Itt vannak a legjobb filmek szombat estére!

Tartalmasan, kellemesen és jól el lehet velük ütni a szombat estét.

Örömapa 2. - Duna Tv, április 24. szombat, 19.40h

Az Örömapa második részében még nagyobb bonyodalmak várnak a család fejére, Mr. Banks-re. Pedig minden olyan szépen indul: George és felesége között teljes a boldogság, lányuk, Annie, és férje, Bryan, ugyancsak boldogan élnek, mindkettőjük dolgos, felelősségtudó felnőtté váltak. George fia is lassan felcseperedik, a házra felvett kölcsön utolsó részlete is közeledik már _ igazán nincs tehát ok a panaszra. És egyszer csak bumm, _ beüt a mennykő. Annie és Bryan váratlanul bejelentik, hogy gyerekük lesz. De mindez semmi ahhoz képest, hogy George felesége, Nina is előáll a hírrel: ő is állapotos. George egyszerűen képtelen felfogni, ami körülötte zajlik: nagyapának még túl fiatal, de apának már túl öreg.

 

Most már elég! - Filmcafe, április 24. szombat, 21h

Minden csodálatosan alakul Slim életében. Megismerkedik a jóképű Mitch-el, és esküvőjük után nem sokkal megszületik kislányuk is. A tökéletes boldogság azonban szertefoszlik, mikor Slim megismeri férje rejtett, sötét oldalát. A brutális férj a veréstől sem riad vissza, hogy sakkban tartsa feleségét. Az egyetlen kiút a szökés a pokollá vált családi fészekből. Mitch azonban ördögi módon a nyomukra bukkan, pénze és befolyásos barátai segítségével mindenhol fenyegeti őket. Anya és lánya már sehol sincsen biztonságban. Slimnek nincs más választása: a menekülés helyett fel kell vennie a harcot. Megkezdődik a küzdelem életre, halálra.

Trópusi vihar - Paramount Network, április 24. szombat, 21h

Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr. olyan filmsztárokat alakítanak ebben az akcióvígjátékban, akik egy szuperdrága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken. Csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül, viszont a frusztrált rendező úgy dönt, folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol igazi rosszfiúkkal találják szembe magukat.

 

Titokzatos folyó - Viasat6, április 24. szombat, 21h

Jimmy, Dave és Sean együtt töltötték gyerekkorukat Boston munkásnegyedében. Huszonöt évvel később a három jó barát útja újra keresztezi egymást egy gyilkosság kapcsán. Az áldozat Jimmy tizenkilenc éves lánya. Sean gyilkossági nyomozó lett, ő kapja meg az ügyet, rá és társára vár a feladat, hogy kibogozzák a látszólag indíték nélküli bűncselekményt. Meg kell előzniük Jimmyt, akit a bosszúvágy hajt, hogy elkapja lánya gyilkosát. Közben Dave személye is kapcsolatba kerül az üggyel, ami ara készteti a férfit, hogy szembenézzen a múltjával.

 

Kincs, ami nincs - RTL Klub, április 24. szombat, 21.10h

Alan (Terence Hill) kincset akar, mégpedig mindenáron. Óriási szerencséjére talál egy térképet, amely egy közeli szigeten kincset jelöl. De hogyan jusson oda? Elrejtőzik Charlie (Bud Spencer), a kalandor hajóján és becsapva az iránytűt, a sziget felé irányítja a hajót. Charlie-nak persze az egyszemélyes hajón nem nehéz megtalálni a potyautast, ám hamarosan mindketten a vízben kötnek ki. Charlie legnagyobb bánatára kénytelenek kiúszni a szigetre, ahol összebarátkoznak a sziget lakóival, a barátságos és vidám királynővel és csinos lányaival, akik elvezetik őket a térképen jelzett helyre. A baj csak az, hogy "a mesés kincset" Kamasuka (John Fujioka), a második világháború óta ottfelejtett szamuráj őrzi.

Már megint lakótársat keresünk - Duna Tv, április 24. szombat, 21.30h

Bár közeleg a negyvenhez, Xavier élete továbbra is tele van nem várt fordulatokkal, amelyek sajátos életfilozófiájának a következményei. Még mindig keresi a helyét a világban, és még mindig gyakorta bizonytalan, ám ezúttal már két gyermekes apaként próbálja megállni helyét, s ehhez mérten, felelősségteljesen igyekszik cselekedni a mindennapokban. Derült égből villámcsapásként éri, amikor gyermekei édesanyja bejelenti, hogy a gyerekekkel együtt New Yorkba költözik. Alig pár nappal az elválást követően Xavier már szintén egy New York-ba tartó repülőn ül, mivel nem bírja elviselni a gondolatot, hogy csemetéi nélküle nőjenek fel. New York számos nem várt fordulatot tartogat a számára: egy leszbikus pár gyermekének vérszerinti apja lesz; az állandó tartózkodási engedélyért feleségül vesz egy kínai lányt; majd újra rátalál a szerelem; miközben legújabb könyvét is sikerrel fejezi be. A Lakótársat …. trilógia 3. része

 

Túszharc - Viasat3, április 24. szombat, 22.55h

Peter Bowman (David Morse) amerikai olajmérnököt túszul ejtik egy dél-amerikai országban. Cége felfogadja a hivatásos tárgyalófelet, az ausztrál antiterrorista katonát, Terryt (Russell Crowe). Az olajcég közben csődbe jut és megvonja a támogatást. A túsz felesége, Alice (Meg Ryan) maradásra bírja az utolsó reményt jelentő túsztárgyalót, Terryt, s minden követ megmozgat, hogy pénzt szerezzen férje kiszabadítására. Petert egyedül felesége iránti szerelme tartja életben. Azonban Terry egyre nehezebben ért szót az emberrablókkal.

 

A szív hídjai - RTLII, április 24. szombat, 23h

Carolyn (Annie Corley) és Michael (Victor Slezak) édesanyjuk halála után hazaérkeznek Madison Countyba. Döbbenten értesülnek anyjuk végakaratából arról, hogy nem az édesapjuk mellé kívánja temettetni magát, hanem úgy rendelkezett, hogy hamvait vessék a híd alatti patak vizébe. A hagyatékot rendezgetve különös, szívszorító történetre derül fény. Évekkel korábban, 1965-ben, Francesca (Meryl Streep) férje és gyerekei egy távoli vásárra utaztak. Ezalatt egy idegen férfi, Robert (Clint Eastwood) vetődött a farmra, és útbaigazítást kért a nőtől: a közeli Rosamunde-hidat kellett lefotóznia a National Geographic magazin részére. Beszélgetésbe elegyedtek, s a romantikus, más életről ábrándozó asszonyban mély vonzalom ébredt a fotós iránt. A rövidke négy nap alatt, amit együtt töltöttek, Francesca élete legnagyobb szenvedélyét élte át, amelynek történetét naplójában írta meg.

 

40 és annyi - SuperTV2, április 24. szombat, 23.10h

Pete és Debbie már a 40-hez közelednek, két gyereket nevelnek. Mindennapjaik a megszokásból állnak, illetve azzal való szembesülésből, hogy már ők sem fiatalok. Az egyetlen lehetőségük túllépni az ez által okozott apátián, ha elfogadják életkorukat és ami azzal jár.

 

7 vérfagyasztó nap - RTL Klub, április 24. szombat, 23.25h

Egy vakmerő terroristatámadás a modernkori történelem legmerészebb, legizgalmasabb túszszabadító akciójához vezetett. Négy végsőkig elszánt támadó (köztük Rosamund Pike és Daniel Brühl) 1976 nyarán eltérített egy turistákat szállító repülőgépet, és Uganda diktátorától kért menedéket. A túszok ezzel belekeveredtek egy világpolitikai szerencsejátékba, miközben a rájuk vagy ellenük licitálók számára nem az ő megmentésük volt a legfontosabb szempont. Az idő fogyott, a gépeltérítők fenyegetőztek, a békés megoldás egyre távolabb került. De volt, aki tudta, mit kell tennie. Az izraeli titkosszolgálat soha nem látott vakmerőségű tervet dolgozott ki, és a világ e távoli pontján megostromolta az aláaknázott repteret. Ha a lehetetlennek látszó művelet sikert arat, talán megakadályozható a vérontás. De a siker egy hajszálon múlik, és a forróságban minden ideg pattanásig feszül…

 

A lány a vonaton - Prime, április 24. szombat, 23.30h

Rachel (Emily Blunt) minden áldott nap felül a vonatra, hogy bemenjen a városba, és minden áldott nap kétszer elhalad a régi háza előtt. A ház előtt, ahol a volt férje (Justin Theraux) az új feleségével (Rebecca Ferguson) és nemrég született gyermekükkel lakik. Rachel képtelen elengedni a múltat, és miközben fájdalmát alkohollal próbálja enyhíteni, egy fiatal párról talál ki történeteket, akiket a várakozó vonatról figyel meg. A nő elképzelése szerint Megan (Haley Bennett) és Scott (Luke Ewans) élete tökéletes: gyönyörűek, szerelmesek és hűségesek egymáshoz. Ám egy nap valami olyan megdöbbentőt pillant meg a vonat ablakából, ami mélységes félelemmel tölti el. A kétségbeesett nő mindenáron ki akarja deríteni az igazságot. Tanúnak jelentkezik a rendőrségen, ám alkoholizmusa és emlékezetkiesései miatt senki se hisz neki _ még ő maga sem...

 

Zseton és beton - M2, április 24. szombat, 00.35h

Egy konstancai srác egy reggel arra ébred egy szülőkkel és sörösrekeszekkel tömött, üzlethelységgé alakított apró lakásban, hogy a helyi nagymenő (gengszter vagy vállalkozó, egyre megy) az ágya szélén ül és mosolyog. Felajánlja neki élete nagy lehetőségét, egy halom pénzt egy csomag Bukarestbe juttatásáért cserébe. Persze, jó _ mondja a méla srác, aztán miután megegyeztek, fekszik vissza aludni. A nagymenő még visszaszól: most. A fiú nagy nehezen elindul, s persze a tiltás ellenére magával viszi barátját és annak barátnőjét is. Az úton azonban követőkre, majd üldözőkre akadnak s hamarosan kiderül, nem akármit szállítanak...