Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Anyák napja - RTL, május 7. vasárnap, 19h

Sandy (Jennifer Aniston), a kétgyermekes anya még reménykedik, hogy férje, Henry (Timothy Olyphant) visszatér hozzá. Sokként éri a hír, amikor kiderül, hogy a férfi megnősült. Ráadásul barátnői sincsenek jobb helyzetben. Jesse (Kate Hudson) és a nővére, Gabi, akik évekig hazudtak rasszista szüleiknek és mit sem sejtő házastársaiknak, váratlanul lebuknak. De nem kíméli a sors Sandy új főnökét sem, a tévésztár Mirandát (Julia Roberts), aki képtelen tovább tagadni, hogy egykor örökbe adta a lányát. Anyák napja közeledtével azonban mindannyian lehetőséget kapnak rendezni az életüket.

 

Vásott szülők - Filmcafe, május 7. vasárnap, 20h

A főszereplő Steve Martin egy olyan apát alakít, aki mindent túlzásba visz, hogy tökéletes apa lehessen. A modern családi életben zajló kacagtató gyermeknevelési jelenetekben fantasztikus szereplőgárda csatlakozik hozzá. Az még nem lenne baj, hogy a szülőknek meglehetősen magas elvárásaik vannak magukkal és családjukkal szemben. A baj csak az, hogy ezeket meg is akarják valósítani. Így lehetséges az, hogy a Buckman család feje, Gil olyan apává válik, aki mindent túlzásba visz. Túlzásai kacagtatóak, ám ő halálosan komolyan veszi célkitűzését: tökéletes szülő szeretne lenni, akárcsak testvérei, akik a legkülönfélébb módszerekkel próbálnak gyerekeiknél célt érni.

 

A legjobb dolgokon bőgni kell - Magyar Mozi Tv, május 7. vasárnap, 21h

Maja (Rainer-Micsinyei Nóra) élete kezd összeállni. Barátjával (Bányai Kelemen Barna) végre kiköltöznek az egyetem óta másokkal bérelt lakásból. Az egyik este azonban nem várt fordulatot vesz: kiderül, hogy egy rég nem látott távoli rokon (Lőrinc Katalin) nem az igazak álmát alussza a konyhaasztalra bicsaklott fejjel, hanem meghalt. Maja kénytelen ott maradni a halottal, mert a családból senki sem ér rá segíteni, még az anyja (Hernádi Judit) is lerázza. A halottszállítókra várva megérkezik Maja gyerekkori barátnője, Sára (Huzella Júlia), akivel már jó pár éve megszakadt a kapcsolata. Telnek az órák, és az egyszerű eljárás egy végeláthatatlan, bürokratikus folyamatba torkollik, abszurd szituációkkal megspékelve.

 

A szív hídjai - Viasat3, május 7. vasárnap, 21h

Carolyn és Michael édesanyjuk halála után hazaérkeznek Madison Countyba. Döbbenten értesülnek anyjuk végakaratából arról, hogy nem az édesapjuk mellé kívánja temettetni magát, hanem úgy rendelkezett, hogy hamvait vessék a híd alatti patak vizébe. A hagyatékot rendezgetve különös, szívszorító történetre derül fény. Évekkel korábban, 1965-ben, Francesca férje és gyerekei egy távoli vásárra utaztak. Ezalatt egy idegen férfi vetődött a farmra, és útbaigazítást kért a nőtől: a közeli Rosamunde-hidat kellett lefotóznia a National Geographic magazin részére. Beszélgetésbe elegyedtek, s a romantikus, más életről ábrándozó asszonyban mély vonzalom ébredt a fotós iránt. A rövidke négy nap alatt, amit együtt töltöttek, Francesca élete legnagyobb szenvedélyét élte át, amelynek történetét naplójában írta meg.

 

Anyád lehetnék - Prime, május 7. vasárnap, 21h

Rosie 40 éves egyedülálló anya Los Angelesben. Az élete nem egészen úgy alakult, ahogy tervezte. Volt férjének gyereke lesz egy fiatalabb nőtől, miközben a Rosie-val közös lányuk, Izzie serdülőkorba lép, és Dylan köti le minden figyelmét. Egy szép napon tehetséges ifjú színész, Adam Per tűnik fel a szereplőválogatáson, és Rosie-nak nagyon bejön. A srác megkörnyékezi a csinos producernőt, aki azonban kizártnak tart egy kapcsolatot ilyen korkülönbséggel. Hiába tiltakozik Rosie, az ostrom sikeres, sőt még Izzie is megkedveli a fiút.

 

Django elszabadul - SuperTV2, május 7. vasárnap, 21h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra...

 

Egy ágyban az ellenséggel - Moziverzum, május 7. vasárnap, 21h

Amikor Laura négy évvel ezelőtt hozzáment Martin Burney-hez még csak nem is sejthette, hogy a férfit milyen vad szenvedély fűti iránta. A külvilág számára ők még mindig az ideális házaspár megtestesítői: Laura nemcsak gyönyörű nő, hanem remek háziasszony is, aki férje minden kívánságát készségesen teljesíti, Martin pedig jóképű, sikeres és hihetetlenül vonzó. Ám a Burney család élete cseppet sem olyan, mint amilyennek kívülről látszik. Senkinek nincs fogalma arról, hogy a rettegő asszony csak a megfelelő pillanatot várja, hogy megszökhessen ebből a pusztító kapcsolatból, elmenekülhessen azelől, amit még legvadabb rémálmaiban sem tételezett volna fel az őt szerető férjéről.

 

Szerelem első vérig - ATV Spirit, május 7. vasárnap, 21h

Füge egy vidéki gimnáziumban tanul, elvált szüleit ritkán látogatja. Barátaival sikeres zenekart alakítanak. Szerelmes lesz osztálytársnőjébe, Ágotába. Amikor feltűnik a lány régi, felnőtt udvarlója, Füge először öngyilkos akar lenni, végül csak szakít a lánnyal. Apjához megy tanácsot kérni. A férfi bemutatja őt egy nőnek, aki bevezeti a szeretkezés rejtelmeibe. Ágota szereti Fügét, végre egymásra találnak. A lány teherbe esik, de el akarja vetetni a gyereket. Füge most anyjához fordul. Ott találja apját is, az asszony ugyanis halálos beteg. Füge visszamegy Ágotához, s a lány úgy dönt, hogy megtertja a gyereket. Füge feleségül akarja venni. Elutaznak, hogy bemutassa őt édesanyjának, de mire odaérnek, az anya már meghalt.

 

Katinka - Duna Tv, május 7. vasárnap, 21h

Az Iron Lady háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő. Számos világcsúccsal ma is a legjobb a világon. De Katinka valaki más is. Nem csak egy elképesztően sikeres úszó, hanem egy fiatal nő, aki megküzd azzal, hogy elnyerte az Iron Lady címet. Keményen dolgozik, él és szeret. Örül és csalódik. Tervez és újratervez. A film stábja két éven át mindenhova követte Katinkát: Amerikába, Európába, a Közel- és Távol-Keletre is elkísérték, ott voltak vele a nagy sporteseményeken és az apró hétköznapi pillanatokban. Ott voltak akkor is, amikor kiderült, hogy elmarad a 2020-as tokiói Olimpia, és akkor is, amikor Katinka megtalálta, hogyan, merre indulhat tovább. E különleges film végére minden néző közeli ismerősének érzi majd azt, akinek egy ország drukkol, és akire egy ország büszke. Aki egyszerre Katinka és Iron Lady.

 

Jurassic World - Mozi+, május 7. vasárnap, 21.10h

Steven Spielberg producerként tér vissza nagysikerű, úttörő sorozatának legújabb részével, a Jurassic World rendkívül látványos, torokszorítóan izgalmas, nagyszabású kalandjával, melyben újra megnyílik a híres sziget őslény parkja. A helyszín az eredeti Nublar sziget, amely dinoszaurusz élményparkként működik, de nem túl sikeresen. Hogy feltornázzák a bevételeket megalkotnak egy genetikailag módosított hibrid dinoszauruszt, az Indominus Rex-et, de természetesen semmi sem alakul a terv szerint...

 

Fák jú Tanár úr 2. - RTL, május 7. vasárnap, 22h

Zeki Müllernek (Elyas M'Barek), a Goethe suli legnépszerűbb tanárának elege van a korai kelésekből, az irritáló diákokból és a véget nem érő papírmunkából. Ráadásul az ambiciózus igazgatónő a fejébe vette, hogy egy thaiföldi iskolaprogram segítségével jelölteti a lezüllött Goethét az Oktatási Minisztérium országos kampányába. Müller és Schnabelstedt (Karoline Herfurth) felügyelete alatt Chantal (Jella Haase), Zeynep (Gizem Emre) és Danger (Max von der Groeben) hozzák a formájukat a külföldi utazás során, akárcsak a műveletlenségében felülmúlhatatlan osztály. Müller mindezek miatt inkább lelépne, ám a konkurencia nagyképű tanára felébreszti benne a harci kedvet.

 

Szökésben - Filmcafe, május 7. vasárnap, 22.20h

Doc és gyönyörű felesége talán már nem is emlékszik, mikor lépték át azt a határvonalat, amely a törvényest a törvénytelentől elválasztja. Korunk Bonnie és Clyde-jaként ördögi ügyességgel kerülik el a rájuk leselkedő állandó veszélyt, és már nemcsak a kopók szeretnék kézrekeríteni őket, hanem az alvilág is. Egy mexikói banda főnöke ráveszi őket, hogy hozzanak ki valakit a börtönből. Docék meg is szervezik a szökést, de amikor a kialkudott díj átvételére kerülne sor, rádöbbennek, hogy csapdába kerültek: a rendőrség várja őket. A férj egy mexikói fegyházba kerül, ahol fehér amerikaiként a biztos halál várna rá, de az asszony nem adja föl, kihozza a férfit. Ettől a perctől kezdve folyamatos hajszává válik életük.

 

Hajnali ígéret - Duna Tv, május 7. vasárnap, 22.50h

A film a kétszer Goncourt-díjas francia író, Romain Gary életrajzi regényéből készült, amit élete első 40 évéről írt. Arról, hogy milyen félelmetes erővel hajtotta őt egy életen át, hogy valóra váltsa anyja álmait, hogy híres író, diplomata, vagy repülőtiszt legyen. A regénnyel Gary azt az önzetlen anyai szeretetet próbálja meghálálni, ami végigkísérte gyerekkorát, és az egész életét.