Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha a kanapé szombat este a tévé elé szegez.

Batman Superman ellen - Az igazság hajnala - Film+, szeptember 2. szombat, 19.50h

Milyen hősre van szüksége a világnak? Gotham City védelmezője úgy érzi, hogy Metropolis megmentője már istenként tekint magára, senki és semmi nem korlátozza, így szembefordul vele. De a világ nem törődik velük, mert más kérdésekre keresi a választ: senki nem tudja, mit szeretne: mindenható védelmezőt, vagy függetlenséget. Amíg Batman és Superman az egymás ellen folytatott háborújukkal vannak elfoglalva, egy új, minden eddiginél rémisztőbb fenyegetés egyre erősebbé válik. Az emberiség még sosem volt ekkora bajban, és talán már nincs, aki segíteni tud rajta.

 

Shrek a vége, fuss el véle - SuperTV2, szeptember 2. szombat, 20h

Shrek már nem az a félelmetes óriás, akit egykor megismertünk, ha valaki ugyanis meglátja, nem kezd el sikoltozva az ellenkező irányba rohanni. Békés családapa és köztiszteletben álló híresség, akit megsüvegelnek, ha felbukkan az utcán, és autogramot kérnek tőle a vasvillára. Nem csoda hát, hogy nem érzi jól magát a bőrében, s meg akarja találni régi önmagát. Ehhez azonban a Túl az Óperencián torz, alternatív változatán keresztül vezet az út. Ott, ahol üldözik az ogrékat, a gonosz Rumpelstiltskin a király, és nem ismerik egymást Fionával. Shreken hát a sor, hogy helyrehozza, amit elrontott, megmentse a barátait, visszaállítsa a világ rendjét és visszaszerezze a Szerelmét...

 

Kincs, ami nincs - RTL HÁROM, szeptember 2. szombat, 20.45h

Alan (Terence Hill) kincset akar, mégpedig mindenáron. Óriási szerencséjére talál egy térképet, amely egy közeli szigeten kincset jelöl. De hogyan jusson oda? Elrejtőzik Charlie (Bud Spencer), a kalandor hajóján, és becsapva az iránytűt, a sziget felé irányítja a hajót. Charlie-nak persze az egyszemélyes hajón nem nehéz megtalálni a potyautast, ám hamarosan mindketten a vízben kötnek ki. Charlie legnagyobb bánatára kénytelenek kiúszni a szigetre, ahol összebarátkoznak a sziget lakóival, a barátságos és vidám királynővel és csinos lányaival, akik elvezetik őket a térképen jelzett helyre. A baj csak az, hogy "a mesés kincset" Kamasuka (John Fujioka), a második világháború óta ottfelejtett szamuráj őrzi...

 

Egy erkölcsös éjszaka - Magyar Mozi TV, szeptember 2. szombat, 21h

Az idő a századforduló környéke, a hely egy békés kisváros, peremén takaros bordélyházzal. A lányok rajonganak az egyik kuncsaftért, a bohém egyetemista Kelepei Jenőért (Cserhalmi György), ezért a Mutter (Psota Irén) felajánlja a "doktor úr"-nak, hogy költözzön hozzájuk. Az idilli hétköznapokat Kelepei vidéken élő idős édesanyjának (Makay Margit) váratlan látogatása zavarja meg. Az asszonynak fogalma sincs róla, milyen műintézményben lakik a fia, a lányok nem is szeretnék, hogy kiderüljön, ezért a Mutter vezetésével színjátékba kezdenek. A kisváros ekkor megérkező elöljárói azonban az eredeti funkciója szerint akarják használni a bordélyházat…

 

Csak semmi pánik - Moziverzum, szeptember 2. szombat, 21h

Ötvös Csöpi, a legendás nyomozó két ügyben utazik a Balatonhoz. Egyrészt, hogy a bűnbanda elől megszerezze a második világháborúban lelőtt repülőgép vízbe zuhant értékes rakományát, másrészt, hogy megnyerje a Kék szalag vitorlásversenyt. Mindkét ügyben rosszul áll a szénája, főnöke, a mindenre alkalmatlan Kardos doki ugyanis ahelyett, hogy segítené, inkább akadályozza, már pedig az idő rohamosan fogy...

 

Kung Fu Panda - Viasat3, szeptember 2. szombat, 21h

A rendkívül lelkes, eléggé nagydarab és kissé esetlen Po a legnagyobb kungfurajongó, ami nem éppen előny, ha az ember (vagyis panda) a családi levesbüfében dolgozik naphosszat. Ám váratlanul őt választják ki arra, hogy teljesítsen egy ősi jövendölést, így Po álma valóra válik: bekerül a kungfu világába, és együtt gyakorolhat bálványaival, a legendás Őrjöngő Ötössel: Tigrissel, Daruval, Sáskával, Viperával és Majommal, gurujuk, Shifu mester vezetésével. Hőseink nem is sejtik, hogy a bosszúszomjas és alattomos hóleopárd, Tai Lung már úton van feléjük, és Pónak kell mindenkit megvédenie a közelgő veszélytől. Vajon valóra tudja váltani az álmát, és igazi kungfuhős lesz belőle? Po teljes szívével _ és terjedelmével _ a feladat megoldásán fáradozik, s végül rájön, hogy a leggyengébb pontjai lesznek a legnagyobb erényei.

 

A remény rabjai - AXN, szeptember 2. szombat, 21h

1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt _ noha makacsul hangoztatja ártatlanságát _ kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. Dufresne egy Maine állambeli büntetés-végrehajtó intézetbe kerül és hamar meg kell ismerkedjen a börtönélet kegyetlen mindennapjaival, a szadista börtönszemélyzettel, a szinte elállatiasodott rabokkal. Azonban Andy nem törik meg. A bankéletben szerzett tapasztalatai segítségével elnyeri az őrök kegyét és azzal, hogy elvállalja egyik rabtársa illegális akcióiból származó bevételeinek könyvelését, kivívja "társai" elismerését is. Cserébe viszont lehetőséget kap a börtön könyvtár fejlesztésére, ezzel némi emberi méltóságot csempészve a keserű körülmények között élő rabok mindennapjaiba.

 

Bizonyítás - TV4, szeptember 2. szombat, 21h

Catherine éveken át gondját viselte ragyogó szellemű, de labilis apjának, a zseniális matematikusnak. A halála után egyedül marad fájdalmával, apja jegyzeteivel és a kérdéssel: mit kezdjen önmagával. Felbukkan a nővére, Claire, aki szeretné kezébe venni húga életének irányítását. És feltűnik Hal, az egykori tanítvány, aki szeretné áttanulmányozni az öreg jegyzeteit. Miközben Catherine egyre jobban megismeri Halt, és megtudja Claire terveit, a lehető legnyugtalanítóbb problémával kell megküzdenie: vajon mennyit örökölt apja őrültségéből vagy éppen zsenialitásából?

 

X-akták: A film - AMC, szeptember 2. szombat, 21h

Öt esztendei vizsgálat után a kormány lezártnak tekinti az X-aktákat. Egy dallasi eset kapcsán azonban Mulder ügynök ismét gyanút fog. A városban ugyanis felrobbant és porig égett az egyik épület. A romok között pedig emberi maradványokat találtak. Muldernek a fülébe jut, hogy talán nem is igazi áldozatok ők, már halottak voltak, amikor a robbanás történt. Úgy tűnik, hogy a kormány valamilyen titkos program bizonyítékait akarta így eltüntetni. Mulder választ szeretne kapni a kérdéseire. Amikor a társát Scullyt elrabolják, nyomozni kezd, és megdöbbentő felfedezésre jut.

 

Jurassic World: Bukott birodalom - Mozi+, szeptember 2. szombat, 21h

A filmtörténet egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sorozatának új részében visszatérnek a csodák, a kalandok, az izgalmak, a kedvenc szereplők, a már ismert dinoszauruszok _ és felbukkannak teljesen új fajok is, amelyek döbbenetesebbek és félelmetesebbek minden eddigi őslénynél. Íme, a JURASSIC WORLD _ BUKOTT BIRODALOM. Visszatérnek az előző rész főszereplői, Chris Pratt és Bryce Dallas Howard, és hozzájuk csatlakozik James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, Rafe Spall, valamint a sorozat két veteránja, BD Wong és Jeff Goldblum.

 

Összeesküvés-elmélet - Filmcafe, szeptember 2. szombat, 21h

Jerry (Mel Gibson) taxisofőrként rója New York utcáit. Különböző összeesküvés-elméletek megszállotja, melyekkel utasait is előszeretettel traktálja. Amikor nem a volán mögül terjeszti zavarosnak tűnő gondolatait, akkor papírra veti őket, és saját kis újságot szerkeszt belőlük. Elméleteivel egy fiatal ügyvédnő, Alice (Julia Roberts) figyelmét is megpróbálja magára vonni. Hamarosan azonban a titkosszolgálatok egyik pszichiátere, Dr. Jonas elrabolja, és Jerry számára egyre egyértelműbbé válik, hogy minden, amit eddig hitt és gondolt, az létezik. Feszült macska-egér játék veszi kezdetét, és egyetlen esélye a túlélésre, ha Alice-t is meggyőzi az igazáról, és együtt összerakják a kirakós darabkáit.

 

Motel - Viasat6, szeptember 2. szombat, 21h

A történet két amerikai egyetemistáról, Paxtonről és Josh-ról szól, akik hátizsákkal járják Európát. Egyszer találkoznak Olival _ aki származására nézve izlandi -, és elhatározzák, hogy együtt folytatják útjukat. Aztán a két jóbarát elkeveredik a sokak szerint az amerikai zsákos turisták Elíziumának tartott diákszállóba. Az egekig magasztalt szálláshely egy eldugott szlovákiai kisvárosban található, és gyönyörű kelet-európai lányokkal van tele. A fiatalemberek hamarosan kiszúrják maguknak Natalyát és Svetlanát, a két egzotikus szépséget. A külső szemlélő számára azonban feltűnik, hogy ez az egymásra találás talán túlságosan is olajozottan ment. Habár eleinte a szórakozás elvonja figyelmüket a valóságtól, a két barát hamarosan ráébred, hogy rettenetes csapdába estek, amelyet feltárni annyi, mint alászállni Dante poklára _ már ha túlélik a kalandot.

 

Halálos fegyver - Film+, szeptember 2. szombat, 23h

A nyugdíjra készülő Roger Murtaugh (Danny Glover) nyomozót a vakmerő Martin Riggs-szel (Mel Gibson) hozza össze a sors. Felesége halála óta Riggs a rendőrségi pszichológusok rémálma, két lábon járó időzített bomba, valóságos halálos fegyver _ zsaruigazolvánnyal a zsebében. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kell megoldania, melynek szálai a hírhedt nemzetközi drogkartellhez vezetnek. Hamar felismerik, ha túl akarják élni, meg kell bízniuk egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, ártalmatlanná tesznek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, és közben persze szórják a jobbnál jobb poénokat.

 

Flashdance - Prime, szeptember 2. szombat, 23.15h

Alex, a nappal hegesztomunkásként dolgozó fiatal lány esténként táncosnoként lép fel egy bárban. Az minden vágya, hogy egy nap balett-táncosno lehessen. Érvényesüléséhez azonban csak tehetségét és tánctudását hajlandó latba vetni, a szépségével járó támogatást _ csakúgy, mint minden más protekciót _ élbol visszautasítja…

 

Solomon Kane - AMC, szeptember 2. szombat, 23.15h

A kalandor Solomon Kane könyörtelen harcos. Ezúttal Észak-Afrikában bukkan fel, ahol embereivel kincsre vadászik. Ehelyett azonban egy démonnal találkozik, akitől megtudja, hogy a lelke el van átkozva, és a pokolra fog jutni. A meghasonlott Kane fogadalmat tesz, hogy nem vesz többé kardot a kezébe, és egy kolostorban keres menedéket. Ám a sorsa elől nem menekülhet. Csatlakozik egy családhoz, ám hamarosan megtámadják őket. Solomon Kane kénytelen újra megmutatni, ki a legjobb kardforgató a vidéken. Ha megmenti Meredith-t, az elrabolt lányt, talán a saját lelkét is megmentheti.

 

Chloe - A kísértés iskolája - Filmcafe, szeptember 2. szombat, 23.40h

Bár úgy tűnik, hogy házasságuk tökéletes, Catherine Stewart, a sikeres doktornő arra gyanakszik, hogy férje, a diákjai körében rendkívüli népszerűségnek örvendő művész-professzor David megcsalja őt. Hogy választ kapjon a lelkét mardosó kérdésekre, a nő felbérli Chloe-t, gyönyörű luxus callgirlt, hogy környékezze meg Davidet és tesztelje annak hűségét. Később, ahogy a lány érzéki beszámolóit hallgatja, Catherine-ben rég elfeledettnek hitt vágyak ébredeznek, melyek Chloe figyelmét sem kerülik el. Azt azonban nem sejti, hogy amikor a kísértésnek engedve megnyílik a lány előtt, valójában miféle veszélynek is teszi ki magát és családját.