Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Szombati kimenő helyett.

Sose hátrálj meg - AMC, április 8. szombat, 18.45h

Jake Tyler új városba költözik a családjával. A fiatalember belekeveredik az illegális küzdelembe, amelyben különböző küzdősportok képviselői mérik össze erejüket. A harcban nincsenek szabályok, csak az számít, ki nyer. Bár Jake alulmarad az összecsapásban, nem engedik kiszállni. A családját és a barátait is veszély fenyegeti, ha nem vesz részt a következő menetben. Jake a veterán, visszavonult harcművészhez, Jean Roquához fordul segítségért, hogy felkészítse az összecsapásra. A kemény edzések után eljön a pillanat, amikor szembe kell néznie ellenfelével.

Életem NAGY szerelme - SuperTV2, április 8. szombat, 18.55h

Diane egy gyönyörű nő. Hogy egész pontosak legyünk, egy tündöklően gyönyörű nő. Az a típus, aki után mindenki megfordul az utcán. Mindemellett határozott, jó humorú, briliáns ügyvéd. Ráadásul épp most lépett ki boldogtalan házasságából, így készen áll, hogy végre összetalálkozzon élete nagy szerelmével. Véletlenek persze nincsenek. Amikor az egyik este egy bizonyos Alexandre felhívja azzal, hogy megtalálta az elveszett mobilját, a beszélgetés nem várt fordulatot vesz, és rögvest megbeszélnek egy randit. Az első találkozás azonban nem igazán úgy sül el, ahogy az a nagykönyvben meg van írva...

 

Az igazság ára - Prime, április 8. szombat, 19h

Az igazság ára című fordulatos thrillerben Matthew McConaughey a dörzsölt, karizmatikus Los Angeles-i bűnügyi védőügyvédet, Michael "Mick" Hallert alakítja, aki Lincoln Continental kupéjának hátsó ülését használja irodaként. Mick eddig javarészt piti bűnözők védelmét látta el, ám most úgy érzi, megfogta az isten lábát: egy gazdag Beverly Hills-i playboy (Ryan Phillippe) ügyét bízzák rá, akit emberölési kísérlettel vádolnak. Az ügyvéd azt hiszi, könnyű dolga lesz, ám a rengeteg pénzzel kecsegtető eset, amely pofonegyszerűnek ígérkezik, hamarosan halálos játszmává alakul át. Hallernek nemcsak egy hozzá hasonlóan mesteri manipulátorral, de saját lelkiismeretével is meg kell küzdenie.

 

Amerikába jöttem - TV2, április 8. szombat, 20h

Az afrikai Zamunda jövendő uralkodója nem akarja feleségül venni a szülei által kijelölt lányt, ezért New Yorkba megy megtalálni az igazit, s ott szegény diáknak adja ki magát. Nemsokára alkalmas jelöltre akad egy gyorsbüfé tulajdonosának lányában, ezért beáll a büfébe dolgozni. Ám a jómódú apa nem repes az örömtől, hogy egy csóró afrikai legyeskedik a lány körül, és a herceg szülei is gyanút fognak…

 

Kavarás - Cool, április 8. szombat, 20.30h

Az első randik szabálya egyszerű: tégy próbát, dönts gyorsan, ha pedig nem tetszik a másik, lépj le azonnal. Jim (Adam Sandler) így is tesz, amikor első randija Laurennel (Drew Barrymore) nem jön össze. Ám közös barátaiknak köszönhetően egy szobába kerülnek a luxus családi üdülőhelyen, korábbi házasságaikból származó gyermekeik társaságában. A két csapat között a háború elkerülhetetlen, de nem kétséges, hogy Jimet és Laurent a sors egymásnak teremtette.

 

Napfivér, Holdnővér - Duna Tv, április 8. szombat, 20.50h

Franco Zeffirelli csodálatos filmje Assisi Szent Ferenc fiatalkoráról szól, átszőve hittel és szeretettel. Franceso, a gazdag kereskedőcsalád sarja a tizenkettedik századi Itáliában, Assissi városában él. Barátaival együtt léhűtő életmódot folytat. Ám a Perugia ellen vívott háborúból egy egészen más ifjú tér vissza. A fogságból megszökött, betegséggel küszködő Francesco megvilágosodik, felfedezi az élet apró örömeit, a madarak énekét. Ennek hatására szakít korábbi életével, és családját elhagyva Istennek szenteli életét. Kolduló szerzetesként, a saját kezével épít templomot. Francescónak és tanainak egyre több követője akad. Díjak: 1972 _ David di Donatello-díj a legjobb rendezőnek 1973 _ Olasz Fipresci-díj a legjobb operatőr kategóriában, Ennio Guarnieri 1973 _ San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiávl _ legjobb rendezésért 1974 _ Oscar-nominálás a látványtervezésért _ Lorenzo Mongiardino, Gianni Quaranta, Carmelo Patrono

 

Indiana Jones és a Végzet Temploma - Moziverzum, április 8. szombat, 21h

Archeológus és régész professzor Jones-unkat általában a kultúrtörténeti értékek megmentése hajtja, míg megbízóit és ellenségeit a nyereségvágy. Ám ebben a részben egy szegény, indiai falu lakói kérik meg Jones-t, hogy szerezze vissza szerencséjük zálogát, az oltárukról ellopott, varázserejű követ, valamint elrabolt gyermekeiket. A közösség megmentésének motívumában felerősödnek Indiana Jones western-hős vonásai, ráadásul egy kisfiú személyében még segítőtársat is kap…

 

Nyúl Péter - Viasat3, április 8. szombat, 21h

Beatrix Potter elbűvölő történetében főhősünk, a lázadó Nyúl Péter elhatározza, hogy mindenáron bejut a szomszédban élő gazda veteményeskertjébe. A buli azonban túl jól sikerül, nem csak az udvart, hanem a házat is elfoglalja Péter és kis barátai.

 

Az utolsó emberig - AMC, április 8. szombat, 21h

John Smith (Bruce Willis) bérgyilkos, akinek se múltja, se jövője, csak a maga szabta törvényeknek hajlandó engedelmeskedni. A szesztilalom javában tombol az Egyesült Államokban, amikor megérkezik a mexikói határ mentén fekvő Jerichóba, ahol két rivális banda is megpróbál hasznot húzni az illegális szeszcsempészetből. Smith pillanatok alatt összetűzésbe keveredik Hickey-vel (Christopher Walken) egy szép nő, Felina (Karina Lombard) miatt. Hogy élve megússza, egymásnak ugrasztja a két bandát...

 

Bizonyítás - TV4, április 8. szombat, 21h

Catherine éveken át gondját viselte ragyogó szellemű, de labilis apjának, a zseniális matematikusnak. A halála után egyedül marad fájdalmával, apja jegyzeteivel és a kérdéssel: mit kezdjen önmagával. Felbukkan a nővére, Claire, aki szeretné kezébe venni húga életének irányítását. És feltűnik Hal, az egykori tanítvány, aki szeretné áttanulmányozni az öreg jegyzeteit. Miközben Catherine egyre jobban megismeri Halt, és megtudja Claire terveit, a lehető legnyugtalanítóbb problémával kell megküzdenie: vajon mennyit örökölt apja őrültségéből vagy éppen zsenialitásából?

 

Drakula - Viasat2, április 8. szombat, 22.15h

Drakulát, Erdély egykori véres kezű vajdáját évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste azonban mégsem omlott porrá. Az a hír járja, hogy sírjából kikelve minden éjjel hátborzongató portyára indul _ szűzleányok vérére szomjúzik... Drakula holt, de nem halott egészen. Nem tud nyugodni, ameddig nem látja viszont négyszáz évvel azelőtt meggyilkolt hitvesét.

 

Kingsman: A titkos szolgálat - TV2, április 8. szombat, 22.20h

Tökinek az édesapja halála után eléggé nyomorult sors jutott az életben. Senkire sem számíthat, így a balhék is könnyen megtalálják. Az egyik ilyen komolyabb ügye után úgy néz ki, börtön vár rá. Viszont eszébe jut, hogy édesapja halála után felkereste őket egy öltönyös férfi, aki egy számmal ellátott medált adott neki és hozzátette, ha segítségre lenne szüksége, hívja a számot. Töki így is tesz és rövid időn belül minden magyarázat nélkül szabadon is engedik. Ekkor tűnik fel ismét a titokzatos idegen, álnevén Galahad és egy életre szóló ajánlattal áll elő, amely gyökeresen megváltoztathatja Töki életét. Esélyt kap, hogy ő is Kingsman legyen, egy olyan titkosszolgálat ügynöke, amiről a KGB, az MI6, a MOSZAD vagy a Pekingi titkosszolgálat sem tud semmit. Akiknek egyetlen céljuk van, minden veszélyt elhárítani, amely fenyegeti Nagy-Britanniát vagy akár a világot…

 

100 Dolog - RTL, április 8. szombat, 22.45h

Ha az ember részegen köt fogadást, arra a gatyája is rámehet. Egy napon Toni (Matthias Schweighöfer) és jó barátja, Paul (Florian David Fitz) anyaszült meztelenül ébrednek üres, fűtetlen lakásaikban. A két férfi világéletében rivalizált egymással, de nem jutottak dűlőre, hogy melyikük a jobb. Ezért aztán egy éjszaka őrült fogadást kötnek. Száz napig a rengeteg dolgukból mindennap csak egyetlen cuccot vehetnek vissza. Vajon az alsónadrág lesz-e az első, amit visszavesznek?

 

Hetedik - AMC, április 8. szombat, 22.50h

A történet helyszíne New York vigasztalan, szürke és nyirkos betonrengetege, ahol őrült sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűnlajstromát követve szedi áldozatait, míg üldözői, a nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs, William Sommerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony újonc, David Mills megpróbálják megakadályozni beteg terve végrehajtásában. A befejezés azonban olyan csavart tartogat, amihez foghatót csak a legjobb Hitchcock-filmekben láthattunk. A lélegzetelállítóan izgalmas krimi-thriller az elmúlt évek egyik kultuszfilmjévé vált!

 

Klára és Ferenc - A szeretet köteléke - Duna Tv, április 8. szombat, 22.55h

A film második részében megjelenik a szentföldi utazás elbeszélése és az egész világon elterjedt népszerű karácsonyi hagyomány, az első élő betlehemi játékok. A történet rávilágít Klára és Ferenc csodálatos találkozására és életük összefonódására egy olyan kötelékben, amely egyesíti őket a szeretetben. Megmutatja Szent Klára és Szent Ferenc életútját, megvilágosodásukat, rendíthetetlen hitüket és kitartásukat, a környezetükkel vívott csatáikat, számtalan önzetlen cselekedetüket és az egymásra gyakorolt spirituális hatást. Életük során nemcsak betegek és szegények százain segítettek: példamutatásukkal számos hívet és követőt is szereztek.