Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

A Magyar Film Napján jobbnál jobb filmek kerültek a tévécsatornák kínálatába.

Kettőt találhatsz - Viasat2, április 30. szombat, 20h

Gray tragikus körülmények között veszítette el a vőlegényét. A néhai szerelme barátai felajánlják neki, hogy költözzön hozzájuk, így könnyebben fel tudja dolgozni a helyzetet. Sam és Dennis mindent megtesznek azért, hogy felvidítsák, Fritz viszont közömbösnek tűnik iránta. Később azonban a látszólag felszínes playboy életet élő fiatalember megnyílik Gray előtt. A lány megérti, hogy a vőlegénye miért tartotta oly nagyra a fiút. Gray arra is ráébred, hogy az élet zűrös ugyan, de a szerelem mindig tartogat meglepetést az ember számára.

 

A függetlenség napja - TV2, április 30. szombat, 20h

Az emberiséget, először a történelme során a kihalás veszélye fenyegeti. Egy idegen, földönkívüli faj indít inváziós támadást a Föld ellen. Két célja van a támadóknak: Az emberi faj kiírtása és a Föld bolygó erőforrásainak kimerítése. Az emberi faj viszont, ezt nem tűri némán és felveszi a harcot a hódítókkal. Az elenállás három ikonikus alakja Steven Hiller Kapitány (Will Smith), David Levinson kábeltévészerelő (Jeff Goldblum) és az Egyesült államok elnöke, Mr. Withmore (Bill Pullman), akik a végsőkig is harcolnak, ha szükséges…

 

A kezdő - Cool, április 30. szombat, 20.20h

A menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. Felveszik Bent (Robert De Niro), a 70 éves, öltönyös, diplomatatáskás nyugdíjast. Ben a cég főnöke, a megállíthatatlan tempójú és nehezen elviselhető Jules (Anne Hathaway) mellé kerül, és attól kezdve kénytelenek eltűrni egymást. Különböző szeszélyek, különböző szokások és hasonló nyakasság ütközik össze. Hogy mi lesz ebből?

 

A mexikói - Paramount Network, április 30. szombat, 21h

Egy férfi megpróbál átszállítani a határon egy ősi pisztolyt, amiről úgy hiszik, hogy meg van átkozva, miközben a barátnője arra kényszeríti, hogy hagyjon fel a bűnözői életmóddal.

 

Én, Tonya - TV4, április 30. szombat, 21h

Tonya Harding bulvártörténete a kilencvenes évek amerikai médiaeseményeinek egyik legnagyobb port kavart sztorija volt. A tehetséges fiatal műkorcsolyázó karrierje ragyogóan ívelt felfelé, amelyben a sportoló elszántsága mellett elvitathatatlan része volt a nem éppen finomkodó nevelési és edzői módszereket alkalmazó szabad szájú anyjának. Aztán Tonya egy nap megismerkedett egy férfival, s az élete innentől meredeken más irányt vett. Például egy, legnagyobb riválisa elleni merényletig. Tonya egyszeriben a legnagyobb közellenséggé vált, pedig lehet, hogy ő is csak egy áldozat volt, neveltetése és ex-pasija áldozata. Az Én, Tonya az események szatirikus feldolgozása. Vagy lehet, hogy az élet ennyire abszurd fordulatokra volt képes?

 

Kopaszkutya - ATV Spirit, április 30. szombaton, 21h

A banda turnéja akadozik. Változtatni kell. A főnök felismeri az idők szavát: külvárosivá kell lenni, le kell menni kutyába. Legyenek Kőbánya Blues Band. A fiúk ráállnak. Szereznek egy kutyát, felfedezik Billt, aki mindenkinek tetszik, durvább szövegeket írnak, és már az első koncert sikeres. Az igazi nagy áttörést a gellérthegyi szabadtéri buli hozza, a gyerekek őrjöngnek...
Szomjas György 1981-ben készült kultuszfilmje, a Kopaszkutya egy rockzenekar történetét meséli el.

 

Pénzcsináló - Viasat6, április 30. szombat, 21h

Billy Beane igazi őstehetség volt. A baseball szupersztárja lehetett volna belőle, ám maga sem hitte, hogy képes lehet erre. Ha kiváló játékos nem is, de remek játékosfigyelő, majd csapatfőnök lett belőle. Azután találkozik Peterrel, a Yale-n végzett fiatal közgazdásszal, aki saját programot fejlesztett a baseball-játékosok statisztikai elemzésére. Billy társul vele, és a program segítségével olyanokat szerződtetnek, akikről már mindenki lemondott. Kezdetben mindenki csak nevet rajtuk, de azután jönnek az eredmények. Igaz történet alapján.

 

007 Spectre - A Fantom visszatér - Mozi+, április 30. szombat, 21h

Egy titokzatos múltbeli üzenet arra készteti a 007-es ügynököt, hogy a szabályokat megszegve magánakcióba kezdjen Mexikóvárosban. A hajsza során eljut Rómába, ahol megismerkedik a titokzatos és gyönyörű Lucia Sciarra-val, egy hírhedt bűnöző özvegyével. Miután Bond beférkőzik egy titkos találkozóra, felfedi egy velejéig romlott szervezet, a Spectre létezését. Eközben Londonban Max Denbigh, a Nemzetbiztonsági Központ új igazgatója megkérdőjelezi Bond tetteit, amely veszélybe sodorja az M által vezetett MI6 létezését is. Bond titokban beszervezi Moneypenny-t és Q-t, hogy segítsenek neki megtalálni Madeleine Swann-t, az ügynök ős-ellenségének, Mr. White-nak a lányát, aki a Spectre elleni harc kulcsfigurája lehet. Ahogy a titkos-ügynök közelebb kerül a rejtély megoldásához, vérfagyasztó kapcsolatra bukkan önmaga és az általa keresett ellenség között...

 

A Viszkis - Prime, április 30. szombat, 21h

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit. Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője...míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával...

 

Édeshármas - Film Mánia, április 30. szombat, 21h

Egy számítógépes tévedés következtében két fiú, Stuart és Eddie a gyönyörű, de bolondos diáklányt, Alex-et kapja szobatársnak a kollégiumban. A bizarr tévedés komikus és zavarba ejtő helyzeteket produkál, mert a három fiatal mindegyike között vonzalom alakul ki. Stuart Alex-et akarja, Alex Eddy-re hajt, Eddy pedig _ nos, Eddy még azt sem tudja pontosan, hogy a fiúkat vagy a lányokat szereti-e...

 

Halálos fegyver 2. - RTL Klub, április 30. szombat, 21.40h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) visszatért! Minden idők legőrültebb és legfurcsább párosa ezúttal egy kábítószer-maffiát próbál felszámolni, melynek feje egy kegyetlen dél-afrikai politikus. A diplomáciai mentesség miatt feladatuk lehetetlennek látszik _ ám mint az első részből kiderült: a két zsaru ezt az egy szót nem ismeri.

 

Valan – Az angyalok völgye - Duna Tv, április 30. szombat, 21.45h

Péter (Krisztik Csaba) nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja. Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban. Péter most, ennyi idő után kénytelen visszatérni a hófödte fenyvesek közé, mert felmerült a gyanú, hogy eltűnt húga holtteste került elő... Izgalmas, feszült alkotás, egyik ígéretes darabja a kortárs, magyar, műfaji filmnek. A filmben végig jelen lévő nyomasztó hangulat, a havas fenyőerdő a skandináv filmek hangulatát idézi. A film 2020-ben két kategóriában _ a legjobb rendezés és a legjobb operatőr _ is Magyar Filmdíjat nyert és szinte minden kategóriában kapott jelölést.

 

Coming out - SuperTV2, április 30. szombat, 22.20h

Erik az egyik legismertebb magyar homoszexuális személyiség, rádiós műsorvezető. Nyíltan vállalja másságát, és küzd a homoszexuálisok jogaiért egy olyan országban, ahol mindig is háttérbe volt szorítva ez a kérdés. Az elmúlt öt évben Erik boldog párkapcsolatban élt a kedvesével, Balázzsal, és most arra készül, hogy összeházasodnak. Egy balesetet következében azonban szokatlan változást észlel magán, ugyanis vonzódni kezd a kezelőorvosához, a doktornőhöz, aki elgázolta. A kórházból kikerülve zavarodottsága fokozódik.

 

Testről és lélekről - M5, április 30. szombat, 22.35h

Mária (Borbély Alexandra), a pontos és szigorú minőségellenőr új munkahelyre, a vágóhídra kerül, ahol furcsa viselkedése kizárja kollégái közösségéből. Itt dolgozik Endre (Morcsányi Géza), a kedves és figyelmes főnök, akit lebénult bal karja visszahúzódóvá tett. Az üzemi pszichológus vizsgálata során kiderül, ők ketten, évek óta ugyanazt álmodják, ugyanabban az álomvilágban találkoznak szarvaspárként. Vajon nappal, a való életben is képesek kapcsolatot teremteni egymással? Enyedi Ildikó a férfi és nő kapcsolatát, szerelmet ábrázoló filmje nagyívű metafórák segítségével beszél napjaink nehéz párkapcsolatairól, két ember egymásra találásáról. A film rendkívüli gazdag magyar és nemzetközi fesztiváldíjakban. Már az első fesztiválon tarolt, a Berlinben elnyerte az Arany Medvét, a Fipresci-díjat, az Ökumenikus zsűri díját és a Berliner Morgenpost díját is. A film női főszereplője, Borbély Alexandra pedig az Európai Film Akadémiától a legjobb női főszereplő díját érdemelte ki, és nominálták a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjra is.

 

Az asztronauta - Filmcafe, április 30. szombat, 22.55h

Két asztronauta elhagyja az űrhajót, hogy megjavítson egy elromlott műholdat, és ekkor két percre megszakad velük a földi kapcsolat. Mindketten épségben hazatérnek, de valahogy már egyikük sem ugyanolyan, mint régen.

 

A postás mindig kétszer csenget - Duna Tv, április 30. szombat, 23.33h

Frank Chambers egy út menti fogadóban kap munkát, ahol szemet vet a görög tulajdonos, Papadakis feleségére, Corára, aki szintén az első pilantásra szenvedélyesen beleszeret a férfibe. Ettől kezdve egyetlen vágy hajtja őket: egymásért élni _ akár gyilkosság árán is... James M. Cain görög sorstragédiákat idéző bűnügyi regényének negyedik filmfeldolgozása Jack Nicholson és Jessica Lange felejthetetlen kettőse révén aratott világsikert.