Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Hogy kellemesen teljen a négynapos hétvége első estéje...

Mindenki megvan - Paramount Network, augusztus 17. szombat, 18.45h

Frank épp most veszítette el a feleségét. Felnőtt gyerekei pedig eddig is csak az anyjuk miatt látogatták, ezért az ünnepekre egyedül marad. Elindul hát, hogy felkeresse őket, útközben pedig megvilágosodik, ahogy egyre többet megtud saját magáról. Robert De Niro, Drew Barrymore, Kate Beckinsale és Sam Rockwell főszereplésével.

 

Trükkös halál - Film Mánia, augusztus 17. szombat, 18.50h

Rollie Tyler, a filmes szakma egyik legnevesebb trükkmestere, mindent tud, amit a speciális effektekről tudni lehet. A különböző halálnemeknek több ezer változatát tudja műhelyében előállítani, számtalan módot tud arra, hogyan tűnhet a képtelen valószerűnek. Úgy alakul azonban, hogy szakmai tudására nem csak a mozik világában, de a való életben is szükség van, ugyanis Tyler-t egy fontos feladattal bízza meg az FBI. Az ő szakmai tudásával szeretnének egy hírhedt bűnöző nyomára bukkanni. Ám az eleinte könnyűnek látszó feladat idővel egyre bonyolultabbá válik.

 

Az acélember - RTL, augusztus 17. szombat, 20h

Clark Kent (Henry Cavill) a Kripton bolygó szülöttje, gyerekkora óta kutatja, miért került a Földre, miközben próbál észrevétlen maradni. Az igazság azonban nem hoz megnyugvást számára, szülei ugyanis az életüket adták azért, hogy ő megmenekülhessen. Lois Lane (Amy Adams) riporter hosszas kutatás során talál rá Kentre, és hamarosan fülig beleszeret. Románcuk nem tart sokáig, ugyanis megjelennek Kripton zsarnokai, hogy visszaszerezzék Kenttől a Kódexet, melynek segítségével a Földből új Kriptont hoznának létre.

 

Örökkön-örökké - Filmcafe, augusztus 17. szombat, 21h

Danielle a XVI. század szülötte, ám a többi lánnyal ellentétben varrogatás helyett könyveket olvas, és legalább olyan kitűnően vív, mint ahogy lovagol. Szokatlan szenvedélyei mellett ráadásul gyönyörű és talpraesett, aki nem várakozik balga módon a herceg segítségére. Éppen ellenkezőleg, ő siet a herceg segítségére és megmenti az életét. A régi történet számtalan új meglepetést és fordulatot tartogat: Danielle ugyan felölti a csodálatos üvegcipőt, találkozik Da Vincivel, de ez senkit ne tévesszen meg. Ez a Hamupipőke Zorrót is megszégyenítő ügyességgel, ravaszsággal és bátorsággal küzd az igazságért és kedveséért.

 

Egek ura - Paramount Network, augusztus 17. szombat, 21h

Ryan igazán "magas" életet él. Körbeutazza a világot munkája során. Nem áll meg egészen addig, míg találkozik Alex-szel és megtanulja, hogy az élet nem az utazásról, hanem a kapcsolatokról szól, amiket utazás közben alakítunk ki.

 

Torrente, a törvény két balkeze - Film Mánia, augusztus 17. szombat, 21h

Torrente egy nacionalista, fasiszta, önző, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista exzsaru, aki esténként rumba zenére járőrözik a 78-as évjáratú rozzant Seat-jában. Rozoga házban lakik tolószékhez kötött apjával, akit koldulásra kényszerít, hogy legyen miből megélniük. Új szomszédok költöznek melléjük. Torrente szeme megakad a hamvas és szexi Amparitón, ezért összebarátkozik a lány kissé ütődött és kisstílű bűnöző bátyjával, hogy közelebb kerülhessen hozzá. Torrente tudomására jut egy közeli kínai étteremben székelő kábítószer-elosztó banda tevékenysége. Barátaiból és egy kínai pincérnőből akciócsoportot állít fel a banda leleplezésére. A tét: Torrente megtépázott hírneve és rendőri becsületének visszaszerzése és ráadásként hőssé válna Amparitó szemében is.

 

A keresztapa - Moziverzum, augusztus 17. szombat, 21h

A gengszterfilmek legnagyobbika, világhírű színészek és rendező munkája, minden idők egyik legnagyobb szabású maffiafilmje, a Keresztapa. A történet bemutatja azokat az embereket és azt a gépezetet, ami az olasz maffiában gyökerezve, a világ leghatalmasabb és legrettegettebb hatalmává vált az Egyesült Államokban. Figyelemmel követhetjük a kegyetlen, gyilkos módszereket, amivel a Corleone család feje dolgozik. Tanúi lehetünk a hihetetlen összetartásnak, az érdekek és a félelem összetartó erejének, ami ezt a világot jellemzi. Emberek sorsa, élet és halál kérdése dől el Don Vito Corleone dolgozószobájában. Egyesek védelemért fordulnak a nagyúrhoz, mások hadüzenettel érkeznek. A rivális maffia, a Tattaglia család ugyanis végső leszámolásra szólította fel a Corleone családot. S a hadüzenet után az egész város lángba borul...

 

Ready Player One - VIASAT3, augusztus 17. szombat, 21h

A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná. Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ... hanem a valódi is.

 

Megint 48 óra - TV2 Comedy, augusztus 17. szombat, 21h

Jack-et felfüggesztik a helyi rendőrségen, mert egy maffiózó üldözése közben meglehetősen súlyosan átlépte a hatáskörét. Sőt, mivel elragadta a hév, még törvénysértést is elkövetett. Az ítélet szerint börtönbe kell vonulnia. Egyetlen lehetősége ennek elkerülésére, ha 48 órán belül elkapja a bűnözőt. Így talán megmenekülhet a börtöntől, és még az állását is visszakaphatja...

 

Angyalok és démonok - VIASAT FILM, augusztus 17. szombat, 21h

A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon (Tom Hanks) ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt _ aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembe nézni: a társaság ősi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. Egy rejtélyes olasz nő (Ayelet Zurer) és több száz éves szimbólumok segítségével száguld a bomba nyomában. Lepecsételt kripták, sötét katakombák, elhagyott katedrálisok és a világ legjobban őrzött páncélszekrénye sem állíthatja meg.

 

Shaft - Prime, augusztus 17. szombat, 21h

Amikor Walter Wade, az elkényeztetett egyetemista megöl egy fiatal fekete diákot, John Shaft hajtja végre a letartóztatását. Walter azonban kicsúszik az igazságszolgáltatás kezei közül és meglép az országból, ám kétévnyi várakozás után, amint Walter titokban visszatér az államokba, Shaft ismét őrizetbe veszi. Ám Walter tehetős apja megint leteszi fiacskájáért az óvadékot, úgyhogy az - immár újra szabadlábon - csak az alkalmat lesi, hogy hullaházba küldje Shaft-et. Ugyanerre az alkalomra vár Shaft két korrupt kollégája Jack Roselli és Jimmy Grovitch is, csakúgy, mint Poeples Hernandez, egy dominikai kábítószer-kereskedő kiskirály, aki azért esküdött bosszút Shaft ellen, mert az megszégyenítette őt a fennhatósága alatt álló körzetben. A nyomozó így csak két legközelebbi barátjára támaszkodhat: Carmen-re, aki szintén zsaru, és utcai ügyekben bennfentesnek számító bizalmasára Rasaan-ra. Közben Shaft-nek még fel kell kutatnia a gyilkosság egyetlen tanúját, Diane Palmieri-t is, aki segíthetne egyszer s mindenkorra hűvösre tenni ellenségeit, hiába is vadásznak rá a város legkeményebb gyilkosai...

 

Con Air - A fegyencjárat - Film+, augusztus 17. szombat, 22h

A fegyencjárat egy repülőgép, amelynek utaslistáját az ország legelvetemültebb bűnözőiből állítják össze. Cyrus Grissom, a Vírus (John Malkovich) és a többiek mind életfogytiglanra ítélt gyilkosok, akiket az ország legbiztonságosabb börtönébe akarnak átszállítani. Közéjük kerül Cameron Poe (Nicholas Cage), az amnesztiával szabaduló rohamosztagos. Ő családjához térne haza, de váratlanul tudomásul kell vennie, hogy megpróbáltatásai folytatódnak. Nem az ügyész, hanem az élet folyamodott súlyosbításért; ami az elkövetkezendő huszonnégy órában vár rá, ahhoz képest az elmúlt nyolc börtönév kismiska. A rabok kiszabadulnak és eltérítik a gépet. Poe pedig tudja, nincs más választása, mint záros határidőn belül visszaszerezni az irányítást. A földön hajukat tépő rendőrök ugyanis nem fognak válogatni az eszközökben, hogy - esetleg egy ártatlannal együtt - eltakarítsanak egy légi-rakomány szennyest.

 

A Sakál - RTL HÁROM, augusztus 17. szombat, 22.55h

A moszkvai rendőrség és az FBI közös akciója során megölik a Keresztapa testvérét. A maffiavezér bosszúra szomjazik, és felbéreli a világ legprofibb bérgyilkosát, a Sakált (Bruce Willis), hogy ölje meg az Egyesült Államok elnökének a feleségét, a First Ladyt. Carter Preston, az FBI igazgatóhelyettese (Sidney Poitier) és az orosz rendőrtiszt, Valentyina (Diane Venora) megpróbálnak a Sakál nyomára bukkanni, ám hamarosan rá kell jönniük, hogy nem férkőzhetnek a közelébe egykori társa, a börtönben ülő IRA terrorista, Declan Mulqueen (Richard Gere) segítsége nélkül.

 

Kingsman: A titkos szolgálat - Mozi+, augusztus 17. szombat, 23h

Tökinek az édesapja halála után eléggé nyomorult sors jutott az életben. Senkire sem számíthat, így a balhék is könnyen megtalálják. Az egyik ilyen komolyabb ügye után úgy néz ki, börtön vár rá. Viszont eszébe jut, hogy édesapja halála után felkereste őket egy öltönyös férfi, aki egy számmal ellátott medált adott neki és hozzátette, ha segítségre lenne szüksége, hívja a számot. Töki így is tesz és rövid időn belül minden magyarázat nélkül szabadon is engedik. Ekkor tűnik fel ismét a titokzatos idegen, álnevén Galahad és egy életre szóló ajánlattal áll elő, amely gyökeresen megváltoztathatja Töki életét. Esélyt kap, hogy ő is Kingsman legyen, egy olyan titkosszolgálat ügynöke, amiről a KGB, az MI6, a MOSZAD vagy a Pekingi titkosszolgálat sem tud semmit. Akiknek egyetlen céljuk van, minden veszélyt elhárítani, amely fenyegeti Nagy-Britanniát vagy akár a világot…

 

Ruben Brandt, a gyűjtő - Magyar Mozi TV, augusztus 17. szombat, 23h

Egy különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de az ő élete is veszélybe kerül, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el.

 

Vaskabátok - Prime, augusztus 17. szombat, 23.10h

Nicholas Angel túl jó zsaru, ténykedése pedig egyre kínosabb a testület számára. A felettesei ezért Londonból áthelyezik az isten háta mögötti falucskába. A szuperrendőr nehezen találja helyét az álmos településen, ahol látszólag még a bűnözők is alszanak. Ráadásul a teszetosza, az amerikai akciófilmekért rajongó Danny személyében új társat is kap. Amikor már úgy tűnik, Angel számára minden elveszett, az idilli falucska életét borzalmas balesetek sora kavarja fel. Angel persze azonnal akcióba lép, s gyanakodni kezd, hogy Sandford talán nem is olyan ártatlan hely, mint amilyennek látszik...