Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Elrabolva - SuperTV2, május 14. vasárnap, 19h

Bryan Mills (Liam Neeson) valaha a titkosszolgálat egyik legkiválóbb ügynöke volt, újabban sztárokat véd a rajongóktól. 17 éves lánya, Kim (Maggie Grace) az anyjával, Lenore-ral (Famke Janssen) és tehetős mostohaapjával él és épp Párizsba készül legjobb barátnőjével, Amanda-val, amire Bryan vonakodva bár, de áldását adja. Bár ne tette volna. Kim a párizsi reptéren megismerkedik Peter-rel, majd nem sokkal később elrabolják. A lánynak még sikerül beszélnie az apjával, aki rögtön megérti, hogy mi is történik...

 

Hang nélkül - Viasat3, május 14. vasárnap, 19.10h

Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel. Egy leleményes családnak sikerült életben maradnia teljes csendben, úgy, hogy elnyomnak minden lehetséges zajt, ami a mindennapi életükkel jár. Egyik gyermekük már odaveszett a borzalomban, így a szülők és a két megmaradt gyermek a gyásztól sújtva küszködnek a túlélésért... és megpróbálnak minden lehetséges módon felkészülni egy újabb gyermek születésére...

 

Életrevalók - TV2, május 14. vasárnap, 19.40h

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere megtörtént események alapján készült.

 

Csúcshatás - AMC, május 14. vasárnap, 20h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

40 nap és 40 éjszaka - Filmcafe, május 14. vasárnap, 20h

Matt Sullivan (Josh Hartnett) utolsó nagy kapcsolata katasztrófával végződött, és szíve azóta is fáj, nem keresi a komoly kapcsolatokat. A kisfiúsan sármos, egyedülálló huszonéves weblap tervező rájön, hogy a gyógyír a legvalószínűtlenebb helyen vár rá: a nagyböjti áldozatban. Egy olyan srác, aki eddig képtelen volt bármit is befejezni, most úgy dönt, hogy elmegy addig, ameddig még senki emberfia, és fogadalmat tesz: semmi szex. 40 napon keresztül. Nincs tapi. Nincs smaci. Nincs előjáték. Nincs flört. Nincs önkielégítés. Úgy bizony: nincs semmi. Az önként vállalt szigor kezdetben remekül működik, Matt úgy érzi, ura önmagának. Ám minden veszélybe kerül, amikor találkozik álmai asszonyával, Ericával. A szexi és tüzes Erica egyszerűen megőrjíti Mattet. Így, amikor mindenki mérget venne arra, hogy Matt nem tudja befejezni, amit elkezdett, a fiú megpróbál kitartani, és reménykedik, hogy Erica is kitart.

 

A tökéletes gyilkos - Duna Tv, május 14. vasárnap, 21h

Kamenár, a gyilkossági csoport nyomozója nem találja helyét lánya halála után. Feleségével megromlott a viszonyuk, a nő a vallásba, a detektív pedig munkába és önpusztításba menekül. Egy bűntény helyszínelésénél a biztonsági kamera felvételén felfedezi Petrát, a lánya barátnőjét, aki a halálakor is vele volt. Kamenár azt hiszi, Petra a felelős a lánya halááért. A bosszú lehetőségével élete új értelmet nyer, és mindenáron ki akarja deríteni, valóban Petra volt-e a bűnös. Miközben a lányt fogvatartja, tökéletesnek látszó gyilkosságok kerülnek a látóterébe...

 

Másnaposok 3. - Viasat3, május 14. vasárnap, 21h

Úgy hívják magukat: Farkasfalka. Nem mintha bármi közük volna a farkasokhoz. Nem vadak, nem veszélyesek, a prérin egy napig sem bírnák ki. Csak jó barátok, akik nagyon szeretnek bulizni, és nincs szerencséjük. Először egy Las Vegas-i, azután egy thaiföldi lagzi ürügyén ütötték ki magukat úgy, hogy teljesen elfelejtették mindazt az őrült, lehetetlen, felfoghatatlan és életveszélyes kalandot, amin egy éjszaka alatt keresztülmentek. Most nincs esküvő. Nincs legénybúcsú. Nem történhet semmi baj elvileg. Mert ha a Farkasfalka beindul, jó eséllyel követi őket a katasztrófa is.

 

Fák jú Tanár úr! - SuperTV2, május 14. vasárnap, 21h

A volt bűnöző, Zeki Müller barátnője elrejtette a férfi által ellopott pénzt, és valaki pont a szajré fölé húzott fel egy iskolát. Zekinek ebben a helyzetben nincs más választása, kénytelen helyettes tanárnak kiadni magát a Goethe Középiskolában, és ezáltal újabb problémával gazdagítja a német oktatási rendszert: minden idők legőrültebb pedagógusával. Éjszakánként titokban próbálja kiásni a pénzt, napközben pedig drasztikus, bár hatékony módszerekkel igyekszik megnevelni a 10/b rakoncátlan diákjait. Ugyan pedáns kolléganője, Lisi Schnabelstedt elítéli a férfi radikális pedagógiai fogásait, azon kapja magát, hogy beleszeret, sőt még segít is neki előásni valamit, ami jóval többet ér a pénznél _ Zeki erkölcsi integritását.

 

Tiszta szívvel - Magyar Mozi Tv, május 14. vasárnap, 21h

Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.

 

Életfogytig - TV2 Comedy, május 14. vasárnap, 21h

New York City, 1932. Ray Gibson piti kis zsebtolvaj terjedelmes szóvirágok árán épp most jutott be egy elegáns éjszakai mulatóba, ahol kiszúrja magának aznap esti első áldozatát, a mit sem sejtő Claude Banks-t. Claude, a törtető bankpénztáros, aki egy hölgy társaságában szórakozni indult a városi éjszakába, nem is gyanítja, hogy pár órával később _ ha nem akarja a folyó mélyén végezni betoncsizmában _ egy rizikós szeszcsempész melót lesz kénytelen elvállalni Ray-jel együtt közösen. Ez azonban események olyan láncolatát indítja el, melynek végén szertefoszlanak álmaik a hajszálcsíkos öltönyös életről, helyette meglehetősen hosszú ideig csak a csíkos rabruhára van kilátásuk...A két szerencsétlen flótás lassan rájön, hogy fölösleges egymást marniuk, inkább össze kellene fogniuk, hogy együtt szökjenek vissza a külvilágba. Bár mindig lebuknak, és az idő múlik, de soha sem veszítik el a reményt, hogy akárhogyan is, de egy napon még szabad emberként fognak kisétálni a börtönfalak közül. A két káprázatos komikus életre szóló kalandjai egyszerre izgalmasak, mulatságosak és meghatóak…

 

Afganisztáni víg napjaim - Viasat6, május 14. vasárnap, 21h

A riporter Kim Baker úgy dönt, hogy felpezsdíti unalmas életét. Otthagyja kényelmes irodai állását New Yorkban, és elvállal egy afganisztáni megbízást. Távol otthonától, kizökkenve komfortzónájából, és felocsúdva a kultúrsokkból, Kim összebarátkozik egy másik riporterrel Tanyával, egy szigorú ezredessel, és a bájos fotóriporterrel. Az új barátai segítségével már könnyebben kiismeri magát a távoli világban. A nagy káoszban Kim felfedezi igazi erősségét, és mindent kockára tesz a nagy sztoriért.

 

Szerelem második vérig - ATV Spirit, május 14. vasárnap, 21h

Füge apja Afrikába megy dolgozni, öreg Mercedesét a fiára hagyja: taxizzon vele. Füge zenekara fellép a Tabánban, nem sok sikerrel. A koncerten a tömeg átgázol Ágotán, aki elvetél. A reménytelenül szerelmes Gyula újra azt reméli, hogy Ágota az övé lesz. A lány ezután a főnökével amerikai tanulmányútra megy, emiatt Fügével nagyon összevesznek. Ráadásul Ágota éppen akkor érkezik vissza váratlanul, amikor Füge a barátnőjével vígasztalódik, tehát szakítanak. Gyula azt javasolja, kezdjék újra, az a leghatásosabb módja a teljes kiábrándulásnak. Az újrakezdés túl jól sikerül, Ágota és Füge már az anyakönyvezető előtt áll. Végül mégis meggondolják magukat, ezúttal talán végleg.

 

Egy igazán dühös ember - RTL, május 14. vasárnap, 21.10h

A jól menő biztonsági cég főnöke, H (Jason Statham) csodával határos módon túléli, hogy többször is belelőnek egy pénzszállító kirablása során. Az utolsó pillanat, amire emlékszik, a halott fia látványa és a gyilkos arca. Felépülését csak az igazságszolgáltatás motiválja, és embereivel tűvé teszik az egész várost. Sok áldozat és vallatás során egyértelművé válik, hogy az elkövetőknek beépített emberük van az állami pénzszállítóknál, ezért H új személyazonossággal felveteti magát őrnek. Az újoncnak álcázott férfiról azonban az első támadáskor kiderül, hogy hidegvérű profi, aki szemrebbenés nélkül iktatja ki a fegyveres rablókat. Az őrök bizalmatlanok a pszichopatának tűnő kollégájukkal szemben, ám hamarosan világossá válik H indítéka, aki a rablásokkal foglalkozó FBI-ügynök (Andy Garcia) támogatásával kegyetlen meglepetést tartogat a fia gyilkosai számára.

 

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső - M2, május 14. vasárnap, 21.19h

Négy jó barát elhatározza, hogy szerencsejátékkal nagy vagyont szereznek London balhés East End negyedében. A játszma nem jön be, egy hetük van csak törleszteni az adósságukat. Újabb ötletük, hogy a pénzt úgy teremtik elő, hogy kirabolnak egy másik bandát. A félreértések, szerencsés és tragikus véletlenek és nagy leszámolások sorozata veszi kezdetét, aminek a tétje nemcsak a nagy pénz, de az életben maradásuk is.

 

Lady Macbeth - Duna Tv, május 14. vasárnap, 22.45h

A vidéki Anglia, 1865. Az ifjú Katherine fuldoklik szerelem nélkül kötött házasságában, nála jóval korosabb, megkeseredett férje és annak rideg családja nyomása alatt. Amikor szenvedélyes viszonyt kezd férje birtokának egy szolgájával, olyan elementáris erő szabadul fel benne, hogy többé semmi nem állhat útjába. A Lady Macbeth egy gyönyörű, határozott és könyörtelen fiatal nő tragikus portréja, aki egy férfiak által dominált világban saját kezébe veszi a sorsát.

 

Mérgező rózsa - RTL, május 14. vasárnap, 23.45h

Carson Phillips magánnyomozó (John Travolta) rutinnak tűnő megbízást kap egy eltűnt személy megkeresésére abban a városban, ahol a fiatalkorát töltötte. Miközben a mentális betegeket kezelő szanatóriumban hiábavaló nyomozást folytat az onnan eltűnt hölgy után, a városban zajló drogügyleteket, korrupciót és fogadási csalásokat is elkezdi felderíteni. Közben Becky-nek (Ella Bleu Travolta), egykori szerelme lányának a férje, egy fiatal futballista rejtélyes körülmények között az életét veszti a pályán. A csalfa fiatal férj meggyilkolásával a lányt gyanúsítják. A nyomozó ekkor még mélyebben beleássa magát a város mocskos titkaiba. Úgy tűnik, minden szál a rejtélyes Doki (Morgan Freeman) kezében fut össze, aki _ amint mondani szokta _ sohasem veszít.

 

Sleepers - Pokoli lecke - AMC, május 14. vasárnap, 23.55h

Négy vagány New York-i srác ostoba csínyével egy ember halálát okozza. A fiúk javítóintézetbe kerülnek, ahol aztán nap mint nap a poklok poklát élik át: őreik szadista parancsnokuk vezetésével megalázzák, megkínozzák, sőt megbecstelenítik őket. Aztán évek hosszú sora telik el, de az egykori srácok érett, komoly férfiként még mindig nem tudnak szabadulni a történtektől. Furcsa ügy kapcsán találkoznak: kettőjük bíróság elé kerül, mert felismerték és megölték egykori fő kínzójukat. A másik két barát _ az egyik újságíró, a másik ügyész _ komoly problémával néz farkasszemet: hogyan tudnák úgy csűrni-csavarni a történteket, hogy túljárjanak az igazsággépezet eszén és két társuk megmeneküljön. Ezzel talán ők is túljuthatnak lelkileg a történteken.