Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Szombati buli helyett nézz meg egy jó filmet!

Tükröm, tükröm - Duna Tv, június 11. szombat, 19.40h

Ki nem ismerné az elbűvölően bájos, kedves és szépséges Hófehérke és az ő gonosz mostohájának történetét. A Grimm testvérek egyik legismertebb, és talán az egyik legtöbbször feldolgozott meséje, mely ezúttal az egyedi látásmódú Tarsem Singh rendezésében igazán modern, izgalmas és vicces változatban kerül a filmvászonra. A gonosz királynő karakterét Julia Roberts ölti magára, zseniális módon ötvözve a gonoszságot, cinizmust és humort. Az őzikeszemű Lily Collins Hófehérke szerepében igazán meggyőző. Kettejük játéka felhőtlen szórakozás, ahol természetesen megjelenik a herceg, akit megbabonáz Hófehérke szépsége, pedig a királynő is feni a fogát a jóképű férfira. Amikor a gonosz mostoha rájön, hogy Alcott hercegének inkább a fiatalabb lány felé hajlik a szíve, száműzi a hercegkisasszonyt, megbízva hű alattvalóját, hogy ölje meg. Innentől pedig mindenkinek ismert a történet... A klasszikus mese egy 21. századi köntösbe csomagolva, ahol bizony először Hófehérke csókolja meg az ő hercegét.

 

Jurassic Park - SuperTV2, június 11. szombat, 20h

Michael Crichton regénye alapján! A Costa Rica nyugati partjainál fekvő dzsungelszigeten évek óta nagyszabású terv előkészületei folynak. John Hammond amerikai milliárdos a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: borostyánba zárt dinoszaurusz vérből, génsebészeti eljárással újraalkotja a jura-korban élt őslényeket, s őslényparkot rendez be a szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoztak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem számítottak, hogy egy pénzéhes számítógépes szakemberük a konkurencia megbízásából kikapcsolja a rendszert. Az őslények elszabadulnak, s kiderül, hogy sokkal gyorsabbak, intelligensebbek és veszélyesebbek, mint ahogy azt a park megalkotói gondolták...

 

A csúf igazság - Viasat2, június 11. szombat, 20h

A pasi szerint minden nőt el lehet csábítani. A nő szerint minden nőnek megvan a maga szabad akarata meg józan esze, és mert az egyik egy reggeli tévéműsor gátlástalan, nagyszájú műsorvezetője, a másik meg a producere, fogadást kötnek. A férfi vállalja, hogy bebizonyítja a főnökének, a módszerei hiba nélkül, mindig működnek, azt csábít el, akit akar. És ő történetesen majdnem mindenkit akar. Ha pedig ez kevés volna, azt is vállalja, hogy a nő tanácsadója lesz, és biztos benne, hogy a módszerei működni fognak.

 

Ebgondolat - TV2, június 11. szombat, 20h

Gart Stein regényéből! Enzo egy öreg, bölcs kutya, akit a feltörekvő Forma 1-es versenyző gazdája, Denny Swift a legendás olasz versenyautó-tervezőről, a Ferrari autógyár alapítójáról, Enzo Ferrariról nevezett el. Miután Enzo meg van győződve arról, hogy emberként fog újjászületni, megosztja gondolatait, emlékeit az autóversenyzésről és az életről. Enzo sajátos betekintést nyer az emberi világba, s rájön, hogy a versenypályán alkalmazott technikák a hétköznapokban is használhatóak...

 

Az utazó - AXN, június 11. szombat, 21h

Az amerikai Frank Tupelo (Johnny Depp) matektanár, aki azért utazik Velencébe, hogy a szerelmi csalódását kiheverje. Az élete azonban fenekestől felfordul, amikor a vonaton megismerkedik a gyönyörű Elise-szel (Angelina Jolie). Frank csakhamar azon kapja magát, hogy zsaruk és maffiózók lihegnek a nyomában. Kiderül, hogy Elise valójában bábuként mozgatta, fel- és kihasználta a saját céljai érdekében. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy túléli mindezt.

 

A sziget - Viasat3, június 11. szombat, 21h

Licoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan-2 Delta (Scarlett Johansson) több száz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a Szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön. Lincoln azonban hamarosan rájön, minden hazugság, amit eddig saját magáról és a világról tudott, a Sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután kiderül számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből.

 

Sírok között - Filmcafe, június 11. szombat, 21h

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

 

A csajok háborúja - Cool, június 11. szombat, 21h

Liv (Kate Hudson) és Emma (Anne Hathaway) gyermekkoruk óta barátnők, nincs titkuk egymás előtt, még az esküvőről is ugyanazt gondolják. Arra azért ők sem számítanak, hogy ugyanarra a napra, ugyanarra a helyszínre sikerül szervezniük mindent. A kínos baki persze betesz a barátságnak, és kitör a háború. Semmitől sem riadnak vissza, hogy tönkretegyék a drága barátnő nagy napját.

 

Kiadatás - Viasat6, június 11. szombat, 21h

Anwar (Omar Metwally), az egyiptomi származású vegyészmérnök hazafelé tartva eltűnik a repülőgépről. Állapotos felesége, Isabella (Reese Witherspoon) mindent megtesz, hogy megtalálja, ám nyomozása nem vezet sikerre. Egykori osztálytársa, Alan Smith (Peter Sarsgaard), aki politikai kapcsolatokkal rendelkezik, kideríti, hogy Anwart terrorizmus vádjával letartóztatták és a CIA utasítására külföldre szállították. Douglas (Jake Gyllenhaal), a CIA-ügynök utazik a harmadik világbeli országba, hogy kivallassa a gyanúsítottat.

 

Elveszve Párizsban - Duna Tv, június 11. szombat, 21.35h

Fiona, egy kanadai könyvtáros kisasszony levelet kap párizsi nénikéjétől, hogy ha nem segít, félő, hogy otthonba viszik. Fiona a francia fővárosba utazik hát, ahol egyhamar elveszíti a holmiját, ráadásul a nénikéjét sem találja sehol. És a katasztrófák sora ezzel még nem ért véget, mert a lányt üldözni kezdi a szerelmével egy levakarhatatlan hajléktalan.

 

A sárkány közbelép - AMC, június 11. szombat, 22.40h

A történet középpontjában Bruce Lee áll, akit a harcművészetek szakértőjeként felkérnek arra, hogy épüljön be egy kábítószerkereskedő hálózatba. Részt kell vennie egy furcsa, meghívásos kung-fu versenyen, melyet egy eldugott szigeten álló erődítményben rendeznek. A verseny legfőbb szponzora pedig nem más, mint a hálózat feje, egy félkezű drogbáró. Az erődítmény kungfu iskolájának egyetlen célja, hogy az onnan üzemeltetett kábítószer kereskedelmet és prostitúciót álcázza. A kungfu bajnok Lee (Bruce Lee), aki húga haláláért akar elégtételt venni, behatol a kábítószerkirály birodalmába, mely egy eldugott szigeten van és benevez az ott megrendezendő, illegális bajnokságra. Hamarosan azonban rá kell döbbennie, hogy ellenfelei veszélyesebbek, mint hitte.

 

A temetésem szervezem - Duna Tv, június 11. szombat, 23.05h

A városiak hosszú évek óta rettegnek Felix Bush-tól, pedig a férfi magányosan él erdei házában. Mégis az emberek úgy tartják, elmondhatatlan bűnök terhelik a férfit, hidegvérrel gyilkol, sőt még az ördöggel is szövetkezett. Felixet úgy kerüli mindenki, mintha pestises lenne, ő egy nap mégis lemegy a városba, hogy a temetkezési vállalkozóval rendezze saját temetésének ügyét. Persze nem szokásos szertartásban gondolkodik: részt kíván venni az eseményen, méghozzá élesben _ vagyis minden gyászoló köteles elmesélni egy róla szóló, legendás történetet. A vállalkozó segédje közel kerül a különc öregúrhoz. A részletek szép lassan összeállnak, feltárva egy sötét titok és egy hatalmas szerelem részleteit.