Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha nincs tervben semmi más, huppanj le a tévé elé!

Párizsból szeretettel - Mozi+, január 14. szombat, 19h

James Reece (Jonathan Rhys-Meyers), a párizsi amerikai nagykövet személyi titkára igazi hírszerzési akciókról álmodozik. Úgy tűnik, teljesül az álma, amikor beosztják kísérő tolmácsnak Charlie Wax (John Travolta) különleges ügynök mellé, aki azért érkezett Párizsba, hogy megakadályozzon egy terrortámadást. Hamarosan megtudják, hogy csupán két nap van hátra a merényletig és semmilyen segítségre nem számíthatnak.

 

Az elveszett világ: Jurassic Park - TV2, január 14. szombat, 20h

Aki azt hitte, hogy a milliomos John Hammond őslényparkjának pusztulásával véget ért a hihetetlen rémálom, az nagyot tévedett. Az első kaland egyik túlélője, a káosz-elmélet megszállottja, Ian Malcolm elhűlve értesül Hammond-tól, hogy létezik egy második sziget is. Hammond arra kéri a férfit, hogy utazzon a szigetre és tanulmányozza az új élet kezdetét. A férfi természetesen hallani sem akar a dologról, mégis útra kel, amikor megtudja, hogy a barátnője, Sarah Harding paleontológus már a második bázison van...A szigeten a dínókon és a barátnőjén kívül azonban másokkal is találkozik. Egy filmes stábbal és egy fanatikus vadásszal, akinek már csak néhány őslény-trófea hiányzik a gyűjteményéből. Ian mindent megtesz, hogy megmentse a barátnőjét és megakadályozza, hogy a dínók elhagyják a szigetet...

 

Middleton - Viasat2, január 14. szombat, 20h

Edith határozott, szabad szellemű és sikeres üzletasszony, aki a tizennyolc éves lányával, Audrey-val elmegy megnézni a továbbtanulásként számbajöhető főiskolákat. George zárkózott szívsebész, aki az ugyancsak tizennyolc éves fiával, Conraddal indul egy hasonló utazásra. A két páros útja a Middleton főiskolán keresztezi egymást, amely a festői Connecticut államban található. Miközben a két gyereket lefoglalja az iskola, meglepő módon a két magányos szülő egymásra talál, és szerelemre lobbannak.

 

Kincsem - Cool, január 14. szombat, 20.25h

A minden vagyonától megfosztott fiatal gróf, Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége. Utolsó fillérjeiből megveszi az értéktelennek tartott, kezelhetetlen lovat, Kincsemet. Mindenki rajta nevet, amikor Schultz, a tarka macska segítségével elkezdi felkészíteni a versenyzésre. Reményei hamarosan megvalósulni látszanak, amikor Kincsem lábán gyógyíthatatlan betegség jelentkezik. Ernő csak apja ellopott orvosi jegyzeteiben bízhat, amit ellensége, von Oettingen báró (Gáspár Tibor) őriz. A báró lánya, a makacsságáról híres Klara (Petrik Andrea) azonban a segítségére siet, ami még jobban felkavarja Ernő életét.

 

Men in Black - Sötét zsaruk 2. - Moziverzum, január 14. szombat, 21h

J különleges ügynök egy rutinfeladatnak tűnő ügyben kezd el nyomozni. Egy földönkívüli megölt egy másik földönkívülit. Nem nagy ügy, előfordult ilyen már jobb családokban is. Ám a nyomozás során J egy ördögi bűntény nyomára bukkan, amely mögött Sereena, a gonosz kylothiai lény és kétfejű, ám még így is féleszű társa, vagyis társai, Scrad és Charlie áll, illetve állnak. Ráadásul Sereena szívdöglesztő külsejű, fehérnemű-manökennek álcázza magát. Így csak egyvalaki segíthet, Kay ügynök, akinek korábban biztonsági okokból minden emlékét törölték, és most egy másik veszélyes kormányszervezet alkalmazottja: azaz postás…

 

300 - Viasat3, január 14. szombat, 21h

A görög-perzsa háborúban a görögök Marathon mellett i. e. 490-ben megállították az ellenséget. Tíz évvel később Xerxes vezeti az újabb perzsa támadást. A poliszok Spárta, Athén és Korinthosz vezetésével szövetkeznek. Az első összecsapásra a Thermopülai-szorosnál kerül sor, amelyet Leonidas spártai király véd a néhány ezer fős seregével. Amikor a perzsák a hátukba kerülnek, elbocsátja a segédcsapatokat és háromszáz katonájával az utolsó leheletéig harcol. Önfeláldozásuk nem volt hiábavaló, időt adott a görög seregek egyesüléséhez. Frank Miller képregénye alapján.

 

Testcsere - SuperTV2, január 14. szombat, 21h

Dave és Mitch gyermekkori jóbarátok, de az élet elsodorta őket egymástól. Míg az előbbiből jól kereső, ám túlhajszolt ügyvéd, férj és háromgyermekes apa lett, addig az utóbbi agglegény, és ugyanolyan léhűtő maradt, mint volt. Egy részeg éjszakát követően azonban az életük a feje tetejére áll, ugyanis testet cserélnek! Hamarosan rájönnek, hogy a látszat ellenére ez nem is olyan jó dolog. Így kétségbeesetten igyekeznek visszaszerezni a régi énjüket, miközben megpróbálják nem tönkretenni a másik életét...

 

Bíbor folyók - AMC, január 14. szombat, 21h

Az Alpok csúcsai által körbezárt francia kisvárosban sírrongálási ügyben nyomoz a forrófejű Kerkérian hadnagy. Tőle nem messze, az elit egyetem zárt világában a rutinos, magának való Niémans felügyelő egy különös gyilkosságra próbál magyarázatot találni. A nyomozás során a két zsaru keresztezi egymás útját. Nem igazán szívlelik egymást, de kénytelenek együttműködni. Hamarosan rájönnek, hogy a két ügy összefügg egymással. A helyzet azonban tovább bonyolódik, és újabb gyilkosságok történnek.

 

Ford Fairlane kalandjai - TV2 Comedy, január 14. szombat, 21h

Ford Fairlane (Andrew Dice Clay) a Rock & Roll detektív, aki kizárólag híres együttesek, pop- és rocksztárok megbízásait vállalja el, lévén ugyancsak bennfentes a szakmában. Legújabb megbízása, hogy találja meg az eltűnt Zuzu Petals-t (Maddie Corman), akiről csak annyit tud, hogy régen látott barátjának a lánya. Ford alighogy megkapta a megbízást, cimboráját meg ölik és nem sokkal később vele és szemrevaló titkárnőjével, Jazzel (Lauren Holly) is megpróbálnak végezni. Ford a maga "eszem f*szom megáll" stílusában elkezd komolyan ráhangolódni az ügyre. Aminek a rejtélyes szálai úgy tűnik szorosan kapcsolódnak Colleen Sutton-höz (Priscilla Presley), aki a régi cimborával kavart, Julian Grendel-hez (Wayne Newton) a legnagyobb lemezkiadó vállalat tulajdonosához és egy bizonyos Art Mooney-hoz, akiről azonban senki, még maga Ford sem tud semmit.

 

Star Trek: Mindenen túl - Paramount Network, január 14. szombat, 21h

J.J. Abrams producer egyik legelismertebb idei filmje kerül a mozikba. Az űr legtávolabbi zugába indított mentőakciója során a USS Enterprise-t megtámadja Krall, a kegyetlen szövetségellenes hadúr. Egy ellenséges és ismeretlen világban végrehajtott kényszerleszállásuk után Kirk kapitány, Spock és a legénység el van vágva a menekülés minden módjától. Csak Jaylah, a lázadó idegen harcos segíthet nekik újraegyesülni és elhagyni a bolygót, hogy az idővel versenyt futva megállítsák Krallt egy összgalaktikus háború kirobbantásában.

 

Ütközések - TV4, január 14. szombat, 21h

Egy brentwoodi háziasszony és férje, az államügyész. Egy perzsa boltos. Két rendőrnyomozó, akik mellesleg szeretők is. Egy színesbőrű filmrendező és felesége. Egy mexikói lakatos. Két autótolvaj. Egy újonc zsaru. Egy középkorú koreai házaspár. Mind Los Angelesben élnek, és az elkövetkező 36 óra során sorsuk elkerülhetetlenül ütközik egymással. A film kendőzetlenül mutatja be a faji megkülönböztetés összetettségét az amerikai társadalomban. A film a 9/11 utáni Los Angeles olvasztótégelyét veszi mikroszkóp alá, és több szemszögből is megvizsgálja a multietnikumú szereplőgárdát, ahogy ki- és belépnek egymás életébe. Ez az intolerancia háborúja, és ebben a háborús zónában senki sincs biztonságban, és senki sem immunis a dühvel szemben, amely kirobbantja az erőszakot és mindenki életét végérvényesen megváltoztatja.

 

Parfüm: Egy gyilkos története - Filmcafe, január 14. szombat, 21h

A parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille-t (Ben Wishaw) halálra ítélik tizenhárom nő haláláért. A fiatal, kapcsolatteremtésre képtelen Grenouille szaglása olyannyira kifinomult, hogy bármilyen összetevőt képes megkülönböztetni egy illatban. Ez okozza a vesztét és nők tragédiáját. Szerencsétlen véletlen folytán, amikor magával ragadja egy lány gyönyörűséges illata, véletlenül megöli. Grenouille minden vágya, hogy az illatot újból érezhesse, és ezért a legvégsőkig is elmegy.

 

Halálos fegyver - RTL, január 14. szombat, 21.20h

A nyugdíjra készülő Roger Murtaugh (Danny Glover) nyomozót a vakmerő Martin Riggs-szel (Mel Gibson) hozza össze a sors. Felesége halála óta Riggs a rendőrségi pszichológusok rémálma, két lábon járó időzített bomba, valóságos halálos fegyver _ zsaruigazolvánnyal a zsebében. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kell megoldania, melynek szálai a hírhedt nemzetközi drogkartellhez vezetnek. Hamar felismerik, ha túl akarják élni, meg kell bízniuk egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, ártalmatlanná tesznek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, és közben persze szórják a jobbnál jobb poénokat.

 

Fantomas - Duna Tv, január 14. szombat, 21.45h

Fantomas, az arctalan, vagy inkább ezerarcú mesterbűnöző egy tökéletesen végrehajtott ékszerlopás helyszínén hagyja a névjegyét, Juve felügyelő (Louis de Funes) azonban kétségbe vonja, hogy létezik a titokzatos gazember, és egy tévényilatkozatban ennek hangot is ad. A nyilvánosság azonban felkapja a sztorit, és a nagy érdeklődés hullámait meglovagolva egy újságíró, bizonyos Fandor (Jean Marais) hamis interjút is készít a fantombűnözővel. Fantomas azonban nem nézi jó szemmel az álinterjút, ezért elrabolja Fandort.

 

Ripacsok - M5, január 14. szombat, 22.10h

Stock és Salamon hosszú ideje társak. Közös kabarészámukkal nagy sikerrel lépnek fel estéről estére. A szilveszteri tévés közvetítésben való részvétel mindkettőjüknek nagyon fontos. Az egész ország előtt elénekelhetik közös számukat a háromlábú nadrágban, "Egyedül nem megy". Salamon váratlanul leváltja Stockot egy új, fiatal táncos lány miatt…

 

A kokainkölyök - Viasat3, január 14. szombat, 23.25h

A múlt század nyolcvanas éveiben a kábítószer elárasztotta Detroit városát. A drog járványszerűen terjed, és szükségszerűen magával hozza a bűnözési ráta emelkedését, a kábítószer-üzletben érdekelt bandák háborúját. A munkáscsaládból származó Rick tinédzserként kerül összetűzésbe a törvénnyel, kábítószer-kereskedelemért tartóztatják le. Hogy elkerülje a börtönt, elvállalja, hogy az FBI beépített informátora lesz. A film valós eseményeken alapul, Richard Wershe Jr. története ihlette.

 

Közönséges bűnözők - Paramount Network, január 14. szombat, 23.30h

Az öt piti bűnöző rablási terve nagyon rosszul sül el. Nyakukon a rendőrség, amely a rejtélyes ""Keyser Soze""-t üldözi. A titokzatos figurának úgy tűnik, valami köze van a rabláshoz....

 

A fejvadász - Duna Tv, január 14. szombat, 23.35h

Roger Pilard a titkosszolgálat megbízásából olyan ügyek elintézésével foglalkozik, amelyeket hivatalos módon nem lehetne elvégezni, és ezért szakértelmét a bűnözőktől szerzett pénzzel fizetik ki. Az országot egy Karvaly néven emlegetett rablógyilkos tartja rettegésben, aki végez mindenkivel, aki azonosítani tudná. Módszere az, hogy társnak felfogad egy naiv kezdőt, akit az akció után megöl. Mikor az egyik bűntársa véletlenül életben marad és börtönbe kerül, Pilard gondoskodik róla, hogy ő maga is rács mögé kerüljön, egy cellába a fiúval, akitől megtudja, hogyan juthat a Karvaly nyomára.

 

A dagadék - RTL, január 14. szombat, 23.35h

A gazdasági válság a Mikulás (Mel Gibson) pénztárcáját sem hagyja hidegen, költségvetése évről évre gyatrább. Ezért kénytelen különböző munkákat elvállalni, hogy megmentse hanyatló üzletét. Eközben Billy (Chance Hurstfield), az elhanyagolt és túl sok akciófilmet látott 12 éves gyerek felbérel egy bérgyilkost, hogy ölje meg a Mikulást, miután egy darab szenet kapott tőle a ajándékba. A bérgyilkos (Walton Goggins) akcióba lép, ám arra nem számít, hogy a Mikulás és jól képzett manói képzettebbek, mint a tengerészgyalogság.