Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a jövő hétre a tévé előtt!

Ready Player One - RTL Klub, július 31. vasárnap, 20.05h

Az Oasis a legnagyobb virtuális tér, melyben az emberek nap mint nap felszabadulnak. Amikor az alapító, James Halliday (Mark Rylance) végrendelete érvénybe lép, hatalmas verseny veszi kezdetét. Kiderül, hogy Halliday elrejtett néhány titkot a rendszerben, és aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. A fiatal Wade (Tye Sheridan) a játékban nőtt fel, és Parsifal-avatárjával nekivág a kalandnak, nem is sejtve, hogy az élete a tét. Nolan Sorrento (Ben Mendelsohn), az agresszív milliárdos akarja ugyanis megszerezni magának az Oasist, és új fejlesztéseivel szeretné uralni az emberek életét.

 

Felpörgetve - Viasat6, július 31. vasárnap, 21h

Jimmy Bly (Kip Pardue) újonc autóversenyző és a jelenlegi bajnok, Beau Brandenburg (Til Schweiger) elkeseredetten küzdenek az év bajnoki címéért. Mindent bevetnek a siker érdekében, Beau még régi barátnőjét, Sophia Simone-t is dobja, mivel szerinte a lány akadályozza a koncentrálásban. Bly csapatának tulajdonosa, Carl Henry (Burt Reynolds), a mára tolószékbe kényszerült egykori autóversenyző úgy dönt, hogy az újonc társát egy másikkal helyettesíti, s visszahívja a veterán Joe Tantót (Sylvester Stallone). Joe évek óta nem ült versenyautóban, de Carl bízik benne, különösen azért, mert régebben hosszú időn át együtt versenyeztek. Joe Tanto azonban felejteni próbál _ megpróbálja elfelejteni a hibáit, az elszalasztott lehetőségeket, nem is beszélve arról a balesetről, amelynek ő és egy másik autóversenyző majdnem áldozatul esett. De a fájdalom és a sebhelyek minden nap emlékeztetik Joe-t valamikor ígéretes autóversenyzői pályafutására, így enged Carl unszolásának, és visszatér a pályára.

 

Elysium - Zárt világ - AXN, július 31. vasárnap, 21h

Odalenn nehéz az élet. A Föld a jövőben túlzsúfolt, romba dőlt, mocskos és veszélyes hely lesz. Aki teheti, inkább felköltözik az Elysium biztonságos, rendezett és békés világába _ egy hatalmas mesterséges holdra, melyet kiváltságos lakói gondosan védenek a lentiektől. Ha az illegális bevándorlók ellen kell felhasználni őket, nem haboznak: törvényt és fegyvert egyaránt bevetnek. Max (Matt Damon) azonban már nem fél egyiktől sem. Az élete múlik azon, hogy a lehető leggyorsabban feljusson a vágyott világba. Ha kell, csellel, ha kell, erővel át fogja törni a kordont, hogy megszerezze, amire az Elysiumon szüksége van. És ezzel talán az egész, kárhozott világ sorsát megváltoztatja…

 

Egyetlen szerelmem - Paramount Network, július 31. vasárnap, 21h

Egy zűrös életű pár meseszép vakációra indul, ám a viszontagságos út során még nagyobb slamasztikába kerülnek.

 

Hyppolit, a lakáj - Jocky Tv, július 31. vasárnap, 21h

Minden idők egyik legnépszerűbb magyar filmvígjátéka már a harmincas évek elején megszületett, és diadalútja, elsősorban Kabos Gyula és Csortos Gyula játékának köszönhetően, máig tart. Schneider Mátyás fuvarozó úrhatnám felesége egy grófi lakájt szerződtet a polgári család villájába. Hyppolit fenekestül felforgatja a család életét, átrendezi a lakást, az étrendet, a személyzetet, a társasági kapcsolatokat. Schneider úr tűri, de egyszer aztán elege lesz...

 

Most jó - M2, július 31. vasárnap, 21.19h

Tessa tizenhét éves, és szenvedélyesen szereti az életet. Ám csak néhány hónapja van hátra, ugyanis leukémiás. A halálos betegség árnyékában összeállítja a bakancslistáját, csupa olyan dolgot, amelyről minden hasonló korú lány álmodozik, beleértve a szüzessége elvesztését is. Miközben a családja igyekszik megemészteni a helyzetet, Tessa elhatározza, olyan intenzíven fog élni, amennyire csak lehetséges. Ám rá kell döbbennie, nem könnyű megszerezni azt, amire vágyunk, és néha a legváratlanabb dolgok a legfontosabbak. Díjak: Film by the Sea International Film Festival 2012 / Film a tengeren Nemzetközi Filmfesztivál _ Közönségdíj: Ol Parker, a legjobb film kategóriában Zlín International Film Festival for Children and Youth / Zlin _ Gyermek- és Ifjúsági Nemzetközi Filmfesztivál 2013 _ a Gyerekzsűri díja Ol Parker filmrendezőnek, a Legjobb Ifjúsági Film kategóriában, "Arany alma" díj a Legjobb Rendező: Ol Parker, Milos Macourek Díj _ Ol Parker, a legjobb rendező

 

Utódok - Duna Tv, július 31. vasárnap, 21.30h

Hawaii a boldogság és a szerelem szigete az odalátogatóknak. Azok, akik ott élnek ugyanazokkal a gondokkal, örömökkel töltik napjaikat, mint bárki más a világon. Matt King eddigi békés hétköznapjait például alaposan felkavarja felesége csónakbalesete, ami után magára marad két lányával, és a kegyetlen ténnyel, hogy élete társa hűtlen volt hozzá. Ráadásul az örökségül rámaradt ősi erdőség eladásáról is döntenie kell, ami a rokonok érdekeit is sértheti. Kénytelen megküzdenie a szív és az ész dolgaival is: a lányaiéval, a rokonaiéval és sajátjával egyaránt.

 

Hét nővér - RTL Klub, július 31. vasárnap, 23.10h

A túlnépesedést megakadályozásáért a világ kormányai bevezetik a csak egy gyerek törvényt, amelynek értelmében egy családban csak egy gyermek születhet. Az állam különleges megfigyelési hálózattal igyekszik betartatni a jogszabályt. Egy férfinak különleges kihívást jelent, hogy hét, egymásra tökéletesen hasonlító lányunokáját úgy nevelje fel, hogy az senkinek ne szúrjon szemet. A lányok egy személyi azonosság alatt élnek, mindegyikük hetente csak egyszer mehet el otthonról, a testvérei napi tennivalóját szem előtt tartva. Egy nap azonban egyikük nem tér haza, aminek beláthatatlan következményei lehetnek a többiekre nézve.

 

A cigányok ideje - Duna Tv, július 31. vasárnap, 23.33h

Kusturica harmadik játékfilmje, a Cannes-i Arany Pálmát méltán elnyerő "Cigányok ideje" szikrázóan tehetséges, életteli, bővérű, szürrealista álmokkal lebegtetett, virítóan tarka legenda a Jugoszláviában élő romákról, akik _ mint a rendőrségi hírek néhány éve beszámoltak róla _ serdülő gyerekeket raboltak el és csempésztek ki Olaszországba, ahol zsebtolvaj- és rablóbandákba szervezték őket. A "Cigányok ideje" Dickens Twist Olivérjének modern cigány változata, egy olyan modernkori eposz, amely alapvető érzésekről szól, mint a szerelem, gyűlölet, a vágy, az erőszak és még sok minden más. Ugyanakkor mint minden jó eposz, nagyon egyszerű emberi érzésekről is mesél. Perhan, a telekinetikus képességgel megáldott tizenéves cigányfiú egy jugoszláv faluban él Baba nevű nagyanyjával, nyomorék húgával, Daca-val valamint nemtörődöm nagybátyjával, Merdzannal. Perhan szerelmes Azrába, de a lány anyja megtiltja a házasságot. Perhan, a film főhőse Olaszországba megy beteg lábú kishúgával együtt, hogy az ottani kórházak valamelyikében meg tudják műteni a kislány lábát. Aki kivitte őket Olaszországba, az a gazdag, de jóságos góré kis városukban, aki két marékkal szórja a pénzt. Mint később kiderül, ő egy cigány maffia vezetője, akik Olaszországba visznek ki gyerekeket, és ott rablóbandákba szervezik őket. Perhannal is ez történik, amíg húga a kórházban fekszik, mit sem sejtve arról, milyen veszélyben is forognak. A rossz pedig fordulhat még rosszabbra is. Perhant otthon maradt szerelme megcsalja, a maffiavezér pedig, aki a családiasság és a közösségbe tartozás igéjével vonja hatalmába a gyerekeket, átveri Perhant, ráadásul a húgával is elveszítik egymást az élet forgatagában... Díjak és jelölések: Cannes (1989) _ Legjobb rendező: Emir Kusturica Cézár-díj (1990) _ Legjobb idegennyelvű film jelölés: Emir Kusturica Európai Filmakadémia (1989) _ Legjobb férfi alakítás jelölés: Davor Dujmović (Eredeti hang digitálisan.)