Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Szombat esti lazulás a tévé előtt.

Ház a tónál - RTL KETTŐ, március 11. szombat, 18.55h

Kate (Sandra Bullock) egy chicagói kórházban vállal állást, ezért megválik a bérelt tóparti háztól. A postaládában üzenet hagy a következő bérlőnek, melyben kéri, hogy az ide érkező leveleit továbbítsa neki. Amikor a következő bérlő, Alex (Keanu Reeves), az építész megérkezik, teljesen más kép fogadja. A ház elhanyagolt, sűrűn be van nőve gazzal. Alex elhatározza, hogy rendbe hozza a házat. Egy különös eset arra sarkallja, hogy elővegye Kate levelét és válaszoljon rá. Kiderül, hogy Alex és Kate kétévnyi távolságban él egymástól. Levelezni kezdenek egymással, és kapcsolatuk egyre jobban elmélyül.

 

Jól áll neki a halál - AMC, március 11. szombat, 19h

Madeline nem volt nagy színésznő, az évek során több ráncot szerzett, mint nagy szerepet. Helen, Madeline barátnője volt mindaddig, míg vőlegénye át nem pártolt Madeline-hoz. Helen bánatában megduplázta súlyát. Filmünk harmadik főszereplője Ernest, aki egy jónevű plasztikai sebész. A két barátnő az évek során mindent megosztottak egymással: barátságot, irigységet, féltékenységet, gyűlöletet és most Ernestet is! Ők hárman osztoznak a legnagyobb titkon, amely örökre megváltoztatja életüket és halálukat.

 

Harry Potter és a félvér herceg - Cool, március 11. szombat, 19.50h

Roxfort körül egyre szaporodnak az árnyak. Pedig a hatodik osztályba lépő Harry Potter (Daniel Radcliffe) és barátai számára az iskola is bőven tartogat izgalmat. Harry különleges titkokat hordozó bájital tankönyve, Ron (Rupert Grint) barátnője és Hermione (Emma Watson) szerelme is épp elég titokzatos és ijesztő. De Harrynek más oka van a félelemre. A halálfalók már mindenütt ott vannak, a dementor támadások szaporodnak, és az iskola fölött megjelenik a Sötét Jegy. Dumbledore (Michael Gambon) abban bízik, hogy védence megerősödik, ha jobban megismeri a múltját. Egy veszélyre azonban ő sem készült fel.

 

Wasabi - Mar, mint a mustár - TV2, március 11. szombat, 20h

Hubert (Jean Reno) a kelleténél kissé drasztikusabb módszereket alkalmazó rendőrfelügyelő. Miután csúnyán helybenhagy egy fiatalembert, felettese azt javasolja, menjen szabadságra. Épp ekkor keresik Japánból: egykori szerelme, Miko rejtélyes körülmények között elhalálozott és hagyatékát a felügyelőnek személyesen kell átvennie. Irány hát Tokió! Hubert Japánban először régi ügynöktársával találkozik, majd az örökséggel: egy kamaszlánnyal...

 

Álljon meg a nászmenet! - Viasat2, március 11. szombat, 20h

Julianne (Julia Roberts) és Michael (Dermot Mulroney) elválaszthatatlanok. Kamaszkori szerelmük hamar őszinte barátsággá változott, és ők nem is akarnak ezen változtatni. Aztán, mint derült égből a villámcsapás, Michael egy napon bejelenti, hogy megnősül: feleségül veszi egy milliomos gyönyörű lányát, Kimberlyt (Cameron Diaz). Julianne rádöbben, hogy eddigi életét óriási tévedésben és önámításban élte: hiszen szerelmes a legjobb barátjába! Azonnal nekilát, hogy megváltoztassa az események menetét, és őt vezesse oltár elé az ifjú vőlegény. Az akció első lépése: szerezni magának egy álkérőt, aki majd féltékenységet ébreszt Michaelben.

 

Micsoda csapat - Viasat6, március 11. szombat, 21h

Úgy tűnt, hogy végleg befellegzik a baseballnak a második világháború idején. A játékosok bevonultak a hadseregbe, és a fronton harcoltak, a nemzeti sport napja leáldozóban. Az otthon maradottak azonban hiányolták a meccseket. Kézenfekvő volt az ötlet, ha nincsenek fiúk, lányokból kell csapatot verbuválni. Így jön létre 1943-ban az első női baseball csapat, amelyet hamarosan több másik követ. Tanúi lehetünk annak, ahogy Dottie, Mae és a többiek fölfedezik tehetségüket, legyőzik a lámpalázt és meghódítják a közönséget.

 

A kórus - TV4, március 11. szombat, 21h

A 11 éves Stet nehéz időszakát éli, amit tovább nehezít édesanyja váratlan halála. A fiú zabolázatlan természete mögött tanára azonban látja a tehetséget. Stet-nek fantasztikus énekhangja van, azonban tehetsége kibontakoztatásához szükség lenne számára a megfelelő képzésre, amit az ország első számú amerikai fiúkórusában kaphat meg. A Nemzeti Fiúkórus Akadémia vezetője is látja benne a tehetséget, és a bentlakásos iskolában igazi mentorává válik a fiatalnak. Előtte azonban még a fiúnak meg kell békélnie életével, és megtalálnia a közös hangot a tanárával.

 

Fedőneve: Oroszlán - RTL, március 11. szombat, 21.10h

Léo Milan (Dany Boon), a pszichiátria egyik betege azt állítja, hogy a Konstelláció titkos ügynöke, és a fedőneve Oroszlán. Kezelőorvosa, Romain (Philippe Katerine) nem veszi komolyan egészen addig, amíg el nem rabolják a barátnőjét. A kétségbeesett doki a rendőrségi megszégyenülés után már csak betegében bízhat. Egy őrült ötlettől vezérelve megszökteti és együtt vállalkoznak Louise (Anne Serra) megmentésére, aki korántsem olyan ártatlan, mint Romain hitte. Bár Léo minden szorult helyzetből kivágja magát, a doki fenntartja a lehetőségét annak, hogy talán ő maga is a megbolondulás útjára lépett.

 

Abszurd alak - Duna Tv, március 11. szombat, 21.55h

Abe Lucas (Joaquin Phoenix) filozófiaprofesszor padlót fogott, semmi értelmét nem látja az életének. Úgy érzi, képtelen a boldogságra, bármibe kezd, minden ésszerűtlennek tűnik a számára, sem a tanításban, sem az írásban nem talál már örömet. Amikor egy kisvárosi főiskolára megy tanítani, a megközelíthetetlen professzor két nő romantikus fantáziáját is beindítja, ám még ez sincs igazán hatással az apátiától, az unalomtól és a kilátástalanságtól szenvedő férfi életére. Rita Richards (Parker Posey), a magányos, boldogtalan házasságban élő professzornő azt reméli, Abe-bel való viszonya megváltást hoz számára. Úgy érzi, végre megtalálta azt a férfit, akivel elszökhet Európába, maga mögött hagyva egyhangú életét. Jill Pollard (Emma Stone), Abe legjobb tanítványa pedig hamarosan a férfi legközelibb barátjává válik, és ellenállhatatlan vonzalmat kezd érezni lehangolt tanára iránt. A gyönyörű, fiatal Jill szereti a barátját (Blackley), de Abe művészi beállítottsága, titokzatos múltja és egyre fokozódó letargiája egyre jobban elbűvöli őt. Ám amikor megpróbál közeledni tanárához, a férfi visszautasítja. Egy véletlen esemény azonban egy csapásra felforgatja Abe életét. Amikor Jill-lel fültanúi lesznek egy különös beszélgetésnek, a férfi olyan tettre szánja el magát, ami kirántja eddigi értelmetlennek tűnő, sivár létéből. Ismét képes élvezni az élet apró örömeit, újra írni kezd, és energiával telten még a romantika is magával ragadja. Abe váratlan döntése azonban olyan események sorozatát indítja be, amely Jill, Rita és a saját életét is örökre megváltoztatja.

 

Drakula - Viasat2, március 11. szombat, 22.15h

Drakulát, Erdély egykori véres kezű vajdáját évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste azonban mégsem omlott porrá. Az a hír járja, hogy sírjából kikelve minden éjjel hátborzongató portyára indul _ szűzleányok vérére szomjúzik... Drakula holt, de nem halott egészen. Nem tud nyugodni, ameddig nem látja viszont négyszáz évvel azelőtt meggyilkolt hitvesét.

 

Bazi nagy görög lagzi - SuperTV2, március 11. szombat, 22.20h

Mire vágyik egy apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen férjhez valami rendes, megbízható férfihoz. Mire vágyik egy görög apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen hozzá egy görög férfihoz, aki lehetőleg még rendes is. Toula 30 éves, szülei chicagói éttermében, a Táncoló Zorba-ban dolgozik, elhanyagolja magát és családja legnagyobb rémületére semmi jelét nem mutatja, hogy kedve volna végre megházasodni és gyerekeket szülni. Az apja pedig már bármilyen vővel kiegyezne. Pontosabban: majdnem bármilyennel. De Toula, az örök lázadó egyszer csak beiratkozik az egyetemre, megszabadul a szemüvegétől, egyre szexisebben öltözködik, senkinek sem árulja el, hogy mivel tölti az estéit, és végül bemutatja álmai férfiját, Ian-t, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul hát a pokol! De nincs mese: az apának el kell viselnie Ian-t, Ian-nek el kell viselnie az új családját, Toula-nak pedig el kell viselnie, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást...

 

A 657-es járat - Filmcafe, március 11. szombat, 22.40h

Vaughn egy szerencsétlen flótás, aki krupiéként dolgozik egy játékkaszinóban. A férfi kislánya beteg, ám nincs pénze a műtétre. A kétségbeesett helyzetben lévő férfi elhatározza, hogy bármi áron, de megszerzi a pénzt, ezért összeáll a kaszinó egy másik alkalmazottjával, hogy kirabolják az intézményt. Amikor a rablás kudarcba fullad, Vaughn és társa eltérítenek egy városi buszt, és megpróbálnak meglógni. A zsaruk mellett Pope, a kegyetlen kaszinótulajdonos emberei is a nyomukban vannak.

 

Eszkimó asszony fázik - M5, március 11. szombat, 22.55h

Mariról, az egykori szökött intézeti lányról nehéz elhinni, milyen erővel vonzza a bűvkörébe került férfiakat. Laci neves zongoraművész, aki miután összeakad Marival, csapot-papot, s főként a saját karrierjét teljesen elfeledve segíti a lányt énekesnői ambíciói kiteljesítésében. Csak arra nem számít, hogy Marit változatlanul erős szálak kötik férjéhez, Jánoshoz, a süketnéma állatkerti állatgondozóhoz. És hogy hogyan lehet egy szerelmi háromszöget megnyugtatón kezelni? Erre sajnos nincs recept…

 

Tökéletes világ - RTL HÁROM, március 11. szombat, 23h

A fegyveres rablásért letartóztatott és negyven év kényszermunkára ítélt Butch Haynes (Kevin Costner), Texas egyik legveszedelmesebb embere megszökik a börtönből és ámokfutásba kezd. Közben túszul ejti Phillipet, a nyolcéves kisfiút (T.J. Lowther). Sally Gerber kriminológusnő (Laura Dern), a tapasztalt fejvadász Red Garnett (Clint Eastwood) és Texas legelszántabb, legvérszomjasabb zsarui erednek Butch nyomába. Az idő sürget, 1963 októbere van, néhány nap múlva J.F. Kennedy Dallasba érkezik...

 

Mindenkinek a magáét - Duna Tv, március 11. szombat, 23.30h

Egy szicíliai kisváros határában tartott vadászat két férfi halálával végződik. A sebtében lefolytatott vizsgálat szerint személyes bosszú állt a háttérben. Laurana professzort (Gian Maria Volonte) azonban nem győzi meg a hivatalos változat és személyesen kezd el nyomozni az ügyben. Kutakodásai során megismerkedik az egyik áldozat özvegyével, a gyönyörű Luisával, aki nagy hatással van rá. Talán az ő érdekében is hallgatnia kellene a baráti jó tanácsra és nem feszegetni tovább a gyilkosságok ügyét.