Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha szombat esti kikapcsolódáshoz a tévét választjátok.

A három testőr, avagy a királyné nyaklánca - Duna Tv, szeptember 3. szombat, 19.40h

D'Artagnan, a vakmerő gascogne-i ifjú Párizsba tart, hogy valóra váltsa élete vágyát és a királyi testőrök, a muskétások közé kerüljön. Hamarosan pártfogókra is szert tesz egy gyors párbajkihívás után: a cinikus Athos, a leállíthatlan Aramis és a kissé durva modorú Porthos személyében. Ők négyen a királynő védelmére kelnek, amikor a gonosz Richelieu bíboros sötét intrikáival a hatalom megszerzésére készül. A bíboros gárdistái, az elvetemült Rochefort gróf és a titokzatos Lady Winter egyaránt a muskétások életére törnek. Ráadásul bátor barátok előtt áll egy szinte teljesíthetetlen feladat: négyesben útra kelnek a ködös Angliába, hogy visszaszerezzék Buckingham hercegtől a királyné nyakláncát, és megvédjék Franciaország becsületét. A 150 éve született Alexandre Dumas klasszikus regényének már szintén klasszikusnak számító filmes feldolgozása. A romantikus, kosztümös kalandfilm hőseit a hetvenes évek legnagyobb sztárjai keltik életre. Olyan filmcsillagok, mint Charlton Heston, Raquel Welch, Faye Dunaway, Richard Chamberlain, Christopher Lee, Geraldine Chaplin, Michael York és Oliver Reed.

 

Maverick - AMC, szeptember 3. szombat, 20h

A vadnyugaton három kedves, ám mindenre elszánt szerencsejátékos és hamiskártyás, Bret Maverick, a ravasz Annabelle Bransford és Zane Cooper kergeti a sikert és a nagy-nagy nyereményt, amelytől azt várják, hogy megváltoztatja életüket. Mavericknek, a jóképű csirkefogónak még 3000 dollárja hiányzik ahhoz, hogy benevezhessen álmai pókerversenyére, amely napokon belül kezdődik. A hiányzó összeget kártyanyereményekből és kintlévőségeinek erőszakos behajtásával próbálja megszerezni. A cél érdekében még a lopástól sem riad vissza. Akciói során nemcsak ellenlábasra, hanem partnerre is talál a csinos Annabelle személyében.

 

Dübörög a szív - Viasat2, szeptember 3. szombat, 20h

Nem minden rocksztár marad örökre fiatal. Riki (Meryl Streep) fölött is eljárt az idő, és a hírnév is egyre fogyatkozik körülötte _ már szinte csak egy rajongója maradt: a pultos srác (Ben Platt) a törzshelyén. Riki sok évvel (sőt, évtizeddel) ezelőtt lelépett a családja elől: elhagyta a férjét (Kevin Kline) meg a gyerekeit, és Kaliforniába költözött, mert a hírnév és a siker mindennél jobban vonzotta. De most válik a lánya, és ő úgy érzi, egy anyának a gyerekei mellett a helye. És életében először tényleg kipróbálja, milyen szülőnek lenni.

 

007 Spectre - A Fantom visszatér - SuperTV2, szeptember 3. szombat, 20h

Egy titokzatos múltbeli üzenet arra készteti a 007-es ügynököt, hogy a szabályokat megszegve magánakcióba kezdjen Mexikóvárosban. A hajsza során eljut Rómába, ahol megismerkedik a titokzatos és gyönyörű Lucia Sciarra-val, egy hírhedt bűnöző özvegyével. Miután Bond beférkőzik egy titkos találkozóra, felfedi egy velejéig romlott szervezet, a Spectre létezését. Eközben Londonban Max Denbigh, a Nemzetbiztonsági Központ új igazgatója megkérdőjelezi Bond tetteit, amely veszélybe sodorja az M által vezetett MI6 létezését is. Bond titokban beszervezi Moneypenny-t és Q-t, hogy segítsenek neki megtalálni Madeleine Swann-t, az ügynök ős-ellenségének, Mr. White-nak a lányát, aki a Spectre elleni harc kulcsfigurája lehet. Ahogy a titkos-ügynök közelebb kerül a rejtély megoldásához, vérfagyasztó kapcsolatra bukkan önmaga és az általa keresett ellenség között...

 

Én, Tonya - TV4, szeptember 3. szombat, 21h

Tonya Harding bulvártörténete a kilencvenes évek amerikai médiaeseményeinek egyik legnagyobb port kavart sztorija volt. A tehetséges fiatal műkorcsolyázó karrierje ragyogóan ívelt felfelé, amelyben a sportoló elszántsága mellett elvitathatatlan része volt a nem éppen finomkodó nevelési és edzői módszereket alkalmazó szabad szájú anyjának. Aztán Tonya egy nap megismerkedett egy férfival, s az élete innentől meredeken más irányt vett. Például egy, legnagyobb riválisa elleni merényletig. Tonya egyszeriben a legnagyobb közellenséggé vált, pedig lehet, hogy ő is csak egy áldozat volt, neveltetése és ex-pasija áldozata. Az Én, Tonya az események szatirikus feldolgozása. Vagy lehet, hogy az élet ennyire abszurd fordulatokra volt képes?

 

Taxisofőr - Viasat6, szeptember 3. szombat, 21h

Travis Bickle, a Vietnamot megjárt veterán nem leli helyét New Yorkban. Éjszakai taxisként dolgozik, aki napközben álmatlanságtól gyötörve a tévét bámulja, éjjel pedig furábbnál furább figurákat fuvaroz. Nőttön nő benne a vágy, hogy ne csak dühöngjön a világ mocskosságán, hanem változtasson is rajta. Sikertelenül közeledik egy szép politikai aktivista lányhoz, hasztalan győzködi a vidékről feljött, kiskorú prostituáltat, hogy térjen jó útra, hiába üzeni a polgármesterjelöltnek, hogy takarítsa el az utcákról a szemetet. Úgy érzi, neki kell cselekednie: kopasz fején kis sörénnyel, dagadóra gyúrt izmokkal, pisztollyal a kezében elindul, hogy rendet tegyen?

 

Bohém rapszódia - Prime, szeptember 3. szombat, 21h

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryvel az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

 

Casino - Film Mánia, szeptember 3. szombat, 21h

Egy brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. Amerikai Egyesült Államok, a hetvenes évek idején. Sam "Ász" Rothesteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie. Az "Ász" rövid időn belül komoly összeget gyűjt össze, és megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodik. A családalapítás és első gyermeke világrajövetele után, Sam pozíciója megerősödik a maffia hierarchiájában. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik gyermekkori barátja, Nicky Santoro, aki a maffia könyörtelen bérgyilkosa, a piszkos munka "szakértője". Az életunt Ginger időközben felújítja ismeretségét volt szeretőjével, aki kábítószerfüggővé teszi őt. A film a hetvenes évek megtörtént eseményeit meséli el. Martin Scorsese megmutatja a szórakoztató ipar sötét oldalát, ahol a hatalmas vagyonokon kívül, az emberi élet a tét.

 

Grom őrnagy és a pestisdoktor - Moziverzum, szeptember 3. szombat, 21h

Amikor egy álarcos bosszúálló gyilkosságsorozata káoszba dönti a várost, egy renegát nyomozó és zöldfülű partnere az egyetlen, aki képes lehet őt megállítani.

 

Butaságom története - ATV Spirit, szeptember 3. szombat, 21h

Mérey László és Kabók Kati, a rokonszenves színészházaspár ismert alakja a pesti életnek. A színpadon mindig a férj játssza a fontos szerepeket és sohasem mulasztja el Katival éreztetni, hogy ő viseli a kalapot, ő, az okos, megnyerő férfi, ő, a nagy színész. Kati a háttérben meghúzódva játssza a butácska feleséget, mígnem a család író barátja segítségével alkalma lesz kitörni ebből a szerepkörből.

 

Toxikoma - RTL Klub, szeptember 3. szombat, 22.15h

A sikeres magyar színész, Szabó Győző (Molnár Áron), aki privát életében drogos alfahím felkeresi az istent játszó pszichiátert, Csernus Imrét (Bányai Kelemen Barna), hogy segítsen véget vetni egy hosszú évekig tartó drogos zuhanásnak. Győző körül végül minden szétesik, és az utolsó pillanatban rászánja magát az elvonókúrára. A pszichiátrián találkozik Csernus doktorral, és a két domináns férfi között hamarosan kitör a háború. Győző és Csernus egymással harcol, ám egy ponton rá kell jönniük, hogy csak közösen juthatnak előre, és hogy van valami, amiben csak a másik segíthet rajtuk.

 

Déryné - M5, szeptember 3. szombat, 22.35h

Déryné Széppataky Róza, az első magyar operaénekesnő, a vándorszínészet korának legnépszerűbb színésznője. A 19. század elején Bécs nem engedélyezte állandó magyar színház létrehozását, ellenben minden támogatást megadott a német színjátszásnak. A fővárosból kivonult színészek legjobbjai ekhósszekéren járták az országot, közöttük volt Déryné is. A történet nyomon követi a nagy magyar színésznő pályáját, sikereit, harcát a nemzeti kultúra fejlesztésében.

 

Disturbia - Paramount Network, szeptember 3. szombat, 23.20h

Apja váratlan halála után Kale (Shia LaBeouf) magába fordulva, zavart, nyugtalan lélekkel éli napjait. Amikor egy jó szándékú, de érzéketlen tanárával komoly konfliktusba keveredik, a bíróság házi őrizetre ítéli. Kale egyre nyomasztóbbnak érzi leszűkült életterét, és megpróbálja a fizikai és lelki határokat kitágítani.

 

Egy háború margójára - Moziverzum, szeptember 3. szombat, 23.50h

Németország, 1946. Rachael Morgan télen érkezik a romos Hamburgba, hogy újra találkozzon a férjével, Lewis Morgan ezredessel, aki a város újjáépítését irányítja. Amikor az új otthonukba indulnak, Rachael megdöbben, amikor megtudja, hogy Lewis váratlanul úgy döntött, hogy a nagy házat megosztják a korábbi tulajdonosaival, az özveggyé lett német férfival és annak tini lányával. Az együttélés hamarosan problémák sorát hozza felszínre. Eközben váratlan szenvedélyre lobban Rachael és az özvegy.