Jobbnál jobb filmekkel kapcsolódhatunk ki péntek este

Az este kilenc órás sáv nagyon erős, csak győzzünk válogatni!

Micmacs - (N)Agyban megy a kavarás - Film Mánia, január 15. péntek, 19h

A videokölcsönzőben dolgozó Bazilnak nincs szerencséje a fegyverekkel. Az apja a háborúban veszett oda, ő pedig egy utcai lövöldözés ártatlan áldozataként golyót kap a fejébe. Bár túléli, az élete teljesen megváltozik, lévén, hogy a golyó különös hallucinációkat gerjeszt a fejében. Az utcára kerülve csavargó lesz belőle. Egy öregúrnak köszönhetően különös különcökből álló közösséghez csapódik, akik egy szeméttelepen élik világukat. Bazil rájön, hogy két rivális fegyvergyártónak köszönheti sanyarú sorsát. A többiek segítségével sajátos hadjáratba kezd a fegyvermogulok ellen.

 

Vágy és vezeklés - Duna Tv, január 15. péntek, 20.35h

Anglia, 1935 legforróbb nyara. A tehetős családba született tizenhárom éves Briony a kiváltságosok életét éli viktoriánus villájukban. Amikor az egyik hétvégén összejön a család, Briony meglesi nővérét, amint az a szomszéd fiú szeme láttára levetkőzik, és a Tallis-ház parkjának szökőkútjába merül. Az írói tehetséggel megáldott kislány a nap folyamán más rejtélyes események szemtanúja is lesz, és gyermeki, de nem éppen ártatlan képzelete kiszínezi a valóságot, szörnyű titkokat sejt a két kamasz évődése mögött. Egy avatatlan kézbe került szerelmi vallomás, egy balul sikerült családi estély, és a túlfűtött gyermek döntő lépésre szánja el magát, ami tragédiába torkollik, és aminek jóvátételéhez talán egy élet is kevés Egy sor félreértés következményeként Briony ártatlanul meggyanúsítja Robbie Turnert, Cecilia szerelmét egy bűncselekmény elkövetésével. A gyanúsítás is elég ahhoz, hogy tönkretegye a pár bimbózó szerelmét, és örökre megváltoztassa mindannyiuk életét. A Booker-díjas Ian McEwan regényének feldolgozása.

 

A sziget - Film+, január 15. péntek, 21h

Licoln 6 Echo (Ewan McGregor) és Jordan 2 Delta (Scarlett Johansson) több száz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, és mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön. Lincoln azonban hamarosan rájön, hogy minden, amit eddig saját magáról és a világról tudott az hazugság, a sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután egyértelművé válik számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből.

 

Tuti terv - Filmbox, január 15. péntek, 21h

Kevin (Ryan Reynolds) és csapata pénzintézetek biztonsági rendszereit törik fel illegálisan, és nagy összegeket zsebelnek be a gyenge pontok felfedéséért. Egy baklövés során az egyik intézet betörési terve Leóhoz (David Suchet), a zseniális, de hidegvérű bűnözőhöz kerül, aki számtalan sikeres rablást hajtott végre és számtalan hullát hagyott hátra anélkül, hogy a rendőrség akárcsak a közelébe férkőzhetett volna. Leo rákényszeríti a társaságot a betörés tényleges végrehajtására, ám a 20 millió dolláros gyémántokon nem kíván osztozni.

 

Transzcendens - Filmcafe, január 15. péntek, 21h

Dr. Will Caster (Johnny Depp) a mesterséges intelligencia legelismertebb szakértője ötvözi a világ összes tudását az emberi érzelmek teljes skálájával. Kísérletei miatt egy radikális szervezet merényletet követ el ellene, aminek következtében Caster az általa kifejlesztett gép tesztalanyává válik. Caster felesége, Evelyn (Rebecca Hall), és legjobb barátja, Max (Paul Bettany) úgy döntenek, hogy a haldokló Will tudatát feltöltik a gépbe. A következményekre azonban senki sem számít.

 

Szex és halál kezdőknek - Film Mánia, január 15. péntek, 21h

Roderick egy hét múlva megnősül. Ám életét váratlan esemény dúlja fel, titokzatos e-mailt kap, benne az összes nő nevével, akivel egykor dolga volt és akivel majd le fog feküdni. Az még hagyján, hogy a menyasszonya, Fiona huszonkilencedik a sorban és még a táncosnő a legénybúcsúról is belefér harmincadikként. Ám a lista százegy nevet tartalmaz, tehát garantált a félrelépés. Rod pánikba esik. Nem segít a dolgon, hogy kiderül, az égi erők tévedése folytán került hozzá a levél. Azt a tanácsot kapja, hogy semmisítse meg, de ezt könnyebb mondani, mint végrehajtani.

 

Így ne legyél elnök - Sony Movie Channel, január 15. péntek, 21h

Gary Hart amerikai szenátor 1988-as elnökválasztási kampánya kisiklik, mikor napvilágra kerül botrányos szerelmi kapcsolata.

 

A sárkány csókja - Moziverzum, január 15. péntek, 21h

Liu Jian-t (Jet Li), a kínai kormány egyik legkiválóbb titkos-ügynökét Párizsba küldik, hogy Jean-Pierre Richard francia rendőrfelügyelővel együttműködve letartóztassanak egy kínai drogbárót. Az akció azonban kudarcot vall, és a becstelen gallok Liu-t vádolják azzal, hogy megölte a drogbárót. Az ügynök hamar rájön, nem tehet mást, meg kell oltalmaznia Jessica-t (Bridget Fonda), az egyetlen szemtanút, hogy bizonyíthassa ártatlanságát. A szokatlan párosnak azonban nincs könnyű dolga az utánuk küldött bérgyilkosokkal...

Csúcshatás - AMC, január 15. péntek, 21h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

Szárnyas fejvadász 2049 - Viasat3, január 15. péntek, 21h

2019-ben a replikánsok után vadászó szárnyas fejvadászok egyike különös felfedezést tett. Harminc évvel később egy másik fejvadász, az LAPD tisztje, K (Ryan Gosling) egy másik titokra lel. Egy olyan rejtélyre, amely ha felszínre kerül, felforgathatja mindazt, ami a földi társadalomból még megmaradt. Az ügy érdekében fel kell kutatnia a rendőrség egy régi emberét: Rick Deckardot (Harrison Ford): Csakhogy Deckard 30 évvel ezelőtt eltűnt, és senki nem tudja, hol bujkálhat. Azt is csak néhányan sejtik, hogy miért…

 

A csodacsatár - M5, január 15. péntek, 21.05h

Futbólia minisztertanácsa elhatározza, hogy megszerzi az országnak a világhírű magyar csodacsatárt. Duca tengernagyra bízzák az akció végrehajtását. A magyar csapat éppen Svájcban játszik, Duca tehát odautazik embereivel. A labdarúgókat két nyugaton élő magyar _ Bruno és Jóska _ követi a szállodába, hogy töltőtollakat adjon el nekik. Véletlenül őket is lefényképezik, s Duca tengernagy Jóskát raboltatja el. A szerencsétlennek döntő mérkőzésen kell játszania, a dolog botrányba fullad, s a szurkolók már-már forradalmat robbantanak ki.

 

A vörös nyakörv - Duna Tv, január 15. péntek, 22.40h

1919 forró nyarán egy francia kisváros börtönében fogva tartanak egy fiatal férfit, akit nem sokkal korábban még háborús hősként ünnepeltek. Kutyája az épület előtt ugat éjjel-nappal és várja a gazdája szabadulását. Egy fiatal, tanult nő a földeken dolgozva várja vissza szerelmét. Egy arisztokrata származású bíró, akinek szigorú értékrendjét megingatta a háború, pályájának utolsó ügyét felgöngyölíteni érkezik a városba. Három különböző karakter és a dráma középpontjában egy kutya. Jean-Christophe Rufin 2014-ben megjelent, hasonló című regényének filmváltozata.

Sade márki játékai - Paramount Network, január 15. péntek, 23h

A hírhedt pornográf írót, Sade márkit (Geoffrey Rush) a francia forradalom elején elmegyógyintézetbe zárják. A bolondok között jól érzi magát, ám új felügyelő érkezik. Coulmier abbé (Joaquin Phoenix) megpróbálja jó útra téríteni az élénk fantáziájú nemest, akinek hűséges rajongója, Madeleine (Kate Winslet) sorra kicsempészi Sade további lázító írásait. Az erkölcstelen művek híre eljut a császárig, aki a keménységéről híres Royer-Collard doktorra (Michael Caine) bízza a márki elhallgattatását. Az intézet falai között hamarosan elszabadul a pokol, Sade ugyanis minden büntetést kinevet, minden tiltásra fittyet hány. A két férfi összecsapása elkerülhetetlen.

 

Kelepce - Filmcafe, január 15. péntek, 23.15h

A testvérpár Addison és Lisa kaszinórablása balul üt ki, menekülés közben autóbalesetet szenvednek, amelyben a sofőrjük és egy zsaru életét veszti. Ezek után jobbnak látják, ha szétválnak, és külön utakon próbálnak a Kanadába jutni. Miközben Addison megpróbál átvágni a vidéken, nem kis zűrzavart hagyva maga után, addig Lizát felveszi az egykori bokszoló, Jay, aki a szüleihez tart Hálaadás ünnepére. A testvérek újbóli találkozása katalizátorként hat az eseményekre, próbára téve a családi kötelékeket.