Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Van választék bőven, már csak hátra kell dőlnöd a kedvenc foteledben, és lazítani!

Én, a séf - Duna Tv, május 1. szombat, 19.40h

Alexandre Lagarde, a veterán sztárséf komoly konfliktusba kerül Stanislas Matterrel, az étteremcsoport új vezetőjével. Matter arra készül, hogy lecseréli őt egy ifjú, modern séfre, aki a molekuláris gasztronómia megszállottja, mert az sokkal jövedelmezőbb. Első lépésként elkezdi kirúgni Lagarde csapatának tagjait. Ami még rosszabb, Lagarde kezd kifutni az ötletekből, pedig a legnevesebb étteremkalauz kritikusai bármelyik pillanatban feltűnhetnek tesztelni. Kétségbeesésében keresni kezd maga mellé valakit. Egy nap, mintha a szerencse vezérelné oda, találkozik Jacky-vel, aki az haute cuisine megszállottja. A szakmát autodidakta módon elsajátító férfi rendkívül tehetséges, de makacs, mint egy öszvér.

 

A Zodiákus - Filmcafe, május 1. szombat, 20h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

 

Uramisten - ATV Spirit, május 1. szombat, 21h

Sajek Oszkár cirkuszi artistának eltört a lába, ezért nem tudja eddigi műsorát folytatni. Egyetlen lehetősége, ha Binder Lipi bácsitól, az öreg szabadulóművésztől megszerzi a titkát, a jégbezárt ember világszámát. A sánta artista mindent megtesz a cél érdekében: kér, könyörög, ravaszkodik, fenyegetőzik, zsarol, sőt még emberrablásra is képes. Lipi bácsi azonban hajthatatlan, függetlenül attól, hogy a magányos öreg élvezi, hogy végre foglalkoznak vele. Közli az elkeseredett Sajekkel, hogy nincs trükk, titok, a szám maga Binder Lipót! Ám az utolsó pillanatban mégis segít.

 

Szex és halál kezdőknek - Film Mánia, május 1. szombat, 21h

Roderick egy hét múlva megnősül. Ám életét váratlan esemény dúlja fel, titokzatos e-mailt kap, benne az összes nő nevével, akivel egykor dolga volt és akivel majd le fog feküdni. Az még hagyján, hogy a menyasszonya, Fiona huszonkilencedik a sorban és még a táncosnő a legénybúcsúról is belefér harmincadikként. Ám a lista százegy nevet tartalmaz, tehát garantált a félrelépés. Rod pánikba esik. Nem segít a dolgon, hogy kiderül, az égi erők tévedése folytán került hozzá a levél. Azt a tanácsot kapja, hogy semmisítse meg, de ezt könnyebb mondani, mint végrehajtani.

 

Ki nevel a végén? - Prime, május 1. szombat, 21h

Dave Buznik (Adam Sandler) látszólag nyugodt ember, meghúzza magát egy sarokban és a légynek se ártana. Csak egyszer emeli fel a hangját és máris a bíróságon találja magát, ahol dr. Buddy Rydell pszichiáter (Jack Nicholson) düh-terápiájára kötelezik. Bizarrabbnál bizarrabb figurák közé kerül és hamarosan hajmeresztő kalandoknak lesz a főszereplője. Rydell intenzív terápiája végképp kiakasztja és amikor azt látja, hogy az orvosa elcsábítja a barátnőjét, kitör belőle a vad.

 

Nekem 8 - RTL Klub, május 1. szombat, 21.05h

Jobb lett volna meg sem születni _ gondolja Nick Beam, amikor hazaérve édes kis feleségét félreérthetetlen helyzetben találja, a saját főnökével. A felszarvazott férj azt gondolja, ennél rosszabb már nem történhet aznap. Vagy mégis? A mostohasors T. Pault sodorja az útjába. Az izgága kis fekete, a botcsinálta útonálló beugrik a szerencsétlen lakli kocsijába, és megpróbálja kirabolni. Egy nappal előbb Nick talán megadóan engedett volna, de most beletapos a gázba és elrabolja kirablóját. A két vadidegen hamarosan hajmeresztő kalandokba keveredik.

 

Terepfutás - Duna Tv, május 1. szombat, 21.10h

Jim White (Kevin Costner) lecsúszott sportedző, aki kellemetlen modora miatt egy állásában sem tud megmaradni, ezért családjával folyton költöznie kell. Utolsó lehetőségként egy mexikói határon fekvő kisváros, McFarland kínál neki tanári munkát. Az edző és családja először viszolyog az ottani körülmények miatt, azonban hamarosan megtalálják a közös nevezőt az ott élőkkel, White pedig rájön, hogy az ültetvényeken keményen dolgozó fiatal munkásfiúk az életvitelük miatt kivételes futóadottságokkal rendelkeznek. Elhatározza, hogy tanítványainak lehetőséget ad a kitörésre, és megmutatja nekik a sikerhez vezető, ám korántsem könnyű utat. A film megtörtént események alapján készült.

 

Csocsó, avagy éljen május 1-je! - ATV, május 1. szombat, 21.50h

Rohamosan épülő szocialista város valahol a Duna partján, az ötvenes évek elején. Ott tanárkodik, szervezi a piros betűs ünnepeket, vigyáz a focisták erkölcsére, és teszi, amit tenni jónak lát Csocsó, született Csomai Gusztáv. Ez a történet leginkább róla szól, az életvidám, optimista és örökké tevékeny Csocsóról, aki minden üldözés, macerálás és egyéb zaklatás ellenére is ember maradt az embertelenségben. Az eseményeket elsősorban a tizenhárom éves Pék Zsoltika naplójából ismerjük meg, aki számára Csocsó nemcsak oroszul kevéssé beszélő orosztanár, hanem atyai jóbarát és példakép is.

 

Téli mese - RTLII, május 1. szombat, 23h


Ebben a különös világban minden megtörténhet. New York nem az a város, amit ismerünk. Lakói másképp öltöznek, másképp viselkednek, más szabályok szerint élnek _ és mindig készen állnak a csodára. Peter (Colin Farrell) bevándorlók gyermekeként érkezett ide, de mert nem engedélyezték, hogy partra lépjen, egy csöpp hajón érte partot. Azóta szakképzett betörő lett, majd miután összekülönbözött a bandavezérrel, örök szökevény. Egy betörése során a fiatalember beleszeret egy rejtélyes, titokzatos lányba _ aki halálos beteg. Egy másik betörés után őt és fehér lovát titokzatos felhő nyeli el. Amikor évtizedekkel később újra előbukkan, már minden egészen más, mint addig volt, és ő nem emlékszik semmire.

 

Rossz versek - RTL Klub, május 1. szombat, 23.05h

A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs.
Magánéleti problémáinak feldolgozása mellett Tamás emlékeiből ébred rá a mai társadalom elveszettségére is, ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről.

 

Hétköznapi őrültségek - M2, május 1. szombat, 00.40h

Az élet csupa morgás, a szerelem azonban örök keresés. Talán ez lehetne a mottója Petr Zelenka új, óriási sikert aratott cseh filmjének. És ezek után, ha még ráadásul föladnak egy dobozban Kuba felé.... Petr Zelenka ismét egy eredeti, igazi fekete komédiát forgatott a férfiakról és a love sztorikról. Vannak olyan típusok, akik mindig bal lábbal kelnek fel, nem tehetnek róla. Főhősünk, Petr is ilyen, örök lúzer. Másik főhősünk Petr apja, aki hatvanas éveit tapossa, s egy pillanat alatt lecseréli Petr anyját egy "Lilaharisnyára". Petr egy hangárban dolgozgat, miközben szerelmes Jana-ba, aki énekes egy underground zenekarban. Petrt elhagyja régi nője, s a szomszédjába egy különös középkorú házaspár költözik. Egy este becsönget hozzá szép szomszédasszonya, aki egy pohár italt kér, majd becsönget az öreg férj is. Se szó se beszéd, pár pillanat múlva már a szomszéd ágyába bebújnak, s mindennapi légyottjuknál fontos, hogy főhősünk Petr nézze őket. Közös játékukért pénzt kap cserébe. Ehhez hasonló élethelyzetek sorozatát vonultatja fel a rendező filmjében, mely igazi szórakozást nyújt mindenki számára. Az élet egy nagy játék. Hangoztatja minden filmjében a rendező. Zelenka hősei a hétköznapi abszurditások foglyai. Szívszorítóan mulatságosak és szeretni valóan esendőek. Díjak: XXXVI. Moszkva Nemzetközi Filmfesztivál 2005 _ a filmkritikusok díja "Finale Plzen" Cseh Nemzeti Filmfesztivál _ a zsűri különdíja