nyakába szakad az érettségire gyúró fiúnak.

 

Die Hard 3. – Az élet mindig drága - Mozi+, május 25. szombat, 21h

Egy terrorista, aki Simon-nak nevezi magát. Azzal fenyegetőzik, hogy ha a New York-i rendőrség nem teljesíti az utasításait. Azt engedetlenségnek tekinti és robbantani fog egy kellően zsúfolt helyen a városban. Simon, ahhoz is ragaszkodik, ismeretlen okból, hogy az utasításait John McClane rendőr hadnagy hajtsa végre. Aki nincs a legjobb formában, viszont az első utasítás teljesítése során, nem várt segítséget is kap Zeus-tól, egy Harlem-i lakostól. Aki ekkor még nem is tudta, hogy mibe keveredik bele. Simon Zeus-t is meghívja a játszmára. Így John és Zeus közösen fog versenyezni az idővel és próbálják teljesíteni, Simon utasításait…

 

Rumnapló - Mozi+, május 25. szombat, 21h

A Hunter S. Thompson azonos című regénye alapján készült film főszereplője Paul Kemp egy meghasonlott, alkoholista újságíró. Aki egy kocsmában iszogatva rádöbben, hogy problémái nagy részét a túlontúl zajos és ideges New York városa okozza, ezért úgy dönt elutazik Puerto Rico-ra és egy helyi lapnak fog írni. A szigeten a rum olcsóbb a víznél és Paul hamarosan teljesen beilleszkedik a rum-áztatta őslakosok közé, valamint belehabarodik a bombázóba Chenault-ba aki pechjére már jegyben jár egy kétes üzelmeket folytató üzletemberrel, Sanderson-nal. Amikor Sanderson megbízza őt, hogy írjon róla, Kemp döntés elé kerül: vagy meghajlik előtte és tisztára mossa a korrupt üzletember nevét vagy kiteregeti a szennyest.

 

A bűn árfolyama - Film Mánia, május 25. szombat, 21h

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.

 

Salt ügynök - AXN, május 25. szombat, 21h

Evelyn Salt a Központi Hírszerző Iroda titkos ügynöke. A nyugalmasnak eddig sem nevezhető élete fenekestől felfordul, amikor egy orosz disszidens azt állítja róla, hogy a KGB alvó ügynöke, akit nem akármilyen feladat miatt "élesítettek": az Egyesült Államokba látogató orosz elnököt kell megölnie. A CIA persze semmit nem bíz a véletlenre, el akarja kapni, ám Salt ügynök menekülésre fogja a dolgot. Ez az egyetlen módja ugyanis annak, hogy bizonyítsa az ártatlanságát. Szerencsére jó kiképzést kapott. Minden tudására szükség van, hogy kijátssza a két titkosszolgálat embereit, és kiderítse, ki volt az áruló.

 

Match Point - Mozi Klub, május 25. szombat, 21h

Chris Wilton (Jonathan Rhys Meyers), a jóképű és megnyerő modorú fiatalember bármire hajlandó, hogy gazdag legyen. Kap is a lehetőségen, amikor egyik tanítványa, a tehetős Tom (Matthew Goode) a pártfogásába veszi. A simulékony Chris behálózza Tom nővérét, Chloét (Emily Mortimer) és rövid időn belül feleségül is veszi. Hamarosan azonban szemet vet Tom menyasszonyára, Nolára (Scarlett Johansson) is, aki enged a bűnös csábításnak.

 

Úszó erőd - VIASAT FILM, május 25. szombat, 21h

Casey Rybackről, a USS Missouri csatahajó jámbor szakácsáról csak kevesen tudják, hogy valamikor mindenre elszánt harcosként szolgált Vietnamban és a Közel-Keleten. A sors újra közbeszól, mert amikor a Missouri terroristák célpontjává válik, akik meg akarják szerezni a hajó nukleáris fegyvereit, Ryback-nek a maroknyi legénység élére kell állnia, hogy megvédje a hajót, miközben a szárazföldön milliók rettegnek lélegzetvisszafojtva a fenyegető nukleáris háborútól...

 

Tökös tekés - Filmcafe, május 25. szombat, 21h

Roy Munson számára a bowling maga az élet: a biztosan gördülő siker, a tuti tarolás és a hanyatt vágódó babák. Úgy bowlingozik, ahogy előtte még senki. Csak aztán valaki belegyömöszöli egy kugligépbe, és ő a "baleset" következtében elveszti fél kezét és vele együtt a célzóképességét. Ezután kénytelen zülléssel és nők hajkurászásával tölteni az idejét. Ám egyszer csak újra felcsillan a remény... Találkozik egy sráccal, aki olyan tehetséges, mint ő volt ifjúkorában, de nem akar kugli-sztár lenni. Szűzies életmódot folytat, nem iszik és még imádkozni is szokott elalvás előtt. Roy úgy dönt, hogy ez így nem mehet tovább: tökös tekést kell faragnia ebből a srácból, még ha a fene fenét eszik is!

 

Bajnokok - Duna Televízió, május 25. szombat, 21.20h

A spanyolok Oscar-nevezett filmje tipikus nyári szívmelengető darab, amiből mindenki mindent megtanulhat egymás elfogadásáról és arról, hogy a kosárlabda szép, de veszélyes sport. Marco Spanyolország legjobb kosárlabdacsapatának segédedzője. Egy nap ittasan vezet, és frusztrált viselkedése és kezelhetetlen indulatai miatt balesetet okoz. Bíróság elé kerül, elveszíti a munkáját, és még a barátnője is elhagyja. A bíró a lehető legkellemetlenebb büntetést szabja ki a végtelenül önző, minden empátiától mentes férfira: egy értelmi fogyatékossággal élő férfiakból álló csapatot kell edzenie, akik eddig még sohasem láttak kosárlabdát. Ártatlanságuk, érzékenységük és humoruk azonban nem várt módon változtatják meg Marco életét: általuk lassanként megtanulja, mi az igazán fontos az életben.

 

Szörny Egyetem - RTL, május 25. szombat, 21.20h

Mike Wazowski és James P. Sullivan, a rémisztően nevettetők is voltak egykor pályakezdők. Most visszatérünk a kezdetekhez, az egyetemre, ahol a két jó barát még esküdt ellenség. Sully ugyanis játssza a tahó nagymenőt, míg Mike nevetséges lúzernek számít. A legelképesztőbb kalandok során azonban nem csak a legsikeresebb dolgozókká, hanem a legjobb barátokká is válnak.

 

Shaft - TV2, május 25. szombat, 22.30h

Amikor Walter Wade, az elkényeztetett egyetemista megöl egy fiatal fekete diákot, John Shaft hajtja végre a letartóztatását. Walter azonban kicsúszik az igazságszolgáltatás kezei közül és meglép az országból, ám kétévnyi várakozás után, amint Walter titokban visszatér az államokba, Shaft ismét őrizetbe veszi. Ám Walter tehetős apja megint leteszi fiacskájáért az óvadékot, úgyhogy az - immár újra szabadlábon - csak az alkalmat lesi, hogy hullaházba küldje Shaft-et. Ugyanerre az alkalomra vár Shaft két korrupt kollégája Jack Roselli és Jimmy Grovitch is, csakúgy, mint Poeples Hernandez, egy dominikai kábítószer-kereskedő kiskirály, aki azért esküdött bosszút Shaft ellen, mert az megszégyenítette őt a fennhatósága alatt álló körzetben. A nyomozó így csak két legközelebbi barátjára támaszkodhat: Carmen-re, aki szintén zsaru, és utcai ügyekben bennfentesnek számító bizalmasára Rasaan-ra. Közben Shaft-nek még fel kell kutatnia a gyilkosság egyetlen tanúját, Diane Palmieri-t is, aki segíthetne egyszer s mindenkorra hűvösre tenni ellenségeit, hiába is vadásznak rá a város legkeményebb gyilkosai...

 

Ki nevet a végén - RTL HÁROM, május 25. szombat, 23h

A humor akkor is humor, ha fekete. George (Adam Sandler), a rendkívül sikeres stand up komikus egy nap megtudja, hogy gyógyíthatatlan betegsége van, és mindössze egy év van hátra az életéből. A végstádiumban hirtelen világossá válik számára, hogy mi számít igazán, és hogy a cél előtt érdemes még egyet kockáztatni. Egy este felfigyel a klub újoncára, a feltörekvő Irára (Seth Rogen), aki még inkább a nevetségesség határát súrolja, és felveszi maga mellé asszisztensnek. Döntésének beláthatatlanul sok téma esik a humor áldozatává.

 

A Gucci-ház - Prime, május 25. szombat, 23h

A Gucci-ház megdöbbentő igaz történet a Gucci olasz divatház mögött álló családi birodalomról. Szerelem, árulás, hanyatlás, bosszú és végül gyilkosság szövi át azt a három évtizedet, ami során kiderül, mit jelent, s mennyit ér egy név, és meddig hajlandó elmenni egy család, hogy mindent az uralma alá hajtson...

 

Veszettek - Magyar Mozi TV, május 25. szombat, 23.05h

A film két nehéz anyagi helyzetben élő fiú története, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így tegyenek a városukban egyre elharapózóbb bűnözés ellen. Hamarosan azonban szembesülniük kell azzal, hogy néha nem is olyan könnyű eldönteni, ki a bűnös, és ki az áldozat. Az akciójelenetekkel tűzdelt drámai történet napjaink legaktuálisabb társadalmi kérdéseit feszegeti.

 

Sötét helyek - Filmcafe, május 25. szombat, 23.10h

Libby hétéves volt, amikor meggyilkolták az anyját és a két nővérét. A kislány valllomása alapján a bátyját, Bent ítélték el, aki rács mögé került. Huszonöt évvel később egy amatőr szevezet tagjai újra előveszik az ügyet, és megkeresik a nőt, hogy meséljen a szörnyű esetről. Ez alapján megpróbálják újra összerakni, mi történt, hogyan torkollott tragédiába az este. Az emlékek felidézése, a sokkoló igazság felszínre kerülése megrendíti Libbyt a hitében. Lehet, hogy nem is a testvére volt a gyilkos?

 

Párterápia - TV2 Comedy, május 25. szombat,  23.20h

Phil és Claire Foster tipikus középosztálybeli házaspár, két gyerekkel és egy kertvárosi házzal. Hogy szerelmüket ébren tartsák, minden héten "randiznak" egymással. Egy idő után persze ez is egysíkúvá válik, így már előjátéknak is kevés az esti hancúrozáshoz. Phil ezért újít, Manhattan legelőkelőbb éttermébe viszi nejét kikapcsolódni. Asztalt azonban nem foglalt, így jobb híján másnak adja ki magukat. A bibi, hogy a Tripplehorn házaspár rossz fát tett a tűzre. Így aztán a romantikus estének lőttek, és a sajátos párterápia nem várt fordulatot vesz. Már nem Fosterék házassága, hanem az életük a tét...

 

A bálna - Paramount Network, május 25. szombat, 23.30h

Charlie (Brendan Fraser) egy 270 kilós középiskolai angol tanár, akinek élete nagyot fordul, mikor elhagyja családját férfi szeretője miatt, megromlik a kapcsolata tinédzser lányával, Ellie-vel (Sadie Sink) is. A férfi depressziója és kóros elhízása miatt régóta nem hagyta el az otthonát, online tartja meg óráit is. Egyetlen barátja Liz (Hong Chau) megpróbál neki segíteni, amiben csak tud. Egy nap Charlie úgy dönt, szeretne kapcsolatot teremteni elhidegült 17 éves lányával.

 

Az utolsó emberig - Mozi+, május 25. szombat, 23.45h

John Link (Mel Gibson) a korábbi keménymotoros és elítélt zavaros élete pillanatok alatt még inkább viharossá válik, amikor egy nap feltűnik az évek óta eltűnt kislánya, Lydia (Erin Moriarty). Ő azonban nem önszántából tűnt fel ismét, hogy a kis család újra egymásra találjon. Segítségre van szüksége, mert egy mexikói drogkartell szeretné őt levadászni. Így veszi kezdetét az a meredek kaland avagy hajsza, amit apa és lánya most együtt élhet át, hosszú évek után...