Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Akciódús mozik vasárnap estére, hogy izgalmasan záruljon a hét.

Mission: Impossible - Titkos nemzet - Paramount, november 12. vasárnap, 18.20h

Készülj a legjobb Missionre, ami izgalmas akcióval és olyan trükkökkel van töltve, amitől leesik az állad. Miután a CIA elnyomta az elit alakulatot, Ethan Hunt ügynök (Tom Cruise) és csapata (Jeremy Renner, Simon Pegg, Ving Rhames) versenyt futnak az idővel, hogy megállítsák az egész bolygóra fenyegetést jelentő Szindikátust, a veszélyes hálózatot, ami gonosz árulókból áll. A siker érdekében Ethannek muszáj együtt dolgoznia egy ravasz, elutasított ügynökkel (Rebecca Ferguson), aki az eddigi leglehetetlenebb küldetésben vagy mellette áll, vagy nem.

 

Dzsungelből dzsungelbe - Film Mánia, november 12. vasárnap, 18.55h

Cromwell nem is sejti, hogy mi vár rá, amikor visszatér Afrikába, hogy volt feleségétől elkérje a válás kimondásához szükséges utolsó papírokat. A New York-i üzletembert ugyanis egy fiú várja a repülőtéren. Ő Martin fia, ám a férfinak fogalma sem volt létezéséről. Martin kénytelen hazavinni magával Mimi-Sikut, aki eddigi életében csak az afrikai dzsungelt látta, és bár New York is dzsungel a maga nemében, a fiút mégis rengeteg meglepetés várja új otthonában. Meg kell tanulnia városi gyerek módjára viselkedni, ez azonban korántsem olyan könnyű Afrika után.

 

Utánunk a tűzözön - Filmcafe, november 12. vasárnap, 20h

Samantha Caine (Gena Davis) boldog családi életet él. Csak egy dolog hiányzik a tökéletes idillből: a múlt. Egy majdnem végzetes autóbaleset azonban mindent megváltoztat. Megdöbbenve fedezi fel, hogy nyolc évvel ezelőtt ő Charly Baltimore volt, egy szupertitkos kormányzati szervezet profi ügynöke. Samantha felbérel egy magánnyomozót, Mitch Henesseyt (Samuel L. Jackson), hogy derítse ki a múltját. Samantha otthagyja családját, hogy befejezze a nyolc évvel korábban kudarcba fulladt akciót.

 

Váltságdíj - AMC, november 12. vasárnap, 20h

Tom Mullen (Mel Gibson) sikeres ember, hozzászokott a kemény alkudozásokhoz. Bankszámláján dollármilliók, otthon szép felesége (Rene Russo), egészséges fia (Brawley Nolte) várja. Ám, amikor egy napon a fia gyermekrablók kezébe kerül, egy kudarcot vallott FBI-mentőakció után rá kell döbbennie, nem elég a pénz, a hatalom és a befolyás. Végül egyedül kénytelen szembeszállni az emberrablókkal, ezért döbbenetes lépésre szánja el magát. Bejelenti a tévében, ha a fiát nem kapja vissza, a követelt váltságdíjat vérdíjul tűzi ki a gyermekrablók fejére.

 

A Da Vinci-kód - RTL HÁROM, november 12. vasárnap, 21h

A neves amerikai tudós, Robert Langdon (Tom Hanks) éppen Párizsban tartózkodik, amikor az éjszaka közepén telefonon keresik. A Louvre egyik jól őrzött termében holtan találták a múzeum egyik kurátorát, és a rendőrség abban bízik, Langdon segíthet megfejteni a rejtélyt: az áldozat mellett ugyanis érthetetlennek tűnő jeleket találtak. A tudós akarata ellenére belekeveredik az eseményekbe. Szakértőből hamarosan gyanúsított lesz, és kénytelen együtt menekülni a kurátor kiismerhetetlen unokájával, Sophie-val (Audrey Tautou). Hamarosan rájönnek, hogy két titkos egyházi társaság, a Sion testvérei és az Opus Dei harcába keveredtek.

 

Starsky és Hutch - Moziverzum, november 12. vasárnap, 21h

Amikor David Starsky (Ben Stiller) szolgálatban van, nincs, ami megállítsa. Márpedig ő mindig szolgálatban van, mániákus makacssággal üldözi a bűnt és a bűnözőket. Társai nem is bírják a tempót: gyorsabban váltogatja a nyomozótársait, mint a sebességet az imádott, tűzpiros Gran Torinójában. Így kerül mellé Ken Hutchinson (Owen Wilson), aki szintén nem volna rossz zsaru, csak túlságosan szereti a pénzt, túl laza és tojik mindenkire. Az ösztönei hibátlanok, ám még nincs meggyőzve arról, hogy a törvény kevésbé jövedelmező oldalán kéne maradnia. A két rendőr egy gyilkossági ügyben nyomoz. Hutch egyik informátora és egy túl készséges pompomlány segítségével vetik magukat az ügybe...

 

Evolúció - VIASAT FILM, november 12. vasárnap, 21h

Wayne Grey az arizonai sivatagban készül fel utolsó képességi vizsgájára a tűzoltóknál, amikor meteorit csapódik be a közelben. Másnap pedig Dr. Ira Kane biológus és Harry Block geológus magánakcióra indulnak a meteorit felkutatására. A mintákat elemezve kiderül, hogy szédületes sebességgel fejlődő, magasabb rendű életformáról van szó. A fiatal tudós-páros már látja maga előtt a Nobel-díj átadási ünnepséget, azonban a felhőtlen öröm hamarosan rémálommá változik. Ráadásul a katonaság erőszakos hozzáállása tovább súlyosbítja a helyzetet?

 

Kék róka - Duna Televízió, november 12. vasárnap, 21h

Herczeg Ferenc legnagyobb színpadi sikeréből, a Kék róka című darabjából készült Pacskovszky József új tévéfilmje. A franciás stílusban írt művet eredetileg a Vígszínházban mutatták be 1917-ben, majd műsorra került még Párizsban is. A történet az 1900-as évek elején játszódik, egy középosztálybeli szerelmi háromszög szereplői között. Cecile, a gyönyörű menyasszony vőlegényéhez sietve egy pillanat alatt beleszeret egy ismeretlen férfiba az utcán, akiről hamarosan kiderül, ő Sándor, jövendőbelije sokat emlegetett barátja, és tanúja. A kor erkölcsi normái szerint ebből a szerelemből nem lehet semmi, mivel Sándor egy gáncstalan lovag, akinek felfogása kizár minden kapcsolatot Cecile és közte. Sándor ugyan továbbra is gyakran jár a házaspárhoz, de feltörő érzelmei miatt sok időt tölt külföldön is. Egyik útjáról hazatérve, engedve a pletykáknak, úgy érzi Cecile megcsalja férjét. Mint jó baráthoz illik, felvilágosítja Pált, és szembesíti Cecile-t, a csalfa asszonyt. Ám ez még csak a kezdete ennek a történetnek, melye csavarokkal és félreértésekkel teli. A főbb szerepekben Zsigmond Emőkét, Száraz Dénest , Fekete Ernőt, Schmied Zoltánt és Sodró Elizát láthatjuk. A filmet Gózon Francisco fényképezte.

 

Bad Boys 2. - Már megint a rosszfiúk - RTL, november 12. vasárnap, 22.10h

Mike (Will Smith) és Marcus (Martin Lawrence), a két miami drog-nyomozó többször megpróbálja lebuktatni a kubai drogbárót, Hector Tapiát (Jordi Mollá), ami rengeteg pénzébe kerül a városnak. Tapia ugyanis minden alkalommal bepereli a rendőrséget, és mindig meg is nyeri. De Mike biztos a dolgában és ezért egyre kockázatosabb akciókba rántja bele Marcust. Miután Marcus többször is megtekinthette közelről a halál torkát, megelégeli társa fanatikusságát, és az áthelyezését kéri. De esélye sincs a nyugalomra, mert a húga, a beépített ügynökként dolgozó gyönyörű Syd (Gabrielle Union) álcáját felfedik, és Tapia túszul ejti.

 

A Bourne-csapda - TV2, november 12. vasárnap, 22.25h

Két évvel ezelőtt Jason Bourne azt hitte, hogy sikerült elmenekülnie a múltja elől. Ám hiába tűnt el a kedvesével együtt a világ szeme elől, sokaknak áll érdekében, hogy holtan lássák. A pár rejtőzködve él egy kis faluban, amikor felbukkan egy ügynök. Mindent hátrahagyva elmenekülnek, ám Marie áldozatul esik az üldözőiknek. S egykori munkaadói, az Ügynökség emberei ugyanúgy Bourne nyomában vannak, mint a maffiózó zsoldjában álló bérgyilkos. A hajsza tehát ott folytatódik, ahol régen abbamaradt. A helyzet azonban annyiban változik, hogy az ügynököt immár a személyes bosszú is hajtja…

 

Orvlövész - Mozi+, november 12. vasárnap, 23h

Bob Lee Swagger mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás áldozata lett. Csalódott amerikai hős, aki elzárkózott a világtól, és egy gyönyörű hegyvidéken él visszavonulva. Ekkor keresi fel az immár nyugdíjas Isaac Johnson ezredes, és azt állítja, hogy a hazájának azonnal szüksége van rá, mivel az amerikai elnök ellen merénylet készül, amit csak Swagger tud megakadályozni kivételes képességeinek és a nagy hatótávolságú lövedékek terén szerzett tapasztalatainak köszönhetően. Swagger vonakodva ugyan, de beleegyezik, hogy még egyszer utoljára hazája szolgálatába álljon. Nem is sejti, hogy a küldetést egy sötét érdekeket szolgáló, kormány-közeli kör szervezte meg. Mire Swagger ráébred, hogy becsapták, már késő. Az újságok mind arról írnak, hogy ő kísérelte meg a merényletet az elnök ellen. Könyörtelen embervadászat indul hát a felkutatására, és csak két ember segítségére számíthat: egyikük egy titokzatos nő, akit alig ismer, a másik egy újonc FBI-ügynök, aki az állását kockáztatja érte. Az idő vészesen fogy, és Swagger-nek meg kell találnia a valódi merénylőket, mielőtt ők találnának rá. Nemsokára azonban kiderül számára, hogy többről van szó, mint a saját túléléséről, amikor lerántja a leplet egy összeesküvésről, amely az amerikai hatalom szívében gyökerezik...

 

A titkos ablak - VIASAT FILM, november 12. vasárnap, 23.10h

Mort Rainey az egykori bestseller író a válását követően magányosan, tétlenül tölti napjait a hegyi házában. Egyik nap furcsa idegen bukkan fel a semmiből, elégtételt követelve sérelméért. Állítása szerint Mort tőle lopta az egyik korábbi nagy sikerű írását. Az író szeretné bebizonyítani, hogy az ő változata jóval korábban jelent meg, de valahogy sehol nem talál egy példányt. Az idegen egyre gyakrabban látogatja meg, egyre erőszakosabb lesz, egyre idegesítőbb. Kezdetben csak rámenős. De lehet, hogy őrült.

 

Ház az utca végén - Filmcafe, november 12. vasárnap, 23.50h

Sarah nemrég vált el, szinte még meg sem száradt a pecsét a válási papírján. Az asszony új életet akar kezdeni a tini lányával, Elissával. Hamarosan meg is találják álmaik házát az egyik előkelő kisvárosban. Néhány megdöbbentő esményt követően megtudják, hogy a szomszédságukban, az utca végén álló házban évekkel ezelőtt szörnyű bűncselekmény történt. Egy lány megölte a szüleit, és utána eltűnt. A gyilkosságot csak a bátyja, Ryan élte túl. Elissa összebarátkozik a fiúval, ám kiderül, hogy a múlt árnyai kísértenek.