Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Általában vasárnap este a legerősebb a tévés filmkínálat, és most sincs ez másképp.

Zöld könyv - Útmutató az élethez - Paramount Network, szeptember 29. vasárnap, 18h

Tony Lip egyszerű ugyanakkor jó lelkű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az "előbb ütök és csak aztán kérdezek" módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek.

 

Katonadolog - Mozi+, szeptember 29. vasárnap, 19h

A Magic Mike alkotóinak legújabb filmjében Briggsre, a folyton harc után ácsingózó, hedonista élvezetekben tobzódó exkatonára élete talán legfontosabb küldetése vár. Útra kell kelnie Luluval, a belga juhászkutyával, hogy még időben odaérjenek az állat bevetésen elhalálozott gazdájának a temetésére _ aki egyben Briggs legjobb barátja is volt.

 

Váltságdíj - AMC, szeptember 29. vasárnap, 20h

Tom Mullen (Mel Gibson) sikeres ember, hozzászokott a kemény alkudozásokhoz. Bankszámláján dollármilliók, otthon szép felesége (Rene Russo), egészséges fia (Brawley Nolte) várja. Ám, amikor egy napon a fia gyermekrablók kezébe kerül, egy kudarcot vallott FBI-mentőakció után rá kell döbbennie, nem elég a pénz, a hatalom és a befolyás. Végül egyedül kénytelen szembeszállni az emberrablókkal, ezért döbbenetes lépésre szánja el magát. Bejelenti a tévében, ha a fiát nem kapja vissza, a követelt váltságdíjat vérdíjul tűzi ki a gyermekrablók fejére.

 

Escobar - Filmcafe, szeptember 29. vasárnap, 20h

1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás drogbáró elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti világhoz fűznek erős szálak, de természetesen a politikához is. A film Virginis Vallejo Loving Pablo, Hating Escobar című könyve alapján készült.

 

Legendás állatok és megfigyelésük - Cool, szeptember 29. vasárnap, 20.15h

Göthe Salmander professzor (Eddie Redmayne), a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik, hogy foltos golymókat vásároljon. Hamarosan azonban a minisztériumban találja magát, ahol Percival Graves (Colin Farrell) súlyos büntetést készül kiszabni rá mágiahasználat miatt. Közben kiderül, hogy a városban egy szörnyű erő tombol, megfélemlítve a varázslók és varázstalan embereket egyaránt, ráadásul Salamander mágikus bőröndjéből több lény is kiszabadul. Salamander próbálja megállítani a katasztrófát, és közben szembetalálja magát Percivallal, aki egészen más, mint akinek mutatja magát.

 

Űrcowboyok - RTL HÁROM, szeptember 29. vasárnap, 20.20h

1958-ban az Amerikai Légierő parancsnoksága kiválasztotta négy legjobb és legmerészebb pilótáját, hogy felkészítse őket az első űrutazásra. Ám a tervek végül másképp alakultak, és az űrkísérlettel járó dicsőséget egy kísérleti majom aratta le. Az egykori nagy csapat négy évtizeddel később azonban újra szolgálatba lép. Egy orosz műhold irányítórendszere felmondja a szolgálatot, és a hatalmas gépezet egyenest a föld felé zuhan. A szatelit olyan elavult, hogy az USA válságmegoldó szakértői közül senki sem tudja, hogyan lehetne irányítani. Ismét szükség van a régiekre. A csapat egykori parancsnoka Frank (Clint Eastwood), ha kis késéssel is, végre megkapja élete nagy lehetőségét. Ám ő csak akkor vállalja a küldetést, ha régi társait is magával viheti. Összeáll tehát a régi gárda, és felkészül élete első űr-mentőakciójára. Tagjai nem tudják, hogy ami ott fenn vár rájuk, arra úgy sem lehet felkészülni.

 

Végzetes hazugságok - Paramount Network, szeptember 29. vasárnap, 21h

Robert Miller (Richard Gere) a New York-i befektető-mágnás 60. születésnapját ünnepli - első látásra Ő a mintaképe az üzletben és családi életben egyaránt sikeres amerikai embernek. A színfalak mögött azonban Miller kétségbeesetten próbálja eladni birodalmát egy nagy banknak, mielőtt bárki rájönne, hogy csalással szerezte vagyonát. Egy végzetes hiba kényszerhelyzetbe hozza, és miután egy nyomozó gyanakvását is felkelti, Miller versenyfutásba kezd az idővel és olyan döntés elé kerül, ami még saját, kétes erkölcsének határát is súrolja.

 

Miss Arizona - DUNA Televízió, szeptember 29. vasárnap, 21h

1919, Budapest. Steint, az ékszerészt különítményesek agyonverik, de nem találják meg amit kerestek, a férfi gyémántjait. Feleségét, a könnyűvérű Micit és kisfiát Rozsnyai, a zenész menti meg, és a kis grupp végül Olaszországba menekül az üldözők elől. Majdnem egy évtized múltán, a drágakövek előkerülése után térnek vissza Budapestre, ahol mulatót vesznek, és azt Arizona néven világhírűvé teszik. Bárók, grófok, milliomosok, arisztokraták a törzsvendégek. A gazdag család jól él, és Mici, vagyis Miss Arizona azt hiszi, mindent el tud intézni, meg tud oldani. Ám vészterhes idők közelednek, ahol nem számít sem összeköttetés, sem pénz, sem ékszerek…

 

Az ördög Pradát visel - Prime, szeptember 29. vasárnap, 21h

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i szakma. Senkit nem tűr meg az útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése...

 

Szenzációs recepciós - Mozi Klub, szeptember 29. vasárnap, 21h

Doug Ireland (Michael J. Fox) New York egyik legnépszerűbb szállodájában főportás. Minden álma, hogy saját szállodáját megnyithassa, ehhez pedig társat keres. Doug megtalálja a megfelelő embert, tervei megvalósításához Christian személyében, azonban azzal nem számol, hogy a férfinak egy csodálatos menyasszonya van, aki rögtön felkelti Doug érdeklődését.

 

Ismeretlen férfi - AXN, szeptember 29. vasárnap, 21h

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) súlyos autóbalesetet szenved Berlinben. A kómából magához térve meglepve tapasztalja, hogy a felesége nem ismeri fel, és egy ismeretlen férfi (Aidan Quinn) elfoglalta az életét. Miután a hatóságok nem hisznek neki, Harris kénytelen a maga kezébe venni a nyomozást. Az egyetlen dolog, amin elindulhat, a taxi, amellyel balesetet szenvedett. A sofőr, Gina (Diane Krueger) segít neki kideríteni az igazságot, ami nagy meglepetéseket tartogat Harris számára.

 

Kész cirkusz - Magyar Mozi TV, szeptember 29. vasárnap, 21.05h

Lehet hogy a világban nincsenek véletlenek, de akkor lássuk be, odafönt jó sokan dolgozhatnak túlórában. És nálunk, a nyármeleg külváros bal szegletében, igazán kitesznek magukért. Van itt egy negyvenes exfocista, aki csak egy klozetos incidens miatt maradt le a '86-os Magyar Kupáról a Fradi ellen. Van egy menedzserasszony, aki a maga 80-as mellbőségével permanens pénzéhségben szenved. Van három fáradt agybajnok, akik miközben megtárgyalják, ténylegesen mekkora is Bill Gates vagyona, megfúrnak egy kistakarékot. Van egy feleség, akit meglopott az egyik szeretője, és a szerető, aki szerint csak kölcsönvett, és mellesleg a világ első írógép-dobosa. Van egy cukorbeteg civil zsaru, aki mellékállásban fényképeket készít, persze pénzért, a feleségről, a szeretőről, és a biztonság kedvéért a megrendelőről, az exfocista férjről is. Végül itt van még egy notórius pornóhasonmásozó srác is, akinek a fején landol az a retikül, amiben a fent említett képek vannak. Mindenki a táskára hajt...

 

A bajnok - M5, szeptember 29. vasárnap, 22.05h

Billy állandóan úton van fiával T.J.-jel, és bokszolással keresi a kenyerét. Ám egyszer csak feltűnik a színen volt felesége, Annie, aki közli vele, hogy vissza akarja szerezni a fiát. Annie újra férjhez ment és társadalmi helyzete jelentősen megváltozott. Azt szeretné, ha T.J. is jobb körülmények között élhetne. Billy viszont ragaszkodik a fiához és ezért úgy dönt, jó útra tér, kemény edzésbe kezd, hogy homokzsák helyett, minél sikeresebb sportoló váljon belőle...

 

Volt egyszer egy Mexikó - AMC, szeptember 29. vasárnap, 22.20h

A legendás gitáros, El Mariachi a külvilág elől rejtőzve tengeti mindennapjait. Egy korrupt, csupán személyes bosszújának élő CIA-ügynök (Johnny Depp) felkutatja a hallgatag, titokzatos férfit, hogy szabotálja az ördögi kartellvezér, Barillo (Willem Dafoe) tervét, aki likvidálni akarja Mexikó elnökét. Ám El Mariachinak ezen kívül is megvan rá az oka, hogy visszatérjen: a bosszú élteti. Így történhet hogy Mariachi legendája, alkalmi csapatával, Lorenzóval (Enrique Igleasias) és Fideóval (Marco Leonardi) egy magasabb szintre emelkedik.

 

Ballistic: Robbanásig feltöltve - Filmcafe, szeptember 29. vasárnap, 22.20h

Két esküdt ellenség eszeveszett versenybe fog, hogy megtalálják az új gyilkoló eszközt, mindketten tehetségesek, ügyesek és makacsul akarják a sikert. Az egyik a csak fedőnevén ismert ügynöknő, Sever (Lucy Liu), aki kiképzése révén maga a halálos fegyver. Sever precíz és rendíthetetlenül tör célja felé. A másik fél is briliáns és elszánt fickó, az FBI volt embervadásza, Jeremiah Ecks (Antonio Banderas). A saját területén legkiválóbb ügynök akkor lépett ki az FBI-tól, amikor a felesége meghalt egy ellene elkövetett merénylet során, s azóta Eckst lelkiismeret-furdalás gyötri. Egykori pártfogója most visszahívja az FBI-hoz, és pályafutása legnagyobb kihívást jelentő feladatával bízza meg. Ecksnek fel kell készülnie, hogy szembenézzen legfélelmetesebb ellenfelével, Sever ügynökkel. A halálos díjért folytatott ádáz versenyben csak egy győztes lehet. De amikor a szabályok megváltoznak, a két esküdt ellenség rájön, hogy az, akit megpróbálnak legyőzni, egyidejűleg az egyetlen, akiben megbízhatnak.

 

Egy igazán dühös ember - RTL, szeptember 29. vasárnap, 22.50h

A jól menő biztonsági cég főnöke, H (Jason Statham) csodával határos módon túléli, hogy többször is belelőnek egy pénzszállító kirablása során. Az utolsó pillanat, amire emlékszik, a halott fia látványa és a gyilkos arca. Felépülését csak az igazságszolgáltatás motiválja, és embereivel tűvé teszik az egész várost. Sok áldozat és vallatás során egyértelművé válik, hogy az elkövetőknek beépített emberük van az állami pénzszállítóknál, ezért H új személyazonossággal felveteti magát őrnek. Az újoncnak álcázott férfiról azonban az első támadáskor kiderül, hogy hidegvérű profi, aki szemrebbenés nélkül iktatja ki a fegyveres rablókat. Az őrök bizalmatlanok a pszichopatának tűnő kollégájukkal szemben, ám hamarosan világossá válik H indítéka, aki a rablásokkal foglalkozó FBI-ügynök (Andy Garcia) támogatásával kegyetlen meglepetést tartogat a fia gyilkosai számára.

 

Vörös sarok - Paramount Network, szeptember 29. vasárnap, 23.10h

Egy amerikai ügyvédet Kínában tévesen letartóztatnak, majd bíróság elé állítanak egy gyilkosságért, védelmére egy kínai ügyvédnőt rendelnek ki.

 

Ryan közlegény megmentése - SuperTV2, szeptember 29. vasárnap, 23.20h

A film 11 Oscar-díj jelölésből 5-öt nyert el! 1944. június 6. Semmi sem készíthette volna fel az Omaha Beach-i katonákat az előttük álló csatára. Tele vannak reménnyel és elszántsággal, és egyikük sem tudja, hogy túl fogják-e élni az előttük álló rövid utat a tengerparton. A normandiai partot fürkészve John Miller kapitány úgy érzi, hogy a háború legnagyobb kihívásával néz farkasszemet, amikor át akarja juttatni magát és embereit a pergőtűzön. De a legnehezebb feladat még hátra van. A szövetséges csapatok még alig vetették meg a lábukat Omaha-ban, amikor Miller azt a parancsot kapja, hogy osztagával hatoljon az ellenséges vonalak mögé, találjon meg és hozzon vissza egy embert: James Ryan közlegényt. James a legfiatalabb a négy fivér közül, s egyben az utolsó túlélő is, mivel három testvére néhány nap alatt elesett a háborúban. Amint az osztag egyre mélyebbre hatol az ellenséges területen, Miller kapitány embereinek fejébe szöget üt a kérdés: miért érdemes nyolc ember életét kockáztatni egyért? És miért ér többet ennek a közlegénynek az élete, mint az övéké?

 

Gyűlölök és szeretek - Prime, szeptember 29. vasárnap, 23.20h

Lucy egy kiadó társigazgatójának asszisztenseként dolgozik, és próbál felfelé törni a ranglétrán. Ebben jócskán megnehezíti a dolgát a vele szemben ülő ambiciózus Joshua, akivel ki nem állhatják egymást, amit nem is rejtenek véka alá: különböző passzív-agresszív játékaikkal az őrületbe kergetik nem csak a másikat, de munkatársaikat is. Kettejük viszonya azonban akkor kezd el igazán komplikálódni, mikor a gyűlölet mellett a vonzalom is begyűrűzik a kapcsolatukba.

 

Gyémánthajsza - Moziverzum, szeptember 29. vasárnap, 23.25h

Harriett és Peter Fox, a szélhámos pár lába alatt forró lett a talaj Angliában, miután egy részeg éjszaka alatt elherdálták a szexi Irina zsákmányát. Amerikába menekülnek, egyenesen Los Angelesbe, Hollywoodba. A páros nem tétlenkedik, mert rendezni szeretné az adósságát. Azon törik a fejüket, hogy ellopják Peter egykori feleségének felbecsülhetetlen értékű ékszerét, aminek árából vissza tudnák fizetni az elherdált pénzt. A terv briliáns, ám a megvalósításába apró hibák csúsznak.

 

Szökésben - Film Mánia, szeptember 29. vasárnap, 23.30h

Doc és gyönyörű felesége talán már nem is emlékszik, mikor lépték át azt a határvonalat, amely a törvényest a törvénytelentől elválasztja. Korunk Bonnie és Clyde-jaként ördögi ügyességgel kerülik el a rájuk leselkedő állandó veszélyt, és már nemcsak a kopók szeretnék kézrekeríteni őket, hanem az alvilág is. Egy mexikói banda főnöke ráveszi őket, hogy hozzanak ki valakit a börtönből. Docék meg is szervezik a szökést, de amikor a kialkudott díj átvételére kerülne sor, rádöbbennek, hogy csapdába kerültek: a rendőrség várja őket. A férj egy mexikói fegyházba kerül, ahol fehér amerikaiként a biztos halál várna rá, de az asszony nem adja föl, kihozza a férfit. Ettől a perctől kezdve folyamatos hajszává válik életük.