Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha képernyőre cserélnéd a szombati bulit.

Életrevalók - Moziverzum, június 17. szombat, 18.30h

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere megtörtént események alapján készült.

 

Jól áll neki a halál - Filmcafe, június 17. szombat, 19.05h

Madeline nem volt nagy színésznő, az évek során több ráncot szerzett, mint nagy szerepet. Helen, Madeline barátnője volt mindaddig, míg vőlegénye át nem pártolt Madeline-hoz. Helen bánatában megduplázta súlyát. Filmünk harmadik főszereplője Ernest, aki egy jónevű plasztikai sebész. A két barátnő az évek során mindent megosztottak egymással: barátságot, irigységet, féltékenységet, gyűlöletet és most Ernestet is! Ők hárman osztoznak a legnagyobb titkon, amely örökre megváltoztatja életüket és halálukat.

 

Harry Potter és a Tűz Serlege - Cool, június 17. szombat, 19.40h

Az új tanévben a tizennégy éves Harrynek (Daniel Radcliffe) nála idősebb, tapasztaltabb diákokkal együtt kell részt vennie a nemzetközi Trimágus Tusán, amelyre megmagyarázhatatlan módon egy ismeretlen nevezte be. Ám az iskolai verseny veszélyei elhalványulnak az immár bizonyossá váló tény mellett: Voldemort, a Sötét Nagyúr ismét színre lépett, és nemcsak hatalmát nyerte vissza, hanem emberi alakját is.

 

Indiana Jones és a Végzet Temploma - TV2, június 17. szombat, 20h

Archeológus és régész professzor Jones-unkat általában a kultúrtörténeti értékek megmentése hajtja, míg megbízóit és ellenségeit a nyereségvágy. Ám ebben a részben egy szegény, indiai falu lakói kérik meg Jones-t, hogy szerezze vissza szerencséjük zálogát, az oltárukról ellopott, varázserejű követ, valamint elrabolt gyermekeiket. A közösség megmentésének motívumában felerősödnek Indiana Jones western-hős vonásai, ráadásul egy kisfiú személyében még segítőtársat is kap…

 

Üvegtigris 2. - SuperTV2, június 17. szombat, 20h

Ha minden jól megy, a dolgok gyakran rosszra fordulnak… Az Üvegtigrisnél akkor is rosszra fordulnak, ha előtte se ment jól. Lalit, a büfést és simlis, fél-bűnöző vagy csak félkegyelmű barátait komoly veszély fenyegeti. Érzik, hogy itt az idő, cselekedniük kell! De nem teszik, mert mindig közbejön valami: egy esküvő, egy temetés, egy meteor, egy térkép, egy gazdáját beköpő Trabant, egy aligátor vagy egy körhinta. Lali ebben a részben is igyekszik megszelídíteni az Üvegtigrist és a világot _ de a Tigrist nem lehet. A történetben most külső veszély fenyegeti az Üvegtigrist és Laliékat, ugyanis egy építési vállalkozó úgy döntött, hogy lakóparkot épít a tóparton és ki akarja onnan vásárolni Lalit. Neki persze nem a pénz számít, hanem, hogy ez az akadály tűnjön el az útjából. Lali pedig ugyanezt akarja, csakhogy számára az életébe betolakodó üzletember az akadály, akit szeretne eltüntetni közeli és távoli jövőjéből…

 

A szerelem hálójában - Viasat2, június 17. szombat, 20h

Kathleen Kelly (Meg Ryan) a világ talán legszebb gyermekkönyvboltjának a tulajdonosa. Egy nap azonban az utca túloldalán Joe Fox (Tom Hanks) megnyitja könyváruházát, ami korántsem olyan meghitt, viszont sokkal nagyobb, mint Kathleené. A két magányos üzletvezető és harcias ellenfél éjszakánként NY152 és Shopgirl álnév alatt ismerkedik és hamarosan egymásra is találnak a hálón. Álnéven egymásnak tanácsokat adnak és még egymásba is szeretnek. De eljön a nap, amikor fény derül kilétükre.

 

Az acélember - AMC, június 17. szombat, 20h

A kis Clark egy egyszerű farmer házaspár, Martha és Jonathan Kent gyermeke. Egy napon ráébred arra, hogy rendkívüli adottságokkal rendelkezik, és olyasmikre képes, amire egyik barátja, sőt egyetlen földi halandó sem. Ifjúvá serdülve Clark eltökéli, hogy kideríti, honnan származnak a képességei, és mi célból jött a világra, mi a küldetése. Ekkor még nem sejti, hogy múltja a csillagok közé repíti, és a sorsa az, hogy megmentse a Földet. Acélemberként az emberiség reményének szimbólumává válik.

 

Ace Ventura 2. - Hív a természet - Paramount Network, június 17. szombat, 21h

A helyszín Afrika, a nyomozó pedig Ace, aki ezúttal egy olyan állatot készül megmenteni, amit ki nem állhat egy denevért! Jim Carrey ismét Ace, a nagy alligátorbarát, elefántokkal suttogó, majomkodó, álcamester állati nyomozó szerepében tér vissza. Ha kész vagy úgy nevetni, mint egy csapat hiéna, ha felkészültél a majomkodásra, akkor tudod, mit kell tenned. Halld a hívó szót!

 

Hajnali láz - Magyar Mozi Tv, június 17. szombat, 21h

Svédország, 1945. Országszerte koncentrációs táborokból szabadult embereket ápolnak. Ilyen a huszonöt éves Miklós, akit újra halálra ítélnek: az orvos hat hónapot ad neki. De Miklós élni akar! Levelet ír hát 117 magyar lánynak, akiket szintén Svédországban rehabilitálnak, és feleséget keres, hogy új életet kezdhessen. Kedves Nóra, kedves Erzsébet, kedves Lili, kedves Zsuzsa, kedves Sára, kedves Szeréna, kedves Ágnes, kedves Giza, kedves Baba, kedves Katalin... Reggeltől estig ír _ levelet, verset, cikket -, fordít, a hazai híreket lesi és várja a gyógyulást. És hamarosan rátalál az igazira. Mint aki megtáltosodott, úgy sodorja magával a tizenkilenc éves Lilit, hogy legyőzve szorongásait és kísértő álmait, nekiinduljon ő is új életük, az igazi élet felépítésének.

 

Holiday - Prime, június 17. szombat, 21h

Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. S nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány ekkor a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul...

 

Káposztaleves - Film Mánia, június 17. szombat, 21h

Claude és Francis, a két falusi parasztember, vagy ahogy lakóhelyükön szólítják őket Puklis és Kló, nem örvendenek túl nagy népszerűségnek, hála otromba és ostoba tréfáiknak. Amikor éppen vidám szellentő bajnoksággal múlatják idejüket, elementáris elektromos vihar szabadul el villámlásokkal kísérve. Mindez egy furcsa földönkívüli lény látogatását előzi meg, aki hatalmas űrhajójával a veteményesben landol. Az idegen viszonylag barátságos és valósággal rajong a káposztalevesért, ezért felveszi Claude feleségének alakját, hogy tovább maradhasson a Földön.

 

Carter edző - AXN, június 17. szombat, 21h

A feszültség egyre nőtt, ahogy a richmondi High Oilers a következő kosárlabda bajnokságra készülődött. A város csupa izgalom volt a veretlen csapatnak köszönhetően, és a lelátók minden meccsen megteltek ujjongó szurkolókkal. Senki sem gondolta volna, hogy 1999. január 4-dikén a közösségben kitör a viszály, és oly sok élet megváltozik, amikor Ken Carter edző lelakatolta a tornatermet, és nem engedte be játékosait, mert azok lerontották a jegyeiket... Az igaz történet alapján készült Carter edző az ellentmondásos gimnáziumi kosárlabda-tréner, Ken Carter lélekemelő története. Cartert az egekig magasztalták és a sárba döngölték egyszerre, amikor belekerült a hírekbe azzal, hogy az egész veretlen csapatot a kispadra küldte, gyatra tanulmányi eredményük miatt. A kaliforniai Richmondban játszódó cselekmény az emberi bátorság és meggyőződés felemelő, őszinte portréja; arról szól, hogyan lehet legyőzni a környezet által állított akadályokat, hogyan lehet fiatal embereknek egy olyan jövőt felvázolni, amely túlmutat a bandákon, a drogokon, a börtönön, és igen, még a kosárlabdán is.

 

Elhajlási engedély - Viasat6, június 17. szombat, 21h

Rick (Owen Wilson) és Fred (Jason Sudeikis) jó barátok, mindketten régóta házasok. Szeretik a feleségüket, de ez nem jelenti azt, hogy ne néznének más nőkre. Egy idő után a két nejnek is feltűnik, hogy nem őket stírölik. Grace (Christina Applegate) és Maggie (Jenna Fischer) sajátos módon próbálja leszoktatni őket erről. Egy hét kimenőt adnak férjeiknek, és az elhajlási engedély birtokában azt csinálnak, amit akarnak, nem kell számot adniuk semmiről. De ha letelik a hét, vissza kell térniük a hűséges párjaikhoz. Rick és Fred fejest ugrik a szabadságba, ám hamar megtapasztalják, hogy más az álmodozás, és más a valóság.

 

Senki sem tökéletes - Duna Tv, június 17. szombat, 21.20h

Gerard-nak elege van abból, hogy világéletében ő volt családjának legtökéletesebb és legmegbízhatóbb tagja. Változásra van szüksége: egy szép napon úgy dönt, mindent maga mögött hagy, és elköltözik. Meg sem áll a dimbes-dombos, festői Gâtinais tartomány déli részéig: itt, egy kisvárosban vesz autószerelő-műhelyt, hogy új életet kezdjen. A műhellyel szemben van a városka romantikus szállodája, benne pedig annak gyönyörű, titokzatos és szeszélyes tulajdonosnője, Barbara...

 

A rózsa neve - Duna Tv, június 17. szombat, 23h

1379-ben William of Baskerville ferences rendi szerzetes és fiatal kisérője, Melki Adso felkeresnek egy észak-itáliai bencés kolostort az Appeninek egyik magányos völgyében. Útjuk egyházi feladat, egy teológiai vitát kell előkészíteniük. Pápai legátusok és ferences szerzetesek között kell a világi hatalmi törekvések, a földi javak gyüjtése és a krisztusi szegénységi fogadalom figyelembevételével az egyház szerepének kérdését tisztázni. Mielőtt azonban az előkészületeket megkezdhetnék, néhány titokzatos haláleset bolygatja föl a kolostor nyugodt életét. William nyomozni kezd, és a két látogató hamarosan felfedezi, hogy a közösségben az ájtatosság máza mögött titokzatos és gonosz dolgok történnek, és a szerzetesek nem természetes halállal haltak meg... A középkori krimi Umberto Eco világsikerű regénye alapján készült.

 

Az: Második fejezet - Film+, június 17. szombat, 23h

Derrybe visszatér a borzalom, újrakezdődnek a vérfagyasztó halálesetek, a kisváros utcáit és házait ismét hatalmába keríti a rettegés. A Vesztesek Klubja, Bill (James McAvoy) és Beverly (Jessica Chastain) vezetésével, 27 év után újra szembekerül a groteszk, vérszomjas bohóccal. Gyerekként azt hitték, hogy legyőzték a gonoszt, de az elpusztíthatatlan. Pennywise ellen csak egy ősi indián szertartás lehet hatásos fegyver, amit a csapatnak kell elvégeznie. Ahhoz azonban a többségnek életben kell maradnia.