Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Pihenős szombat estén töröd a fejed?

My Girl 2. – Az első igazi kaland - Viasat2, február 4. szombat, 20h

Vada (Anna Chlumsky) már 13 éves és fiatalon meghalt édesanyja emlékei után kutat. Los Angelesbe utazik a tavaszi szünetben, hogy színész édesanyja izgalmas életének helyszíneit bejárja, barátait megismerje. Phil nagybácsi családjánál meleg fogadtatásra talál: a nagybácsi élettársa, Rose és fia, Nick segítenek a csinos lány küldetését teljesíteni. A régi osztálytársak, udvarlók, sőt a felbukkanó első férj visszaemlékezései nyomán körvonalazódik az édesanyja portréja.

 

A függetlenség napja - TV2, február 4. szombat, 20h

Az emberiséget, először a történelme során a kihalás veszélye fenyegeti. Egy idegen, földönkívüli faj indít inváziós támadást a Föld ellen. Két célja van a támadóknak: Az emberi faj kiírtása és a Föld bolygó erőforrásainak kimerítése. Az emberi faj viszont, ezt nem tűri némán és felveszi a harcot a hódítókkal. Az elenállás három ikonikus alakja Steven Hiller Kapitány (Will Smith), David Levinson kábeltévészerelő (Jeff Goldblum) és az Egyesült államok elnöke, Mr. Withmore (Bill Pullman), akik a végsőkig is harcolnak, ha szükséges…

 

Blöff - Moziverzum, február 4. szombat, 21h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását, New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avi-nek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz azonban ráveszi Franky-t, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit...

 

Szerelem, angolosan - TV2 Comedy, február 4. szombat, 21h

Richard szoknyabolond egyetemi professzor, aki egyetemista lányokra vadászik. Ám unja az egyéjszakás kalandokat, szeretne megállapodni. Amikor az egyetemista barátnője bejelenti, hogy terhes, Richard izgatott lesz, és azt várja, hogy az apaságtól majd végre felnő. Három évvel később azonban Kate szerelmes lesz valakibe, és elhagyja. A testvérét, Olivia-t küldi maga helyett, hogy megbizonyosodjon arról, Richard megfelelően gondozza a fiát. Olivia ekkor azon veszi észre magát, hogy beleszeret a férfiba...

 

Transz-Szibéria - Film Mánia, február 4. szombat, 21h

Egy amerikai házaspár, Roy és Jessie a hosszú pekingi tartózkodásukat követően kis vargabetűvel utaznak haza az Egyesült Államokba. A transzszibériai expresszel indulnak Moszkvába. Útközben találkoznak egy másik nyugati párral, Carlosszal és Abbyvel, akikkel gyorsan összebarátkoznak. Amikor Roy egy időre lemorzsolódik a kis csapattól, Jessie-nek rá kell döbbennie, hogy az újonnan megismert honfitársaik egyáltalán nem azok, akiknek mutatják magukat. Ám az igazi meglepetés csak ezután következik, olyan veszélyes játszmába keveredtek, amelybe nem kellett volna.

 

Becsületes tolvaj - Prime, február 4. szombat, 21.15h

Egy bankrabló rátalál élete szerelmére, ezért úgy dönt, hogy jó útra tér és becsületes életet él. A helyzet azonban bonyolódik, amikor egy korrupt FBI ügynöknek akarja feladni magát. Hamarosan már nemcsak a nevét kell tisztáznia, de a saját és szerelme élete is veszélybe kerül.

 

Tango és Cash - RTL, február 4. szombat, 21.20h

Tango (Sylvester Stallone) és Cash (Kurt Russell) két belevaló Los Angeles-i zsaru. Örökös vetélkedésük célja: ismerje el a másik, hogy ő a nyomozók toplistájának éllovasa. Miközben hol az egyik, hol a másik göngyölít fel egy nagy ügyet, a helyi kábítószer- és fegyverkereskedő maffia megelégeli, hogy állandóan keresztbe tesznek a jó üzleteinek. Félreállításukra fantasztikus tervet eszelnek ki: nyakukba varr egy friss hullát, egy heroinos és egy dollárkötegekkel megtömött táskát. A két zsaru rács mögé kerül, és csak egyetlen módjuk van a szabadulásra, ha összefognak.

 

Isten hozott Seholban! - Duna Tv, február 4. szombat, 21.45h

Matt apja halála után hazatér szülővárosába, ahol tárt karokkal fogadják, főleg Norm és Steve, a két gyerekkori barátja. A férfit azonban meglepetés várja; apja jelzálogot vett fel a házra, amit, ha nem fizet ki, a bank elárverezi az ingatlant. Egy átdorbézolt este meg is születik a "remek" gondolat; a három a részeg, felnőtt férfi szerint a legkönnyebben úgy juthatnak pénzhez, ha előállnak "elképesztő történettel"; vagyis egy UFÓ észleléssel. A helyszínre siető újságírónő és asszisztense persze tudják, hogy az egész csak átverés, ám Blake a karrierista zsurnaliszta remek lehetőséget lát, hogy folytassa cikksorozatát az elbutuló vidéki emberekről. Seholba érkezve viszont megismerkedik Mattel, és hamarosan vonzódni kezd a férfihoz. Akárcsak asszisztense, Sam, aki Steve-re vetett szemet. A két nő, itt Seholban kezdi felfedezni, hogy mennyivel szebb és békésebb a nagyvárosban viselt álarc nélkül élni.

 

Éli könyve - Viasat6, február 4. szombat, 22.50h

A Földet 30 évvel a történet kezdete előtt atomháború pusztította el. A világvége utáni pusztaságban az erőszak az úr. Ha nem hord az ember szemüveget, könnyen megvakulhat. Az utakon lerobbant, holtestekkel teli autók állnak, fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli, a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél és az élelmiszernél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Vannak, akik ölni is hajlandóak azért, hogy megszerezzék a Bibliát. Éli a kisvárosban keresztezi a környéket uraló hadúr útját. Carnegie a martalócaival megszállottan kutatja a könyv nyomát, a könyv segítségével akarja kiterjeszteni hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.

 

Az utolsó cserkész - Film+, február, 4. szombat, 23h

A lecsúszott cinikus magánnyomozó összeáll a szintén züllött exhátvéddel, hogy megtalálják a gyilkosokat. Joe Hallenbeck (Bruce Willis) kiégett nyomozó, Jimmy Dix (Damon Wayans) pedig az LA Stallions exjátékosa. Hallenbecket felbérelik, hogy megvédje Coryt (Halle Berry), Dix barátnőjét. Amikor Cory egy autósüldözés során mégis gyilkosság áldozata lesz, Hallenbeck és Dix elhatározzák, hogy az ügy végére járnak. Nyomozásuk során megtudják, hogy az ügy hátterében súlyos korrupció húzódik, amelyben egy politikus és egy focicsapat tulajdonosa is érintett.

 

A postás mindig kétszer csenget - Duna Tv, február 4. szombat, 23.25h

Frank Chambers egy út menti fogadóban kap munkát, ahol szemet vet a görög tulajdonos, Papadakis feleségére, Corára, aki szintén az első pilantásra szenvedélyesen beleszeret a férfibe. Ettől kezdve egyetlen vágy hajtja őket: egymásért élni _ akár gyilkosság árán is... James M. Cain görög sorstragédiákat idéző bűnügyi regényének negyedik filmfeldolgozása Jack Nicholson és Jessica Lange felejthetetlen kettőse révén aratott világsikert.

 

Tiszta játszma - RTL, február 4. szombat, 23.25h

A gyönyörű jogásznőt, Kate McQueant (Cindy Crawford) egy rejtélyes merénylő kis híján megöli. A rendőrség a jóképű Max Kirkpatrickot (William Baldwin), a gyilkosságiak flegma nyomozóját bízza meg a nő védelmével, aki egy titkos búvóhelyen igyekszik biztonságba helyezni a lányt, ahol különleges bűnesetek tanúit szokták elrejteni. Arra azonban még a nyomozók sem számítanak, hogy Kate üldözője, Kazak (Steven Berkoff), az egykori KGB-ügynök, akinek az FBI-nál is kiterjedt kapcsolatai vannak...

 

Sztracsatella - M5, február 4. szombat, 23.25h

Galló Tamás (Kern András), az ismert karmester, többéves távollét után hazajön Budapestre. A szeretett városban időközben a családjától kezdve minden, ami hiányzott neki, megváltozott. Ilyen körülmények között a karmesternek egyre erősebb, depressziós rohamai lesznek, míg végül kórházba kerül. Ott beleszeret egy pszichiáternőbe, akinek teljesen felborítja az életét. Őrült kalandok sora következik ezek után!