Jean-Claude velünk lesz!

Az egész hosszú hétvégét végigakciózhatjuk Jean-Claude van Damme oldalán, és a szintén most vetített Kung Fu Panda 2-t, ahol Krokodil mester eredeti hangját adja. Nagy ember ő!

A légiós (1998)

Tíz évvel első sikerei után Jean-Claude Van Damme már annyiszor játszotta el a magányos igazságosztót, hogy nyilván ő is unta a banánt, így elkezdett más korszakokban, más szerepekben gondolkodni. És így jött a légiós figurája, mert nyilván JCVD-t is elkapta a Rejtő-romantika. Hőse a gondtalanul éldegélő francia aranyifjú, aki a maffia elől menekülve áll be a francia idegenlégióba. Pechjére Észak-Afrikában pont a Rif-háború kellős közepén találja magát, ahol a berber törzsek először a spanyol, majd a francia gyarmatosítók ellen fordultak és arattak győzelmeket. Hősünk megtapasztalja a sivatag és a légió poklát, a vérszomjas tisztek kegyetlenkedéseit,– mi pedig az összes légiós klisét kipipálhatjuk.

A kalandor (1996)

Ezt a filmet nagyjából ugyanaz a lendület vezette, mint A légióst – kicsit színesebb háttér, egzotikusabb helyszínek és karakterek, mint JCVD korábbi filmjeiben, azzal a különbséggel, hogy ezt most ő is rendezte. És azzal a további különbséggel, hogy itt egy kicsit szakállas, hiszen a világot járja, gyakran mostoha körülmények között. Hősünk valamikor a húszas-harmincas évek táján a lepusztult New York-i külvárosból eljut a Távol-Keletre, egészen a legendák övezte Tibetig. Emberrablók fogságába kerül, fegyvercsempészek rabszolgának adják, illegális bokszmeccseken játszik, majd úgy dönt, részt vesz a halálos kimenetelű ghan-gheng küzdősport versenyen. Vajon nyerni fog?

Kickboxer (1989)

Az egy évvel korábban bemutatott Véres játékkal együtt ez az a film, ami megalapozta JCVD legendáját. Pedig nem volt könnyű dolga, a '80-as években mindenki harcművész filmeket csinált, boldog-boldogtalan kezdett neki a különböző távol-keleti küzdősportoknak, hogy aztán Hollywoodban felfedezzék őket, de ez szinte senkinek sem jött össze. Van Damme azonban tehetségesebb, és ami még fontosabb, elszántabb volt a többieknél, és még filmötletei is voltak, így itt íróként is szerepel. Ellenfelét, a gonosz Tong Pót pedig gyerekkori barátja, a marokkói származású Michel Qissi játssza, persze rengeteg smink alatt, hogy thainak tűnjön, akivel együtt indultak Amerikába, hogy megvalósíthassák álmaikat.

A törvény erejével (2008)

És ilyen az, amikor JCVD egy tipikus JCVD filmet csinál, csak már sokadszorra, most már inkább megszokásból, mint lelkesedésből. A gonoszok a Különleges Erők renegát egysége, akik 35 millió dollár értékű heroint készülnek becsempészni Mexikóból az Egyesült Államokba. Akciójuknak egyedül Jack Robideaux, a nyomozóból lett határőr jelenthet problémát, aki egymaga száll szembe a profi gyilkosokból álló kartellel. Öngyilkos merénylők, szadista vallatók és árulók várják a határ mindkét oldalán, egyik ellenfele pedig egy új generációs akciósztár, Scott Adkins, aki ugyan negyedannyira sem karizmatikus, mint Jean-Claude, de nagyon tud rúgni.