Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ez a vasárnap este nem olyan, mint a többi, ma nyugodtan lehet sokáig tévézni.

Jurassic World: Bukott birodalom - TV2, augusztus 18. vasárnap, 18.55h

A filmtörténet egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sorozatának új részében visszatérnek a csodák, a kalandok, az izgalmak, a kedvenc szereplők, a már ismert dinoszauruszok - és felbukkannak teljesen új fajok is, amelyek döbbenetesebbek és félelmetesebbek minden eddigi őslénynél. Íme, a JURASSIC WORLD - BUKOTT BIRODALOM. Visszatérnek az előző rész főszereplői, Chris Pratt és Bryce Dallas Howard, és hozzájuk csatlakozik James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, Rafe Spall, valamint a sorozat két veteránja, BD Wong és Jeff Goldblum.

 

Charlie angyalai - AMC, augusztus 18. vasárnap, 20h

Natalie, Dylan és Alex, a három detektívlány John Bosley irányításával végzi áldásos tevékenységét. Ezúttal Eric Knox után nyomoznak, a szoftverfejlesztő cég tulajdonosát ugyanis elrabolták az irodájából, hogy megszerezzék az új programját.

 

Szigorúan bizalmas - TV4, augusztus 18. vasárnap, 20.05h

A két nyomozó, a karrierista Ed Exley és az ökléért tartott Bud White ki nem állhatják egymást. Egy nap azonban kénytelenek összefogni, ha életben akarnak maradni. Az angyalok városában valaki megpróbálja átvenni az alvilág irányítását. Exley egy ügy kapcsán rájön, hogy néhány rendőr is benne van a leszámolásban. A felfüggesztett Jack Vincennes segít a furcsa párnak, kockáztatva ezzel a saját életét.

 

Neveletlen hercegnő - RTL, augusztus 18. vasárnap, 20.10h

Mia (Anne Hathaway), mint a kamaszlányok általában, arról ábrándozik, hogy siker és csillogás veszi körül. Álma valóra válik, amikor egy nap meglátogatja sosem látott nagyanyja (Julie Andrews). A hölgy kicsit kilóg a San Franciscó-i környezetből: ugyanis ő Genovia királynője, és azért jött, hogy unokájának átadja a trónt. Míg a szigorú nagymama a királynőhöz méltó viselkedésre próbálja nevelni a makrancos kamaszlányt, Mia egyre kevésbé szeretne királynő lenni. Ahhoz ugyanis itt kéne hagynia barátnőjét, az iskolát, kedvenc Ford Mustangját, és persze egy fiút, akivel kapcsolatban szintén titkos álmai vannak.

 

Kavarás - Prime, augusztus 18. vasárnap, 21h

Az első randik szabálya egyszerű: tégy próbát, dönts gyorsan, ha pedig nem tetszik a másik, lépj le azonnal - és örökre. E film férfi hőse (Adam Sandler) így is tenne. Amikor első randija az egyébként kedvesnek tűnő szöszivel (Drew Barrymore) nem jön össze, elegánsan távozni készül ám a sors úgy hozza, hogy kénytelen mellette maradni. Méghozzá összezárva egy családi üdülőhelyen, korábbi házasságaikból származó gyerkőceik víg társaságában. A kezdeti ellenszenvből gyors utálat lesz. Azután sok bonyodalom következik, és közben a férfi és a nő fokozatosan felfedezi, hogy a másik nem is olyan kiállhatatlan, mint első látásra hitte.

 

Ötéves jegyesség - Cool, augusztus 18. vasárnap, 21h

Violet (Emily Blunt) és Tom (Tom Solomon) számára San Francisco a szerelem városa, ahol nemcsak a magánéletben, de a munkában is sikeresek. Tom lelkesen meg is kéri Violet kezét, ám az élet közbeszól, és az esküvő dátuma egyre távolodik. Öt évvel később arra döbbennek rá, hogy nem együtt, és nem San Franciscóban élnek, miközben agyament barátaik, Suzie (Alison Brie) és Alex (Chris Pratt) már két gyermeket nevelnek. Mivel a család a várakozásban egyre csak fogyatkozik, az egykori jegyespár a tettek mezejére lép.

 

Torrente 2. - A Marbella küldetés - Film Mánia, augusztus 18. vasárnap, 21h

Kedvenc mocskos álfelügyelőnk, a Törvény balkeze visszatért... Torrente (Santiago Segura), miután felélte ebül szerzett összes pénzét a kaszinókban, a csodálatos Marbellára költözik és újra magánnyomozónak áll. Abban bízik, hogy oda még nem jutott el a híre. Társa, a kábítószeres Cuco (Gabino Diego) segítségével hamarosan egy terrorista összeesküvés nyomára bukkan: az elvetemült Spinelli (José Luis Moreno) két rakétát akar a tengerparti városra kilőni. Torrentének maradék eszét és erejét össze kell szednie ahhoz, hogy túljárjon a furfangos Spinelli eszén és Spanyolország leghősiesebb zsaruja lehessen...

 

Bobby Z élete és halála - VIASAT FILM, augusztus 18. vasárnap, 21h

A visszaesőként fegyházra ítélt egykori tengerészgyalogos Tim Kearney, igazi lúzer. Miután önvédelemből végez Veszett Kutyával, a Testvériség motorosbanda életfogytos vezérével, lemondhat arról, hogy valaha is élve távozzon a börtönből. Szorult helyzetéből, egy DEA akcióban való közreműködés jelenthet kiutat: pár napra el kell játszania a legendás drogbáró Bobby Z szerepelt. Persze ha tudta volna, hogy így már nem csak a bosszúra szomjas Testvériség, hanem a konkurens drogbandák és a korrupt rendőrök kereszttüzében találja magát, lehet boldogan marad a börtönben.

 

Hector a boldogság nyomában - Mozi Klub, augusztus 18. vasárnap, 21h

Hector (Simon Pegg) életunt pszichiáter, aki úgy érzi képtelen tovább hazugságban élni, ezért úgy dönt, hogy útra kel és a világot járva igyekszik kideríteni, mi okoz boldogságot az embereknek, bízva abban, hogy visszatalál önmagához, és hogy rátalál az igazi boldogságra. François Lelord regényéből.

 

Ó, testvér, merre visz az utad? - AXN, augusztus 18. vasárnap, 21h

A gazdasági világválság sújtotta Délen három rab megszökik a börtönből: Everett Ulysses McGill, a bájos, egyszerű Delmar, és az örökké zsémbelődő Pete. Egész életükre kiható kaland vár rájuk, mikor nekiindulnak, hogy visszaszerezzék szabadságukat, és hazatérhessenek otthonukba. Nincs vesztenivalójuk: bilincsbe verve futnak az életükért. Útjuk hihetetlen kalandok sorában és emlékezetes találkozásokban bővelkedik. Nyomukban jár Colley, a ravasz és rejtélyes nyomozó, aki minden igyekezetével azon van, hogy a három fegyencet visszavigye a börtönbe.

 

A függetlenség napja - Mozi+, augusztus 18. vasárnap, 21h

Az emberiséget, először a történelme során a kihalás veszélye fenyegeti. Egy idegen, földönkívüli faj indít inváziós támadást a Föld ellen. Két célja van a támadóknak: Az emberi faj kiírtása és a Föld bolygó erőforrásainak kimerítése. Az emberi faj viszont, ezt nem tűri némán és felveszi a harcot a hódítókkal. Az elenállás három ikonikus alakja Steven Hiller Kapitány (Will Smith), David Levinson kábeltévészerelő (Jeff Goldblum) és az Egyesült államok elnöke, Mr. Withmore (Bill Pullman), akik a végsőkig is harcolnak, ha szükséges…

 

Kényszerleszállás - Paramount Network, augusztus 18. vasárnap, 21h

Whip Whitaker, a pilóta csodával határos módon leteszi a gépet egy légi katasztrófa után. Éljenzik őt hősi tettei miatt, de felvetődik a kérdés, hogy mégis ki vagy mi volt a felesős az eseményekért.

 

Amszterdam - SuperTV2, augusztus 18. vasárnap, 21h

A 30-as években játszódó film három barátról szól, akik szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak, majd maguk is gyanúsítottakká válnak. Saját kezükbe veszik sorsukat, leleplezik az amerikai történelem egyik legfelháborítóbb összeesküvését. A Napos oldal, az Amerikai botrány és A harcos című kultikus filmek alkotójának, David O. Russell legújabb rendezése. Az Amszterdam cselekménye egyszerre vegyít magába valós és fiktív elemeket.

 

Szerepzavar - m2 / Petőfi TV, augusztus 18. vasárnap, 21.05h

Soma színészként keresi a kenyerét, ám nem színházban, hanem a való életben pénzért vállal szerepeket. Nem érzi jól magát a bőrében. Mindenki hazudik körülötte, de legjobban az fáj neki, hogy apja, akiről azt hiszi, hogy vezető a Nemzetbiztonságnál, lenézi a színészi hivatást. Egy nap azonban olyan dolog történik, ami mindent megváltoztat, lépnie kell. Egyedül színészi kvalitásaira és önbizalmára számíthat. A tét: saját és családja boldogsága.

 

A pap - Háború a vámpírok ellen - Film+, augusztus 18. vasárnap, 21h

Az egyház vezetésével az emberek győzelmet arattak a vámpírok felett. A vérszívókat rezervátumba kényszerítették, míg az emberek a védett városban húzzák meg magukat. A Jerikóban élő katonapap megtudja, hogy egy vámpírhorda lemészárolta a határvidéken élő testvérét és feleségét, a lányukat pedig elrabolta. Felettesei tiltása ellenére a Pap az unokahúga után indul. Vele tart Lucy szerelme, egy határvidéki seriff, és a különleges képességekkel megáldott katonapapnő. Sietniük kell, meg kell találniuk a lányt, mielőtt a vámpírok megfertőznék.

 

A szabadság fantomja - DUNA Televízió, augusztus 18. vasárnap, 22.30h

A szürrealisztikus epizódok sorával Bunuel azt sugallja, hogy a szabadság és elnyomás kettőssége, ami az emberiség egész történelmét meghatározta, már csak emlék. Egy anakronisztikus világ jött létre, amelyben néhány szobor, emlékmű ugyan még a szabadság, egyenlőség és testvériség szellemét hirdeti, de valójában az már sehol sem található. Különféle, logikailag össze nem kapcsolódó szatirikus, abszurd jelenetekből áll a film. A tökéletesen kigondolt világba becsempészett őrületek, apró, oda nem illő részletek, egy alapjaiban kiforgatott, konvencionális társadalmi rendet tesznek nevetségessé. A zseniális Bunuel utolsó előtti filmje.

 

Példátlan példaképek - RTL HÁROM, augusztus 18. vasárnap, 22.50h

Az ügyefogyott Danny és Wheeler energiaitalt reklámoznak az iskolákban, mondván, ez mégiscsak jobb, mint a kábítószer. Majd egyik nap beüt a mennykő: Danny összeveszik a feleségével, és ez láncreakciószerű események sorát indítja el. Így nem csoda, ha a bemutató is balul sikerül, és a végén az őrszobán kötnek ki. Gyorsított eljárással 150 órányi közmunkára ítélik őket, problémás gyerekekre kell felügyelniük. Arra azért ők sem számítanak, mit is jelent ez a valóságban. Lehet, hogy jobban jártak volna a börtönnel. Danny és Wheeler minden energiájára szükség van, hogy túléljék a büntetést. Szerencsére a végére összecsiszolódnak a kölykökkel.

 

Táncterápia - Mozi Klub, augusztus 18. vasárnap, 23.25h

Nyugdíjba vonulása küszöbén Sandra (Imelda Staunton) rájön, hogy férje viszonyt folytatott legjobb barátnőjével, Pamelával. Így egyfajta száműzetésbe kényszerül, és bohém nővéréhez, Bifhez költözik egy belvárosi bérlakásba. Sandra úgy érzi, teljesen a padlóra került, ám egy tánctanfolyam alapjaiban megváltoztatja az életét.