Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Több mint testőr - Filmcafe, október 9. vasárnap, 20h

Frank Farmer (Kevin Costner) olyan ember, aki hisz a fegyelemben. Az egykori titkos ügynök profi testőrként dolgozik, és szakmájának egyik legjobbja. A sors egy nap összehozza Rachel Marronnal (Whitney Houston), a népszerű popsztárral. A fiatal énekesnő felfelé ívelő karrierjét úgy tűnik, semmi sem állíthatja meg, de ezért el kell viselnie a sikerrel járó kényelmetlenségeket: a menedzsert, az újságírókat, a kísérőszemélyzetet, és természetesen a rajongókat, akik közül az egyik őrült levelekkel zaklatja a sztárt. Rachelnek testőrre van szüksége, és mivel Frank Farmer a legjobb a szakmában, őt kéri fel a nő a veszélyes feladatra.

 

Beépített szépség 2.: Csábítunk és védünk - RTL Klub, október 9. vasárnap, 20.30h

Az előző szépségversenyen történt bevetése és új média-szerepköre különös személyiség-torzulásokat indított el a korábban legendásan slampos Gracie-nél (Sandra Bullock). A szükségesnél nagyobb fontosságot kezdett tulajdonítani a külsejének és ennek következtében igencsak elpuhult. Amikor azonban legjobb barátait, Cheryl Fraziert (Heather Burns), a szépségverseny győztesét, illetve Stan Fields (William Shatner) műsorvezetőt Las Vegasban ismeretlen tettesek elrabolják, a Barbie-ügynök bűnüldöző ösztönei újra megmutatkoznak. Amikor világossá válik, hogy a barátai kiszabadításával megbízott Collins felügyelő (Treat Williams) zsákutcába viszi a nyomozást, Gracie akcióba lép, és ismét bebizonyítja, hogy semmitől sem riad vissza, ha egy nehéz esetről vagy a barátairól van szó.

 

Sivatagi madarak - Viasat6, október 9. vasárnap, 21h

Két fiatal férfi, Daniel Murphy és Brandon Bartle jelentkezik a hadseregbe. A kiképzést követően hamarosan Irakba kerülnek, ahol átesnek a tűzkeresztségen. Egy elképzelhetetlen tragédiát követően a visszatérő katona azért küzd, hogy a maga módján segítse a gyászoló anya lelki megnyugvását. A Kevin Powers bestselleréből készült film feltárja a katonák közti kötelékeket, a hazatéréssel járó nehézségeket, és a súlyos árat, amit a katonák és családjaik fizetnek a háborúért.

 

Tiszta játszma - RTL+, október 9. vasárnap, 21h

A gyönyörű jogásznőt, Kate McQueant (Cindy Crawford) egy rejtélyes merénylő kis híján megöli. A rendőrség a jóképű Max Kirkpatrickot (William Baldwin), a gyilkosságiak flegma nyomozóját bízza meg a nő védelmével, aki egy titkos búvóhelyen igyekszik biztonságba helyezni a lányt, ahol különleges bűnesetek tanúit szokták elrejteni. Arra azonban még a nyomozók sem számítanak, hogy Kate üldözője, Kazak (Steven Berkoff), az egykori KGB-ügynök, akinek az FBI-nál is kiterjedt kapcsolatai vannak...

 

Jojo Nyuszi - Moziverzum, október 9. vasárnap, 21h

Taika Waititi író-rendező a tőle megszokott stílusban készítette el humorral és érzelemmel teli új filmjét, a JOJO NYUSZI-t. A második világháború idején a magányos német kisfiú, Jojo elképzelései a világról alapjaiban rendülnek meg, amikor felfedezi, hogy egyedülálló anyukája egy zsidó lányt rejteget házuk padlásán. Csupán tökkelütött képzeletbeli barátjára, Adolf Hitlerre támaszkodva, Jojo kénytelen átértékelni megrögzött nacionalista gondolkodásmódját.

 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. – A forradalom - AMC, október 9. vasárnap, 21h

Ki ne emlékezne a középkorból a jelenbe tévedt, bátor Godefroy lovagra és segédjére, a minden lében kanál Jacques-Foches-ra, akik 1993-ban az egész világot meghódították csetlés-botlásaikkal _ Az 1998-ban elkészült Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2.- Az időalagút után tizennyolc évvel végre itt a várva-várt folytatás, amely pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész abbamaradt: 1794-ben, a vérzivataros francia forradalom kellős közepén. A fess Godefroy de Montmirail herceg (Jean Reno) és hű fegyverhordozója, Jacques-Foches, a bolondos (Christian Cavier), alighogy megérkeznek a 18. századi Franciaországba, máris Jacques-Foches egy újabb leszármazottjába, Jacques Focheaux-ba botlanak, aki nem elég, hogy Napóleon Bonaparte tanácsadója, hanem közvádló is egyben. Rögtön guillotine alá is akarja küldeni hőseinket és Godefroy arisztokrata utódait is, akik felettébb arrogáns viselkedésükkel húzták ki a jakobinus diktatúra híveinél a gyufát. Godefroyt azonban nem olyan fából faragták, hogy csak úgy magára hagyja földijeit a bajban...

 

Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét - AXN, október 9. vasárnap, 21h

Danny Ocean (George Clooney) és elit betörő bandája az évszázad rablásában 160 millát zsákmányol Terry Benedict (Andy Garcia) kaszinójából. A csapat tagjai ezután megpróbálnak jó útra térni, de ez majdnem olyan komoly kihívásnak bizonyul, mint a rablás maga. Amikor egyikük lebuktatja a társaságot Benedictnél, véget ér a nyugalom. A tulaj a pénzét akarja _ kamatostul. Nincs más hátra, a csapatnak megint pénzt kell szereznie. A terep ezúttal az öreg kontinens, ahol egyszerre három európai nagyvárosban akarnak Las Vegasnál nagyobb balhét végrehajtani. Mindeközben Rusty Ryan (Brad Pitt) exbarátnője, az Europol ügynök Isabel Lahiri (Catherine Zeta-Jones) rájuk vadászik.

 

Vicces Maca - M2, október 9. vasárnap, 21.19h

Egy női komikus felemelkedése és tündöklése a múlt század hetvenes-nyolcvanas éveiben, Észak-Anglia iparvidékén. Margaretnek problémás, erőszakos gyermekkora volt. Nem mintha felnőttként jobb élete lenne. A féktelen kapcsolatoktól a kemény életmódon keresztül egyetlen szándék vezette, hogy stand-up komikusként színpadra léphessen. Esténként Margaret a munkások klubjaiban lép fel, egyetlen komikaként a csupa férfiből álló világban, műsorát a nyers élettapasztalataiból gyúrja össze.

 

A postakocsi - Duna Tv, október 9. vasárnap, 21.25h

A francia forradalom utáni zűrzavaros időszakban, 1791. június 20-ának éjjelén egy titokzatos hintó hagyja el a királyi palotát, hogy Párizsból a keleti határ felé vegye az irányt. Egy másnap reggel Metzbe induló postakocsi utasai számára lassan kibontakozik az igazság, hogy a hintón, amelyet ők néhány órás késéssel követnek, maga a király utazik álruhában, családja körében, azzal a céllal, hogy csatlakozzék a határon várakozó szövetségeseihez. Az utasok színes társaságának tagja egy grófnő, egy bíró, egy gyáros, egy operaénekesnő, valamint olyan híres személyiségek, mint Nicolas-Edmé Restif író, Thomas Paine, az amerikai politikai gondolkodó és az idős Giacomo Casanova. A filmnek korábban egy jelentős mértékben rövidített verziója volt látható Magyarországon, ezúttal a teljes változatot mutatjuk be.

 

A lopás művészete - Viasat6, október 9. vasárnap, 22.55h

Amikor Crunch Calhoun (Kurt Russell) újra összerántja régi csapatát, hogy véghez vigyék a nagy balhét és ellopják a történelem egyik legértékesebb könyvét, egy dologgal nem számol: öccsével, Nicky-vel (Matt Dillon), aki több kockázatot jelent rájuk nézve, mint azt gondolná.

 

Hotel Artemis - A bűn szállodája - RTL Klub- október 9. vasárnap, 23.10h

Egy félresikerült bankrablás miatt Waikiki (Sterling K. Brown) és Honolulu (Brian Tyree Henry) kénytelenek a gengszterkórházba, a Hotel Artemisbe menni, ahol Jane nővér (Jodie Foster) és segédje, Everest (Dave Bautista) veszi kezelésbe őket. A hotel egyik titokzatos páciense, Nice (Sofia Boutella) halálra rémül, amikor Waikikinél meglátja a Farkaskirály (Jeff Goldblum) hordozható trezorját. Az álnév alatt gyógyuló gengszterek számára elérkezik az armageddon, amikor Crosby Franklin (Zachari Quinto) közli, hogy sérült apja, a nagy Farkaskirály hamarosan megérkezik a szállóba. A helyzetet tovább rontja egy sérült rendőr, Morgan (Jenny Slate) befogadása.

 

Lauretta - M2, október 9. vasárnap, 23.25h

A kisfilm egy anya-lánya kapcsolaton keresztül mutatja be a felnőtté válás érzelmi kihívásait. Lauretta, egy túlsúlyos és végtelenül félénk pénztáros lány, akinek életét a munkáján kívül édesanyja mániái határozzák meg. Ha nem a hipermarket bogaras vevőivel bajlódik, otthon segít hipochonder anyjának. Egykori erős vágyát a kitörésre rég eltemette magában, szó nélkül tűri a szerepet, amit kiosztottak számára. Ezt a dermedtséget borítja fel mikor édesanyja kórházba kerül. Újra felfedezi a zenét és nagy változás indul meg Laurettában.

 

12 majom - SuperTV2, október 9. vasárnap, 23.30h

Járvány pusztította el a Föld népességének kilencvenkilenc százalékát 1997-ben. Majd negyven évvel később a túlélőkre is pusztulás vár a föld alatti világban. Csak akkor maradhatnak életben, ha sikerül információt szerezniük a gyilkos vírusról. James Cole-ra vár a feladat, hogy az időben visszautazva, megtudja azt. A számításba azonban hiba csúszik, Cole 1996 helyett 1990-be érkezik, és elmegyógyintézetbe zárják. Így pedig aligha sikerül teljesíteni a küldetését, és megfejteni a 12 Majom Hadseregének rejtélyét. Csupán a pszichológus Kathryn Railly próbálja megérteni a férfit.

 

Országúton - Duna Tv, október 9. vasárnap, 00.01h

Zampanó, a vidéket teherautón járó mutaványos pénzen veszi meg az együgyű Gelsominát, hogy ellásson körülötte mindent, ami egy asszony feladata, az úton társa, a mutatványok közben kisegítője legyen. Gelsomina félelemmel vegyes beletörődéssel fogadja el új helyzetét, s a faluról falura tartó utazás során különös kapcsoplatot alakít ki a gazdájával. Amikor összetalálkoznak egy igazi cirkusszal, Gelsominát elbűvöli az a zajos, színes világ és egy barátot is talál a társulatban, a kötéltáncost, akit a többiek csak Bolondnak neveznek.