Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha buli helyett inkább a kényelmes fotelt választanád.

Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed - Mozi+, december 17. szombat, 18.20h

A zsaru John McClane kihalásra ítélt dinoszaurusz egy olyan korban, ahol már minden az internet és a számítógép körül forog. Mégis, megint csak rá vár a feladat, hogy egyenesbe hozza a dolgokat, amikor a világ legerősebb hatalmának számítógépes rendszere megbénul és az egész ország az összeomlás szélére kerül. A rejtélyes támadó mindent alaposan végiggondolt, mindent megtervezett, csak egyvalamivel, pontosabban valakivel nem számolt: McClane-nel. És a zsaru, ha beindul, akkor mindenki tudja, hogy kő kövön nem marad...

 

Palimadár - Moziverzum, december 17. szombat, 18.40h

Az FBI tanúvédelmi programjában résztvevő, új identitását frissen felöltő Rick Jarmin kissé berezel, amikor régi szerelme, Marianne Graves felismeri egy benzinkútnál. Eközben a rosszfiú, akit a férfi tizenöt évvel korábban börtönbe juttatott, elindul, hogy bosszút álljon. Rick és Marianne csakhamar az országúton száguldva találják magukat. Gengszterek, zsaruk és még egy szerelmes állatorvosnő is üldözi a párost. Őrületes ámokfutás veszi kezdetét földön, vízen és levegőben, miközben az egykori szerelmesek között is egyre jobban szikrázik a levegő.

 

Két hét múlva örökké - RTL KETTŐ, december 17. szombat, 18.50h

George Wade (Hugh Grant) New York egyik vezető ingatlanfejlesztési vállalatának felelős pozícióját tölti be. Bátyja, Howard (David Haig) a cég üzleti sikereinek motorja, és egyáltalán nem nézi jó szemmel testvére hóbortját. George ugyanis minden jogásznővel kikezd, és amikor meghódított nő valami hibát vét, Howardra vár, hogy kirúgja a hölgyet. Most azonban betelt a pohár, Howard választás elé állítja öccsét: alkalmaz végre egy komoly ügyvédet, vagy búcsút mondhat a részvényeinek. Így kerül a céghez Lucy (Sandra Bullock), a Harvardon végzett, intelligens, stratégiai elmével megáldott ügyvéd, akinek megvannak a saját elképzelései a főnökét illetően.

 

Nyakiglove - Filmcafe, december 17. szombat, 19.15h

Pasitlan csaj? Jó, persze. Pasitlan csaj Manhattanben? Kemény, de azért nem gáz. Pasitlan csaj Manhattanben, négy topmodell szobatárssal? Te jó ég! A restaurátor Amanda Pierce hirtelen és váratlanul ebben a helyzetben találja magát. Nagy mázlival és jutányos áron sikerül betársulnia egy eastside-i luxuslakásba albérlőnek, csakhogy négy ultra-vékony szupercica a bérlőtársa. Amanda nem is tudja, hogy most hálát rebegjen-e a szerencsecsillagának, vagy inkább átkozza a sorsot. A modellek azonnal rávetik magukat Amandára, és ripsz-ropsz dögös csajt faragnak a helyes lányból: megtanítják, hogy viselkedjen, miket hordjon, és hogy hogyan érje el, hogy ne kelljen soha kifizetnie az italát. A szitu akkor durvul be igazán, amikor Amanda belezúg Jim Winstonba, a szomszéd házban lakó szívtipróba, és Jim is beleszeret Amandába. Úgy tűnik, Amanda imái meghallgattattak, amíg egy éjjel a srácot kukkoló csajok szemtanúi nem lesznek egy hidegvérű gyilkosságnak! Amanda élete pedig a feje tetejére áll, amint a négy modellel Manhattan utcáin lopakodva, botcsinálta detektívek módjára fényt akarnak deríteni a titokra, miközben megpróbálnak lépést tartani a fejleményekkel és a legújabb divattal.

 

Sakáltanya - Cool, december 17. szombat, 20.50h

Violet (Piper Perabo) arról álmodik, hogy sztár lesz. Gitárral a kézben, saját dalait énekelve szeretne a reflektorfénybe kerülni, így New Yorkba költözik. Ám nem kapkodnak érte, ezért munkát vállal egy kocsmában, amelyben öt lány dolgozik. Lassacskán rájön, hogy a Sakáltanyán megtalálta azt, amit keresett. Ez a kocsma ugyanis különleges hely: itt csak nők dolgoznak, a vendégek természetesen csak férfiak, akik azért jönnek, hogy a lányok magánszámaira tomboljanak, megfeledkezve a világról, miközben dübörög a zene. Öt gyönyörű lány: New York a lábaik előtt hever, és ők nem haboznak elvenni azt, amit megkívánnak.

 

Holtodiglan - Paramount Network, december 17. szombat, 21h

Az ötödik házassági évfordulójukkor Nick Dunne bejelenti, hogy gyönyörű felesége eltünt. A rendőrség és a média nyomása alatt Nick szemszögéből megismerhetjük, hogy egy szerencsésnek tűnő házasság hogyan omlott össze.

 

Benjamin Button különös élete - AXN, december 17. szombat, 21h

Nem mindennapi életet él Benjamin Button (Brad Pitt). Nyolcvan esztendősen született, az idő múlásával pedig egyre fiatalabb lesz. 1918-ban látja meg a napvilágot New Orleansban, az első világháború befejezésének pillanatában. Hosszú és különleges élete egészen a huszonegyedik századig tart. A világ számos helyén megfordul, miközben beleszeret Daisybe (Cate Blanchett), akivel az egyre növekvő korkülönbség miatt csak néhány évet tölthet.

 

Egy magyar nábob - ATV Spirit, december 17. szombat, 21h

Magyarország a "sár és a sötétség birodalma" volt a magyar arisztokrácia jelentős részének szemében, ezért sokan közülük külföldön töltötték életük nagy részét. Ki tanulni, ki szórakozni járt Párizsba. Az utóbbiak közé tartozott Szentirmay Rudolf is, meg a könnyelmű Kárpáthy Abellino, aki alig győzi kivárni, hogy nagybátyja, Kárpáthy János, a dúsgazdag magyar nábob meghaljon és a vagyonát megörökölhesse. Kárpáthy János nem jár külföldre, ő itthon mulatja el a vagyonát, mivel feleség és gyerek nélkül más értelmet nem talál létezésének. Ám dacból, baráti segítséggel új fordulatot vesz az élete…

 

A terror iskolája - Film Mánia, december 17. szombat, 21h

Luis Calí, egy dél-amerikai drogbáró fia, túszok hulláit hagyva maga mögött, repülőgéppel az Egyesült Államokba tart, hogy kiszabadítsa apját. Eközben a diákok élik világukat a Regis Gimnáziumban, ahol a felső tízezer kezelhetetlen csemetéit próbálják fegyelemre oktatni. A rendért felelős Parker dékánnak elsősorban Billy Tepper-rel gyűlik meg a baja, aki után birkaként mennek a többiek. Ide toppan be Calí és gerillacsapata, hogy foglyul ejtse az apja ügyében ítélkező bíró fiát. Ám a gyerekeket már korábban biztonságba helyezték, így Calí jobb híján a többi diákot ejti túszul. Az épületet plafonig telerakja robbanószerrel, s közli: addig végez ki egy-egy tanulót, amíg az apját szabadon nem engedik.

 

A Minden6ó - RTL, december 17. szombat, 21.20h

Bruce Nolan (Jim Carrey) népszerű tévébemondó a Channel 7 esti híradójában. Barátnője, Grace (Jennifer Aniston) rajong érte. Mindezek ellenére a férfi örökké elégedetlenkedik sorsával. Egy új műsorhoz keresnek vezetőt, de végül nem őt választják. Elszabadul a pokol: kirúgatja magát, verekedik és egy nap alatt tönkremegy magánélete is. Istent kezdi el hibáztatni mindezért. Az Úr (Morgan Freeman) megjelenik előtte egy érdekes ember képében és okulásul átadja minden hatalmát a káromló tévésnek. Bruce-nak tetszik a korlátlan hatalom lehetősége és elfogadja az ajánlatot. A városban mindenki hozzá imádkozik és neki mondja el lelke legsötétebb titkait! Bruce megpróbál minden igényt kielégíteni, de hamar rájön, hogy Isten feladata nem is olyan könnyű! Grace elköltözik tőle és Bruce megtapasztalja, hogy sok mindent megváltoztathat, de a szabad akarat ellen nem tehet semmit. Azaz csak őszinte emberként, kemény munkával hódíthatja vissza szerelmét.

 

Szerelem első vérig - Duna Tv, december 17. szombat, 21.45h

Mint a legtöbb tizenéves srác, a film főhőse, Füge is azt hiszi, övé a világ. Vidéki középiskolában tanul, szülei elváltak, a kollégiumból hol az anyjához, hol az apjához utazik haza. Látszólag mindenütt otthon van, valójában azonban ugyanolyan felületes kapcsolat fűzi a szüleihez, mint a haverjaihoz vagy a szaxofonjához. Szerelmes lesz osztálytársnőjébe, Ágotába, és ez megváltoztatja az életét. Amikor feltűnik a lány régi, felnőtt udvarlója, Füge úgy érzi, vége a világnak. De meggondolja magát, és elmegy az apjához tanácsot kérni…

 

Esőember - Jocky Tv, december 17. szombat, 22h

Charlie Babbitt (Tom Cruise), a csupán pénzköltésben jeleskedő aranyifjú csalódottan veszi tudomásul, hogy édesapjától nem örökölt mást, mint néhány rózsabokrot, meg egy majd 40 éves kocsimatuzsálemet. Hamarosan még egy keserű meglepetés éri. Kiderül, hogy van egy bátyja, Raymond (Dustin Hoffman), aki a hagyaték mintegy hárommillió dollárnyi részét kapja. Charlie egy intézetben talál autista testvérére, s magával viszi őt, annak reményében, hogy megszerezheti a bátyja számára értéktelen vagyont. Közös útjuk során Charlie sok újat tanul, s Raymond segítségével végül legyőzi saját korlátait, s átértékeli életét.

 

Úriemberek - Film+, december 17. szombat, 23h

Az egész alvilág felbolydul, amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán. A minden hájjal megkent magánnyomozó, Fletcher (Hugh Grant) arcátlan követeléssel áll elő a maffiózókról összegyűjtött anyagával, amiből egy forgatókönyvet is rittyentett. Nem véletlen az időzítése, hiszen rengeteg lóvé forog kockán, és még azelőtt pénzhez akar jutni, mielőtt kirobban a harc a gengszterek között. Csakhogy a helyzet a vártnál hamarabb eldurvul, és lehetetlen megjósolni, hogy végül ki marad életben és veszi át a csinos drogbizniszt.

 

Az: Második fejezet - RTL, december 17. szombat, 23.20h

Derrybe visszatér a borzalom, újrakezdődnek a vérfagyasztó halálesetek, a kisváros utcáit és házait ismét hatalmába keríti a rettegés. A Vesztesek Klubja, Bill (James McAvoy) és Beverly (Jessica Chastain) vezetésével, 27 év után újra szembekerül a groteszk, vérszomjas bohóccal. Gyerekként azt hitték, hogy legyőzték a gonoszt, de az elpusztíthatatlan. Pennywise ellen csak egy ősi indián szertartás lehet hatásos fegyver, amit a csapatnak kell elvégeznie. Ahhoz azonban a többségnek életben kell maradnia.

 

A komédia királya - Duna Tv, december 17. szombat, 23.25h

Robert de Niro ripacsszerepben. Igazi show-man, hisztérikus, amerikai komédiás. Szürke pantalló, szürke mellény, szürke felöltő, vörös nyakkendő. Így néz ki a show egyenlőre névtelen királya, Rupert Pupkin. Hollywood a végcél. Robert Pupkin a hírnév bűvöletében él. Ő az, aki bármit megtenne azért, hogy valóra váltsa az igazi amerikai álmot, melyet a hírnév és a pénz jelent. Pupkin ígéretes komikus, aki bármit megtenne, hogy azonnal a csúcsra jusson. Ennek érdekében ügyes cselt eszel ki. Az éppen ügyeletes nagymenőt, pár műsorórára lekötözi, így megismeri nevét egész Amerika. Pupkin azonban egyvalamire nem gondol: minél magasabbra kerül annál nagyobbat zuhan az ember. Emberrablásért mindössze 6 év szabadságvesztésre ítélik, így a börtönben kamatoztatja tehetségét.