Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Holnap reggel nem kell korán kelni, mehet a tévézés késő estig!

Sonic, a sündisznó - Moziverzum, május 28. vasárnap, 19h

Sonic, a sündisznó véletlenül hihetetlen erő birtokosa lesz, amit ő maga sem ért teljesen. Saját védelme érdekében a Földön rejtőzik el, és egyetlen szabályt kell betartania: nem szabad, hogy a világ tudomást szerezzen a létezéséről. Ám ez nem könnyű feladat egy 15 évesnek, főleg ha az a 15 éves Sonic képességeivel és habitusával van megáldva. Így aztán nem kell hozzá sok, hogy felfedezze őt Tom, a szarkasztikus, ám áldott jószívű kisvárosi zsaru. Ők ketten összeállnak, és hihetetlenül akciódús kalandokba keverednek, miközben átszelik a fél világot úgy, hogy üldözik őket a mániákus Dr. Robotnyik és robotszerkentyűi.

 

Dirty Dancing - Piszkos tánc - Story4, május 28. vasárnap, 19.50h

1963 nyarán egy luxus nyaralóhelyen tölti vakációját Baby, egy tizenhétéves lány, akinek életében a táncé a döntő szerep. Megismerkedik Johnnyval, a jóképű tánctanárral, akibe hamarosan fülig szerelmes lesz. Amikor Johnnyt faképnél hagyja táncpartnere egy nagy verseny előtt, Baby veszi át a helyét, s kiderül, hogy remek kettőst alkotnak. Ám Baby szülei nem nézik jó szemmel a turbékoló párost és a lány apja mindent megtesz, hogy a fiatalokat szétválassza.

 

Édes kis semmiség - Filmcafe, május 28. vasárnap, 20h

Christina (Cameron Diaz) és barátnői: Courtney (Christina Applegate) és Jane (Selma Blair) három szexi szingli, akik imádják az éjszakai életet. A város egyik legmenőbb szórakozóhelyén Christina váratlanul megismerkedik Peterrel, a tökéletes férfival. Miután Christina megtudja, hogy a kiszemelt úriember elhagyta a várost, Courtney-val autóba pattannak, hogy felkutassák. De a nagy Ő felé vezető rögös út csábító meglepetésekkel van kikövezve.

 

Nyugati nyaralás - TV2, május 28. vasárnap, 21h

Magyarország a '80-as évek derekán. Maurer Gyuri ügyes, veszprémi autószerelő, aki mindent meg tud oldani _ még a pártvezetők Ladáit is ő szereli. Családja a riviéra lázában ég, már épp indulnának nyaralni, ám a négy útlevél helyett csak három érkezik meg. Gyuri hirtelen megvilágosodik: kölcsönveszik egy disszidens magyar nála hagyott autócsodáját. A német verdával és papírokkal a nyugatra igyekvő magyarok helyett nyugatról érkező turisták lesznek, akik a legnagyobb luxust élvezhetik a Balatonnál. Nem is sejtik, hogy a "kölcsönvett" autóval egyenesen a hidegháborúba hajtanak bele…

 

Az elveszett világ: Jurassic Park - SuperTV2, május 28. vasárnap, 21h

Aki azt hitte, hogy a milliomos John Hammond őslényparkjának pusztulásával véget ért a hihetetlen rémálom, az nagyot tévedett. Az első kaland egyik túlélője, a káosz-elmélet megszállottja, Ian Malcolm elhűlve értesül Hammond-tól, hogy létezik egy második sziget is. Hammond arra kéri a férfit, hogy utazzon a szigetre és tanulmányozza az új élet kezdetét. A férfi természetesen hallani sem akar a dologról, mégis útra kel, amikor megtudja, hogy a barátnője, Sarah Harding paleontológus már a második bázison van...A szigeten a dínókon és a barátnőjén kívül azonban másokkal is találkozik. Egy filmes stábbal és egy fanatikus vadásszal, akinek már csak néhány őslény-trófea hiányzik a gyűjteményéből. Ian mindent megtesz, hogy megmentse a barátnőjét és megakadályozza, hogy a dínók elhagyják a szigetet...

 

Cloverfield Lane 10 - Paramount Network, május 28. vasárnap, 21h

Az autóbalesetet szenvedett nő egy túlélőbunkerben tér magához. A vele lévő férfi azt állítja, egy apokaliptikus katasztrófától mentette meg őt. A nő azonban gyanakodni kezd, és végül a menekülést, az igazságot választja J.J. Abrams új vérfagyasztó thrillerében.

 

Egyszerűen bonyolult - Moziverzum, május 28. vasárnap, 21h

Jane három felnőtt gyermek anyja, jól menő péksége és étterme van. Ráadásul tíz évvel a válásuk után is baráti kapcsolatot ápol az ügyvéd ex-férjével. Jane és Jake a fiúk diplomaosztójára készülve összefutnak egy étteremben. A vacsora borozgatásba torkollik, majd némi nosztalgiázás után az ágyban kötnek ki. A helyzet egyszerűen bonyolult, hiszen Jake-nek csinos, ifjú felesége van, meg egy mostohagyereke. Jane-nek viszont egy félszeg, elvált építész csapná a szelet. A férfi pedig megint belehabarodik a volt asszonyába, akinek az életében nincs igazán helye az exnek...

 

Micsoda nő! - RTL, május 28. vasárnap, 21.05h

A jóképű és sikeres Edward Lewis (Richard Gere) üzleti ügyben Los Angelesben tartózkodik, amikor egyik este szórakozásképpen felcsípi az utcán sétáló csinos, de kezdő örömlányt, Viviant (Julia Roberts). Az este kellemesen telik, s másnap a férfi különös ajánlatot tesz a nőnek: megkéri, vegye át partnere szerepét egy igen fontos üzleti héten. Viviannek tetszik az ajánlat, bár gyakran nehéz feladatok elé kerül, ám varázslatos természetességgel és különös megérzéseivel oldja meg a kihívásokat. A különleges és izgalmas lánynak még végül a jégszívű üzletember sem állhat ellen.

 

Hajrá boldogság! - M2, május 28. vasárnap, 21.19h

Igen kemény meló a felnőttség. Poppyt nem érdeklik a szürke hétköznapok, élvezi az életet: szeret táncolni és utazgatni. Akkor sem esik kétségbe, amikor ellopják a biciklijét. Sebaj, itt az ideje, hogy megtanuljon vezetni. A sors egy ingerlékeny oktatóval hozza össze. Scott mindenbe beleköt, ám Poppyt nem lehet zavarba hozni. Sőt, ő szembesíti a fickót a rossz szokásaival. Poppy életvidám természete minden nehézségen átsegíti, legyen az rosszcsont csemeték jobb belátásra bírása a suliban, ahol tanít, vagy egy veszélyesnek tűnő hajléktalan leszerelése éjnek évadján. Hatása alól a körülötte élők sem tudják kivonni magukat.

 

Így vagy tökéletes - RTL KETTŐ, május 28. vasárnap, 22h

András (Fekete Ernő), az elviselhetetlen író hiába sikeres a reklámiparban, a nagy álom, az elismert írói karrier egyre csak távolodik. Könyvének bukása után megvet mindent, ami nem szépirodalom, de különösen az új bestsellert, az Így vagy tökéletest és annak szerzőjét, Katát (Béres Márta) nézi le. Ám amikor egy közös fotójukat felkapja a közösségi média, és elterjed róluk, hogy járnak, András számára felcsillan némi remény, hogy sikerre viheti az új művét. Csakhogy a valóságban semmi sem működik úgy, ahogy elképzelte.

 

A papa Volgája - Duna Tv, május 28. vasárnap, 22.25h

A papa volgája nagyon humánus, szép film, ugyanakkor cseh humorral megáldva. Aanya és lánya talán utolsó road-movie-ja Csehországon át. Meghal a családfő, az apa és 30 éves lánya, Tereza rákos beteg, de remény van rá, hogy meggyógyul. Eva elhatározza, hogy szeretett lányával beülnek a papa volgájába és hosszú útra kelnek. Az anya férje utolsó kívánságának nyomán elindul felkeresni egykori szeretőit. Tereza is nyitott az útra, mert apja egyik öltönye zsebében a titkos gyerekrajzot talál, amelyet apjának rajzolt egy számára ismeretlen fiú, Tomaš. Eva lánya úgy érzi, hogy van egy mostohatestvére valahol, a nagyvilágban. Anya és lánya, útjuk során egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Mindegyikük valahol a múltat akarják felkutatni, újra felfedezni és felidézni a régi időket. Eva, az anya sokmindenre emlékezik, de édes lánya elől kezdetben titkolja.... (.)

 

Vérmesék - Cool, május 28. vasárnap, 23h

A hírhedt maffiózó családnak mindene megvolt egészen addig míg Fred (Robert De Niro), a családfő az FBI-nak tett vallomásával három keleti parti maffiafőnököt is rács mögé juttatott, veszélybe sodorva ezzel kicsiny famíliája hétköznapjait. Húsz millió dolláros vérdíjjal a fején a tanúvédelmi program sem tűnik életbiztosításnak, de a maffia első számú ellenségének nem sok választása marad. Stansfield ügynököt (Tommy Lee Jones) kapja a feladatot, hogy Franciaországba telepítse és védelmezze Franket, feleségét, Maggie-t (Michelle Pfeiffer), két gyerekét Belle-t (Dianna Agron) és Warrent (John D'Leo).

 

Macerás ügyek - Magyar Mozi Tv, május 28. vasárnap, 23.05h

Két napnyi zűrzavar, szerelem, félreértés, játék és szenvedély _ Hajdu Szabolcs első nagyjátékfilmjében.

 

Amerikai nő - RTL, május 28. vasárnap, 23.40h

A gyönyörű, de megkeseredett Debra (Sienna Miller) 16 éves kora óta kénytelen egyedül boldogulni, miután szülei magára hagyják, amikor állapotos lesz. Egyedül húgára és annak férjére számíthat a lánya felnevelésében, ugyanis a férfiak, akikkel az élet összehozza, a tettlegességtől sem riadnak vissza. Életében először majdnem egyenesbe jön az élete, amikor egy éjjel a 16 éves lánya nyomtalanul eltűnik. A rendőrség nem sok figyelmet szentel az ügynek, Debra azonban harcba indul lányáért.