Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ma igazán megérdemled a pihenést, mutatjuk, mivel kapcsolódj ki!

A holnap határa - Film+, augusztus 10. szombat, 19.40h

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt. Amikor váratlanul mégis bevetik az idegenek elleni ütközetben, hamar hősi halált hal. Az egyik földönkívülivel való közvetlen érintkezés miatt azonban feltámad, és egy időhurokba kerül. Kénytelen számtalanszor végig élni ugyanazt a pokoli küzdelmet. Ám az esélyei egyre jobbak, különösen, amikor meggyőzi a legendás Angyalt (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magát mentse meg, hanem az egész emberiséget.

 

Marley meg én - TV2, augusztus 10. szombat, 19.45h

John (Owen Wilson) és Jennifer Grogan (Jennifer Aniston) beköltöznek első közös otthonukba. John azonban még nem érzi magát felkészültnek az apaságra. Barátja tanácsára örökbe fogadnak egy kölyökkutyát, hogy némi tapasztalatot szerezzenek a gondoskodásról. Marley, a tündéri labrador azonban hamarosan katasztrófa sújtotta övezetté változtatja otthonukat...

 

Sokkal több mint testőr - Mozi+, augusztus 10. szombat, 21h

Egy kiemelt japán ügyfél balul sikerült "kézbesítése" után Michael Bryce-t, a tripla A-s elit védelmi ügynököt lefokozzák egy puszta másodosztályú testőrré. A szégyenletes incidens után Bryce mindent megtesz, hogy bizonyítsa: akkor őt tőrbe csalták, és megérdemli, hogy újra kiemelt testőri szerepet töltsön be. Az Interpol feladatot ad neki: egy hírhedt bérgyilkost kell tanúként Manchesterből Hágába szállítania, biztonságban. A feladat nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, Darius-nak ugyanis rengeteg ellensége van, akik mind azon ügyködnek, hogy az ideiglenesen nem a börtön falai között tartózkodó férfival leszámoljanak...

 

Adaline varázslatos élete - VIASAT3, augusztus 10. szombat, 21h

A huszonkilenc éves Adaline csodával határos módon túléli a balesetet. Miután felgyógyul, megmagyarázhatatlan dologra lesz figyelmes, a balesetnek köszönhetően nem öregszik tovább. Majdnem nyolc évtizeden keresztül őrzi a titkát, félve a lelepleződéstől. Ám véletlenül találkozik Ellis Jonesszal, a karizmatikus emberbaráttal, akinek szenvedélye az élet és a romantika. Amikor a szüleivel töltött hétvége azzal fenyeget, hogy kiderül a titka, Adaline úgy dönt, hogy örökre megváltoztatja az életét.

 

Szegény gazdagok - Prime, augusztus 10. szombat, 21h

A Tuccik egy szegény olasz család, akik egy kis lazioi faluban élnek. Apa, anya, egy öntelt lány és egy zseniális fiú, aki kénytelen hülyének tettetni magát, hogy a családdal lépést tartson. Egy nap váratlan dolog történik: a család százmillió eurót nyer. Izgatottan elhatározzák, hogy titokban tartják a nyereményt, de amint egyetlen szó is kicsúszik a háziúr száján, csak egyetlen választásuk marad, hogy elkerüljék a barátok és ismerősök üldözését: elszöknek. Éjszaka indulnak el, Milánó felé. Amint megérkeznek, rögtön rájönnek, hogy a mai gazdagok egészen másképp viselkednek, mint régen, és gazdagnak lenni igazi nyűggé válik... ez a felfedezés egészen másképp alakítja a dolgokat, mint amire Tuccisék számítottak.

 

A sas és a sárkány - Moziverzum, augusztus 10. szombat, 21h

Huo Ant (Jackie Chan), a nagy tiszteletben álló parancsnokot és századát egy elhibázott akció miatt rabságra ítélik, és egy város újjáépítésén kell letölteniük büntetésüket. Kiderül, hogy mindössze két hetük van a város felépítésére, amikor újabb csapás éri őket. A romos falaknál megjelenik a római Lucius (John Cusack) kiéhezett seregével. A két, harcra kész vezér rájön, hogy össze kell fogniuk, ha le akarják győzni az áruló Tiberiust (Adrien Brody), aki Lucius nyomában könyörtelenül végez mindenkivel.

 

Alfa - AXN, augusztus 10. szombat, 21h

Húszezer évvel ezelőtt az élet bizonytalan volt és átmeneti. Az ősember törzsekben élt, vadászott, tüzet rakott, és az égiekben bízott. Keda fiatal még. Először indul a törzs férfijaival vadászatra, ám egy bölény fölökleli, és egy szakadékba taszítja: társai azt hiszik, meghalt, és magára hagyják. De ő él és élni akar. Az ellenséges világban, a vadonon keresztül elindul hazafelé. Út közben társa is akad: egy sebesült farkas szegődik mellé. A két fáradt, beteg, kiszolgáltatott lény különös barátságot köt, és egyre jobban ragaszkodnak egymáshoz. Ilyen nem történt még az emberiség történetében. De ettől kezdve nagyon sokszor előfordul majd. Az ember rátalált a legjobb barátjára…

 

Rifkin fesztiválja - DUNA Televízió, augusztus 10. szombat, 21.40h

Woody Allen alteregója, az enervált, hipochonder, örök elégedetlen író, Mort Rifkin a San Sebastián-i filmfesztiválra érkezik feleségével, a sajtósként dolgozó dekoratív Sue-val. Azt sejti, hogy felesége belezúgott az agyonsztárolt, francia rendezőbe, Phillipe-be. A magánéleti és szakmai válságok közepette vergődő Rifkin úgy érzi valami gond van a szívével, ezért egyik ismerőse javaslatára felkeres egy specialistát, a klasszikus filmek iránt rajongó Dr. Jo Rojast. A nő frissessége, szépsége és műveltsége teljesen rabul ejti.

 

Légió - Film+, augusztus 10. szombat, 22h

Az égből leszáll Gábriel arkangyal (Kevin Durand) az angyalok légiójával, hogy elpusztítsák az elkorcsosult emberi fajt. A mennybéli sereg azonban nem várt ellenállásba ütközik. Az emberiség egyetlen reménysége az új-mexikói sivatag egyik pihenőhelyén veszteglő Bob (Dennis Quaid) és néhány vendége, akik akaratlanul is az apokalipszis frontvonalában találják magukat. Megdöbbenésükre Mihály arkangyal (Paul Bettany) a segítségükre siet. Hamarosan kiderül, hogy feladatuk a várandós pincérnő, Charlie (Adrianne Palicki) védelme, aki a második Messiást, az emberiség utolsó reményét hordja a szíve alatt.

 

Mámor - SuperTV2, augusztus 10. szombat, 22.25h

Greg (Owen Wilson) egy életunt irodista, aki feleségével külön él, lányával pedig épphogy tudja tartani a kapcsolatot. Az állását elveszíti, majd pedig egy szerencsétlen véletlen folytán bűnügybe is keveredik. Ezt követően találkozik egy furcsa nővel, Isabellel (Salma Hayek), aki közli vele, hogy minden, amit maga körül lát az csupán illúzió és csak ők ketten valóságosak. A férfi vonakodva bár, de belemegy a játékba - főleg miután kiderül, hogy egy titokzatos kőnek köszönhetően neki és a nőnek is különleges képességei lesznek...

 

Snowpiercer - Túlélők viadala - Filmcafe, augusztus 10. szombat, 22.50h

2031, a Földön a klímaváltozás következtében egy újabb jégkorszak köszöntött be, a felszínen az életnek semmi nyoma. Azok a szerencsés emberek, akik túlélték a katasztrófát, a Snowpiercer nevű, önellátásra berendezkedett vonaton utaznak immár 17 éve. A Snowpiercer utasainak élete azonban merőben különbözik egymástól. A hátsó kocsikban lévők nyomorognak, gyanús eredetű proteintéglákon élnek, a vonat elején utazó előkelőségek pedig rettegésben tartják a nyomorgókat, és katonáik minden lázadásukat leverik. A hátul utazók vezére, Curtis (Chris Evans) Gilliam (John Hurt) és Edgar (Jamie Bell) segítségével alaposan megtervezik az újabb lázadást, és néhányan eljutnak a mozdonyig, ahol végre szembetalálják magukat az igazságtalan rendszer megálmodójával, Wilforddal (Ed Harris).

 

Transzcendens - RTL, augusztus 10. szombat, 23h

Dr. Will Caster (Johnny Depp) a mesterséges intelligencia legelismertebb szakértője ötvözi a világ összes tudását az emberi érzelmek teljes skálájával. Kísérletei miatt egy radikális szervezet merényletet követ el ellene, aminek következtében Caster az általa kifejlesztett gép tesztalanyává válik. Caster felesége, Evelyn (Rebecca Hall), és legjobb barátja, Max (Paul Bettany) úgy döntenek, hogy a haldokló Will tudatát feltöltik a gépbe. A következményekre azonban senki sem számít.

 

Éjszakai hajsza - RTL HÁROM, augusztus 10. szombat, 23h

Jimmy (Liam Neeson), a hivatásos bérgyilkos visszavonulása előtt kénytelen újra akcióba lépni. Ez a bevetés keményebb és veszélyesebb lesz, mint bármely korábbi. Most saját maga a megbízója. A célpontja egykori főnöke, Shawn (Ed Harris), a kegyetlen bandavezér, akinek azért kell meghalnia, hogy a bérgyilkos rég látott fia, Mike (Joel Kinnaman) élhessen. És a profi hosszú idő után úgy érzi, hogy most az érzelmeire kell hallgatnia. Még ha az az életébe kerülhet is!

 

Amerikai bérgyilkos - Moziverzum, augusztus 10. szombat, 23.10h

Mitch Rapp (Dylan O''Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A kiképzés során a hajthatatlan Rapp profi gyilkológéppé válik, aki nem kímél egyetlen fanatikus merénylőt sem. A fiatal hírszerző hamarosan a Közel-Kelet legveszélyesebb radikális harcosaival találja szembe magát, akik bármilyen eszközt képesek bevetni, hogy világuralomra törjenek.

 

A katona - Mozi+, augusztus 10. szombat, 23.25h

Todd, a veterán katona már számos galaktikus háborút vészelt át sikeresen, nem utolsósorban azért, mert betartotta a szabályokat. Ő Darwin túlélés-elméletének mintapéldája, ám dicsőséges napjainak lassan-lassan vége. A tudomány és a technika határai korlátlanok, s az új harcosgeneráció kifejlesztésével Todd-on visszavonhatatlanul túlhalad az idő. A Káin 607-es névre hallgató, modernebb típusú gyilkológép fölénye megkérdőjelezhetetlen, hiszen a kormány kérésére éppen Todd-dal és annak két tapasztalt társával eresztik össze tesztelés gyanánt. Az eredmény látványos: a három öreg katona közül csupán Todd éli túl a küzdelmet, de ő is csak éppen hogy. Az életveszélyesen megsebesült, kiszolgált katonát egy távoli bolygóra száműzik, amely amolyan űrközi szemétlerakó helyként funkciónál. A kis bolygó azonban még őrzi a rég elfeledett békeidőket. Lakói letűnt korok hangulatát idéző, kedves és barátságos emberek. Társaságukban a sebesüléseiből lassan felépülő Todd megtanul örülni a hétköznapoknak, felfedezi mások és saját emberségét, fokozatosan enged szabad utat érzelmeinek, azaz elsajátítja mindazt, amit gyermekkora óta módszeresen kiöltek belőle. Az idillnek azonban hamar vége szakad, mert Káin 607 és társai megtámadják az őrbolygót. Todd most már nemes cél érdekében - fogadott hazája védelmében - kezd harcba régi ellenfelével. Az életben maradásra azonban csak akkor van esélye, ha a többieket is maga mellé tudja állítani...

 

Wolf Creek - A haláltúra - Film Mánia, augusztus 10. szombat, 23.30h

Három jó barát, Liz (Cassandra Magrath), Kristy (Kestie Morassi) és Ben (Nathan Phillips) Ausztráliába, a legendás Wolf Creek Nemzeti Parkba indul nyaralni. Féktelen bulik és határtalan szórakozás kíséri végig útjukat mindaddig, amíg autójuk egy nap lerobban. Egy helyi lakos felajánlja, hogy megjavítja a kocsit és éjszakára megszállhatnak nála. Másnap világossá válik, hogy a segítőkész helybélinek esze ágában sincs állnia szavát vagy tovább engedni a fiatalokat.