Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Még maradt néhány óra a hétvégéből, pont belefér egy esti filmnézés!

James Bond: A holnap markában - Prime, január 14. vasárnap, 18.25h

Valaki egymás torkának akarja ugrasztani a világ nagyhatalmait. A nyomok Elliott Carver-hez, a nagy befolyású sajtómogulhoz vezetnek, aki hatalmas médiabirodalma segítségével könnyedén manipulál bárkit. Ha Carver-en múlik, az egész világon úrrá lesz a káosz. Itt csakis egyvalaki csinálhat rendet. Bond, James Bond. Bond először Carver szexis feleségét, _ korábbi barátnőjét _ Paris-t próbálja megkörnyékezni, majd egyesíti erőit Wai Lin-nel, a lélegzetelállítóan gyönyörű kínai ügynöknővel...

 

Hudson Hawk - Egy mestertolvaj aranyat ér - VIASAT3, január 14. vasárnap, 18.55h

Eddie Hawkins, a Hudson Hawk néven közismert tolvajkirály tízévi börtönbüntetése letöltése után úgy dönt, végleg szakít a múltjával. A multimilliomos Mayflower házaspár azonban igyekszik megakadályozni a tisztes visszavonulást, mert szükségük van egy profira, hogy megszerezzen számukra három páratlan műkincset. Hawk kénytelen elvállalni a megbízatást, mert megfenyegetik, hogy ha nemet mond, meggyilkolják a legjobb barátját. Elindul tehát kalandos útjára, miközben mit sem sejt arról, hogy a keresett kincsek nem pusztán művészettörténeti szempontból jelentősek. A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy Hawk találkozik a misztikus szépségű Anna Baraglival, akinek egyszerűen nem tud ellenállni.

 

Holnapután - TV2, január 14. vasárnap, 18.55h

Jack Hall (Dennis Quaid) klimatológusnak még a saját fia, Sam (Jake Gyllenhaal) sem hiszi el, hogy a Földet katasztrófa fenyegeti. Ám amikor egy sziget nagyságú jégtömb válik le a Déli-sark jégtáblájából, mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy menekülni kell. De a folyamat drámai gyorsasággal söpör végig, Amerika megbénul a sarkvidéki hidegtől és a rázúduló hótömegtől...

 

Hogyan írjunk szerelmet - Mozi Klub, január 14. vasárnap, 19.15h

A jobb napokat látott forgatókönyvíró, Keith Michaels egyszer csak azon kapja magát, hogy egy ötvenhez közelítő, elvált férfi lett, aki évek óta nem írt sikeres filmet. Szerencsére ügynöke nem felejtette el, és szerzett neki egy munkát: az uncsi kisváros egyeteme tanárt keres. Mivel zsebe üres, Keith nem mondhat nemet. Nem találja a helyét a tanári karban és meglehetősen félvállról veszi a tanítást. Ám megváltozik a hozzáállása, amikor találkozik Hollyval, akivel hamarosan rájönnek, hogy mindketten ugyan azt várják az élettől: egy második lehetőséget.

 

Halhatatlan szerelem - Filmcafe, január 14. vasárnap, 20h

Daniel, a repülőgép-pilóta feleségül akarja venni szerelmét Helent. Mielőtt azonban ezt megtehetné barátnőjét elgázolja egy autó. A kómába esett nőről az orvosok teljesen lemondanak. A kétségbeesett Daniel ezért úgy dönt, hogy részt vesz barátja kísérletében, és hibernáltatja magát míg szerelme fel nem ébred. A háború előtti kísérletbe azonban valami hiba csúszik, így amikor Daniel visszatér az élők közé már 1992-őt írnak a naptárak. Az új helyzetben nem csak rohamosan öregedő testével, hanem a jelentősen megváltozott körülményekkel is szembe kell néznie.

 

Beépített szépség - RTL, január 14. vasárnap, 20.40h

Különös terrorista tartja rettegésben a város környékét, legközelebbi célpontjának a szépségverseny döntőjén résztvevő lányokat jelöli meg. Egyértelmű, be kell építeni egy FBI-ügynököt a versenyzők közé. A látszatra nem túl nőies, kissé bajszos, röfögő, keresetlen Gracie-re (Sandra Bullock) esik a választás. Vic Melling (Michael Caine), a kényes ízlésű szépségszakértő lehetetlen feladatot kap. Újkori Higgins professzorként sűrű leckékkel próbálja meg behozni Grace hátrányát a nagy versenyig...

 

Ház a tónál - AXN, január 14. vasárnap, 21h

Kate (Sandra Bullock) a munkája miatt megválik a gyönyörű tóparti házától. A postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex (Keanu Reeves), az építész megdöbbenve egy elhanyagolt házat talál. Előveszi Kate levelét és válaszol rá. Kiderül, hogy Alex és Kate nem egy idősíkban, hanem kétévnyi távolságban élnek egymástól. Levelezni kezdenek és egy nap úgy döntenek, hogy megpróbálnak találkozni.

 

A Pál utcai fiúk - Duna Televízió, január 14. vasárnap, 21h

A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a füvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére- rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az "ellenséges" támadásra. Bokát választják vezérül. A többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna, szőke Nemecsek Ernő marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból a füvészkertiekkel szövetkezik. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelődik. A vézna kisfiú, hogy bebizonyítsa hűségét, visszaszerzi az "ellenség" által elrabolt grund-zászlót. Akciója során kényszerű fürdőt vesz a füvészkerti tó hideg vizében. Elérkezik a csata napja. A lázasan fekvő Nemecsek kiszökik betegágyából és bátran veszi ki részét a harcból. Ő is hozzájárul a Pál utcaiak győzelméhez. De nem sokáig örülhet új "főhadnagyi" rangjának, ájultan esik össze. Boka visszatér a grundra, ahol a fatelep őrétől megtudja, hogy rövidesen bérház épül a grund helyén. Zokogva búcsúzik a grundtól, amelyért Nemecsek az életét áldozta, és amely a gondtalan gyermekkor egy darabját jelentette. Molnár Ferenc világhírű regényének filmváltozata. A film 1969-ben a Magyar Játékfilmszemlén a közönség díját nyerte, és jelölték a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjra.

 

Nanny McPhee – A varázsdada - Moziverzum, január 14. vasárnap, 21h

Amikor Nanny McPhee felbukkan a Brown-házban, a hét gyerek, akik alig egy esztendeje veszítették el az édesanyjukat, azonnal ellenséget látnak benne. Nem elég, hogy rusnya, azt gondolják róla, hogy gonosz, sőt, lehet, hogy egyenesen egy boszorkány. Nanny McPhee egy szörnyű, ijesztő nevelőnő. Ám hiába akarnak borsot törni az orra alá, hogy ugyanúgy elűzzék őt is, mint azt tették az előző tizenhét dada esetében, a varázserejével szemben tehetetlenek. Majd minden kezd megváltozni, és a házban egyszer csak minden úgy történik, ahogy Nanny McPhee szeretné...

 

Pénzcsináló - Paramount Network, január 14. vasárnap, 21h

Az igaz történet Billy Beane életén alapul, aki gyenge játékosokból állít össze egy baseballcsapatot, ami a profi sport történetének legváratlanabb nyeréssorozatát produkálja.

 

Becsületes tolvaj - TV2, január 14. vasárnap, 21.30h

Egy bankrabló rátalál élete szerelmére, ezért úgy dönt, hogy jó útra tér és becsületes életet él. A helyzet azonban bonyolódik, amikor egy korrupt FBI ügynöknek akarja feladni magát. Hamarosan már nemcsak a nevét kell tisztáznia, de a saját és szerelme élete is veszélybe kerül.

 

Anthony Zimmer - Duna Televízió, január 14. vasárnap, 22.55h

Anthony Zimmert, a nemrég átoperáltatott arcú nemzetközi bűnözőt körözi az Interpol, és csak úgy kaphatják el, ha követik szíve választottját, az eleganciájában profi és profizmusában elegáns Chiarát (Sophie Marceau). A rendőröknek természetesen nem okoz nehézséget a végzet asszonya-típusú hölgy követése, de nehezíti dolgukat, hogy Chiara egy alibipasit (Yvan Attal) fog magának, hogy félrevezesse a nyomukba szegődött orosz ügynököket, akik szintén nem ismerik Anthony Zimmer jelenlegi fizimiskáját. A váratlan fordulatok sorától megszédült átlagember szép lassan beleszeret a rendkívüli nőbe, és amikor az ejteni próbálja, a maga kezébe veszi a kezdeményezést.

 

Dunkirk - Film+, január 14. vasárnap, 23h

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította az angol és francia katonákat. A néhány kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint háromszázezer embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük. Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót _ és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét.

 

Hamlet - M5, január 14. vasárnap, 23.10h

A dán királyfi, a többnyire csak a világ eseményeit szemlélő és a politikától magát távol tartó Hamlet, apja halálhírét véve visszatér hazájába. Mire azonban Dánia földjére teszi a lábát, anyja, Gertrud már nem özvegyasszony, ugyanis feleségül ment Hamlet nagybátyjához, az új királyhoz, Claudiushoz, majd az új uralkodói pár Hamletet is nősülésre, kedvese, Ophelia nőül vételére sürgeti. Nemsokára azonban megjelenik a meghalt király szelleme és közli hősünkkel: galád módon Claudius és Gertrud gyilkolták meg, hogy kezükbe kaparinthassák a hatalmat. Hamlet _ mivel érzi, valami bűzlik Dániában _ döntés előtt áll: vagy továbbra is kívülállóként szemléli az eseményeket vagy pedig saját kezébe veszi az irányítást és bosszút állva beteljesíti végzetét.

 

Zombieland - RTL, január 14. vasárnap, 23.20h

Az egyik szimplán lelép, ha valami ijesztővel találkozik. A másik imádja a harcot, és az öklénél csak a feje keményebb: ha a világot elárasztották a zombik, az emberiség pedig felkerült a legveszélyeztetettebb fajok listájára, mindkét módszer elfogadhatónak tűnik. Columbus és Tallahassee nagyon különböznek egymástól, mégis közösen próbálják átvészelni a folyamatosan rájuk leskelődő bajt, a mindenütt jelenlévő élőhalottakat. Pedig az igazi veszély az emberek között les rájuk. Összeismerkednek két lánnyal, akik egész más eszközöket vetnek be a túlélés érdekében. Ám amikor négyszemélyessé szervezik a csapatot, már nem biztosak, mi volna jobb, megbízni egymásban, vagy a zombik kitárt karjába futni.

 

Salt ügynök - SuperTV2, január 14. vasárnap, 23.20h

Evelyn Salt a Központi Hírszerző Iroda titkos-ügynöke. A nyugalmasnak eddig sem nevezhető élete fenekestől felfordul, amikor egy orosz disszidens azt állítja róla, hogy a KGB alvó ügynöke, akit nem akármilyen feladat miatt "élesítettek": az Egyesült Államokba látogató orosz elnököt kell megölnie. A CIA persze semmit nem bíz a véletlenre, el akarja kapni, ám Salt ügynök menekülésre fogja a dolgot. Ez az egyetlen módja ugyanis annak, hogy bizonyítsa az ártatlanságát. Szerencsére jó kiképzést kapott. Minden tudására szükség van, hogy kijátssza a két titkosszolgálat embereit, és kiderítse, ki volt az áruló...