Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Nagyszerű filmeket találtunk a vasárnap esti tévézéshez, íme a listánk.

A nép szolgája - RTL Klub, március 20. vasárnap, 18.50h

Valósággá vált a politikai vígjáték, amelyben egy hétköznapi emberből Ukrajna elnöke lesz, aki felveszi a harcot a korrupció és az álnok bürokraták ellen. A főhőst Ukrajna jelenlegi elnöke, Volodimir Zelenszkij alakítja, aki a filmbeli karakter élő megtestesítője. Vaszilij Petrovics Goloborodko (Volodimir Zelenszkij), a szüleivel élő, szórakozott középiskolai történelemtanár egyik napról a másikra Ukrajna új elnökévé válik, amikor az ukrajnai korrupcióról szóló trágár szónoklatát lefilmezi egy diák, és feltölti a felvételt a YouTube-ra. Majd a poénból indított, közönség finanszírozású kampány a megdöbbent tanárt politikai győzelemre juttatja, aki megpróbál tisztességes és normális maradni, miközben a nagykutyák már a bukásán dolgoznak.

 

Bosszúállók: Végjáték - RTL Klub, március 20. vasárnap, 19.40h

Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléban, a Bosszúállók: Végjátékban.

 

A bombák földjén - AMC, március 20. vasárnap, 20h

Az Irakban dolgozó amerikai bombaosztag tagjai talán a világ legveszélyesebb munkáját végzik. Nap mint nap bombákat hatástalanítanak a háborús övezet kellős közepén. Életük azon múlik, hogy sikerül-e a megfelelő zsinórt elvágni idejében, mielőtt valaki felrobbantaná az elrejtett tölteteket. Számukra Bagdadban mindenki potenciális ellenség, ezért belső konfliktusaik ellenére össze kell tartaniuk. William James bombaspecialista őrmester megszállottan nem vesz tudomást a halál közelségéről társaitól eltérően, akik egyszerűen csak túl akarják élni a már alig néhány napos küldetést. Összebarátkozik egy helyi kisgyerekkel, Beckhammel, és amikor egy bombaraktárban hozzá hasonlító holttestre bukkan, keresni kezdi a tetteseket.

 

A nemzet aranya - Film+, március 20. vasárnap, 20.20h

Benjamin Franklin Gates (Cage) archeológus _ családja hét korábbi generációjához hasonlóan _ egy különös kincs megtalálására szenteli életét. A Gates család titkos legendája úgy tartja, hogy George Washington, Thomas Jefferson és Benjamin Franklin Amerika Függetlenségi háborúja idején egy jelentős arany-tartalékot rejtett el "szűkösebb napokra", és az arany rejtekhelyéhez az Alkotmány, valamint a Függetlenségi Nyilatkozat eredeti példányaiban található titkos utalások vezetnek el. Gates-nek nincs semmilyen kézzelfogható bizonyítéka arra, hogy a legendának bármilyen valóságalapja lenne, mégis teljes erőbedobással fog hozzá a titkos kód feltöréséhez és a kincs megtalálásához. Hamarosan azonban mások is értesülnek a kincsről, és megindul a hajtóvadászat...

Napos oldal - Filmcafe, március 20. vasárnap, 21h

Pat Solatano (Bradley Cooper) mindenét elvesztette _ a házát, az állását, a feleségét. És most kénytelen újra a szüleihez (Robert De Niro, Jacki Weaver) költözni, miután nyolc hónapot töltött egy elmegyógyintézetben. Pat szeretné újra rendbe hozni az életét, pozitívan szemlélni a világot és szeretne újra összejönni ex-feleségével is. A szüleinek csak annyi a vágya, hogy Pat képes legyen ismét lábra állni a nehéz időszak után. Ám a dolgok még bonyolultabbá válnak, mikor Pat megismeri Tiffanyt (Jennifer Lawrence), a titokzatos fiatal lányt, aki szintén nem kevés problémával küszködik. Tiffany felajánlja Patnek, hogy segít neki visszahódítani egykori kedvesét, de csak akkor, ha cserébe majd ő is tesz érte valami nagyon fontosat. Mikorra pedig egyezségük kezd beteljesülni, meglepő módon azt tapasztalják, hogy felettébb közel kerültek egymáshoz, és talán a saját elrontott életükre is érvényes lesz a "minden rosszban van valami jó"-tézis.

 

Hazugságok hálója - Viasat3, március 20. vasárnap, 21h

Roger Ferris CIA-ügynök céltudatos és bátor ember, nem fél senkitől és semmitől. Életét a jó ügyért folytatott harcra tette fel. A cég veteránja, Ed Hoffman viszont otthonról, a laptopja segítségével irányítja a terepen mozgó emberét. Ferris hamarosan új feladatot kap, el kell kapnia a terroristavezért. Az akció során együtt kell működnie a jordán titkosszolgálattal, meg kell próbálnia beépülni a terrorista szervezetbe. Ferris a fél világon keresztül üldözi emberét, ám minél közelebb kerül hozzá, annál több ellentmondásba és hazugságba ütközik. Rájön, hogy igazából csak önmagára számíthat.

 

Barátság extrákkal - Prime, március 20. vasárnap, 21h

Jamie munkaügyis fejvadász New Yorkban, Dylan nagymenő szerkesztő Los Angelesben. Mindketten fiatalok, sikeresek, de szerencsétlenek a szerelemben, miközben családi gondokkal küszködnek. Egy jó munka ígéretével Jamie a Nagy Almába csábítja Dylan-t, sőt, a munkáltató mellett maga is rákattan a srácra. Az érzés kölcsönös, ám mindketten félnek egy esetleges újabb csalódástól. A helyzet tisztázása érdekében megállapodnak, hogy a kapcsolatuk szerelemtől és más kötöttségektől mentes, pusztán szexuális célzatú lesz. Ám más dolog ígérni valamit, és más betartani...

 

Sicario - A bérgyilkos - TV4, március 20. vasárnap, 21h

Az emberrablási ügyekre specializálódott FBI ügynök, Kate Macer és csapata egy bevetés során falba temetett, rothadó hullákra bukkan a Diaz család házában. Kate-et ezután felkérik, hogy vegyen részt egy titkos akcióban az Egyesült Államok és Mexikó területén ténykedő hírhedt Diaz klán és vezetője, a véreskezű drogbáró elfogására. A klán a könyörtelen Sonora kartell tagja, amely a drogcsempészettől az emberrabláson át a hidegvérű kivégzésekig a szervezett bűnözés minden területén jelen van a közép-amerikai régióban. A mexikói bűnbanda terjeszkedését egyre nehezebb megfékezni, a korrupcióban már több ügynök is érintett. Egy kolumbiai bérgyilkos, Alejandro és Matt Graver különleges ügynök vezetésével szigorúan titkos egység indul Ciudad Juarez felé. Az idealista Kate a csapat egyetlen nőtagjaként szintén velük tart, és hamarosan olyan véres háborúban találja magát, ahol az ellenfél semmilyen szabályt nem tisztel. Őrült gyilkosok és ártatlan emberek egyaránt áldozatul esnek a sötét, alvilági küzdelemnek, amelyben tiszta eszközökkel, úgy tűnik, lehetetlen igazságot szolgáltatni.

 

A francia hadnagy szeretője - Duna Tv, március 20. vasárnap, 21.25h

John Folwes regényéből Harold Pinter A XIX. századi angol történetben egy őslénytannal foglalkozó tudós, az esküvője előtt álló Charles (Jeremy Irons) véletlenül megismerkedik a tengerparton egy különös, magányos nővel, Sarah-val (Meryl Streep). A lányt közmegvetés sújtja, mivel a pletykák szerint ő volt a francia hadnagy szeretője. Charles-t egyre jobban izgatja a titokzatos lány, végül mindent hajlandó vállalni érte, hogy elnyerje szerelmét. A történetből napjainkban film készül. A Sarah-t alakító híres, amerikai színésznő és a Charles-t alakító angol színész között _ a megfilmesítendő történethez hasonlóan _ szenvedélyes szerelem fejlődik ki. Vajon melyik korban volt több esély arra, hogy a szerelmesek boldogok legyenek?

 

Harley Davidson és a Marlboro Man - Film Mánia, március 20. vasárnap, 21.50h

Két nehézfiú, Harley Davidson és Marlboro Man segíteni próbálnak az egyik barátjukon, akitől egy bank el akarja venni a bárját. Elhatározzák hát, hogy kirabolják a bank pénzszállító autóját, de tévedésből egy másik kocsit támadnak meg, amely viszont kábítószerrel van tele...

A kék lagúna - Prime, március 20. vasárnap, 23.20h

Két gyermek és egy hajószakács a Csendes-óceán déli részén hajótörést szenvednek, amit csak ők élnek túl. Emmeline és Richard azonban nem sokáig számíthatnak az idős férfi oltalmazására, mert Paddy néhány nap múlva meghal. A két gyermek teljesen magára marad a sok-sok veszélyt rejtő, lakatlan szigeten. Lassanként alkalmazkodnak a körülményekhez és berendezkednek a paradicsomi helyen, ekkor még nem tudják, hogy évekre.

 

Amerikai pasztorál - Duna Tv, március 20. vasárnap, 23.35h

Philip Roth Pulitzer-díjas regényéből készítette el Ewan McGregor rendezői bemutatkozását, amelyben az amerikai álom egy robbantás miatt hirtelen szertefoszlik. Seymour egykor a gimnáziumi focicsapat sztárja volt, a helyi szépségkirálynőt vette feleségül, és az álompárnak hamarosan gyönyörű kislánya született, Meredith. A férfi mintaszerű és irigylésre méltó élete akkor vesz drámai fordulatot, amikor Meredith csatlakozik egy radikális csoporthoz, amely a vietnámi háború elleni tiltakozásként a terrorizmustól sem riad vissza. Egy nap a kisváros postahivatalát a postamesterrel együtt felrobbantják, utána Meredith eltűnik, és az FBI őt gyanúsítja a tettel. Seymour nem képes elfogadni ezt a vádat, és magánnyomozásba kezd a lánya után. (.)

 

A sötét lovag - Felemelkedés - RTL Klub, március 20. vasárnap, 23.35h

Nyolc év telt el azóta, hogy egy szörnyű éjszakát követően Batman (Christian Bale) nyom nélkül eltűnt. Magára vállalta Harvey Dent államügyész minden vétkét, és a hősből üldözött bűnöző lett. Önfeláldozása azonban nem volt hiábavaló: a Dent-törvénynek köszönhetően Gotham békés várossá vált. De csak átmenetileg. A városban feltűnik egy macskajelmezes betörő, és megérkezik Bane (Tom Hardy) is, a gátlástalan bűnöző. Bruce Wayne féltve őrzött magánya véget ér, amikor Bane katonai bázissá változtatja a várost.

 

Ponyvaregény - Moziverzum, március 20. vasárnap, 23.55h

Adott két idősödő, szabad szájú, tökös, szimpatikus gengszter, Vincent és Jules, akik igyekeznek főnöküknek visszaszerezni egy aktatáskát. Ehhez persze meg kell ölniük pár embert, de ez az egyszerű bérgyilkosokkal gyakran megesik. Jules a rá célzott golyókat csodával határos módon elkerüli, s ezt jelnek tekintvén úgy dönt, felhagy eddigi életével. Társának viszont el kell vinnie szórakozni a gengszterfőnök feleségét... Van továbbá egy boxoló, Butch, aki a hírhedt maffiafőnök, Marselleus Wallace átvágását tervezi. Hogy-hogy nem, odáig fajul a történet, hogy végül már inkább a megmentésére készül, mint a lelövésére... Nem utolsósorban, pedig, van egy piti rabló-párosunk is, akik éppen egy étterem kirablására készülnek. Ám ott reggelizik Vincent és Jules. A szálak végül összeérnek, Marselleus Wallace megbocsájt Butch-nak, miután az megmentette az életét, Vincent és Jules megakadályozzák a rablást, és a gengszterfőnök feleségének szórakoztatása is happy enddel zárul, annak ellenére, hogy nem indult valami fényesen.