Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Igazi filmklasszikusokkal szórakozhatunk szombat este a tévé előtt.

Túl a csúcson - Mozi+, április 9. szombat, 19h

Hawk, a kamionsofőr, életének legnagyobb tévedését próbálja jóvátenni: 10 éve nem látott fiával, Michael-lel szeretné rendbe hozni a kapcsolatát. Hawk sorban nyeri a díjakat a szkander bajnokságokon. Így igyekszik elnyerni Michael elismerését és szeretetét. A fiú, akit egész életében apja ellen neveltek a nagyszülei, lassan rádöbben: szüksége van az apjára...

 

Legendás állatok és megfigyelésük - Cool, április 9. szombat, 20h

Göthe Salmander professzor (Eddie Redmayne), a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik, hogy foltos golymókat vásároljon. Hamarosan azonban a minisztériumban találja magát, ahol Percival Graves (Colin Farrell) súlyos büntetést készül kiszabni rá mágiahasználat miatt. Közben kiderül, hogy a városban egy szörnyű erő tombol, megfélemlítve a varázslók és varázstalan embereket egyaránt, ráadásul Salamander mágikus bőröndjéből több lény is kiszabadul. Salamander próbálja megállítani a katasztrófát, és közben szembetalálja magát Percivallal, aki egészen más, mint akinek mutatja magát.

 

Stephen King: Halálsoron - Prime, április 9. szombat, 21h

Stephen King regénye alapján!Az 1930-as években Paul Edgecomb cinikus és tapasztalt börtönőrként szolgál a siralomházban. Halálraítéltek utolsó napjainak szemtanújaként már nem érhetik meglepetések. Azonban egész világfelfogása megrendül John Coffey megérkezésével. Az óriás termetű fekete férfit kettős gyermekgyilkosságért ítélték halálra. A börtönőr visszaemlékezik a siralomház elítéltjeire. Elgondolkozik Coffey különös lényén, természetfeletti képességein és beteges, durva őrtársain…Ki is valójában az óriás halálraítélt, és valóban bűnös-e?

 

Kill Bill - SuperTV2, április 9. szombat, 21h

A Menyasszony egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Ám terhes lett és férjhez akart menni, de a főnök ezt nem hagyhatta. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill mindenkit lemészárol. A nő nem hal bele a fejlövésbe, hanem ötévi kóma után véres bosszút esküszik főnöke és egykori csapattársai ellen. Senki nem tudhatja, mikor fog következni a listán.

 

A Saint Tropez-i csendőr - TV2 Comedy, április 9. szombat, 21h

Az ambiciózus Lütyő őrmestert Saint Tropez-be helyezik át. Ahogy megérkezik új állomáshelyére, a bűn paradicsomában azonnal nekilát a rendcsinálásnak. Nudista strandolókkal veszi fel a "harcot", majd egy nagy értékű festmény rablói után nyomoz...

 

Számkivetett - Paramount Network, április 9. szombat, 21h

A "Számkivetett" egy utazás, melynek során nagyon sokat tanulunk meg önmagunkról, az emberi természetről, mindezt egyetlen figura, Chuck Noland történetének bemutatásával. Chuck Noland (Tom Hanks) karrierje csúcsán álló topmenedzsert az ünnepek előtti utolsó szolgálati útján szörnyű baleset éri. Senki sem éli túl a viharba keveredett gép lezuhanását, csak ő marad életben, valahol Malajzia felé a szétszórt szigetek világában. Barátnője, Kelly (Helen Hunt) hiába várja vissza, a hatóságok szerint nem élte túl senki a szerencsétlenséget. Chuck minden érzékét latba veti a trópusi szigeten az életben maradásért. Lassan feltalálja magát és önellátóvá válik. Nem hagyja magán eluralkodni a kezdeti kétségbeesést, tovább reménykedik. Négy évig tart ősemberi kalandja. Tutajt épít és felhúzza rá a véletlenül partra sodort vitorladarabot. Az óceánon hánykolódva találnak rá. A visszatérés sokkoló hatású. Az otthoni civilizáció már rég kivetette magából. Díjak és jelölések: Golden Globe-díj (2001) _ Legjobb színész _ drámai kategória: Tom Hanks BAFTA-díj (2001) _ Legjobb férfi alakítás jelölés: Tom Hanks Oscar-díj (2001) _ Legjobb férfi alakítás jelölés: Tom Hanks Oscar-díj (2001) _ Legjobb hangkeverés jelölés

 

Jojo Nyuszi - Moziverzum, április 9. szombat, 21h

Taika Waititi író-rendező a tőle megszokott stílusban készítette el humorral és érzelemmel teli új filmjét, a JOJO NYUSZI-t. A második világháború idején a magányos német kisfiú, Jojo elképzelései a világról alapjaiban rendülnek meg, amikor felfedezi, hogy egyedülálló anyukája egy zsidó lányt rejteget házuk padlásán. Csupán tökkelütött képzeletbeli barátjára, Adolf Hitlerre támaszkodva, Jojo kénytelen átértékelni megrögzött nacionalista gondolkodásmódját.

 

Szemüvegesek - ATV Spirit, április 9. szombat, 21h

Valkó László fiatal építész (Bujtor István) egy tervezőintézetben dolgozik. A sok gépies munka után úgy tűnik, végre nagy feladatot kap, megtervezheti élete első házát. Igaz, csak egy lakótelepi panelházat, de Valkó hisz saját ötletességében és tehetségében. Ambiciózus megoldásait azonban sorozatosan elutasítják. Ám mintha magánélete kárpótolná. Úgy tűnik, sikerül megszereznie a lakást, ahol eddig eltartási szerződéssel éltek.

 

Drágán add az életed! - Mozi+, április 9. szombat, 21h

John McClane (Bruce Willis) nyomozó New Yorkból Los Angelesbe tart, hogy rendbe hozza házasságát. Még csak nem is sejti, hogy rajta kívül még mások is nagy dobásra készülnek Los Angelesben, méghozzá éppen a szeretet ünnepén. Terroristák egy csapata a hidegvérű Hans Gruber (Alan Rickman) vezényletével arra készül, hogy megszabadítsa a multinacionális Nakatomi céget a kötvényeitől. A terroristák behatolnak az épületbe, túszul ejtik a Nakatomi cég dolgozóit, köztük McClane feleségét, Holly-t (Bonnie Bedelia), és nekilátnak, hogy kinyissák a cég széfjét. Ám McClane, akiről a támadóknak fogalma sincs, mindent elkövet, hogy meghiúsítsa ezt. Nem könnyű a feladata, hiszen a terroristák nemcsak létszámbeli fölényben vannak, hanem hatalmas fegyverarzenállal is rendelkeznek, szemben McClane szolgálati fegyverével. A 34 emeletes épületben megkezdődik hát a macska-egér harc...

 

A sziget - Viasat6, április 9. szombat, 21h

Licoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan-2 Delta (Scarlett Johansson) több száz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a Szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön. Lincoln azonban hamarosan rájön, minden hazugság, amit eddig saját magáról és a világról tudott, a Sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután kiderül számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből.

 

A lekoptathatatlan - TV4, április 9. szombat, 21h

Az üzletasszony Sue, átutazóban Arizona államon, megszáll az egyik útszéli motelben. A tulajdonos csemetéje, Mike a cég nevében egy üveg itallal ajándékozza meg. A találkozás ártatlan italozásba megy át, a végére pedig az álmodozó fiatalember teljesen belehabarodik a nőbe. Kapcsolatuknak Sue szempontjából nincs jövője, a naiv Mike azonban képes keresztülutazni utána a fél kontinenst. Az sem rettenti el, hogy a nő visszatért a volt barátjához, Jangóhoz. Sue nyomában járva mindent megtesz annak érdekében, hogy bebizonyítsa, a sors egymásnak rendelte őket.

 

A Pogány Madonna - Duna Tv, április 9. szombat, 21.45h

Nyár, Balaton, vitorlások. A Tihanyi Apátságból ellopják a Pogány Madonnát, egy aranyszobrot, mely Déméter istennőt ábrázolja. A rendőrség azonnal lázas nyomozásba kezd. A tettesek azonban semmitől, még a gyilkosságtól sem riadnak vissza, s mivel profik, nyomot sem igen hagynak maguk után. Kardos doktor, a fiatal, ambiciózus rendőrtiszt fanyalogva bár, de arra kényszerül, hogy a minden hájjal megkent Csöpi, azaz Ötvös hadnagy segítségét kérje…

 

A többi néma csend - Duna Tv, április 9. szombat, 23.30h

1912-ben Grigore Brezianu a dúsgazdag földbirtokos-színházigazgató Leon Popescu anyagi hátterével elkészítette a "Függetlenségi Háború" című filmet, amelyben a lehető leghívebben próbálták bemutatni az 1877-es eseményeket, Románia függetlenségi harcát a Török Birodalommal szemben. A kétórás produkció az akkori korban még teljesen szokatlan és ismeretlen volt, Griffith monumentális alkotásaira is még éveket kellett várnia az amerikai publikumnak. Nae Caranfil alkotása ennek a történelmileg is jelentős filmnek próbál emléket állítani, bemutatva a film keletkezésének és forgatásának történetét a valós eseményeket és karaktereket finoman átírva. A nagyszabású, nagy költségvetésű kosztümös film a 20. század elejének hangulatát idézi.