Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a jövő hétre a tévé előtt!

Deep Impact - Paramount Network, szeptember 18. vasárnap, 17.25h

Mit tennél, ha tudnád, hogy néhány nap múlva egy hatalmas üstökös összeütközne a Földdel és az egész emberiség veszélybe kerülne? Ebben az izgalmas filmben elkezdődik a visszaszámlálás és egy titkos program keretei között megindul az üstökös megállítása.

 

Batman Superman ellen - Az igazság hajnala - Viasat3, szeptember 18. vasárnap, 17.55h

Milyen hősre van szüksége a világnak? Gotham City védelmezője úgy érzi, hogy Metropolis megmentője már istenként tekint magára, senki és semmi nem korlátozza, így szembefordul vele. De a világ nem törődik velük, mert más kérdésekre keresi a választ: senki nem tudja, mit szeretne: mindenható védelmezőt, vagy függetlenséget. Amíg Batman és Superman az egymás ellen folytatott háborújukkal vannak elfoglalva, egy új, minden eddiginél rémisztőbb fenyegetés egyre erősebbé válik. Az emberiség még sosem volt ekkora bajban _ és talán már nincs, aki segíteni tud rajta.

 

Dől a moné - Film4, szeptember 18. vasárnap, 18.15h

A kurátor Harry egy kapzsi, műgyűjtő milliomosnak dolgozik. A férfi bosszút akar állni a főnökén. Jól tudja, hogy Lord Shabandar régóta feni a fogát az impresszionista Monet egyik képére, ezért a hamisító barátja által készített hamisítvánnyal akarja csőbe húzni. Bonyolult tervet eszel ki: beszervezi a texasi rodeókirálynő PJ-t, hogy adja be a lordnak, miszerint nála van a festmény, amit még a nagyapja szerzett meg a második világháború alatt, és azóta is a lakókocsijuk falán lóg. Ám az események nem a terv szerint alakulnak.

 

Mission: Impossible - SuperTV2, szeptember 18. vasárnap, 18.40h

Egy volt orosz kém titkos nemzetközi információkat dob a feketepiacra: egy listát a világ legjobb titkos-ügynökeinek nevével. Ha az információ rossz kezekbe kerül, a következmények beláthatatlanok. Így nincs más hátra: a szupercsoport akcióba lép. Egy prágai követség fogadásán vagyunk, ahol a mesterkémek a legfejlettebb csúcstechnikát és találékonyságukat együtt vetik latba a siker érdekében. Ethan Hunt kapja a feladat legkritikusabb részét, és úgy tűnik, minden a terv szerint halad. De megtörténik az elképzelhetetlen: néhány rémálomba illő perc alatt Hunt körül mindenki meghal a csoportból, és ő is csak éppen hogy vissza tud jutni a főhadiszállásra. Alig ocsúdik fel a sokkból, máris új meglepetések várják...

 

Az ördög Pradát visel - Prime, szeptember 18. vasárnap, 18.45h

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i szakma. Senkit nem tűr meg az útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése...

 

Kedves John! - AMC, szeptember 18. vasárnap, 18.50h

John Tyree (Channing Tatum) halkszavú, jóképű hivatásos katona az amerikai különleges alakulatnál, aki eltávon van Dél-Karolinában magányos édesapjánál látogatóba. Savannah Curtis (Amanda Seyfried) gyönyörű, idealista főiskolás lány egy jómódú családból, aki a tavaszi szünetét tölti otthon. Egy véletlen tengerparti találkozásnak köszönhetően halálosan egymásba szeretnek. Életük addigi legboldogabb két hetét töltik együtt és a szerelmes boldogság, úgy tűnik, mindörökre eggyé kovácsolja őket.

 

Excsajok szelleme - Viasat2, szeptember 18. vasárnap, 20h

A fotós Connor (Matthew McConoughey) született nőcsábász és agglegény épp az öccse esküvőjére hivatalos. Megérkezésével azonnal kitör a botrány, és még az esküvő is veszélybe kerül. Az őrületben Connor előtt megjelenik Wayne bácsikája (Michael Douglas) szelleme, és három régi barátnőjének a kísértete, akik magukkal ragadják a múltba, hogy móresre tanítsák.

 

Hab - RTL Klub, szeptember 18. vasárnap, 20.30h

Dóri (Kerekes Vica), a sütimennyország bájos cukrásza képtelen túltenni magát a szakításon, hiába telt el másfél év, és hiába nősült meg azóta régi szerelme, András (Elek Ferenc). Keserédes hangulata a cukrászda sikerére is rányomja a bélyegét, és ha nem szerez tőkét, bezárhatja a boltot. Nem talál más megoldást, mint benevezni egy családi cégeknek meghirdetett versenybe, amihez azonban sürgősen szüksége van egy férjre és egy gyerekre. Épp kapóra jön Marci, a sármos fogorvos (Mátray László), aki a hiányzó milliókért folytatott hétvégi tréningen a férjének hazudja magát, míg a szomszéd Lacika (Gyarmati Erik) beugrik a meg nem értett közös gyerekük szerepébe.

 

Utazók - AXN, szeptember 18. vasárnap, 21h

Az Avalon nevű űrhajó 5259 utassal a fedélzetén 120 éven át siklik elegánsan távoli célja felé, ahol az érkezők majd új életet kezdhetnek. Addig pedig a vele utazók biztonságosan lefagyasztva alusszák kiro-álmukat, és új otthonukban frissen, fiatalon ébredhetnek fel. Elvileg. A programba hiba csúszik, kiolvaszt két hibernációs ágyat, és két embert felébreszt. Jim (Chris Pratt) és Aurora (Jennifer Lawrence) maga sem tudja, miért és hogyan, egy hatalmas, néma űrhajó fedélzetén találja magát _ és még 90 év van hátra, míg elérik úti céljukat. Segítségben nem is reménykedhetnek. Saját erejükből próbálják megoldani a helyzetet, ám egyre újabb nehézségekbe és rejtélyekbe ütköznek. Ha életben akarnak maradni, meg kell érteniük, mi történt velük...

 

Meseautó - Jocky Tv, szeptember 18. vasárnap, 21h

Kovács Vera egyszerű kis banki alkalmazott, aki sohasem látta a nagyfőnököt, Szűcs János vezérigazgató urat. Amikor a csinos Vera csak úgy heccből egy autószalonban ámuldozik az autócsodákon, Szűcsnek megakad a szeme a "hölgyön", és úgy rendezi, hogy Vera, "a szalon ajándékaként" megkapja a kocsit. Sőt! Szűcs önkéntes sofőrként mellé is szegődik. A sokat csalódott vézirigazgató ugyanis szeretne bizonyságot szerezni végre arra, hogy egyszer az életben nemcsak a pénzéért, a rangjáért, hanem önmagáért szereti egy nő. A mit sem sejtő lány szívében szerelem ébred a sofőr iránt. A filmet, mely egy filmtörténeti korszakot nyitott meg, 1934. december 14-én mutatták be.

 

Őrült szenvedély - Filmcafe, szeptember 18. vasárnap, 21h

Derek boldog családapa és sikeres pénzügyi tanácsadó, nemrég léptették elő a cégnél, ahol dolgozik. Ennek köszönhetően az elegáns Los Angeles-i környékre költözik a családjával, feleségével, a gyönyörű Sharonnal és a kisfiával, Kyle-lal. A tökéletesnek hitt életét azonban egy új kolléga felbukkanása zavarja meg. Lisa vonzó és rámenős teremtés. Derek azonban az egyik céges partin történt incidens miatt összezördül vele. Megdöbbenésére a nő valóságos megszállottként kezd viselkedni, amivel nemcsak Derek karrierjét és házasságát veszélyezteti, hanem Sharon életét is.

 

Kontroll - Duna Tv, szeptember 18. vasárnap, 21.25h

A film a mese és a valóság speciális keveréke. Van a fenti világ, valahol ott, a mozgólépcsőn túl, és a lenti világ, itt lent a sínek között. A történet főszereplője egy furcsa és titokzatos fiatalember, Bulcsú, az ellenőr, aki a fenti világhoz tartozik, ahol sikeres volt valamikor, ma azonban az alagútban kísérti a sorsot és vezeti kis ellenőr csapatát. Az utazók és a jegyellenőrök _ jól ismert- drámai, de legtöbbször komikus viszonya, egy kegyetlen gyilkoló gép, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség emberei, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite. Egy időről-időre feltűnő különös alak, a Gyalogkakukk, akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék a folyosókon, a peronokon, a mozgólépcsőn és a sínek között. Izgalommal, humorral átszőtt történet, az elmúlt évtized egyik legsikeresebb filmje. A film Cannes-ban Ifjúsági díjat kapott, de díjazták többek között Cottbus-ban, Varsóban, Koppenhágában, Kijevben is, valamint az Európai Filmakadémia legjobb rendező díjára is jelölték.

 

Kuponkirálynők - TV2, szeptember 18. vasárnap, 21.30h

A film egy igaz történetet dolgoz fel, melyben néhány külvárosi háziasszony Amerika történetének legnagyobb, több millió dolláros kuponcsalását hajtja végre.

 

Családi ügy - Filmox, szeptember 18. vasárnap, 22.50h

André Dussollier (Senkinek egy szót se!) és Miou-Miou (És a nyolcadik napon…) játssza a főszerepet ebben a morbid humorral teli krimi komédiában, melyben egy átlagos(nak tűnő) középosztálybeli család hirtelen rablás útján szerzett nagy halom pénzzel találja szemben magát, valamint egy kitartó nyomozóval, aki az esetet követően a család mindhárom tagjának felveszi a vallomását, csakhogy ezek egyáltalán nem fedik egymást. Ennek bizony véres következményei lesznek.

 

Régi idők focija - Jocky Tv, szeptember 18. vasárnap, 23.10h

A húszas évek mozi- és focivilágát burleszk-pantomim stílusban megidéző film Budapesten játszódik. Minarik Ede mosodás egyetlen szenvedélye a foci. Csak egyet szeretne elérni életében: hogy a Csabagyöngye SC bejusson az első ligába. Ezért képes feláldozni mindent. A mosodáját, a házasságát, mindent, amije csak van, illetve volt. Sándor Pál remeke a magyar filmtörténet fontos darabja. A film egyik szállóigéje mindennapjaink vezérfonala lett: Kell egy csapat! És ebben a filmben van. Remek alkotók, kiváló színészek teszik felejthetetlenné a képernyő előtt töltött időt.